info@mekan.com

İstanbul'un Yemekleriyle Meşhur Mekanları

14 Ekim 2014
İstanbul'un Yemekleriyle Meşhur Mekanları

İstanbul'un lezzetlerini tatmak istiyorsanız İstanbul'un semtlerinin meşhur yiyecek ve içeceklerini deneyerek başlamalısınız. 


Tarihi Sarıyer Börekçisi

1995 yılından beri faaliyet gösteren Sarıyer'in meşhur börekçisini bilmeyenimiz yoktur. Sabah kahvaltısı niyetine, 5 çayının yanına.. Böreğinizi günün hangi saatınde alırdınız? Tarihi mekanın samimi atmosferi içinde, leziz kıymalı börek veya su böreğinin yanına içimizi ısıtacak sıcacık bir çay ekleyelim!






Beyoğlu Çikolatacısı

İstiklal caddesi üzerinde aheste aheste yürürken meşhur Beyoğlu Çikolatacısına rastlayıp, bir uğramadan geçemeyenlerden misiniz? Tatlıyı hepimiz severiz öyle değil mi? Meşhur Beyoğlu çikolatacısının çok çeşitli çikolataları arasında kendinizi kaybedebilirsiniz.




Park Fora

1996 senesinden beri deniz ürünleri lezzetlerini bizlere sunan restoran, hem eşsiz Boğaz manzarası hem keyifli atmosferiyle İstanbul'un favori deniz mahsulleri adreslerinden biri. Levrek Marin ve katalan usulü kerevit salatası en çok tercih edilen lezzetlerden. Mutlaka deneyin.





Meşhur Kireçburnu Fırını

1957'de kurulmuş olan tarihi  fırında kurabiye, börek, pasta, baklava, poğaça gibi çok çeşitli ürünler bulunuyor. Un kurabiyesi, alman pastası, su böreği meşhur lezzetlerinden sadece bir kaçı. Çekirdekli kırikkırakları denemeyi de ihmal etmeyin.





Develi Kebap

Samatya, Kalamış, Etiler, Marin, Ataşehir. Florya ve Eminönü’nde şubeleri bulunan Develi Kebap, 100 yılı aşkın deneyimiyle kendi alanının en ünlü restoranlarından. Her adresinde farklı bir konsepti bulunan restoran kebapları ve baklavalarıyla anılsa da aslında en çok sevilen ve tercih edilen yemeği çiğ köfte. “Lokum gibi” denebilecek lezzete sahip çiğ köftesi, İstanbul’da yiyebileceklerinizin en iyisinden.




Günaydın Et Lokantası

Güneydoğu’nun zengin mutfağından örnekler sunan Günaydın Et Lokantası, aslında Günaydın Kasap’ın restoran kısmı. Fakat zengin menüsü ve şık dekorasyonuyla herkes tarafından tercih edilen bir restoran halini aldı. Günaydın’ın Malkara’daki çiftliğinden getirilen etler, açık mutfakta pişiyor. Günaydın Et Lokantası, Kilis Kebabı’nın lezzetiyle ünlü.





Asitane

Osmanlı mutfağından lezzetleri denemek için harika bir seçim. Kavun dolması ve pekmezli ayva dolması en çok sevilen lezzetlerden. Yemeklerden sonra ikram nar şerbetine de hayır demeyin!




Kallavi Meyhane

1922 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden Kallavi Meyhane, müşterilerini çoğu akşam canlı fasıl ile ağırlıyor. Beyoğlu’nda bulunan meyhane mezeleriyle biliniyor ve özellikle çerkez tavuğu ile ünlü. Çerkez tavuğunu bu kadar lezzetli ve farklı kılan ise mekanın sahiplerinden Leyla Kılıç Karakaynak’ın kendisi yapması.



Savoy Pastanesi

Cihangir'de bulunan pastane gurme çikolataları, gofretleri ve pastalarıyla meşhur. Eski pastanelerden biri olan Savoy'un çikolatalarının tadını bilenler için adeta bir bağımlılık halie geliyor.
 




Tarihi Sultanahmet Köftecisi

İstanbul’da olup da Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nde köfte yemeğenimiz yoktur herhalde. Kuruluşundan bu yana herkes tarafından bilinir hale gelmesine rağmen köftesinin tadı hiç bozulmamıştır. Her daim kalabalık olan köftecide özellikle oldukça fazla sayıda turiste rastlanamanız da mümkündür. Yılın en kalabalık dönemini ise ramazan ayında, iftar zamanlarıyla geçirmektedir.








Kanaat Lokantası

Kaymaklı ayva tatlısı ve meşhur Kanaat dondurması. Restoranın leziz yemek çeşitlerinden sonra bu iki tatlıyı mutlaka denemelisiniz.





Lale İşkembecisi

1960 yılından bu yana hizmet veren mekan kelle, paça ve çorbalarıyla bilinen bir yer. Gece de açık olan mekan işkembe sevenlerin gidebileceği en iyi adreslerden.





Boğaziçi Borsa

1927'de kurulan ve 1996'da Boğaz şubesini açan ve bir klasik haline gelen restoranın eşsiz manzarasında yemeğinizi yiyebilirsiniz. Keşkek, kuzu tandır ve ayva tatlısı favorilerden!





Meşhur Bebek Badem Ezmesi

Badem ezmesinin en meşhuru ve en lezzetlisi nerede yenir sorusunun cevabı. Bu tatlı dükkanı tek bir şeyi yapalım, en iyisini yapalım diyenlerden. 





Konyalı

Osmanlı ve Türk Mutfağı’nın bir nevi İstanbul’daki en önemli temsilcilerinden olan restoran, Topkapı Sarayı’ndaki yeriyle yurt dışından ünlüleri ve bürokratları ağırlayarak yöresel yemeklerimizin ve tarihimizin tanıtımında önemli rol oynamıştır. Konyalı Kebabı ile ünlü olan mekan  yemeklerin yanında getirdiği Osmanlı Saray Şerbeti’yle de müşterilerine farklı tadlar deneyimi yaşatıyor.





Meşhur Kanlıca Yoğurdu

Kanlıca denildiğinde aklımıza ilk yoğurt gelmez mi zaten? Özellikle ballı yoğurdunu mutlaka denemelisiniz.





Hamdi

Hamdi Arpacı, kebaplarını köşebaşında kurduğu tezgahta satmaya başlayarak zamanla kebaplarının lezzeti sayesinde çok sayıda müdavim edindi ve sonra Hamdi Et Lokantası'nı kurdu. Şimdilerde ise Galata, Eminönü, Sultahahmet ve Boğaz dörtlüsünün harika manzarasıyla ağırlıyor müşterilerini... Denenmesi gereken yemekleri ise fıstıklı kebabı.



Kaşıbeyaz

Boğaz şeridinin sayılı et lokantalarından olan Kaşıbeyaz, "Boğaz'a karşı balık yenir." yargısını kırıyor ve bizlere farklı bir deneyim sunuyor. Oldukça zengin bir menüsü olan restoranın en çok beğenilen yemekleri haşhaşlı kebabı, nar ekşili lahmacunu ve ali naziği.



Beyti

Mekan olarak oldukça büyük bir restorana sahip olan Beyti, yıllardır ünlüleri ağırlıyor. Her daim kalabalık oluşu ise etin en iyi piştiği restoranlarda en üst sıralarda yer almasından kaynaklanıyor. Eğer Beyti'de yemeğe karar verdiyseniz kesinlikle karışık kebap yemenizi tavsiye ederiz.



Tatbak

Nişantaşı'nda bulunan ve 50 yıldır hizmet veren restoranın tek şubesi bulunuyor. 50 yıldır hizmet veren restoranın müdavimleri ise dönemlik değil, yıllardır Tatbak'tan yiyorlar. Eğer bol etli bir lahmacun yemek istiyorsanız gideceğiniz ilk adreslerden.



Bambi Cafe

Sıraselvilerin sen sevilen ve en hızlı lezzet durağı! Özellikle haftasonu gece geç saatlerdeki kalabalığına hepimiz aşinayız. Meşhur ıslak hamburgeri en çok tercih edilenlerden olsa da kaşarlı dürüm döneri de tartışmasız vazgeçilmezler arasında.





Baylan Pastanesi

Tarihi 1923 yılına dayanan Baylan Pastanesi, İstanbul'un ilk pastanelerinden. Geçmişte ünlü edebiyatçıların ve sanatçıların müdavimi olduğu pastane, şimdilerde Kadıköy şubesinde hizmet vermeye devam ediyor. Yolunuz düşerse kup griyesini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.
 

 
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN