info@mekan.com

Alaçatı Restoran ve Mekan Rehberi

12 Haziran 2015
Alaçatı Restoran ve Mekan Rehberi
Nişantaşı’nda Topağacı nasıl birden yükselişe geçtiyse, Alaçatı’da da Hacımemiş’in yıldızı parlıyor. Artık kalabalık ve keyifsiz yerlerden koşarak uzaklaşıp, sakin ve daha özel yerlere gidiyoruz. Hacımemiş restoranları, tasarım dükkanları, atölyeleri, antikacıları ve galerileriyle bu yazın en trend bölgesi; bizden söylemesi! 
Gelelim Hacımemiş’teki en yeni, en popüler mekanlara:

Kapari Bahçe
Traktör
Tabla Alaçatı
Asfalya
Agrilia
Alancha
Asma Yaprağı
Eflatun
Dutlu Kahve
Küfe
Leyla Tapas Bar
Hacı Memiş Kumrucusu
Kabak Çiçeği


Her ne kadar gönlümüzü çalmış olsa da Hacımemiş’ten ibaret değil Alaçatı.

Çeşme’ye bağlı olan Alaçatı, tarihi dokusunu yitirmemiş nadir sahil kasabalarından biri. Dar ve şirin sokakları, tarih kokan taş evleri, butik otelleri ve birbirinden şık mekanlarıyla yaz aylarının vazgeçilmez bölgesi haline geliyor.
 
Bunca güzel mekan arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız biz size yardımcı olalım; Alaçatı’nın en iyi mekanlarını siz Alaçatı severler için derledik!

Kahvaltı İçin En Doğru Adresler


Demlik

Püfür püfür esen rüzgarda; ağaçların, asmaların altında Ege'nin tüm lezzetlerinin bir kahvaltıda buluştuğunu düşünün... İşte orası en sevdiğimiz kahvaltı mekanı Demlik! Sağlı sollu ünlülerle karılaşabileceğiniz gibi hayatınızın en iyi kahvaltısını da burada yapabilirsiniz. Demlik'in özel böreğini denemeden de ayrılmayın.


Fotoğraf Kaynak: foursquare.com

Club Baba
Serpme kahvaltı söylediğinizde ortaya tam 17 çeşit geliyor. Kavundan patatesli yumurtaya, sigara böreğinden çeşit çeşit reçellere büyüleyici bir kahvaltı masanıza geliyor. Kahvaltınızı hemen yanıbaşınızdaki havuzda serinleyerek bekleyebilirsiniz.



Zeytinaltı Restaurant

Alaçatı'da organik mi organik bir kahvaltı yapmak isterseniz rotanızı Zeytinaltı'na çevirmelisiniz. Dalından koparılıp masanıza getirilen domatesler, salatalıklar ve daha neler neler... Kahvaltı keyfiniz bittiğinde hamaklardan birine yayılabilir ya da gazete vs. okumak için köşeye çekilebilirsiniz.



O'bağ Cafe & Kahvaltı

Go cart'ın hemen yanındaki dev bir bağın içinde bulunan O'bağ serin havasıyla sade dekoruyla görülmeye değer. Bol çeşit kahvaltısıyla hem gözleri hem de mideleri şenlendiren bir kahvaltısı var.


 

İster Öğle İster Akşam Yemeği İçin En İyi Restoranlar

Langaza

Huzur veren dekoru ve iç açıcı ambiyansıyla Alaçatı'nın en yenilerinden Langaza. Mutfağında Yarım Ada ve Mübadele lezzetlerine yer vermişler. İşletmecilerinin sıcaklığıyla unutulmaz bir akşam geçirebilirsiniz. 



Fava

Fava Alaçatı’nın en eski yapılarından birinde en iyi malzemeleri bir araya getirerek damakları taçlandırıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen malzemeler, aylarca araştırılan ve günümüze taşınan reçeteler, bahçesinde yetiştirdiği sebzeler ve denizden çıkan en taze ürünlerin bütününden oluşuyor.



Altınkapı

Altınkapı 2004'de Türkiye'nin en iyi 10 Bursa Kebapçısı, 2005'te Türkiye'nin en iyi kebapçıları ve 2009'da da Türkiye'nin en iyi 10 Et Lokantası'nda ilk 10'a girdi. Anlayacağınız burada döner ve kebap denemeden Alaçatı’yı terk etmemeli.



Manzara Cafe

Gün batımında o enfes manzarada lokma-kahve keyfi yapmadan Alaçatı’dan döneni dövüyorlarmış; bizden söylemesi. Tatlı tercih etmeyenlere de Baki Usta’nın enginarlı midyesini tavsiye ediyoruz.



Kuytu Restaurant

The Hotel'in büyüleyici arka bahçesinde; Kuytu Restsurant’ın birbirinden özel lezzetleriyle 2015 yaz sezonunun tadını çıkarıyoruz.



DeliET

5 Haziran’da açılan mekan zengin menüsü ve nezih ortamıyla müdavimlerini oluşturmaya başladı bile.



Tuval Restaurant

Arnavut kaldırımlı sokakların arasında yer alan mekan Kuzey Akdeniz’in,Türk mutfağına uyarlanmış sentezinden oluşan lezzetleri ve seçkin şarap menüsüyle Alaçatı’daki ilk tercihlerimizden biri oluyor.



Dem Meyhane

Sıcacık atmosferi, tatları damaklarda kalan mezeleri ve enfes ana yemekleriyle Alaçatı’nın en iyi meyhanelerinden biri. Türk Sanat Müziği’nin eski örnekleriyle kulaklarınızın pası silinirken Dem usulü yemeklerin ve mezelerin tadına varın deriz.




Babushka

Babushka Rusça büyük anne demek. Gün içinde kahvaltı, lezzetli atıştırmalıklar ve akşam yemeği servis ediliyor. Bir anneannenin yemeği ne kadar sağlıklı ve lezzetliyse Babushka’nın yemekleri de aynı şekilde sağlıklı ve lezzetli.



Firuze

Port Alaçatı’da yer alan Firuze, canlı müzikle ruhunuzu beslerken, denize sıfır bir konumda muhteşem mutfağı ile misafirlerine ziyafet sunuyor.



Küfe

Alaçatı ruhunu iliklerinizde hissedeceğiniz mavi-beyaz tasarımı olan Küfe, ekoseli masa örtüleri ve yastıklarıyla sıcacık aile ortamı gibi. Menüsünde Akdeniz mutfağına yer vermişler ve cumartesi geceleri 70'lerden çalıyorlar.

Gece Hayatı Mı Dediniz?


Nar Bar

İşletmecileri bu küçük ahırdan bozma mekanı devralalı neredeyse 7 yıl oldu. İzmir Alsancak'ta restaurant/bar olarak hizmet veren Nar, Alaçatı'da sadece bar olarak karşımıza çıkıyor. Servis güleryüzlü, taze meyve sularıyla yapılan kokteyller nefis.


 

En Yeniler


Zio Beach
29 Haziran'da Alaçatı Çark Plajı'nda açılan Zio Beach bu yazın en iyi çıkış yapanlarından. Restoranının başında şef Guiseppe Pressani, pr ekibinin başında ise Eugenio Genova var.

Zilly

12 Haziran'da Tektekçi'nin yerine açılan Zilly, tatilcileri doyasıya eğlendirecek gibi görünüyor. Bu yaz Kemal Doğulu, Arto, Zafer Köseoğlu, Ataberk Oral ile birlikte eğlence severleri coşturacak.
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN