info@mekan.com

İstanbul'da Yarıyıl Tatili Nasıl Değerlendirilir?

23 Ocak 2015
İstanbul'da Yarıyıl Tatili Nasıl Değerlendirilir?
Bugün karneler alındı. Kırık karneler de iyi karneler de var ancak her çocuk yarı yıl tatilini eğlenerek, öğrenerek, stres atarak geçirmeyi hak eder. Gelin birlikte şehirde ne aktiviteler var, nerelere gidilebilir birlikte göz atalım.


Parklarımız Hala Var!

1. Gülhane Parkı
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Topkapı Sarayı'nın dış bahçesi olan ve içinde koru ve gül bahçelerini barındıran Gülhane Parkı'nda gezebilir, içerisinde yer alan İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ni gezebilir, Gülhane Çay Bahçesi'nde yorgunluk çayınızı içebilirsiniz. 





2. Maçka Parkı
Maçka Demokrasi Parkı, İstanbul'da, Kadırgalar Vadisi'nde (Harbiye Kongre Vadisi) üzerine kuruludur ve Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasındaki geniş bir alanı kaplar. Parkta, ıhlamur, Kavak, Gürgen, Kestane, Meşe, Akasya, Çınar, Şimşir, Kızılağaç, Ceviz ve Dışbudak ağaçlarının dışında yüzlerce çeşit bitki bulunuyor. Piknik yapmak için, köpeklerinizle keyif yapmak için tertemiz, muazzam bir park.





3. Ulus Parkı
İstanbul'a tepeden bakabileceğiniz, boğazın keyfini çıkarabileceğiniz, en güzel manzaralı parklardan biri olan Ulus Parkı'nın içerisinde bulunan Ulus Cafe'de birşeyler yeyip, keyif yapabilirsiniz. Pazar günleri kahvaltı ve brunch günüdür. 





4. Yıldız Parkı
İstanbul Beşiktaş'ta yer alan Yıldız Parkı, Yıldız Korusu olarak da bilinir. İçerisinde yer alan Malta Köşkü ve Çadır Köşkü'nde yemek yiyebilir, parkın tadını çıkarabilirsiniz. 





5. Florya Sahil Parkı
Florya Sahil Parkı içinde çocuklara trafik eğitimi ve bilincini aşılamak için hazırlanmış bir parkur bulunuyor. Bire bir olarak uygulanmış parkurda çocuklarınıza hem eğlenirken hem de öğretebilirsiniz. Parkurun hemen yanında zemine yerleştirilmiş zeka oyunları alana bulunuyor. Alfabe, seksek, sayı sayma gibi aktiviteler var. Ayrıca Florya Sahil Parkı, deniz kenarı olması sebebiyle de deniz havası almanız için de harika bir nokta.





Müzeler Her Zaman En İyi Seçeneklerden

1. Deniz ve Su Ürünleri Müzesi 

Balık türleri, deniz canlıları, kabuklardan oluşan birbirinden ilginç 3 bin 800 parça ürünün sergilendiği, Türkiye’nin ilk denizcilik müzesi olarak Beykoz’da kurulan “Denizcilik ve Su Ürünleri Müzesi” deniz canlılarının dünyasını keşfe çağırıyor.




2. Oyuncak Müzesi
İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği müze Göztepe semtindeki tarihi bir köşkte yer almaktadır. İstanbul Oyuncak Müzesi’nin en önemli özelliklerinden birisi de aileyi bütün üyeleri ile kucaklamasıdır. Müze bu özelliğiyle üç kuşağın birarada zaman geçirebileceği ve ortak mutluluğu paylaşabileceği bir mekandır.





3. İstanbul Balmumu Heykel Müzesi
Jale Kuşhan tarafından kurulan İstanbul Balmumu Heykel Müzesi, Cengizhan'dan Hürrem Sultan'a, Karl Marx'dan Kemal Sunal'a kadar bir çok ünlü simayı birebir heykellerini yakından görebilirsiniz. 




4. Miniatürk 

Sütlüce'de bulunan Miniatürk'te, Halikarnas Mozalesi'nden İshakpaşa Sarayı'na, Safranbolu evlerine kadar pek çok yapının minyatürünü bulabilirsiniz.  Müze açık alanda olduğundan hava durumunu göz önünde bulundurmakta fayda var. 




5. Rahmi Koç Müzesi
Bütün gününüzü Rahmi Koç Müzesi'nde geçirebilirsiniz. Özellikle çocuklar için çok güzel ve faydalı bir yer. Müzede oyun alanları, eğitimler, atölyeler de bulunuyor. 




Eğlence Merkezleri Her Daim Heyecan Verici!

1. Jurassic Land

Forum İstanbul AVM'nin içinde CNN International tarafından alanında dünyanın ilk 10 parkından biri olarak gösterilen Jurassic Land, Avrupa'nın en büyük dinazor temalı parkı. Çocukların sömestr tatilini daha keyifli geçirebilmeleri için çeşitli aktiveteler düzenleyen Jurassic Land bu yarı yıl tatilinde kendi showunu sergiliyor. Alanında uzman sanatçıların dinozorlarla dansı ilgi çekici koreografi eşliğinde çocuklara keyifli anlar yaşatıyor. 






2. Fun Lab Eğlence Dünyası 
Cevahir AVM'de bulunan  Fun Lab Eğlence Dünyası'nda  Çılgın Köpekbalığı, Korku Gemisi, Fırtına... gibi bir çok eğlence ünitesine binebilir, yaş gruplarına göre ayrılan başka üniteleri deneyebilirsiniz. 




3. Torium Snowpark 
Beylikdüzü Torium AVM'de bulunan Snowpark, Türkiye’nin ilk kapalı kayak ve kar oyunları merkezi. 4500 m2'lik bir alana sahip olan Snowpark’ta  9 adet parkurda Snowtubing ve 135 metrelik  pistte Snowrafting yapılabiliyor. Kar üzerinde futbol ve basketbol bile oynayabilirsiniz. 




4. Vialand Temalı Park
Eyüp'te Türkiye'nin Disneyland'ı diyebileceğimiz bir park. Eğlence üniteleri, sinemalar, bowling ve restoran & cafe'lerde tam gün vakit geçirebilirsiniz. 





5. İstanbul Sea Life Akvaryum 
Forum İstanbul AVM içinde hem çocukların hem büyüklerin ilgisini çekebilecek kocaman bir akvaryum. 43 adet canlı sergi akvaryumunda, dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen 10 bini aşkın deniz canlısını barındırıyor. 




Bir Dolu Etkinlik!

1. ​Capacity AVM’den Çocuklara Özel Kumdan Heykeller Atölyesi
Capacity Alışveriş Merkezi, sömestr etkinlikleri kapsamında “Kumdan Heykeller” sergisi ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatacak. Türkiye’de ilk kez bir AVM’de gerçekleştirilecek “minik heykeltraşlar atölyesi” ile çocuklar  kumdan heykel yapmanın heyecanını yaşayacaklar. Heykeltraş eğitmenlerin katılımıyla 23 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında minik ziyaretçilere özel olarak gerçekleştirilecek “heykeltraşlar aktivitesi’ ile çocuklar kumdan heykel yapmanın heyecanını yaşayacak. Gerçekleştirilecek atölye çalışmalarının sonunda bu keyifli etkinliğe katılan çocuklara başarı sertifikaları da hediye edilecek.






2. Cevahir AVM
Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi, yarıyıl etkinlikleri için Şipşak Dünya Turu etkinliği düzenleyerek, çocuklara hayallerindeki ülkeler hakkında bilgi edinme imkanı sunacak. Şipşak Dünya Turu Cevahir AVM Şipşak Dünya Turu ile çocuklar merak ettikleri ülkeler eğlenceli bir dille anlatılacak. Yarı Yıl tatili boyunca çocukların hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini amaçlayan Cevahir AVM, çocukların hayal dünyasını renklendirebilmek ve yaratıcılıklarını arttırmak için ülkelere özgü etkinlikleri de çocuklar ile birlikte gerçekleştirecek. İstanbul Cevahir AVM içerisinde kurulacak etkinlik alanında, yarıyıl tatili süresince, çocuklar; Mısır, Brezilya, Amerika, İtalya gibi birçok ülkeye gezecek ve Şipşak Dünya Turu’nu tamamlayacak. Yarıyıl tatili boyunca, çocukların iyi vakit geçirmesini sağlamayı hedefleyen Cevahir, sömestir tatili boyunca her gün saat 12.00 ile 19.00 saatleri arasında çocuklarla buluşacak.





3. Ataşehir Belediyesi Çocuk Tiyatroları Festivali
Festival kapsamında toplam 11 tiyatro oyununun çocuklarla buluşacağı, “Yaşasın Tatil Yaşasın Tiyatro” sloganıyla,  her yaştan çocuğu birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşturacak festival, 15 Şubat’a kadar devam edecek. Şimdiye kadar yaklaşık 40 bin çocuğu tiyatro ile buluşturan festivalde bu yıl da 10 bin çocuğun tiyatroyla buluşması bekleniyor. Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenecek festivalde; bazı oyunlar günde 2 seans izlenebilecek. Ücretsiz olan festival davetiyeleri; Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi ile Ataşehir Novada AVM’de bulunan Ataşehir Belediyesi Bilet Noktası’ndan temin edilebilinir.




4. Kadıköy Belediyesi Kültür Merkezleri Etkinlikleri
Kadıköy Belediyesi, 26 Ocak’da başlayacak yarıyıl tatili için çocuklara eğlenceli bir program hazırladı. 88 ayrı etkinliğin olduğu program sayesinde Kadıköy’de çocuklar tatilin tadını çıkaracak. 5 ayrı Kültür Merkezinde gerçekleşecek yarıyıl şenliğinde çocukları; Tiyatro oyunları, ücretsiz bale, piyano, müzik, dans, kukla ve oyun atölyeleri bekliyor. Kadıköy Belediyesi yarıyıl tatili nedeniyle 24 Ocak-08 Şubat tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi’nin Kültür Merkezleri’ndeki etkinlikler ile çocuklar hem tatillerini keyifli geçirecek hem de sanatla iç içe verimli aktiviteler yapacak.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Çocuk Sanat Merkezi, Halis Kurtça Kültür Merkezi ve Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek yarıyıl tatili şenliği etkinlikleri 24 Ocak tarihinde başlayıp 8 Şubat‘a kadar devam edecek. Her yaştan çocuk için ayrı oyunların seçildiği Tiyatro oyunları ise karne şenliği kapsamında indirimli izlenebilecek. Çocukların ücretsiz katılabileceği atölye çalışmalarında bale, dans, oyunlarla Türk müziği çalgıları, kukla, piyano, flüt gibi eğlenceli aktiviteler var. Çocuk Sanat Merkezi’nin düzenlediği atölyeler Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek




5. Özdilek Park AVM

İstanbul’un gözde eğlence ve alışveriş merkezi Özdilek Park İstanbul, 10 farklı bilimsel içeriğe sahip deneysel çalışmayı 24 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında Bilim Günleri’nde minik mucitler ile buluşturacak. ÖzdilekPark İstanbul çocukların bu tatilde eğlenceli vakit geçirmeleri için hem eğlenceli hem de öğretici aktiviteler düzenliyor. Sömestr tatili boyunca her gün 12.00 – 20.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan bilim günleri, minik konuklarına bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlikler ve bilimsel deneyler ile bilimi sevdirirken, çocukların sömestr tatilini keyifli geçirmesini sağlayacak. Özdilek Park İstanbul ebeveynler alışveriş yaparken çocukların bilimsel deneyler ile bilime olan ilgisini artıracak etkinlikler ile sömestr tatili boyunca çocuklara unutamayacakları anlar yaşatacak.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN