info@mekan.com

Beşiktaş'ın En İyi Kahvaltıcıları

13 Nisan 2016
Beşiktaş'ın En İyi Kahvaltıcıları
Güneş yüzünü iyiden iyiye göstermeye, havalar her geçen gün biraz daha ısınmaya başladı. Yaz koşar adım geliyor. Güzel havaların en önemli keyiflerinden biri de kuşkusuz dışarıda kahvaltı. Kahvaltı sevenler ve nerede ne yesek diye düşünenler için artık kahvaltıcılarıyla anılmaya başlayan Beşiktaş’ın en iyi kahvaltı mekanlarını yazdık. Şimdiden afiyet olsun ;)

Kune Petro



Yıllarca işletmecilik yapmış ve zamanının çoğunu mutfakta geçirmiş olan Seyhan Hanım ve eşi Naim Bey, Beşiktaş’ta harika bir mekan açmışlar. Seyhan Hanım’ın yıllanmış mutfak tecrübesini aile gelenekleriyle harmanladığı Kune Petro Cafe, adını Beşiktaş’ın eski isimlerinden birinden alıyor. 



Kaliteli ürünlerle hazırlanan ve üç seçenekle sunulan kahvaltı menüsü oldukça doyurucu; özellikle de Kune Petro Kahvaltı. Hemen hemen her şey ev yapımı. Kahvaltıyla sunulan ''Pogaça'' Yugoslavya’ya ait bir ekmek çeşidi. Başka bir yerde bulamayacağınız bir lezzet olduğundan denemenizi tavsiye ederiz. 



Kune Petro yalnızca bir kahvaltıcı değil. Etli ve etsiz olmak üzere iki çeşit çorba ve ev yapımı taze makarnalar da merak uyandırıcı.

Pişi Breakfast & Burger



Anneannelerimizden, babaannelerimizden bildiğimiz pişiyi Beşiktaş’a armağan eden Pişi Breakfast & Burger, kısa sürede en gözde kahvaltıcılardan biri olmayı başardı. En çok tercih edilen seçenek ise Pişi Tabağı. Kendi yaptıkları acuka ve leziz peyniriyle, kızarmış ekmek hamuru ile de pişiyi doyulmaz kılan mekanın Moda’da yepyeni bir şubesi de açıldı. 



Samimi ortamı ve 5 yıllık tecrübesiyle Pişi, kahvaltıcılar sokağının en sevilen mekanlarından biri. Birbirinden leziz peynirli, mantarlı, sucuklu, salamlı, sosisli, kaşarlı, kıymalı ve çikolatalı pişi menüleri arasından karar vermekte zorlanabilirsiniz. 

Fiskos Coffee & Breakfast



Beşiktaş’ın diğer sımsıcak mekanı da Fiskos. Kendinizi evinizde hissederek tadacağınız kahvaltılıkların en özeli ''Ekşimik Biber''. Pek çok kişi sırf bu meşhur sahan lezzeti için Fiskos’u ziyaret ediyormuş.





Hakkını yiyemeyeceğimiz bir diğer tat ise gözleme. Kaşarlı ve sucuklu olanı şiddetle tavsiye ediyoruz. Kahvaltı için oldukça doyurucu bir seçenek.

Peynir & Ekmek Kahvaltı



Konumu ve ferah alanıyla kahvaltı keyfinizi maksimuma taşıyan Peynir & Ekmek, zengin kahvaltı menüsüyle de çokça tercih ediliyor. Tek bir serpme kahvaltı seçeneğinin yanı sıra, kendi kahvaltınızı kendiniz de yaratabiliyorsunuz.

Reçel Türevleri



Adana Pozantı’daki Reçel Üretim Merkezi’nde, 10 kadına istihdam sağlanarak hayata geçen ve şu anda sadece Beşiktaş’ta değil, çeşitli oteller, kahvaltı noktaları, Denizli ve Bodrum mekanlarında da sunulan birbirinden leziz reçeller, Reçel Türevleri’nde sizleri bekliyor.



Mevsimine göre 41 çeşit reçel üretilen merkezde, mevsiminde hazırlanan domates sosları kahvaltılıklarda kullanılıyor. Ayrıca Antakya Yöresi’ne ait humus ve muhammara kolay kolay bulamayacağınız tatlar. Ayrıca acı biber reçeli damak tadına güvenen herkesin denemesi gereken ilginç bir lezzet.



Yakında 3. dalga kahveci olarak formatında gelişime gidecek olan Reçel Türevleri’nde, ev yapımı tatlılarla kahvaltı keyfi akşama kadar sürüp gideceğe benziyor.

Otlangaç Cafe



Beşiktaş’ın şipşirin mekanlarından biri de Otlangaç. Öyle ki müdavimleri bir türlü vazgeçemiyor. Makul fiyatlarıyla özellikle öğrencilerin en çok tercih ettiği kahvaltıcılardan biri.

Zeytindalı Cafe



2 kişilik serpme kahvaltısı oldukça doyurucu olan ve yumurta çeşitlerini mutlaka denemeniz gereken Zeytindalı da Beşiktaş’ın en gözde mekanlarından biri. Serpme kahvaltıya menemen ve sınırsız çay dahil. Güler yüzlü hizmet de cabası.

Limos



Gençlerin müdavimi olduğu ve şölen gibi bir kahvaltı sofrası sunan Limos, büyük porsiyonlarıyla dikkat çekiyor. İçerisinde geniş bir alana sahip olması ve her öğüne uygun yemek seçenekleri sunmasıyla bu listedeki yerini fazlasıyla hakediyor.

Mavi Kahvaltı Cafe



Ege tonlarındaki dekoruyla içinizi açacak olan mekanın 2 kişilik serpme kahvaltısı yeterli ölçüde. Cızır cızır servis edilen yumurta iştah kabartan cinsten.

Elizi Kahvaltı



Hanım elinden yenen yemeğin tadı başka. Hemen hemen herşey mutfaklarında üretilen ve sakin atmosferiyle cezbeden Elizi, annenizin kahvaltısını aratmayacak türden.

Renkli Limon



Adı gibi renkli mekanda, özellikle Karadeniz Mutfağı’na ait birbirinden özel tatlar bulmanız mümkün. Kahvaltı için de, her sayıya ve zevke uygun seçenekler sunuluyor.



Kuymak ve Muhlama hala denemediyseniz doğru bir adres olabilir.

Çakmak Kahvaltı Salonu



Beşiktaş’ta kahvaltı kültürünü başlatan birkaç mekandan biri olan Çakmak Kahvaltı Salonu, popülaritesini korumaya devam ediyor. Özel olarak Erzincan’dan getirtilen kavurma ve tulum peyniri kahvaltıların vazgeçilmezi. Pişi de yapılan mekandan tereyağı ve peynir satın alabiliyorsunuz.

Elevit Ev Yemekleri Ve Kahvaltı



Serpme kahvaltı konusunda bir adım ileri giderek, ''İkimize Yeter'' adını verdikleri menüde yaprak sarması da sunan Elevit, özenli tutumuyla beğenimizi kazandı. Kahvaltı çeşitliliğinin yanı sıra, günlük olarak hazırlanan ev yemekleri ve trileçe de denemeye değer.

Cafe Faruk



Beşiktaş’ta uzun süre yaşayanlar bilir ki, Faruk oranın ayrılmaz bir parçasıdır. İlk kahvaltı geleneğini başlatanlardan biri olarak da, şu anki duruma büyük katkısı olmuştur. Küçücük dükkan özellikle öğrencilerin ilgisiyle, zamanla genişlemiş ve müdavimlerini her geçen gün arttırmayı başarmıştır. 


 
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN