info@mekan.com

2016'da Mutlaka Keşfedilmesi Gereken 12 Mekan

5 Ocak 2016
2016'da Mutlaka Keşfedilmesi Gereken 12 Mekan
Her geçen gün tasarım ve konsept mekanlar daha da popülerleşiyor ve yeni mekanlar açılmaya devam ediyor. Biz de yeni açılan ve 2016'nın gözdesi olacak, Balat'tan Çengelköy'e kadar keşfedilmesi gereken mekanları yazdık.

Cumbalı Kahve

Balat’ta yazdan beri ziyaretçilerini ağırlayan Cumbalı, yemek sonrası kahvenizi yudumlayacağınız en keyifli mekanlardan. Burada inanılmaz bir kahve çeşitliliği var.
Kafeinsiz, çedene, portakallı, damla sakızlı, cilveli, kakuleli gibi birçok Türk Kahvesi seçeneği bulunuyor. Kahvenizin yanına minik kurabiyeler, havuçlu kek ve brownie söyleyerek ağzınızı tatlandırabilirsiniz.

Cumbali Kahve - BalatFotoğraf Kaynak: yesiltopuklar.com

Hang Roasting Coffee § Breakfast

Kadıköy Caferağa’da henüz açılmış olan bu mekan bir kahve dükkanı fakat, enfes kahvaltı sofraları da hazırlıyorlar. Ahşap masalar, duvardaki menüsü ve sunum şekilleriyle sıradışılığını ortaya koyan Hang Roasting Coffee & Breakfast, kahvelerini kendileri kavuruyor. Çeşit çeşit, farklı damak tatlarına göre kahvaltı menüleri hazırlayan Hang Roasting, içinde mantar, salatalık, ceviz, yeşillik, hurma, kajun bulunan omletleriyle veganlara, English breakfast kahvaltısı ile de farklı tatlar arayanlara hitap ediyor.

Hang Roasting Coffee § Breakfast - KadıköyFotoğraf Kaynak: karafabrika.com

Perispri

Alt katı sanat galerisi, üstt katı ise kafe olan Perispri, baştan aşağı vintage olarak dekore edilmiş. Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz bu sıcacık mekanda lezzet dolu kahvaltılardan sebzeli külbastıya, perispri güveçten, makarna ve salatalara kadar birçok seçenek sunuluyor. Balat’ın yeni incisi Perispri’de sevdiklerinizle hem lezzetli hem de samimi birkaç saat geçirmeyi ihmal etmeyin.

Perispri - BağdatFotoğraf Kaynak: http://perisprifener.com/

Veranda Pera

Yeni nesil meyhane anlayışını benimsemiş olan Veranda Pera, geçtiğimiz Haziran ayından itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Pera Palace’ın hemen karşısındaki terasta hizmet veren Veranda Pera, özel mezeleriyle ön plana çıkıyor. 4 farklı fasulye ile yapılmış piyaz, kalamar, muhammara, börülceli marine levrek, somon pastırma, portakallı deniz tarağı, deniz mahsüllü graten güveç, boşnak etli humus lezzet dolu mezelerinden sadece birkaçı. Veranda Pera’da nostaljik müzikler eşliğinde sevdiklerinizle rakı ve meze ikilisinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Veranda PeraFotoğraf Kaynak: verandapera.com

Norm Coffee

Cihangirde hizmet veren Norm Coffee, henüz keşfetmemiş olanlar için iyi bir kahve ve atıştırma durağı olabilir. Ev yapımı tatlıları, çıtır kruvasanları, badem sütü ve veganların da midesine girebilecek olan özel tatlıları ile şimdiden gönüllere taht kurdu bile. Sağlıklı kahvaltı seçeneği de bulunan Norm Coffee’nin keyifli ve samimi atmosferini siz de çok seveceksiniz.

Norm Coffee - CihangirFotoğraf Kaynak: instaliga.com

Cutie Cake

Bir gün Arnavutköy’e yolunuz düşerse Cutie Cake’e uğramadan dönmeyiniz. Bir bakery olan bu mekan, harika tatlılar ortaya çıkarıyor. Bir kere gittiğinizde müdavimi olabiliyorsunuz. Leziz cupcakeler, pastalar, sandviçler, kruvasanlar ve kaşık kaşık yiyeceğiniz enfes tatlılar ile sevdiklerinizle hoş vakitler geçireceksiniz.

Cutie Cake - ArnavutköyFotoğraf Kaynak: instagram.com/cutiecakeco/

Mathilda Tattoo § Coffee

Kadıköy’de sıradışı bir konsept mekanı olan Mathilda Tattoo & Coffee’de, hem birbirinden lezzetli kahveler, tatlı ve atıştırmalar tadabiliyor hem de dövmenizi yaptırabiliyorsunuz. Mekanın adına yakışır şekilde duvara yapılmış illüstrasyon ise en dikkat çeken öğelerden. Burası hem freelancerlara hem de ders çalışmak isteyen öğrencilere hitap eden, uzun masalar ve aydınlatmaların bulunduğu güzel bir mekan.

Mathilda Tattoo & CoffeeFotoğraf Kaynak: facebook.com/mathildatattoocoffee/timeline

Coffee House No:11

3. Dalga fırtınası Beyazıt’ı da vurdu. Orada okuyan üniversite öğrencilerini de sevindiren mekan şimdiden turistleri kendine çekmeye başlamış bile. İki bölümden oluşan mekanın iç kısmında grupça ders çalışabileceğiniz uzun bir masa ve aydınlatma bulunuyor, dışarıda ise daha küçük ve şirin masalar. Beyazıt sokaklarında mis gibi kahve kokularını takip ederek, leziz bir kahveye ve harika tatlı, tuzlu atıştırmalıklara ulaşabilirsiniz.

Coffee Hpuse No: 11 - BeyazıtFotoğraf Kaynak: pinbit.net

Maia Chcocolates

Çikolatasız yapamam diyen çikolata tutkunlarındansanız Maia Chocolates’i keşfetmemiş olamazsınız. Kendi yaptıkları çikolatalardan hazırladıkları içeceklerden en sevileni, rapunzel isimli olanı. Çikolatalı içecek fazla ağır diyorsanız leziz kahvelerinden ve minik çikolatalarından denemenizi öneririz. 

Maia ChcocolatesFotoğraf Kaynak: facebook.com/cafemaia/timeline

Vagabond Coffee Bar

Bağdat Caddesi’nde dumanı üstünde tüten 3. dalga kahvecilerden olan Vagabond Coffee Bar, sıradışı bir dekorasyona sahip minik ve şirin bir işletme. Menüsünde kahveleri haricinde en çok sevilen ürünleri tatlıları oluyor. Kahvesiyle damağımızda yer edinen mekanın soğuk çayları da denemeye değer. Orman meyveli turta, portakallı çilekli pasta, çilekli cheesecake Vagabond’da ağızlarda lezzet şöleni yaratacak tatlardan.

Vagabond Coffee Bar - KadıköyFotoğraf Kaynak: facebook.com/vagabondcoffeebar/timeline

Gallia

Topağacı’nda hizmete açılan Gallia, tadı damaklarda kalacak lezzetlerle dolu menüsüyle şimdiden müdavimler edinmeye başlamış bile.  Somon ızgara, Fransız usulü soğan çorbası, porçini mantarlı risotto, kokoreç pizza ve bunların yanında enfes limonatasıyla muhteşem lezzetler Gallia'da sizleri bekliyor.

Gallia - NişantaşıFotoğraf Kaynak: facebook.com/GalliaRestaurant/timeline

Münhasır Galata

Gözümüz aydın! Harika bir kahvaltı ve brunch mekanımız daha oldu! Kendini “yeni nesil şarküteri” tanımı ile tanıtan Münhasır, leziz mi leziz kekler, ekmekler, sufleler, kahvaltı menüleri ile ve Petra Coffee’den gelen kahveleri ile epey sevilecek bir mekan olacak gibi gözüküyor.

Münhasır GalataFotoğraf Kaynak: facebook.com/Münhasır-Galata-570247516462456/timeline
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN