info@mekan.com

Ankara'nın En Özel Yeme - İçme Mekanları

1 Mart 2016
Ankara'nın En Özel Yeme - İçme Mekanları
Ankara, her ne kadar denizi olmayan, gri şehir, soğuğu fena diye sıfatlandırılsa da, öyle kendine has özellikleri var ki, Ankara sevgisi, sevda haline gelmiş durumda. Tabi Ankara için sembolleşmiş mekanların da bu sevdada payı çok. Biz de bu nedenle biraz Ankara’dan bahsedelim ve yolunuz düşerse, nereleri ziyaret edin tavsiyede bulunalım istedik. Bozkır şehri Başkent Ankara’da yemeli içmeli bir yolculuğa hazır olun!

Kalbur Balık Restaurant

Fotoğraf Kaynak: kalbur.com.tr

Otoritelerce onaylanmış, ünlü şeflerden övgüler almış Kalbur Balık restaurant, zengin menüsü ve hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz enfes tatlarıyla Ankara’nın göz bebeği. Mevsiminde menüye eklenen Sübyeli Çorba’dan Soslu Hamsi’ye, Pastırmalı Fava’dan Kadayıflı Karides’e birbirinden özel lezzetleriyle Kalbur Balık Restaurant, Ankaralıların yanı sıra, diğer şehirlerde de namını duyurmuş bir mekan.

Meşhur Özçelik Aspava

Fotoğraf Kaynak: meshurozcelikaspava.com

Ankara’da hemen hemen her yerde aspacı görmek mümkün ama en meşhuru ve en çok tercih edileni Özçelik Aspava. Öğlen başlayıp ertesi gün sabaha kadar dolu olan ve lezzetinden asla ödün vermeyen Özçelik Aspava’nın dürümü ve sosları da en çok beğenilen ürünleri.

Kıtır

Fotoğraf Kaynak: gerekeniyap.com

Küçükken ya da gençken gittiğiniz bir mekanın kapanmaması ve büyüdüğünüzde ya da yaşlandığınızda da yeniden aynı yere gidebilmenin keyfi bir başka. İşte Kıtır da tam böyle bir yer. Bir nesli el bebek gül bebek büyütmüş, şimdi eşleriyle, çocuklarıyla ağırlayan Kıtır’da mutlaka kumpir yemelisiniz.

Atatürk Orman Çiftliği

Fotoğraf Kaynak: lordsofthedrinks.files.wordpress.com

Atatürk Orman Çiftliğine girdiğinizde sıra sıra kokoreççiler karşılar sizi. Sokak lezzetlerini seven herkesin mutlaka oradaki kokoreççilerden, o ya da bu diye ayırmadan yemelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü hepsi işini çok iyi yapıyor. Ayrıca oraya kadar gelmişken kokoreçin yanında Atatürk orman çiftliği ayranı içip, üzerine de çiftlik dondurmasından yiyin. Ne diyelim şimdiden afiyet olsun.

Göksu Lokantası

Fotoğraf Kaynak: goksulokantalari.com

Tarihi Göksu Lokantası, yıllardır siyasilerden sanatçılara, sporculardan iş adamlarına kadar çok özel isimleri ağırlamış bir restoran. Sade görüntüsü, ferah atmosferi ve lezzetli mi lezzetli yemekleriyle eskimeyecek bir mekan, Göksu Lokantası.

Net Piknik

Fotoğraf Kaynak: meyhanedeyiz.biz

Sakarya Caddesi’nin adeta sembolü haline gelen Net Piknik, herkesin rakısını, birasını yudumlayıp sunulan mütevazı mezelerden atıştırabildiği tam bir sohbet mekanı. Ankara’da bir yorgunluk atayım derseniz, dinginliğiyle hoşunuza gidecektir.

Papazın Bağı

Fotoğraf Kaynak: papazinbagi.biz

Eskiden gerçekten bir papaza ait olan mekan, ağaçlıkları ve yapay gölleriyle huzur vaadediyor. Ayrıca gözleme ve bira ikilisini başka bir yerde bulmanızda oldukça zor. Yaz aylarında güneşin tadını çıkarabileceğiniz ya da gölgede serin serin içeceğinizi içebileceğiniz Papazın Bağı’nda, kış aylarında özellikle de karda, soba başında keyif yapabilirsiniz.

Cafemiz

Fotoğraf Kaynak: cafemiz.com.tr

Bembeyaz dekoru, ferah atmosferiyle oturunca kalkmak istemeyeceğiniz Cafemiz, uzun yıllardır hizmet veriyor. Kıtır gibi bir nesli büyütmüş nadir mekanlardan. Kahvaltı mekanı olarak çok tercih edilen Cafemiz’in tüm sunumları birbirinden enfes.

Siyah - Beyaz

Fotoğraf Kaynak: blog.radissonblu.com

Ankara gece hayatının önemli mekanlarından biri olan Siyah -  Beyaz, bir apartman dairesinde hizmet vermesinin yanı sıra sanat galerisi ve eğlence merkezidir. Jazz Club olarak nitelendirebileceğimiz mekan, zaman zaman Ankaralı rock gruplarını sahnesinde ağırlıyor.

Tadım Pizza

Fotoğraf Kaynak: tadimpizza.com.tr

Yine yıllarca müdavimlerini hiç üzmemiş ve bir nesle pizzayı sevdirmiş mekanlardan biri Tadım Pizza. Sadece pizza da değil, tadını hiçbir yerde bulamayacağınız domates çorbası ve makarna çeşitleriyle Ankara’nın vazgeçilmezi.

Denizatı

Fotoğraf Kaynak: 3.bp.blogspot.com

Eskiden beri Ankaralı orta ve ileri yaş hanımlarının toplanma ve çay keyfi mekanı olan Denizatı, bu özelliğini günümüzde de korumaya devam ediyor. Mavi bayraklı bir mekan olduğundan herşeyi gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz gibi, ayçöreğinin yerini ayrı tutmanızı tavsiye ederiz.

Tavukçu

Fotoğraf Kaynak: meyhanedeyiz.biz

1930’lardan bu yana, Ankara’nın entellektüel kesimini ağırlayan Tavukçu, salaş meyhane tabirinin tam karşılığı niteliğinde. Bir manzara ve özel bir dekorasyonu yok ama enfes mezeleri var. Gece 00:00’da kapansa da erken akşamcılar için uygun bir mekan.

Fige

Fotoğraf Kaynak: fige.com.tr

Siyasilerin, iş adamlarının ve son dönemde özellikle evlenme teklifi etmek isteyenlerin en çok tercih ettikleri mekanların başında gelen Fige, elit ortamı ve kaliteli servisiyle Ankara’nın en güzel restoranlarından biri.

Cici Piknik

Fotoğraf Kaynak: amazonaws.com

Ankara’ya yolunuz düşerse döner yemeden asla dönmeyin. Ama döneri de mutlaka en eski dönercilerden olan ve en iyi yapan Cici piknik’te yemelisiniz. Kıyma içermeyen döner, gerçek döner neymiş kanıtlayan cinsten.

Hacı Arif Bey


Fotoğraf Kaynak: haciarifbey.com.tr

Ankara’da en iyi et ve kebap nerede yenir sorusuna ilk cevaplardan biri olan Haci Arif Bey, menüsündeki her seçeneği en iyi şekilde sunuyor. Servis konusunda da kalitesini ve tecrübesini konuşturan mekan, Ankara’nın temel taşlarından biri adeta.

Akman

Fotoğraf Kaynak: canakbas.com

Ankara tarihine tanıklık etmiş mekanlardan bir diğeri de Akman. Yazı enfes, buz gibi limonata ile başlatıp, kışı bozayla karşılayan mekana, sırf tarihi dokusu için bile gidilmeli.
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN