info@mekan.com

mekan.com Editörleri Sizler için Gezdi: Yepyeni Bağdat Caddesi Rehberi

28 Mart 2016
mekan.com Editörleri Sizler için Gezdi: Yepyeni Bağdat Caddesi Rehberi
Günümüzün en janjanlı, en süslü mekanı Bağdat Caddesi’nin ismini nereden aldığını hiç merak ettiniz mi? IV. Murat döneminde Osmanlı’nın Bağdat’a seferi sırasında kullanılan yol olduğu için güzergah Bağdat Yolu olarak adlandırılmış. Yalnız bu yol  o dönemde Üsküdar Meydanı'ndan başlayıp, Karacaahmet Mezarlığı'ndan ve Haydarpaşa Çayırı'ndan geçerek Bostancı Köprüsü'ne uzanan bir bölge idi. Şimdilerde ise Kızıltoprak'tan başlayarak Maltepe ilçesi sınırına kadar uzanan Cadde'ye, II. Abdülhamit zamanında Padişah’ın sarayına yakın olmak isteyen zengin tüccarlar, paşalar ve devlet görevlileri bu bölgede arsalar alarak, köşkler, yalılar ve evler yaptırmaya başlamışlar. Zengin kesimin Bağdat Caddesi’ne yönelmesi de bu şekilde başlamış olmuş. 

Son yılların en seçkin Türk ve Dünya markalarına ev sahipliği yapan, alışverişin, lüks restoranların, cafelerin kalbi Bağdat Caddesi’nin mekanlarını gezdik ve sizler için harika bir rehber hazırladık. 

Huxo



Bağdat Caddesi üzerinde bulunan ve sabahtan geceye her öğün için çeşitli seçenekler sunan Huxo, odun ateşinden çıkan enfes pizzalarıyla dikkat çekiyor. Günlük ve taze hazırlanan salatalar, steak çeşitleri ve el yapımı makarnaları da tercih sebebi.

Cook Shop



Kahvaltı konusunda oldukça başarılı olan Cook Shop’un diğer tüm lezzetleri özenle hazırlanıyor. Çorbadan sandviçe, risottodan pizzaya ne ararsanız hepsini bulabileceğiniz Cook Shop, Bağdat Caddesi’nin en çok tercih edilen mekanlarından biri.

Leman Kültür



Bir kahvaltıda yumurtalı ekmek olması, gününüzün büyük keyifle başlamasını sağlayabilir. Doyurucu ve zengin kahvaltısı ek bir omletle iki kişi için yeterli oluyor. Dünya Mutfağı’ndan sunulan diğer yemekler de oldukça büyük porsiyonlarla servis ediliyor. Leman dergisi konseptiyle hazırlanan dekor da keyifle zaman geçirmek isteyenleri cezbediyor.

Sandalyee



Bağdat Caddesi’nin, günün her saatindeki öğünler için çeşit çeşit yemekler sunan bir diğer mekanı ise Sandalyee. Seçim yapmakta zorlanacağınız, küçük dokunuşlarla modernize edilmiş klasik lezzetlerden oluşan menü, Sandalyee’nin huzurlu atmosferinde keşfedilmeye hazır. 

Dardenia



30 yıllık Dardanel tecrübesiyle, geleneksel balık ekmek anlayışını bambaşka bir platforma taşıyan Dardenia, yaklaşık 5 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. Levreklerin Ege’den, somonların Norveç denizlerinden geldiği Dardenia, balık aşıklarına enfes lezzetler sunuyor.

Burrito




Meksika Mutfağı’nı sevenler ve keşfetmek isteyenler için Cadde’de harika bir mekan var: Burrito Shop. Farklı Meksika sosları ile hazırlanan dürümler ve tortilla içine konan malzemelerden yapılan quesadillalar oldukça iştah açıcı. Meksika'nın meşhur acı sosları yemeğinizin yanında servis ediliyor. Zorla acılarını tattırmıyorlar, dileyenler tüketebiliyor. :)

Chinese Express



Uzak Doğu Mutfağı’nın en güzel lezzetlerini bulabileceğiniz Chinese Express, İstanbul’un pek çok semtindeki şubeleriyle hizmet veriyor. Noodle, sushi, çin böreği ve daha neler neler… Hepsini isterseniz Chinese Express restoranlarında yiyebilir ya da siparişle evinize söyleyebilirsiniz.

Ab’bas Waffle & Kumpir



Waffle diyince aklımıza ilk gelen isim tabiki Ab’bas Waffle. Sıcacık waffle’ın üzerine enfes soslar, meyveler ve şekerlemeler koyarak hazırladığı lezzetlerin tadını başka yerlerde bulmak zor. 

Happy Moon's



Dünya Mutfağı’nı Caddebostan ışıklara taşımış olan Happy Moon's, her daim dolu. Hem konumu hem de yemekleri bunda önemli bir etken. Kaliteli hizmet de cabası. 

Cremeria Milano



En güzel dondurmaları yediğimiz yerlerden biri kuşkusuz Cremeria Milano. Özellikle tiramisulu dondurması favorimizdi fakat iki yıl önce getirilen yasayla dondurmalarda alkol kullanımı yasaklandı. Tiramisulu olanı eski tadını aratsa da, diğer dondurmalar lezzetlerinden ödün vermeden damakları şenlendirmeye devam ediyor. 

Daily Dana





Eski küçük dükkanlarının hemen çaprazında daha geniş ve ferah bir mekana transfer olan Daily Dana, birbirinden leziz hamburgerlerini burada sunmaya devam ediyor. Açık mutfağının verdiği güven ve doyurucu porsiyonlar Daily Dana’yı caddenin en iyi hamburgercilerinden biri yapmayı başarıyor. 

Pow





Çizgi roman dünyasının en sevilen karakterleri Pow’da. Rengarenk vitrinine kayıtsız kalamayacağınız Pow, CKM’nin hemen çaprazında konuçlanmış. Yalnızca çocuklar için değil, bilhassa büyükler için hazırlanmış karakterler, çizgi roman serileri, kıyafetler ve aksesuarlar alışveriş dürtülerinizi harekete geçirecek. Aynı zamanda cafe olarak da hizmet veren Pow, meraklısı için biraz zaman ayırılarak gezilmesi gereken bir dükkan.

Ot Cafe



Ot karikatür dergisinin konsept restoranında her şeyi bulmanız mümkün. Zengin yemek menüsünün yanı sıra alkol çeşitliliğiyle de dikkat çeken Ot, Caddebostan’ın en sevilen restoranlarından biri. Eğlenceli dekorasyonu ve kitap okuma köşesi oldukça güzel.

Dair’e



Dair’e Cafe’de işlenmemiş ürünlerden yapılan tatlılar tamamen vegan. İçerilerinde çeşitli çerez ve tatlandırıcılar kullanılan Dair’e Cafe tatlıları Raw Food beslenme merkezde bulundurularak üretiliyor. Dair’e Cafe’de yakın zamanda gerçekleştireceğimiz etkinliğimizi anlatacağımız yazımızda, Dair’e Cafe ve Raw Food’a dair daha geniş bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Smokkin



Bağdat Caddesi’nde yepyeni bir mekan olan Smokkin, Cadde’de nargile keyfi yapabileceğiniz en nadir ve nezih yerlerden biri. Bakery bölümü ve Dünya Mutfağı’ndan leziz mi leziz seçeneklerini geleneksel nargile keyfiyle buluşturan Smokkin, elit bir atmosfere sahip.

Cadde Cafe



Farklı coğrafyalara ait, 100’den fazla çeşidiyle menüsünün iddiasını konuşturan ve kaliteden ödün vermeden hizmet sunan Cadde Cafe, Bağdat Caddesi’nin en gözde mekanlarından biri. Günün her saati kalabalık olmasının nedeni de sanırız bu.

Barış Büfe



Yıllardır Cadde’nin en güzel fast food dükkanı olarak hizmet veren Barış Büfe, ayaküstü bir şeyler atıştırmak isteyenlerin favori mekanı. Döneri kadar tostları ve sosislisi de oldukça lezzetli.

Loco Matto



İspanyol ve İtalyan tatlılarının en meşhurlarını sunan Loco Matto, denemeye değer tatları İstanbul’a taşımış. Paket servis hizmeti de mevcut. Özellikle bizdeki tulumba tatlısını andıran Churros oldukça iddialı. 

Tarihi Bağdat Kurukahvecisi



Cadde’de yorucu bir alışveriş ve güzel bir yemeğin üzerine, son olarak Tarihi Bağdat Kurukahvecisi'nde bir Türk kahvesi şart. Güler yüzlü servis ve çikolatalarla yapılan sunum harika.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN