info@mekan.com
Begüm Ölçer

Begüm Ölçer

4485
puan
@tasty_trips...
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Küçük Ev, Levent'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Öğle saatlerinde dolup taşıyor. Yemekler fena değil. Pidesini son zamanlarda yemedim ama şimdi yiyenler genelde eski lezzeti bulamadıklarını söylüyorlar. Özellikle zeytinyağlılarını çok lezzetli buluyorum. Akmerkez içindeki şubeden kendiniz seçerek alma şansınız var, grama göre tartarak fiyatlandırıyorlar. Bir de somonu çok iyi yapıyorlar. Çalışanlar için iyi bir öğle yemeği istasyonu diye düşünüyorum."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Pelin Koroglu'yu takip ediyor. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Mavra Cafe Design Workshop'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Serdar-ı Ekrem sokakta bulunan, rahat bir ortamı olan sempatik bir cafe. Dekorasyonda kullanılan objeler aynı zamanda satılıkmış, meraklısına duyurulur. Ben yemeklerini denemedim, sadece bir çay içmek için oturdum.O nedenle yemeklerine yorum yapamayacağım.Gördüğüm kadarıyla menü çok fazla seçenek sunmuyor ama çayınızı kahvenizi içip kitap okumak için keyifli bir ortam"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Doğacıyız Gourmet'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Uzun zamandır aklıma olan Doğacıyız'ı sonunda bu hafta sonu ziyaret edebildim. Öncelikle şunu söyleyeyim, İstanbul'da farklı bir kahvaltı denemek isteyenler için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir yer. Hatay lezzetlerini ayağımıza getiren, yedikçe yedirten,kendinden geçiren bir kahvaltı bu :) Ben en çok zahter ve zeytinyağ ikilisinden etkilendim.Zahterin bu kadar lezzetli olabileceğini düşünmemiştim. Hatay'a özgü peynirler, zeytin salatası, biberli ekmek, humus, ekşi yoğurt.. hepsi çok ama çok güzeldi. Reçel çeşitlerini de es geçmemek gerek, nar reçeli favorim oldu. Kahvaltıdaki ürünler Hatay'dan geliyor ve işin güzel yanı siz beğendiğiniz şeyleri satın alabiliyorsunuz. Mekan sahibi Halil İbrahim bey oldukça ilgili, her masaya yetişiyor ve işini son derece severek yaptığı her halinden belli. Mekan şimdilik ufak daha büyük bir yere geçmeyi planlıyorlar. Kısacası gidin deneyin, bence bayılacaksınız :)"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Flamingo Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yiyecek içecek sektöründe gerçekten her bakımdan keyifli bir deneyim yaşatan başarılı işletme sayısı eskiye oranla gittikçe artıyor diye düşünüyorum. Flamingo da bu sıfatı sonuna kadar hak eden bir işletme.İlk girdiğiniz andan itibaren kaliteyi her alanda hissedebiliyorsunuz. İlk göze çarpan mekanın dekorasyonu.Oldukça ferah bir atmosfer hakim. Restoran'ın barı gerçekten göz alıcı,hem dekorasyonla uyum içinde hem de sanki ayrı bir alan havasında. Sadece içkinizi alıp barda zaman geçirmek bile isteyebilirsiniz ki hiç tavsiye etmiyorum. Çünkü, daha tadacağınız inanılmaz lezzetler var.Öncelikle kendi ekmeklerini sunmaları ve o ekmeklerin gerçekten lezzetli olması, bir mekan hakkındaki ilk izlenimimin olumlu olması demek.Hele de böyle güzel focaccia ekmeği yapıyorlarsa.Menüde İtalyan ve Fransız mutfağı ağırlıklı Akdeniz mutfağı hakim.Akdeniz mutfağına ilgim başkadır o yüzden menü benim için son derece tatmin edici.Güzel bir şarap sipariş edip başlangıçlardan mutlaka deneyin. Pizzalar Napoli'den gelen odun fırınından çıkma olduğu için gerçekten iddialı.Dört mantarlıyı tavsiye ederim.Son olarak müzikler o kadar güzel ki bütünüyle muazzam bir deneyim yaşamanızı sağlıyor."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Pim Karaköy Kitchen & Patisserie'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Pim Karaköy'ün hemen yanında küçücük şirin bir patisserie. Beyaz çikolatalı brownie'sini denedim hem kıvamı hem de tadı oldukça yerindeydi. Bazı browniler fazla şekerli geliyor ve biraz bayıyor açıkcası. Pim'inki çok dengeliydi.Daha birçok çeşit var.Kahve-tatlı keyfi yapmaya gidilmelik bi yer."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Dondurmacci, Kadıköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Minicik bir dondurmacı ama çeşitler güzel. Lavantalı dondurma ilk hez yedim ve cok ferahlatıcı fresh bir aroması var. Bir de acı çikolata var, önce bitter tadı geliyor ama sonradan damakta bir acılık hissetmeye başlıyorsunuz :) ben pek beğenmedim uymadı damak tadıma ama bence seveni cok olur :) Meyveli çeşitlerinde gerçekten meyve püresi yiyormuş gibi hissediyorsunuz. Tuzlu karamel var oldukça iyi, karamel seviyorsanız deneyin mutlaka. Büyük ve küçük top seçenekleri var. Küçük top 2 tl büyük top 3 tl"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Fıccın Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kesinlikle takdiri hak eden bir mekan. Hem ev yemekleri hem de Çerkez mutfağı konusunda çok başarılı. Sebze yemekleri, meze çeşitleri ve tabi ki fıccın böreği çok lezzetli. Fıccın'ın hamuru yumuşacık.İç harcı da çiğ börek içi gibi.Ben ilk defa denedim ama gerçekten bayıldım. Üstelik fiyatlarda bu lezzete kıyasla çok çok makul.Zaten mekan ne zaman görsem hep dolu oluyor. Kesinlikle denemelisiniz."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Caglar Ozturk'u takip ediyor. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Ali Ender Ulusoy ile arkadaş oldu. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer İncirli Şaraphane'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer İncirli Şaraphane'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer İncirli Şaraphane'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer İncirli Şaraphane'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Draft Gastro Pub'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"#mekancom'un Oktoberfest etkinliğine ev sahipliği yapan Draft Gastro Pub'ta çok keyifli bir gece geçirdik. Mekan konum olarak çok iyi yerde. Cafe Cadde'nin tam üstünde yer alıyor. Çalışanlar çok ilgili ve kibar. Atıştırmalık olarak sunulan soğan halkası, patates kızartması,sosis,mini hamburger, dilim pizza gibi lezzetler de gayet başarılıydı. Draft'da çeşit çeşit bira bulmak mümkün,son derece geniş bir menüsü var. Mekancom ekibine bu güzel etkinlikle bizleri bu güzel mekanla tanıştırdığı için teşekkürler :))"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Tepekahve Çetinin Yeri'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yol üstü kahvaltı durakları içinde benim favorim olabilecek, doğal köy kahvaltısı konseptini fazlasıyla hissedebileceğiniz bir yer.Güzel bir yaz sabahı, ağaçların altında, sıcak havadan arınmış püfür püfür rüzgar eşliğinde leziz bir kahvaltı yapmak için doğru adres. Her şey tazecik, çeşit bol. Bal kaymak, karadutlu lor, fıstık reçeli, zeytinler, peynirler, patlıcan kızartması, portakal suyu.. yani serpme kahvaltının hakkını veren, hem mideyi hem gözü doyuran bir kahvaltı. Ege otlarıyla yapılan Çalkana bile var ki ben bayılırım :) Kendi fırınlarından yaptıkları sıcacık lavaş da cabası :) İlla ki Çeşme'ye gidiyor olmanıza gerek yok bence rotadan sapmaya değecek bir kahvaltıyla karşılaşacaksınız."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Sığacık Dağ Restaurant, Dağ Motel'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sığacık'ta kahvaltı için uğradım ve çok memnun kaldım. Serpme kahvaltı sunuyorlar ve çeşitler gayet yeterli. Seferihisar'ın yöresel bir peynir çeşiti olan Armola burada da veriliyor ve mutlaka denemelisiniz. Beyaz peynir, süzme yoğurt ve lor ile yapılan bu peynir üzerine biraz zeytinyağı ve çörekotu eklenince daha bir lezzetli oluyor. Mekan deniz kenarında, Sığacık merkezin tam karşı kıyısı gibi kalkıyor, fiyat da son derece uygun"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Milos Balık Restoran'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sığacık Kaleiçi'nde bulunan müthiş sempatik bir restoran. Çalan müzikler, lezzetler, ortam sanki bir yunan adasındaymışsınız hissi uyandırıyor. Zaten adı da bir yunan adası ismi :) gelelim leziz ötesi mezelere... fesleğenli mezgit, girit ezme, fava, cacık hepsi bir harikaydı. Fesleğenli mezgiti o kadar beğendim ki kendimde yapmak için iyice inceledim içinde ne varmış diye :) mezelerden balığa yer kalmadı ama bence bu tip yerlerin tadı meze ile çıkıyor. Az ve öz her şeyden tadarak :) Fiyatlar ucuz denemez, İstanbul'daki iyi balık restoranlarına yakın seviyede. Hesap geldiğinde fazladan iki meze yazıldığını gördük ama söyleyince düzelttiler hemen. Yoğun zamanlarda böyle şeyler olabilir, önemli olan yaklaşım diyorum ve Sığacık'ın özgün havasına bambaşka bir renk katan bu mekana özellikle yolunuzu düşürmenizi diliyorum :)"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Hardal Eat & Drink & Play, Nişantaşı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hardal benim için Atiye sokağın en tercih edilebilir mekanlarından biridir. Dışarda oturup gelen geçeni izlemesi ayrı zevk, içerinin hoş dekorasyonunda oturması ayrı zevktir. Sadece dışarda oturursanız biraz eğreti oturmuş olursunuz :) Atıştırmalıklardan nachosu rahatlıkla tercih edebilirsiniz, tadı gayet yerinde. Bazı mekanlar aşırı yağlı yapıyor nachous'u, belki etten belki peynirden bilmiyorum ama Hardal'ınki çok hafif ve lezzetli. Keçi peynirli salatası da çok güzel, peyniri fıstıkla panelemişler ve inanılmaz hoş bir lezzet olmuş. Wrapler de tatmin edici. Kısacası, ben nişantaşına gitmişken çok elit takılayım derseniz memnun kalma ihtimaliniz düşer ama düzgün bir yerde nişantaşı piyasasına oranla uygun fiyatlı bir yeri deniyim derseniz tamam işte orası Hardal olabilir :)"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Mangerie Restaurant, Bebek'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Tepeden boğazı gören balkonunda, sanki evinizin balkonunda kahvaltı yapar gibi hissedersiniz. Hele de hafta içi gitmişseniz fazla curcuna olmadan huzurlu,lezzetli bir kahvaltı sizi bekler. Hafta sonu ise aşırı yoğunluk nedeniyle servis aksayabiliyor. 35'tl ye aldığınız kahvaltı yanına bir de yumurta çeşidi söylerseniz iki kişi için yeterli hale gelir (çaylar ekstra bilginize :) Yemeklerini çok deneme fırsatım olmadı, sadece yaban mantarı ve keçi peynirli bruschetta'sını yedim, çok çok lezizdi. Fiyatlar bi tık yüksek ama lezzet performansına denk."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Cafe Locale İstanbul'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Mekan çok ferah, rahat bir havası var ve gayet hoş dekore edilmiş. Menüsü oldukça geniş, mutlaka damak tadınıza uyacak bir seçenek bulacaksınız. Bolonez soslu linguine makarnası başarılıydı. Fırınlanmış çıtır mantı da nefiss..Fiyatlar yüksek denebilir ama verilen para aldığım hazza ve yaşadığım pozitif deneyime değiyorsa acımıyorum. Genel olarak keyif aldığım bir mekan oldu."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Dondurmino'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Minicik bir dondurmacı ama çeşitler güzel. Lavantalı dondurma ilk hez yedim ve cok ferahlatıcı fresh bir aroması var. Bir de acı çikolata var, önce bitter tadı geliyor ama sonradan damakta bir acılık hissetmeye başlıyorsunuz :) ben pek beğenmedim uymadı damak tadıma ama bence seveni cok olur :) Meyveli çeşitlerinde gerçekten meyve püresi yiyormuş gibi hissediyorsunuz. Tuzlu karamel var oldukça iyi, karamel seviyorsanız deneyin mutlaka. Büyük ve küçük top seçenekleri var. Küçük top 2 tl büyük top 3 tl"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Midpoint, Palladium Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Palladium'un popüler mekanlarından biri.Bildiğimiz midpoint standartında. Genelde hep gittiğimde kalabalık oluyor Bahçesi geniş olduğu için yer bulma ihtimali yüksek.Midpoint'i tercih etme sebeplerimden biri kesinlikle falafel salatası. Falafel'i çok severim ama her yerde yemem. Buranınkini gerçekten lezzetli buluyorum Diğer nedenlerimden biri de keçi peynirli antrikot. Eğer eti istediğiniz gibi pişirirlerse çok güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Tabi şunu da hatırlatmakta fayda var, şubelere göre bu lezzet değişiyor. Mesela Kanyon şubede yediğim falafel salatayı her zaman daha iyi buluyorum. Özetle ianılmaz bir lezzet beklentiniz yoksa uygun fiyata farklı alternatifleri deneyebilceğiniz bi yer."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Uzunya Beach Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"İstanbul'dan uzaklaşmak için ideal bir yer, ister plaj ister rakı balık muhabbeti ister kahvaltı için gelebilirsiniz. Ben kahvaltı için bulunmuştum. Sundukları kahvaltının fiyat performans dengesi bence yerinde değildi. Biraz konuma, manzaraya, denize, havaya para veriyorsunuz gibi geldi bana. Ekstra yumurta vs. bile olmadan kişi başı 50tlye resimdeki kahvaltı biraz abartı geldi ne yalan söyleyeyim. Yine de biz İstanbul'un curcunasından uzaklaşalım bi kafa dinleyelim derseniz gidilebilir."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Hayal Kahvesi, Çubuklu'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Cumartesi günü fırsatlardan aldığım kupon ile kalabalık bir grup olarak kahvaltı için gitmiştik. 10 kişi olmamıza rağmen masamıza gelen kahvaltılık miktarı oldukça azdı. Hatta zeytinleri kişi başı bir tane hesaplamışlar nerdeyse! Ayrıca mekan genel olarak yoğun olmamasına rağmen servis iyi değildi. Limonata istedik kalmadı dediler. Neden olarak da bir gece önce düğün varmış! Gerçekten komik bir cevap. Bu tarz bir işletmenin daha özenli olması gerekiyor diye düşünüyorum."