info@mekan.com

Partilerin En Tatlısı: Baby Shower!

18 Mart 2015
Partilerin En Tatlısı: Baby Shower!
Son zamanlarda hamilelerin vazgeçilmezi haline gelen, Amerika’dan ithal olan ‘Baby Shower’ partilerini araştırdık ve merak edilen her şeyi detaylarıyla yazdık.

Nedir Bu Baby Shower?
 
Türkçe karşılığı ‘bebek için hediye yağmuru’ olan Baby Shower; 1950’li yıllarda Amerika’da hem yeni doğacak olan bebeğin ihtiyaçlarına yardımda bulunmak hem de anneye doğumdan önce destek olup eğlenmesini sağlamak için ortaya çıkmış. Genellikle anne adayının arkadaşları veya ailesi tarafından organize edilir ve maalesef beylerin giriş izni yok.
 
Nasıl Yapılır?
 
Öncelikle parti gününü ve saatini belirleyip; eğer parti evde gerçekleşmeyecekse mekan seçimi yapılır. Geçmişte evler tercih edilse de şimdilerde anne adayları mekanlarda yapmayı tercih ediyor. Malum yemeğiydi, bulaşığıydı, dağınıklığıydı; sonra işkenceye dönüşmesin güzelim parti. Dekorasyon teması da belirlendikten sonra Baby Shower malzemeleri satan bir yerden ihtiyaç duyulan eşyalar temin edilir. Daha sonra pasta seçilir ve bir menü hazırlanır. İster mekanın menüsünden seçilir ister catering şirketiyle anlaşılır. Dekorla, yemekle tek tek uğraşmak istenmiyorsa Baby Shower organizasyonları yapan bir firmayla da görüşülebilir.

Gelelim asıl amaçlarımızdan birine; bebeğin ihtiyaç listesi! Annemiz bir bebek mağazasına başvurup ihtiyaçlarını listeler ve bu liste davetlilere özel hazırlanan davetiyelerle birlikte gönderilir. Daha sonra misafirlere o günü unutulmaz kılacak Baby Shower hediyeler satın alınıp, partide oynanacak oyunlar seçilir.

Baby Shower Oyunlar
 
  • Annenin göbek boyunu tahmin etme
  • Oyuncak bebeğe bez bağlama
  • Biberondan süt içme
ve daha bir sürü oyun bulunabilir. Tamamen yaratıcılığa kalmış.

Asıl Mesele; Baby Shower Mekanları


1. La Mia Luce - Suadiye

Geniş iç, dış alanlarıyla farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapan La Mia Luce, Baby Shower etkinliklerinde sunduğu hizmet ve ortam ile tüm istekleri karşılıyor.
 

La Mia Luce Suadiye
 
2. Five O'Clock - Beykoz
 

Şık ve sıcak bir ortam sunan Five O’Clock 50 kişiye kadar hizmet sunabiliyor. Şık, farklı ve keyifli bir mekanda Baby Shower yapmak isteyenlerin gözdesi!
 

Five O'Clock - Beykoz
 
3. Cafe Zanzibar - Caddebostan
 

Hem bahçesinde hem de köşkün içerisinde düzenleyebileceğiniz Baby Shower etkinliğinizde zaten muhteşem olan mekan ortamına ufak dokunuşlarla katkı sağlayabilirsiniz.

 

Cafe Zanzibar - Caddebostan

4. 360 İstanbul - Beyoğlu

Konforlu ve sıra dışı iç tasarımı, farklı ve heyecanlandıran eğlence programıyla ve panoramik İstanbul manzarası eşliğinde Baby Shower’ınızı tam da istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

360 İstanbul - Beyoğlu

5. Tein - Bahçeşehir

Baby Shower düzenlerken tema derdinde koşmamanızı sağlayacak iç tasarımıyla her ayrıntıya sahip Tein’de aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Tein - Bahçeşehir

6. Hayal Kahvesi - Çubuklu

Denize sıfır bir mekanda Baby Shower düzenlemek isteyenlere ev sahipliği yapan Hayal Kahvesi, masa düzenlemesi, servis hızı gibi ince ayrıntılara fazlasıyla önem veriyor.

Hayal Kahvesi - Çubuklu

7. Meyyali Restaurant - Emirgan

Şehrin ortasında yemyeşil bir ortamda Baby Shower düzenleyip Meyyali Restaurant’ın kusursuz hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Meyyali Restaurant - Emirgan

8. Ege'de Maya - Maslak

Sundukları ferah ortam sayesinde ve kaliteli hizmetiyle hayalinizdeki Baby Shower’ı düzenleyebilirsiniz.

Ege'de Maya - Maslak

9. La Fuga Event - Ümraniye

Baby Shower ve diğer etkinliklerinizde her imkanı sunan La Fuga Event’te organizasyon hakkında fazla düşünmenize gerek yok. Her ince ayrıntının düşünüldüğü La Fuga Event Baby Shower etkinliklerinize en iyi şekilde ev sahipliği yapıyor. 

La Fuga Event - Ümraniye

10. Kuleli Yakamoz Restaurant

Manzarası, mutfağı ve hizmetiyle ünlenen Kuleli Yakamoz Resturant’da düzenleyeceğiniz Baby Shower akıllardan hiç çıkmayacak.

Kuleli Yakamoz Restaurant

Daha fazla seçenek için Baby Shower Mekanları'na tıklayabilir, fiyat teklifi alabilirsiniz. Filtrelerle de işinizi kolaylaştırıp, aradığınız mekanı daha kolay bulabilirsiniz.
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Yoğun iş hayatında toplantılarınız için isteklerinize uygun toplantı salonu nerede var diye merak ediyorsanız, bu yazımız sizin için. İstanbul'un en iyi otellerinin toplantı salonlarını tüm detaylarıyla sizler için inceledik. CVK Park Hotel Bosphorus İster bir kon…
İş seyahati sırasında gerekli planlamaların ve iş geliştirme çalışmalarının gerçekleştirilmesi için toplantılar düzenlemeyi düşünen profesyoneller, bu toplantıların sorunsuz ve verimli geçmesi adına kendilerine en uygun toplantı salonlarını araştırıyor. Bu …
Mutluluktan dört köşe olacağınız muazzam bir düğünün hayalini kuranlardansanız, şuan çok doğru yerdesiniz. Çünkü sunduğu profesyonel hizmet ile peri masalı tadında enfes bir düğün yaşamanıza olanak veren İstanbul Avrupa yakasının nezih otell…
Mutluluğa açılan en önemli günün, düğününüzün, rüya gibi geçmesini istemez misiniz? Mis kokulu çiçekler, şık masalar, enfes lezzetler, hoş müzikler... Hayallerinizi süsleyen düğünün hayal olmaktan &cced…
Mezuniyet yeni bir hayatın ilk adımıdır. O unutulmaz yılları muhteşem bir geceyle geride bırakmanın zamanıdır. Mezuniyet balosunda deli gibi eğlenmek ve o geceyi hep güzel hatırlamak isteriz. Unutulmaz bir mezuniyet balosu için seçtiğimiz şık ve kaliteli mekanları inceleyin, fikir…
Gelenekselden uzaklaşıp modernle sıkı fıkı olduğumuz bu zamanlarda gelin ve damat adayları da kına gecesi ile bekarlığa veda partilerini birleştiriyor ve ortaya çılgın mı çılgın bekarlığa veda kınaları çıkıyor. Bu yeni akımın en iyi adreslerini sizler için araştırdık. …
Düğün organizasyonunuzu en kaliteli sosyal tesislerde düzenlemek istiyorsanız yazımıza göz atıp, fikir edinebilirsiniz. Yadinbey Restaurant Hayallerinizdeki düğünü gerçekleştirmek ve konuklarınızı sizin adınıza ağırlamaktan kıvanç duyacak bir ek…
Düğününde tarihi detaylara yer vermek isteyenler için, çiftlerin en çok tercihi ettiği, en iyi tarihi düğün mekanlarını araştırdık. Cemile Sultan Korusu Koruda akşam ve gündüz davetlerinizi isterseniz boğaz manzarasında isterseniz de yeşi…
Otel'de yapılan düğünlerin ihtişamından bahsetmemize gerek yok sanıyoruz. Hem personel kaliteleri hem de yaratıkları nezih ortamlarla düğünlerinizi unutulmaz kılıyorlar. Eğer siz de düğününüzü İstanbul'un gözde otellerinden birinde yapmak ist…
O büyük gün çok yaklaştı. Yıllardır hayalini kurduğunuz düğününüzün bir bakmışsınız organizasyonuyla uğraşıyorsunuz. Siz kendinize daha fazla zaman ayırabilin diye; yüzlerce düğün mekanını biz sizler için araştırıp en’lerini …
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN