info@mekan.com

Avrupa Yakası İftar Mekanları Ramazan 2016

20 Mayıs 2016
Avrupa Yakası İftar Mekanları Ramazan 2016
Ramazan’ın git gide yaklaştığı şu günlerde, yavaş yavaş alışverişler yapılmaya, iftar yemekleri için İstanbul’un en iyi iftar veren mekanları araştırılmaya başlandı. Biz de bu araştırmada size yardımcı olmak adına, İstanbul Avrupa Yakası iftar mekanlarını listeledik. Faydalı bir rehber olması dileğiyle, keyifli Ramazanlar!

Kuru-Fasulye-İftar-Fasuli-Ramazan

Taş Kahve Emirgan Cafe & Restaurant İftar

Emirgan’da hemen Boğaz’ın yanı başında konuçlanmış olan Taş Kahve’de Dünya Mutfağı’nın seçkin lezzetleri ve şık sunumlarıyla iftar yapabilirsiniz. Elit atmosferini çok beğeneceğinizi düşündüğümüz Taş Kahve’de iftar sonrasını gelenekselleştirip nargile keyfi de yapabilirsiniz. 

Fasuli Lokantaları İftar

İstanbul’da Kuru Fasulye denilince akla ilk gelen mekan kuşkusuz ‘’Fasuli’’. Şeker Fasulye denen özel bir tür fasulyeden yapılan yemek, enfes tereyağlı pilav ve yanında turşuyla harika bir iftar yemeği tercihi olabilir. Türk Mutfağı’ndan önemli başka yemeklerin de servis edildiği Fasuli, İstanbul’da pek çok şubesi olmasına rağmen en çok Tophane Şubesi ile biliniyor. 

Aziyade Restaurant İftar

Pierre Loti Tepesi’nde, muhteşem Haliç manzarasına karşı Türk ve Osmanlı Mutfağı’nın seçkin lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Aziyade Restaurant, iftarda 75 TL’lik fix menüsüyle konuklarını ağırlıyor. Hizmetini gece de devam ettiren mekanda, 36 TL’ye sunulan açık büfe kahvaltıyla sahur da yapabilirsiniz.

Paşa İskender İftar

İstanbul Florya’da bulunan Paşa İskender, yalnızca İskender konusunda değil, Türk Mutfağı’nın yöresel diğer tatlarıyla da oldukça meşhur. Perde Pilavı’ndan İçli Köfte’ye, Kuru Dolma’dan Pideler'e kadar topraklarımıza özgü enfes lezzetler sunan Paşa İskender’in menüsü, iftar yemeği için oldukça cezbedici. Mekan sahurda kapalı.

Grand Tarabya The Brasserie Restaurant İftar

Her gün değişecek iftar menüleri ile birbirinden farklı lezzetler deneyebileceğiniz The Brasserie Restaurant Ramazan ayında da sizleri keyifli bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. İster aileniz, isterseniz sevdiklerinizle İstanbul Boğazı’nın tüm güzelliklerini yaşayarak yiyeceğiniz iftarlarınızı çok özel hale getiren The Brasserie Ramazan ayı boyunca her akşam fasıl grubu ile lezzetlerine eğlence katacak. 

Çorba seçenekleri ile başlayacağınız iftarınız The Brasserie’de iftariyeliklerin yanı sıra zeytinyağlılar, turşu ve peynir standları, et, tavuk ve balık seçenekleri, ızgara ve döner istasyonu, pide ve lahmacun gibi lezzetlerden oluşan açık büfesinde bulunan lezzetlerden sadece bazıları. Kapanışı ise türk tatlıları, lokma istasyonu ve cezerye döneri ile iftarınızı tamamlayabilirsiniz. The Brasserie’de iftar yapmak için ödeyeceğiniz tutar sadece 150 TL. 

Ovalı Konya Mutfağı İftar

Konya Mutfağı’nın tarifsiz lezzeti Etli Ekmeği İstanbul’da yiyebileceğiniz en doğru adreslerden biri olan Ovalı Konya Mutfağı, sade menüsüyle ne yemek istediğini bilenlerin mekanı. Konya ve farklı yörelere özgü pideler ve kebap çeşitleriyle tercih edilen Ovalı, sahurda da hizmet vermeye devam ediyor.

Ruga-Brasserie-İftar-Yemeği-RamazanFotoğraf Kaynak: surmelihotels.com

Ruga Brasserie İftar

Sürmeli Otel ayrıcalığıyla, şık bir atmosferde tecrübeli şeflerin ellerinden çıkmış olan seçkin lezzetleri deneyimlediğiniz bir iftar için Ruga Brasserie’yi tercih edebilirsiniz. Şık sunumlarıyla önce gözlerinize, tatlarıyla da damaklarınıza bayram yaşatacak yemekleriyle Ruga, İstanbul’un en özel restoranları arasında yerini almayı başarıyor.

Arts Restaurant İftar

Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel’in kusursuz Boğaz manzarası ve iyi yemeği bir arada bulabileceğiniz  Arts Restaurant, Türk ve Dünya Mutfağı’ndan en özel seçeneklerle konuklarını ağırlıyor. Mekan, Ramazan Ayı boyunca 79 TL’den başlayan iftar menüleriyle hizmet sunacak.

Matbah Restaurant İftar

Osmanlı Saray Mutfağı’nı kültürümüzle yoğurarak sunan Matbah Restaurant, tarihi dokusu ve geleneksel lezzetleriyle iftar yemekleri için oldukça keyifli bir mekan. Osmanlı Saray Mutfağı’nın Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu (İslam Dünyası), kısmen Akdeniz ve Avrupa yemek kültürleriyle bir araya getirilerek hazırlanan lezzetler, benzersiz bir deneyim vaadediyor.

Kanatçı Ağa İftar

1998 yılından bu yana Beylikdüzü’nde hizmet veren Kanatçı Ağa bu yıl hizmete açtığı Florya Kanatçı Ağa ve Ağa Cafe ile de müdavimlerini sevindirdi. Kanatçı Ağa Beylikdüzü ve Florya şubelerinde iftar menüsü ise Ramazan ayı boyunca da lezzetli yemeklerin keyfini süreceğimizin kanıtı oldu. İki şubede de hazırladıkları iftar menülerine yanlızca 65 TL ödeyerek lezzet dolu  bir akşam geçirmeniz mümkün. 

The Globe Restaurant İftar

Shakespear’in tüm Dünya’nın bir sahne olduğu metaforundan yol açıkılarak mekanlarını açan The Globe Restaurant, Hilton İstanbul Bomonti Hotel’in bünyesinde Ramazan Ayı boyunca da çokça tercih edileceğe benziyor. Dünya Mutfağı’ndan kaliteli ve en özel seçeneklerle kapılarını size açacak olan mekan, 98 TL’lik iftar menüsüyle hizmet veriyor.

The Brasserie Restaurant İftar

Elite World İstanbul Hotel’de bulunan The Brasserie Restaurant, zengin menüsü ve görkemli tasarımıyla dikkat çekiyor. Türk ve Dünya Mutfakları’nın en seçkin lezzetlerini sunan mekan, iftar yemekleri için fark yaratıyor.

Thedishroom-Restaurant-İftar-Yemeği-RamazanFotoğraf Kaynak: marriottistanbulsisli.com

The Dish Room Restaurant İftar

İstanbul Marriott Hotel Şişli’de bulunan The Dish Room Restaurant, ızgara ağırlıklı et ve deniz ürünlerinin birbirinden enfes gastronomik yorumlarla sunarken, şeflerin a la minute şovları göz dolduruyor. İftar için hem lüks hem de farklılık arayanlara The Dish Room, aradıkları tüm keyfi fazlasıyla vaadediyor.

Koru İstanbul Kuruçeşme İftar

Boğaziçi’nin iki köprüsü arasında, yeşillikler içerisinde bir koruda bulunan mekan Dünya Mutfağı’ndan lezzetlerle iftar yemeği yiyebileceğiniz keyifli alternatiflerden biri. Bünyesinde olduğu koruda hazırlanan yürüyüş parkurları ve oyun alanlarıyla çocuklarınızla birlikte rahat edebileceğiniz Koru İstanbul’un zengin menüsü denenmeye değer.

La Torre Restaurant İftar

Le Meridien İstanbul’un özel restoranı La Torre, ödüllü şeflerin ellerinde hazırlanan menüsüyle Avrupa Yakası’nda iftar yapmak isteyenlere kusursuz bir hizmet sunuyor. Akdeniz Mutfağı’nın yanı sıra Türk ve Osmanlı Mutfakları’ndan da seçenekler bulunan menüyü çok beğeneceksiniz.

Al Catra İftar

İstanbul eğlence hayatının en popüler mekanlarından olan Sortie’nin, Brezilyanın Meşhur Mutfağı Churrascaria’yı taşıdığı restoranı Al Catra’da, özel Churrascaria fırınında pişirilen etler kılıçlarda tam bir karnaval havasında servis ediliyor. Eğlenceli konseptiyle yemek keyfini doyasıya yaşayacağınız mekan, iftarda da kalabalık arkadaş gruplarıyla tercih edilebilir.

Armada Teras İftar

Bir taraftan Marmara Denizi, Kadıköy ve Adalar, diğer taraftan Sultanahmet Camii ve Ayasofya manzarası… Tüm bunları bir arada bulup, Tarihi Yarımada’nın mistik havasında iftar yemeği yemek istiyorsanız Armada Teras fix iftar menüsü 95 TL’ye Ramazan Ayı boyunca sizleri bekliyor.

Tbone-steak-iftar-yemeği-ramazan

Oba Restaurant İftar

Baltalimanı’ndaki muhteşem konumunda hizmet veren Oba Restaurant’ın iftar için fix menü fiyatı 80 TL. Sultanlara layık hizmetiyle dikkat çeken mekan, Ramazan Ayı süresince sahurda da 55 TL’lik fix menüsüyle konuklarını ağırlıyor. 

Abdulkadir Restaurant İftar

Döneriyle ünlü otoritelerden tam not alan Abdulkadir Restaurant, iftarda çok özel yöresel lezzetleriyle damakları şenlendiriyor. Et ve güveç yemeklerinin yanı sıra, zeytinyağlıların, sebze yemeklerinin de olduğu menüde Kastamonu Mutfağı dikkat çekiyor.

Nezih Kebap & Yuvalama İftar

45’e yakın kebap çeşidiyle İstanbul’un en iyi kebapçıları arasında gösterilen Nezih, yöresel lezzetlerden oluşan fix menüsüyle Ramazan’da 103 TL’ye muhteşem bir iftar keyfi sunuyor. Nezih Kebap & Yuvalama, sahurda da açık. 58 TL’lik fix kahvaltı menüsüyle konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Sur Balık İftar

Yazın ilk ayına denk gelen Ramazan’da, iftar tercihini hafif bir alternatifle değerlendirmek isteyenlere Sur Balık’tan harika deniz ürünlerini tavsiye ediyoruz. 

Tuti Restaurant İftar

The Marmara Taksim’de hizmet veren Tuti Restaurant, Akdeniz Mutfağı’ndan sunduğu tatlarla iftar yemeğinizle, tecrübe ve lezzeti yaşatıyor. Açık mutfak konseptiyle de güven veren Tuti, İstanbul’un tam merkezinde, Avrupa Yakası iftar menaklarının en özelleri arasında yerini alıyor.

Tuğra-Restaurant-Çırağan-Palace-Kempinski-İftar-Yemeği-RamazanFotoğraf Kaynak: kempinski.com

Tuğra Restaurant İftar

Çırağan Sarayı’nın büyülü atmosferinde konuçlanmış olan Tuğra Restaurant, Osmanlı Mutfağı’nın en seçkin lezzetlerini otantik sunumlarla birleştiren nadide mekanlardan biri. Bugüne kadar hiç duymadığınız, unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı Yemekleri ile tanışmak için, Tuğra Restaurant’ın 280 TL’lik fix iftar menüsünü kaçırmayın.

Set Kebap İftar

Elit bir ocakbaşı keyfi için Set Kebap kesinlikle doğru adres. Kebaplarının, özellikle de Ali Nazik’inin oldukça meşhur olduğu Set Kebap, Ramazan Ayı boyunca da kaliteden ödün vermeden mutfağının en güzel lezzetlerini sunmaya devam ediyor.

