info@mekan.com

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi

18 Eylül 2015
Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi
İstanbul’un arka bahçesi diyebileceğimiz Polonezköy, şehirden uzaklaşıp nefes almak, yeşil tabiat eşliğinde doğayı ve kültürü aynı anda yaşamak isteyenlerin tercih ettiği, hafta sonu tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden biri olan Polonyalı köyü. 

Bayramda taşra atmosferinde yemek yemek, trafik derdi olmadan uzun bir yürüyüş yapmak size iyi gelecektir! Yeşilin her tonuna şahit olup, şehrin gürültü ve telaşından uzaklaştığınız için de mutlu olacaksınız.

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi
Fotoğraf Kaynak: wikimedia.org

Genelde günübirlik gezilerin yapıldığı Polonezköy’de Bayram tatili için bir dinlence kaçamağı yapabilirsiniz. Yürüyüşlerin ardından uzanıp tatilin ve atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. 

Burada restoranlar sadece yemek yenilen yer olarak görülmüyor, aynı zamanda restoranlarda farklı eğlenceler de oluyor. Ayrıca Polonezköy’de brunch bir yaşam tarzı; sabah başlayıp ikindiye kadar süren brunchlarının ününü duymayan kaldı mı ki?

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi Brunch
Fotoğraf Kaynak: leonardo.com.tr

Bisiklet ve yürüyüş parkurları, binebileceğiniz atlar sayesinde Polonezköy'de yerinizde hiç duramayacaksınız. Tatilde hem aktif olup hem de vücudunuzu dinlendirebilirsiniz. 

Polonyalı köyü olduğundan farklı yemekleri muhakkak deneyin. Balıyla da meşhur olan Polonezköy’den bayram dönüşü bal ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Polonezköy’deki En İyi Oteller

Village Park Resort & SPA

Kocaman bir bahçenin ortasında yer alan otel SPA’sı ve lagün tarzı havuzuyla hizmet ediyor. Tüm odalarda balkon ve wi-fi hizmeti mevcut. Otel bünyesinde organik yiyecekler sunan restoranda tatil boyunca sağlıklı besleneceğinizden emin olabilirsiniz.

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi Village Park Resort & SPAFotoğraf Kaynak: villagepark.com.tr

Riva’s Club Hotel

Bayram’da köpeğinizle tatil yapabileceğiniz harika bir otel. Ferah bir ortama sahip otel doğa ile iç içe ve köpek oteli mevcut. Tüm odalar şık ve otel terasında öğle ve akşam yemeklerinizi keyifle yiyebilirsiniz.

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi Riva’s Club Hotel
Fotoğraf Kaynak: rivaclub.net

Hera Butik Otel

Otelin her tarafı orman manzarasına sahip. 13 odası da gayet şık. Mutfağıyla da iddialı olan Hera, sabahları güne köy kahvaltısı ile başlamanızı sağlıyor.

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi Hera Butik OtelFotoğraf Kaynak: herapansiyon.com

Santa Roza Hotel

Bisiklet gezileri gibi farklı aktiviteler de gerçekleştiriyorlar. Her odadan bahçe ve dağ manzarasını seyretmek mümkün.

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi Santa Roza HotelFotoğraf Kaynak: santaroza.com

Legend Hotel Park

Masaj ve SPA konseptli bir otel. Büyük bahçesinde hayvanlarla gezinip, organik mutfağından sağlıklı yemekleri tadabilirsiniz.

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi Legend Hotel ParkFotoğraf Kaynak: parkhotelpolonezkoy.com

Polonezköy Country Club

Polonezköy’ün en eski turizm tesislerinden biri. Konaklama ve günübirlik piknik bölümü bulunuyor. Ayrıca Hayvan parkı sayesinde farklı hayvanları görüp çocuklarınıza hayvan sevgisi aşılayabilirsiniz.

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi Polonezköy Country Club
Fotoğraf Kaynak: gezilmesigerekenyerler.com

Polonezköy’de Mutlaka Gezilmesi / Görülmesi Gereken Yerler

Zofia Rızı Anı Evi

Zofia Rızı Anı Evi Polonezköy’ün en eski evlerinden biri ve ziyarete açık. Polonya-Türkiye ilişkilerinde dostluğun sembolü olarak anılıyor ve  Polonezköy’e yapılan resmi ziyaretlerin çoğunda ev sahipliği yapmış. Evde ünlü Polonyalılar'ın portreleri ve vatanseverlik konulu tabloların dışında, köyün en büyük Lehçe kitaplarından oluşan kütüphanesi bulunuyor.

Polonezköy Kültür Evi
    
Polonezköy Kültür Evi, "Polart Gallery" ve "Polonezköy Kütüphanesi" olarak hizmet veriyor ve düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Ağaç Oyma Heykel Sergisi

Polonezköy Kültür Evi’nin bahçesinde yer alan sergide ağaç oyma sanatının güzel ve muhteşem yapıtlarını burada görebilirsiniz.

Polonezköy Kilisesi

Kilise, Polonezköy'ün hemen girişinde yer alıyor ve çok güzel bir bahçeye sahip. Aynı zamanda yıl içerisinde düzenlenen festival ve organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

Polonezköy’deki En İyi Mekanlar

Leonardo Restaurant

Lezzetli yemekleri, havuzu ve çocuklar için oyun alanlarıyla Polonezköy’ün en popüler restoranı. Leonardo salatasını ve böreğini muhakkak tadın. 

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi Leonardo RestaurantFotoğraf Kaynak: leonardo.com.tr

Piknik Park - Country Club

Yıllardır konaklama hizmeti ve barbekü restoranıyla hizmet veriyor. Ormanda hayvanlar etrafınızda gezerken mangal yapabilirsiniz. Fakat dikkatli olmakta fayda var, yemeğinizden uzaklaştığınızda tavus kuşları ekmeğinizi çalabilir.

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi Piknik Park - Country Club

Beyaz Bahçe Restaurant

Mekan neoklasik tarzda döşenmiş ve bahçe restoranı ile oldukça popüler. Siz keyif yaparken çocuklarınız da oyun alanında eğlenebilirler. Hamak, yer minderleri ve amatör at binme aktivitesiyle oldukça renkli bir mekan.

Kurban Bayramı'nda Polonezköy Rehberi Beyaz Bahçe RestaurantFotoğraf Kaynak: beyazbahce.com.tr
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN