info@mekan.com
Begüm Ölçer

Begüm Ölçer

4485
puan
@tasty_trips...
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Wagamama, Kanyon Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Asya mutfağını deneyimlemek için en doğru adreslerden. Mekan, uzun oturup keyif yapmaya çok elverişli değil, biraz ye kalk modeli gibi ama ben her türlü keyif yaparım derseniz başka :) Servis, ilgi alaka gayet iyi.Ancak siparişler genellikle farklı zamanlarda geliyor.Zaten bunu sipariş esnasında belirtiyorlar, o yüzden çok sorun olmuyor.Yemekler genellikle acılı, o yüzden içeriği iyi okumanızda fayda var. Chicken katsu curry,teriyaki soba ve firecracker en sevdiklerimden.Ayrıca somon grill de üzerindeki nefis sosla yediğim en iyi somon ızgaralardan biriydi.Edamame zaten klasik değişmeyen lezzet.Farklı mutfak ve tatlara açıksanız mutlu ayrılmanız mümkün."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Num Num Cafe & Restaurant, Kanyon Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kanyon'daki mainstream mekanlardan biri. Eskiden bir derece daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Yemekleri için bir genelleme yapmak zor iyi seçenekler de var, vasat diyebileceklerimiz de. Pizza, makarnadan ziyade atıştırmalıklar ve ana yemeklerden deneyin derim, bana daha iyi geliyor.Civardaki çalışanların öğle yemeği için cok tercih ettiği yerlerden biri.Ben de şahsen öğle yemeğinde gitmeyi tercih ediyorum."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Murat Ekmekçioğlu (Sonradangurme)'i takip ediyor. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer Piraye Taş Plak Meyhanesi'ne bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
The Galliard'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Üsk kat Fine Dining alt kat ise Brasserie bölümü olarak hizmet veriyor. Son derece şık ve nezih bir ortam var. Çalışanlar kaliteye yakışır derecede kibar ve ilgililer. Brasserie bölümünde fiyatlar fine dining'e kıyasla biraz daha uygun. Haftanın bazı günleri canlı müzik oluyormuş, o güne denk gelemeseniz bile sorun değil, çünkü çalan müzikler çok hoş. Ton olarak da rahatsız edici değil, gayet güzel sohbet edilebilir seviyede. Menüye gelince atıştırmalıklar arasında değişik lezzetler bulmak mümkün.Mutlaka ana yemek öncesi birkaç tanesini deneyin.Kadayıfta karides denenmesi gerekenlerden biri.Ana yemeklerden kuşkonmaz ve patates püresi ile gelen somon bir harika. Galliard Kebap ve risotto da tercih edebileceğiniz seçeneklerden. Karamelli Rüyalar diye rüya gibi bir tatlıları var, fındık ve kaju krokanları, karamelize mısır patlağıyla sunuluyor.Sunum zaten göz alıcı ama tadını tarif etmek zor, harika bir lezzet. Tabi bir de çikolata fincanında gelen parfe var. Tatlıya yeriniz kalmasa bile bu ikisinden birini denemeniz gerek diye düşünüyorum."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Piraye Taş Plak Meyhanesi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hep aklımda olan ve bir türlü gidemediğim Piraye, beni hayal kırıklığına uğratmadı. Nostaljik ortamı, fonda çalan hafif ama keyifli eski şarkılar, güzel mezeler. Evet en iyisi değil belki ama ortalama üstü diyebiliriz.Servis de gayet iyiydi. Buraya tekrar tekrar gelebilirim."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Özcanlar Köfte, Astoria Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Köftesini hiç denemedim ama Bozcaada'ya giderkenTekirdağ yolu üzerindeki şubesinde kahvaltı yapmıştık ve beklediğimden daha iyi bir kahvaltı ile karşılaştım. Serpme olarak sundukları iki kişilik kahvaltı tepsisi bal, kaymak,kuru yemiş, kuru meyve, tereyağ, jambon, zeytin,,beyaz peynir, reçel, kaşar, domates, salatalık,yumurta, su böreği,simit gibi çeşitleri içeriyor ve gayet doyurucu.Üstelik çok da uygun bir fiyatı vardı.İki kişi 35 gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. Yol üstü durağı olarak iyi bir alternartif."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
"Yeniköy gerçekten çok sevdiğim bir semt. Semtin o nostaljik havası, güzel mekanları,sahili sanki İstanbul değilde huzurlu, kendi halinde bir kasabaymış gibi. Burası da kahvaltı için tercih ettiğim mekanlardan biri.Güzel bir serpme kahvaltı sunuyorlar.Özellikle peynir çeşitlerini çok beğeniyorum.Aynı zamanda mekanın giriş katı küçük bir şarküteri gibi.Kahvaltıdaki peynirlerden dilediğinizi buradan alabiliyorsunuz.Yalnız masaya getirdikleri bal gerçekten çok kötü.Onu da bir değiştirseler güzel manzarası ve servisiyle gidilesi,sevilesi yerler arasına girer."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Saray Muhallebicisi, Teşvikiye'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bombos bir zamanda gittik ama doner yoktu, siparisler gec geldi. Yemekler deseniz siradan. Tavuk suyu corba yag icinde yuzuyor.Kofte lastik gibi. Kahvalti ya da tatli icin tercih etmem daha mantikli ama o da cok mecbur kalirsaniz."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer Kitchenette, Kanyon Avm'a bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Leman Kültür, Kadıköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Evet dekorasyonu ortamı fena yapmamışlar ama masalar fazla dip dibe, çok rahatsız edici.Ayrıca o yüksek müzik sesi neden ki?? Yemek yiyelim, iki çift laf edelim derken sesimiz kısıldı.Haftaiçi olmasına rağmen kalabalıktı ve servis cidden çok yavaştı.Yemeklere gelince bir özelliği yok, uygun fiyata bol kepçe yemek yiyelim ama çok da bir tat almayalım tarzı. Daha çok öğrencilere hitap ediyor sanırım."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Kitchenette, Kanyon Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Nedense sevemedim ben Kitchenette'leri. Bir toplantı için buraya oturduk ama mecbur olmasam tercih etmeyeceğim bir yer. Bu şube için konuşacak olursak bir kere çok kalabalık olduğu için uğultu cok fazla. Menüsü çok tatmin edici değil hem de gereksiz pahalı geliyor. Yani karşılığını alabiliyor olsam ok ama lezzetler de öyle aman aman değilken bu pahalılık niye diye bir düşünüyorum.Servis deseniz öyle alelade işte.Unutmalar,tekrar tekrar söylemeler.Bu kadar müşteri çekebilmesi bile şaşırtıcı."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Tasty Istanbul'u takip ediyor. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Brasserie Polonez, Palladium Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ataşehir civarında en sevdiğim mekan desem yalan olmaz. Mekan geniş, terası keyifli ama genelde kalabalık oluyor. Menüde her zaman beni tatmin edecek bir şey bulabiliyorum. Başlangıç lezzetleri özellikle favorim, birkaç kişi gidip ortaya başlangıçlardan farklı çeşitler söyleyip sadece bunlarla doymak mümkün.Fiyatlar uygun, servis çok yoğun olduğunda biraz aksıyor"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Ambiyans'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Tadım etkinliği için gittigim bu sevimli şaraphane çeşitlilik açısından son derece tatmin ediciydi.Çok değişik ve uygun fiyatlara bir sürü butik şarap bulabilirsiniz. Mekanın olumsuz yanı, hemen yakınındaki mekanlardan gelen yüksek müzik sesleri.Aslında mekanın kendi müzikleri çok hoş ama o gürültüde maalesef duymak mümkün olmuyor.Belli bir saatten sonra diğer yerlerdeki müzik kesilince asıl keyif o zaman başlıyor. Bir şeyler atıştırmak isterseniz de yiyecekler yandaki Welldone'dan transfer oluyor :) welldone'ı da ayrıca sevdiğim için benim açımdan olumlu"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Viktor Levi Şarapevi, Moda'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kadıköy'de benzer bir alternatif olmadığı için belli bir müşteri kitlesi yakalamış mekan.Yemek yemek için tercih etmiyorum ama canım şarap peynir istediği zaman gittiğim bir yer.Hem yerli hem ithal peynir çeşitleri mevcut. Şarap çeşitliliği bir şarapevi için yetersiz kalıyor bence.Yine de ferah ortamıyla Kadıköy'ün karmaşasından sıkılanlar için uygun bir mekan.Fiyatlar da oldukça normal."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Go Meso, İstinye Park Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Eski Go Mongo hem dekorasyonu hem konseptini yenileyerek Go Meso oldu. Dekorasyon eskisine göre oldukça ferah. Eski karanlık ve kasvetli hali ortadan kalktı. Çok da keyifli bir bahçesi var. Genel olarak Mezopotompa muftağından lezzetleri içeren geniş bir menüsü var.Yani yakın Asya'dan Uzak Asya'ya ulaşan farklı lezzetler sunuyor. Neler bunlar derseniz.. Japonya'dan Yakitori, bizim şişe benzer bir yemek, Hint mutfağından tandori yani tandır :) Çin'den noodle'lar... Eskiden bildiğimiz sistem Moğol Barbeküsü de hala var ama diğer yemeklerden mutlaka denemenizi öneririm. Özellikleri Çin'Li ustaların elde açtığı noodlelar, kuzu tikka, ızgara bonfile ve başlangıçlarda samosa çok başarılı.Tabi ki mango sufle'yi de yemeğinizin sonuna mutlaka ekleyin. Çalışanlar çok tatlı, son derece ilgili ve kibarlar.Her anlamda memnun kalacağınız bir restoran.Hala denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Pinkberry'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sade, çikolatalı-fındıklı, çilekli ya da bisküvili yoğurtun üzerine meyve, çikolata parçaları, fındık, brownie, marshmallow gibi çeşitli malzemeler doldurup afiyetle yiyebilirsiniz. Tatlı ihtiyacınızı giderirken, kalori derdine bi parça da olsa az düşersiniz :) dehşete düşürecek bir lezzet değil ama kısmen masum tatlı kategorisi içinde değerlendirirsek tatmin edici"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Cafe Figaro's Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kahvaltı için birçok yeri denediyseniz burası size farklı gelecek. Kahvaltıdaki tüm ürünlerde otlar oldukça ön planda. Selanik kahvaltısı alışık olduğumuz kahvaltılardan değil ama kesinlikle cok güzel ve farklı lezzetler var. Kahvaltıda az tuzlu bir peynir, erik reçeli, bulgurlu yoğurtlu salata, ot salatası ve tabi ki muhteşem ötesi otlu omlet var ki bunu yemek için bile gelinir. Ayrıca yine otlarla ve peynirle yapılan Selanik gözlemesi de kahvaltıda servis ediliyor. Çok iddialı bir lezzet. Nasıl olurmuş bu Selanik kahvaltısı derseniz bir deneyin derim."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Tea or Coffee'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Cihangir'de yeni açılan, oldukça keyifli bir atmosferi olan, şirin bir mekan. Çok çeşitli çay ve kahveler var, kararsız kalabilirsiniz seçim konusunda. Sunumları çok hoş, çalışanlar çok tatlı ve ilgili.Tam kendinizle baş başa kalmalık, oturup bir şeyler okumalık, sakin huzurlu bir yer. Ayrıca ev yapımı nefis bir cookie var, denemezseniz pişman olursunuz."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer Tea or Coffee'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer Tea or Coffee'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer Tea or Coffee'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Le Pain Quotidien, Kanyon Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hem fırın hem cafe hem pastanemsi şirin bir fransız konsepti. Özellikle çıtır çıtır ekmekler nefis. Kahvaltı için güzel seçenekler var. En son keçi peynirli salatasını denemiştim, güzeldi ama bence yemeklerden çok kahvaltı ve tatlı seçenekleri daha çekici."