Hünkar Lokantası İftar

1950’den bu yana Türk ve Osmanlı Mutfağı’ndan lezzetleri müşterileriyle buluşturan Hünkar Lokantası, İstanbul’un en köklü mekanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Çorbalardan zeytinyağlılara, sebze ve et yemeklerinden ızgaralara kadar geniş bir menüye sahip olan Hünkar Lokantası’nda veganlara özel menü de bulunuyor. İftarı ev sıcaklığında geçirmek isteyenlere önerimizdir.

Laledan Restaurant İftar

Palmiye ağaçları arasından Boğaz’ı selamlayacağınız, tarihi dokusuyla göz alan Çırağan Kempinski’nin en özel mekanlarından biri olan Laledan Restaurant, % 80 organik mutfağıyla oldukça başarılı. Yaz akşamına yakışır iftar yemekleri için, Laledan’ın bahçesi konuklarını bekliyor. Laledan Restaurant’da fix iftar menüsü 200 TL.

NamPlus by Namlı Mall Of İstanbul İftar

Şarküteri ürünleri adına ne ararsanız bulabileceğiniz Namlı, açık büfe zeytinyağlıları, ızgara seçenekleri ve daha pek çok yerli - yabancı ürünle özellikle turistlerin göz bebeği. 

Kebap-İftar-Yemeği-Ramazan

Kömür Türk Mutfağı İftar

Türk Mutfağı’nın çeşitli yörelerine ait, tadı damağınızda kalacak lezzetleri, Kömür Lokantası tarafından Ramazan Ayı boyunca siz değerli misafirlerine sunuyor olacak. 

Kale Cafe & Restaurant İftar

Denize nazır Kale Cafe & Restaurant, 49 TL’lik fix menü fiyatıyla misafirlerini ağırlıyor. Genellikle Türk Mutfağı’ndan seçeneklerin sunulduğu mekan, daha ziyade kahvaltısıyla ön plana çıkıyor.

Orient Terrace İftar

Pera Palace Hotel Jumeirah'nın etkileyici dış mekânında, güneş batarken orucunuzu açabilir ve mekanın büyülü atmosferinde, mutfağından sunduğu eşsiz lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Develi Kebap İftar

 Lezzet, kalite ve profesyonelliği harika biçimde harmanlayan asırlık marka Develi, 11 Ayın Sultanı Ramazan’ı özel iftar menüsü ile karşılamaya hazırlanıyor. Sevdiklerinizle birlikte lezzetli ve tadı damağınızda kalacak bir iftar için Develi Restoranları en doğru tercih olacak. Türkiye’nin lezzet meşhuru, asırlık marka Develi, bu yıl için de sağlık, bereket, ve misafirperverliğin simgesi olarak görülen Ramazan Ayı içerisinde geleneksel ikramlarını misafirleri ile buluşturacak. 
 
Geniş bir yelpaze ışığında hazırlanan özel iftar menüsü ile her damak zevkine hitap edecek, 11 Ayın Sultanı’na yakışır sofraları ile Develi Restoran misafirlerini bekliyor. Kendine has lezzetlerinden Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması, tandırda firik pilavı, kaymaklı ekmek kadayıfı gibi lezzetleri menüsüne ekleyen Develi Restoranları’nda sunulacak lezzetlerden sadece bazıları. Bu lezzetli ve tazecik menünün kişi başı fiyatı 100 TL’dır. 

develi-kebap

Hak Evrensel Hatay Sofrası İftar

Türk, Suriye ve Lübnan mutfaklarından izler taşıyan Hatay Mutfağı’nın en başarılı örneklerini deneyimleyebileceğiniz Hak Evrensel Hatay Sofrası, bir kültürü tanıtmanın ve taşımanın sorumluğuyla hizmet veriyor. Zengin kebap menüsü karşısında şaşkına döneceğiniz mekan, Ramazan’da 89 TL’lik fix iftar menüsüyle çokça tercih edileceğe benziyor.

Peninsula Restaurant İftar

Sıcak Ramazan akşamlarında, İstanbul’un tarihi dokusunu en güzel görebileceğiniz noktalardan biri olan Peninsula’da iftar yapmaya ne dersiniz. Terasından eşsi manzarayı izlerken, Türk ve Dünya Mutfağı’ndan seçkin lezzetleri tadabilirsiniz. Ramazan Ayı boyunca bu mükemmel servis 75 TL’lik fix menü fiyatıyla sunuluyor.

Kiva Bomonti İftar

Mevsime uygun seçtiği lezzetleri menüsüne yansıtan ve özüne sadık kalarak, yöresel farklılıkları en ince ayrıntısına kadar düşünerek hazırlayan Kiva’nın, Kiva Ramazan Menüsü bir şahane. Uzun yıllardır Kiva mutfağını yöneten Şef Deniz Şahin’in Anadolu lezzetlerinden oluşturduğu, Ramazan’a özel menüde geleneksel iftariyeliklerden, tatlılara kadar bir çok lezzet yer alıyor. Hurma, bez sucuk, toz zahter gibi başlangıçların devamında Iğdır lezzetlerinden en meşhuru sayılabilecek erikli ve kuzu etli huruştu gibi lezzetler bulunuyor. 

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç ise menünün olmazsa olmazları arasında. Kiva Bomonti’nin, 3 farklı bölümden oluian odalarında geniş iftar sofralarına ev sahipliği yaparken, giriş katındaki kış bahçesinde de keyifli bir atmosfer sunuyor.

Restaurant 34, Grand Hyatt İstanbul

İstanbul’un en önemli yaşam merkezlerinden Taksim’de yer alan Grand Hyatt İstanbul, konumu itibariyle şehrin gürültüsünden uzak 34 İsimli Restoranı ile bu yılda Ramazan ahına özek zengin iftar menüsü ile siz değerli misafirlerini ağırlamak için hazır. 

Ramazan ayı boyunca a la carte menüsüne 125 TL karşılığı ile ek olarak sunacakları açık büfe iftarda Osmanlı şerbetleri, meyve suları, alkolsüz içecekler, çay ve kahve ücretsiz olarak ikram edilecek. 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz, 6-12 yaş aralığında çocuklar içinse yüzde elli indirimli olarak sunulacak menü siz değerli misafierlerini bekliyor. 

Kaya Ramada Plaza Hotel

Kaya Ramada Plaza Hotel’in bilindik kalitesini sevdikleriniz ve arkadaşlarınızla iftar sofralarında da tercih etmek bizce en doğru seçeneklerden olacak. Canlı fasıl ile yemeklerin lezzetine katacağınız güzel tınılar ile keyifli bir iftar yemeğine hazır olun. İftar menülerinin zenginliği ve lezzeti ike tadına doyum olmaz seçeneklerin bir araya gelişini deneyimleyeceğiniz Kaya Ramada Plaza’da özlediğiniz iftar sofralarının tadını

Gorrion Hotel İstanbul'da Birbirinden Özel Lezzetlerle Dolu İftar Yemeği Menüleri 

Kaliteli hizmetin adresi Gorrion Hotel'de Ramazan ayı boyunca tadına doyulmaz lezzetlerle dolu iftar menüleri sizleri bekliyor. Sevdiklerinizle beraber geleneksel Ramazan ruhunu yakalayacağınız hoş bir akşam geçirmek isterseniz Gorrion Hotel'de envai çeşit iftar yemekleri ile dolu bir gönül sofrası sizlerle olacak! Gorrion Hotel iftar menüsünü Fırsat Bu Fırsat üzerinden en uygun fiyat ile ulaşabileceğiniz 1. menü 57.50 TL, ikinci menü ise 75.50 TL.

Yeşil Ev İftar

Ramazan denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden olan Sultanahmet Yeşil Ev’in bahçesi, lezzet dolu ve seçmeli iftar menüsü ile harika bir iftar yemeğine hazır olun! Muhteşem ambiyansında sizi ve sevdiklerinizi iftar menüsü ile ağırlamak için bekleyen Yeşil Ev’in iftar menüsü kişi başı 150 TL olarak hizmete sunulacak. Dört kişiden oluşan Klasik Türk Müziği grbunun da eşlik edeceği Ramazan yemeğini uzun süre unutamayacaksınız. 

Konusunda uzman şefler tarafından hazırlanan menüde; İftariyelikler, mercimek çorbası, imam bayıldı, zeytinyağlı dolma gibi lezzzetler bulunurken güllaç, şöbiyet, sütlü nuriye gibi klasik türk lezzetleri de tatlı bir kapanış için sizleri bekliyor olacak.  

yeşil ev
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN