info@mekan.com

İstanbul'da Yıllara Meydan Okuyan Mekanlar

17 Mayıs 2016
İstanbul'da Yıllara Meydan Okuyan Mekanlar
Öyle mekanlar vardır ki, yıllarca hizmet eder, nesilleri büyütür, her dönem anılara ortak olur. İşte onlar özel günlerde ilk tercih ettiğimiz ve müdavimi olduğumuz, bizim için yılların eskitemediği mekanlardır. Biz de sizler için İstanbul’da bulunan, köklü geçmişleriyle yıllara meydan okuyan en özel ve elit mekanları yazdık. 

Vazgeçilmez Cafeler

Smyrna 

Smyrna-Cafe-CihangirFotoğraf Kaynak: facebook.com

Cihangir’de açıldığı günden bu yana her mevsim, özellikle de hafta sonları tıklım tıklım dolu olan Smyrna, renkli atmosferi ve zengin menüsüyle müdavimlerini 2002 yılından bu yana ağırlamaya devam ediyor. Enfes yemekler ve atıştırmalıklar yanında dilerseniz alkol servisi de yapılıyor. Müdavimleri arasında pek çok ünlü ismin de bulunduğu Smyrna, Cihangir için bir vazgeçilmez.

Kırıntı

Kırıntı-Cafe-BebekFotoğraf Kaynak: facebook.com

İlk kez 1981 yılında Moda’da açılan mekan, asıl Nişantaşı’da açılan şubesi ile popülarite kazandı. Meksika ve Akdeniz Mutfağı’ndan örnekler sunan Kırıntı’da burgerler, çeşit çeşit atıştırmalıklar ve hatta vejetaryenler için seçenekler de bulunuyor. Özellikle gençlerin rağbet ettiği mekan açıldığı günden bu yana bir nesli büyüttü bile.

Ara Cafe

Ara-Güler-Beyoğlu-Ara-CafeFotoğraf Kaynak: kulturservisi.com

Ara Güler’in atölyesinin alt katında açtığı, Galatasaray Lisesi’nin karşı sokağındaki daracık bir sokakta hizmet veren Ara Cafe, İstanbul’un en entellektüel mekanlarından biri.Kendinizi Fransız cafelerinde gibi hissedeceğiniz ambiyansı, Ara Güler’in birbirinden özel fotoğrafları ve şık sunumlarla servis edilen muhteşem yemekleri… Ara Cafe, sıcacık sohbetlerin yaşanıp, Ara Güler ile tanışma fırsatının yakalanacağı nadide bir mekan.

Fincan Kahve

Fincan-Cafe
Fotoğraf Kaynak: fincankahve.com

2004 yılında ilk kez Emirgan’da açılan Fincan, daha sonra şubesi olarak açılan Rumelihisarı ile de çok seviliyor. Kusursuz Boğaziçi manzarasına nazır harika konumu ve özellikle de kahvaltısıyla midavimlerini hep memnun etmiş olan Fincan’da günün her saatine uygun yemek seçenekleri bulabilirsiniz.

Restaurant Farkı

Armada Teras

Armada-Teras-Restaurant
Fotoğraf Kaynak: armadateras.com

1994 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana en iyiyi hedefleyen Armada Otel, bir tarafta tarihi yarımada, bir tarafta ise Marmara Denizi’nin kusursuz güzelliğine karşı hizmet verdiği Armada Teras ile en özel akşam yemeklerinin eskimeyen mekanı. Özellikle evlilik teklifleri ve yıl dönümleri için şahane bir tercih.

Mikla

Mikla-RestaurantFotoğraf Kaynak: maiexcellent.com

Dünya’nın en iyi 100 restoranı arasında yer alan Mikla, Şef Mehmet Gürs’ün kurucu ortağı olduğu ve mutfağının başına geçtiği en başarılı restoranlardan biri. Anadolu Mutfağı’nı karış karış araştırarak oluşturdukları ‘’Yeni Anadolu Mutfağı’’ konseptiyle başarıdan başarıya koşan mekan 2005 yılından bu yana, seyrine doyulmaz Galata Kuleli İstanbul manzarasına karşı şık sunumlarla hizmet veriyor.

Nuteras

Nuteras-RestaurantFotoğraf Kaynak: nuteras.com.tr

Meşrutiyet Caddesi’ndeki 200 yıllık tarihi Fransız  “Passage de Petit Champs” pasajı yani bugün bilinen adı ile  “Nupera“ binasının en üst katında bulunan Nuteras, 2001 yılından beri restoran, bar ve kulüp olarak hizmet veriyor. Haliç ve Tarihi İstanbul manzarasına karşı enfes lezzetler tadabileceğiniz Nuteras, zaman zaman romantik atmosferi zaman zaman ise eğlenceli ortamı ile pek çok sebepten tercih edilebilir.

Orient Express

Orient-Express-Restaurant-Sirkeci-Garı

Sirkeci Garı’nın içerisinde bulunan ve girdiğiniz anda zamanda yolculuğa çıkacağınız Orient Express, 1995 yılında yeniden hizmete açıldı. Türk Mutfağı’nın 150’yi aşkın çeşidiyle yerli yabancı pek çok konuğu ağırlayan mekan, Agatha Christie romanına konu olmasıyla da oldukça meşhur. Ambiyansına hayran kalacağınız mekan, şarap eşliğinde unutulmaz anlar yaşamanızı sağlayacak türden.

1924 Rejans
 1924-Rejans-Restaurant


1924 yılında bir Rus Restoranı olarak kurulan ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün midavimi olduğu Rejans, bir süre kapalı kaldıktan sonra kapılarını yeniden açtı. Dördüncü nesli ağırlamaya başlayan mekanın sarı vodkası denemeye değer. Menüden pek çok tarifin aynen uygunlandığı mutfağın benzersiz tatları ve mekanın tarihi dokudaki atmosferi gerçekten büyüleyici.

Geleneksel Tatlar

Develi

Develi-Kebap-Yeni-Dünya-KebabıFotoğraf Kaynak: develikebap.com

1912’de Antep’te, 1966 yılında da İstanbul Samatya’da kurulmuş olan Develi Restaurant, Gaziantep mutfağı ile yetinmeyerek Ege, Akdeniz ve Orta Anadolu yörelerininde  farklı tatlarını özenle sunuyor. Samatya’da bir klasik, semtin adeta temel taşı olarak hizmet veren Develi Kebap, otorite gurmelerin ve seçkin misafirlerin müdavimi olduğu nadide İstanbul restoranlarından biri.

Kaşıbeyaz

Kaşıbeyaz-Restaurant-BosphorusFotoğraf Kaynak: kasibeyaz.com.tr

İlk olarak 1974 yılında Aksaray’da kurulan Kaşıbeyaz, özellikle Antep Yöresi’ne ait kebaplarla ön plana çıkıyor. Ev yemekleri, ızgaralar, mezeler ve sotelerle zengin bir menü sunan Kaşıbeyaz, elit atmosferi ile de yıllardır müdavimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Hamdi

Hamdi-RestaurantFotoğraf Kaynak: facebook.com

1960 yılında küçük bir tezgahta başlayan yolculuğunu, şimdilerde 3 şubeli restoranlar zincirine taşımış olan Hamdi Restaurant, seçkin misafirlerine Eminönü ve Galata manzaralarına karşı Güneydoğu Mutfağı’nın en özel lezzetlerini sunuyor. 

Hacıbey

Hacıbey-Döner

1950 yılında Bursa’da başlayan Hacıbey Döner’in serüveni, 1992’de İstanbul’a gelmesiyle adeta bir efsaneye dönüşmüş. Kömür ateşinde pişirilen etin kuzu eti olması ve her içerikte gerçek tereyağı kullanılması Hacıbey’in bugünlere gelmesinin en büyük sebebi. Hafta sonları kahvaltı ve brunch da sunan Hacıbey’in menüsü oldukça sade.

Asitane

Asitane-RestaurantFotoğraf Kaynak: facebook.com

1991 yılından bu yana Topkapı, Dolmabahçe ve Edirne Saray mutfaklarının yazılı kaynakları incelenerek oluşturulmuş olan menüsünde 200’den fazla reçeteyi sunan Asitane, restore edilmiş bir Osmanlı Konağı’nda hizmet veriyor. Başka hiçbir yerde bulamayacağınız yemekler için Asitane yaklaşan yaz günlerinde bahçesinde püfür püfür keyif yapabileceğiniz hoş bir mekan.

Eğlenceli Geceler

Reina

Reina-ClubFotoğraf Kaynak: reina.com.tr

2002 yılından bu yana eğlence dünyasının en popüler mekanı olan Reina, muhteşem Boğaz manzarasına karşı denize sıfır konumuyla İstanbul’un en özel mekanlarından biri. Akdeniz Mutfağı’ndan seçkin lezzetler sunan Reina’da akşam 22:00 itibariyle kulüp eğlencesi başlıyor. Yerli ve yabancı pek çok ünlünün de müdavimi olduğu mekan zengin alkol menüsüyle de tercih ediliyor.

Anjelique

Anjelique-Restaurant-ClubFotoğraf Kaynak: anjelique.com.tr

2001 yılından bu yana üç katlı bir yalıda hizmet veren Anjelique, hem yeme-içme hem de eğlence sektöründe zirvede yer alan mekanlardan biri. Her katında farklı müziğin çalındığı mekanda zaman zaman ünlü Dj’lerin performanslarıyla eğlenceye doymak mümkün. Akdeniz Mutfağı’nı Boğaz’a taşıyan mekan, mekan.com üyeleri tarafından 2015 Yılının En İyi Gece Kulübü seçildi. 

Lucca

Lucca-Restaurant-ClubFotoğraf Kaynak: facebook.com

Tüm gün şahane mekanında yemek yiyip keyifle oturabileceğiniz Lucca’da akşam müzik eşliğinde gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Jazz, Funk ve House tarzı çalınan müzikler eşliğinde enfes kokteyller içmek isterseniz Lucca Bebek’te haftanın her günü hizmet veriyor.

Sortie

Sortie-Restaurant-ClubFotoğraf Kaynak: sortie.com.tr

Yazın tam yedi Restaurant, kışın ise yalnızca Sortie Restaurant ile hizmet veren Sortie, Türk Mutfağı ve Balık Lokantası kombinasyonu ile damakları şenlendiriyor. Günün her saatine özel servisleriyle ve müzikleriyle Sortie, yıllardır en beğenilen eğlence mekanlarından biri olmayı başarıyor.

Açık Hava Keyfi

Spago

Spago-Terrace-RestaurantFotoğraf Kaynak: spago.thestregisistanbul.com

Oscar Törenlerinin parti şefliği yapmış olan, 2 Michelin Yıldızlı Wolfgang Puck’ın İstanbul Nişantaşı’nda açtığı Spago'da, mutfak ve kokteyl kültürü bir arada sunuluyor. Pazartesiden Cumartesiye kadar her gün 15:00 ve 18:00 saatleri arasında aperitivo menüsü sunan mekanda, Garnitürlü Pekin Usulü Izgara Ördek’ten Hunan Usulü Patlıcan’a kadar pek çok yemeği en güzel halleriyle bulabilirsiniz. 

Divan Brasserie (Beyoğlu)

Divan-Brasserie-Restaurant

İstiklal Caddesi’nde St.Antuan Kilisesi’nin hemen yanında bulunan Divan Brasserie’nin, Marmara Denizi’nin maviliklerine ve Tarihi Yarımada’ya açılan enfes bir manzarası var. Türk ve Akdeniz Mutfakları’nı bu eşsiz manzarada ağırlayan Divan Brasserie, romantik akşam yemekleri için de ideal.

Leb-i Derya

Leb-i Derya-RestaurantFotoğraf Kaynak: lebiderya.com

2002 yılından bu yana İstanbul manzarasını en iyi görebileceğiniz özel mekanlardan biri olarak Kumbaracı Yokuşu’ndaki Kumbaracı Han’da hizmet veren mekan, yemekler ve servis kalitesi ile yılların eskitemediği restoranlar arasında. İçerisinde bulunan Private Room’da 14 kişiye kadar olan grupları ağırlayan Leb-i Derya’nın hem manzarasına hem de lezzetli yemeklerine bayılacaksınız.

Lacivert Restaurant

Lacivert-RestaurantFotoğraf Kaynak: lacivertrestaurant.com

İkinci Köprü’nün hemen ayağında, Boğaz’ın en güzel noktalarından birinde konuçlanmış olan Lacivert restaurant, tam 16 yıldır Şef Hüseyin Ceylan’ın mutfağından enfes lezzetlerle hizmet veriyor. Oldukça geniş bir açık alana sahip mekan, yaz aylarında pazar günleri brunch için çok keyifli.

360 İstanbul

360-RestaurantFotoğraf Kaynak: 360istanbul.com

İstiklal Caddesi, Mısır Apartmanı’nın terasında bulunan 360, eşsiz İstanbul manzarası ile özellikle turistlerin ilgi odağı. Şef Mike Norman’ın zengin mutfağından seçenekler bulabileceğiniz 360’ın ferah açık alanında yemek keyfi bir başka.

Ulus 29

Ulus29-RestaurantFotoğraf Kaynak: ulus29.com

1993 yılından beri Ulus’ta Boğaz’ın en güzel görünen noktasındaki konumu ile özellikle ünlülerin müdavimi olduğu Ulus 29, mutfağında Türkiye’nin en özel şeflerine yer veriyor. 3 aşamalı menüsünde Klasik Türk Mutfağı, Yenilikçi Yemekler ve suşi ön plana çıkıyor. Zengin şarap menüsüne sahip Ulus 29, yıllardır kalitesinden ödün vermeden müdavimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Sunset

SunsetGrill&Bar-Restaurant
Fotoğraf Kaynak: sunsetgrillbar.com

Akdeniz, Türk ve Japon Mutfakları’ndan en seçkin örnekleri Kuruçeşme’nin en hoş noktalarından birinde sunan Sunset Grill&Bar, 1994 yılından bu yana İstanbul’un en özel mekanları arasında yerini almayı başarıyor. 
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN