info@mekan.com

Hindistan Cevizi Yağı ve Faydaları

18 Temmuz 2016
Hindistan Cevizi Yağı ve Faydaları

Sofralarımıza giren Hindistan Cevizi’nin hikayesi yıllar öncesine dayanıyor. Egzotik bir meyve olan bu cevizi en çok tatlılarımızın üzerine serperek kullanırdık. Bir zamanların havalı ürünlerinden Hindistan Cevizi artık o kadarda bulunmaz hint kumaşı değil. Hatta sadece yemek sektöründe kullanılması yetmeyen bu ceviz kozmetik sektörüne de hızlı bir giriş yaptı ve banyo ritüellerimize, vücut ve saç bakımlarımıza katıldı. Kokusu ve yararları dilden dile yayılan Hindistan Cevizi sütüyle, rendesiyle ve ham hali ile hayatımızın birçok alanına bu kadar dahilken bir de güzellik için yaşamımıza katılınca vazgeçilmez bir ürün haline geldi. Bizde sizler için Hindistan Cevizini ve Hindistan Cevizi Yağının detaylarını yazdık.



Hindistan Cevizi

Yetiştirildiği bölgelerde hayat ağacı olarak anılan bu cevizin suyundan, özünden, etli kısmındaki meyvesinden ve kokusundan fayda aktığı için bu ismi almış. İsminin Hindistan Cevizi olmasına bakmayın sadece Hindistan’da değil güneşin ve suyun oldukça çok olduğu, tropikal iklimin hüküm sürdüğü her yerde boy gösteren bu meyve ağacı beş altı yıllık bir emekten sonra meyvelerini vermeye başlıyor. 12 yaşına geldiğinde ise gerçekten faydalı olan meyvelerini veriyor. Bu meyveler yaklaşık 2 ya da 3 kilograma ulaşıyor ve toplaması oldukça zor bir hal alıyor. Kullanım şekline göre daha olgunlaşmaya yeni başlamışken ya da tam olgunlaşmasını tamamladığında toplanan cevizler hasat zamanlarına göre kahverengi ve yeşil olabiliyorlar.



Hindistan Cevizi Yağı ve Faydaları

Özü, rendesi ve meyvesi ne kadar faydalı ise yağıda o kadar sağlıklı olan bu cevizin son yıllarda en gözde olan faydası yağından sağlanıyor. Laurik asit açısından oldukça kuvvetli olan bu yağ bulunmaz bir nimet. Laurik asidin ne olacağını merak ediyorsanız da söyleyelim: vücuda girdiği an sindirim sisteminin kendi parçası gibi hareket eden bu yağ ürettiği enzimler ile HIV virüsü ve mantar gibi vücuda zararlı durumların ortaya çıkışını engelliyor. Bu meyve 3 bölümden oluşuyor ve yağ asidi içerisindeki etli bölümden elde ediliyor. Bu kısım iyice eziliyor ve sütü çıkartılıyor. Daha sonra bu süt saatlerce bekletiliyor ve yağ sütten ayrılıyor ve böylece Hindistan Cevizi Yağı ortaya çıkıyor. Bu yağ oda sıcaklığında katı halde bulunan bu yağ oda sıcaklığı üstüne çıktığı anda sıvılaşıyor. Yemeklerde, kızartmalarda, saç ve cilt bakımında kullanılıyor. 



Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Elde Edilir?

Hindistan Cevizi Yağı elde etmenin 3 farklı yolu vardır. Islak öğütme, soğutma ve kaynatma. Bildiğimiz en klasik yöntem öğütme yöntemi: olgunlaşmış yani rengi tam kahverengiye dönmüş bir cevizi bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırıp kabuğunu çekirdeğinden ayırıyoruz. Geriye kalan beyaz kısımları mutfak robotuna aktarılır. İyice çekilen parçalar yağ ve parçacıklardan ayrılmak için tülbentten geçirilir. Sıvı kısım bir kavanozun içerisine aktarılıyor ve 24 saat boyunca bekletiliyor. Daha sonra yağ ve sıvı birbirinden ayrılıyor. Katı kısım Hindistan Cevizi yağı olarak kullanıma hazır olmuş oluyor. Dilerseniz sizde evinizde bu yöntemi kullanarak Hindistan Cevizi Yağı elde edebilirsiniz. 


Hindistan Cevizi Yağının Yararları

  • Laurik asit içerdiği için tansiyon ve kolestrol yüksekliği yaşayan kişilerin tüketmesi önerilir. Böylece tansiyon ve kolestrol dengelenmiş, normal seviyelerine dönmüş olur.
  • Kan akış hızını düzenler.
  • Hormonları düzenlemesi sebebi ile menopoz etkilerini daha az hasarla atlatmanıza yardımcı olacaktır. 
  • Kronik yorgunluk belirtilerini azaltarak vücudun daha dinç ve sağlıklı hissedilmesine yardımcı olur.
  • Troid bezlerinin çalışmasını düzenler.
  • Kalp ve damar sağlığının korunmasını sağlar.
  • Bağırsak sistemini düzenler ve bağırsaklarda parazit oluşumunu en aza indirir.
  • Karaciğerin güçlenmesini sağlar.
  • Alkol kullanımı sonrası baş ağrısını hafifletmekte yardımcı olur.
  • Cilt yaralarının çabuk kapanmasına yardımcı olur.
  • Makyaj kalıntılarını en güzel ve doğal şekilde temizlemenizi sağlar.
  • Saç bakımında kullanıldığı zaman saçları besler ve kuruluğun giderilmesine yardımcı olur.
  • Et ve tırnak bakımında kütikül giderici olarak kullanılır.
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN