info@mekan.com

Bodrum Rehberi

18 Haziran 2015
Bodrum Rehberi
Muğla’ya bağlı Bodrum’un ‘ebedi mavilikler ülkesi’ olduğuna biz de can-ı gönülden katılıyoruz. Öyle ki; hareketli geceleri, sessiz sakin koyları, birbirinden eğlenceli beach’leri, kıyıdaki şirin köyleri ve daha fazlasıyla en sevdiğimiz tatil bölgelerindendir kendisi.

Bodrum’un En İyi Kahvaltı Mekanları


Rüzgarlı Bahçe

Kahvaltıdan akşam yemeğine geniş bir menüsü var. Fakat siz siz olun buraya kahvaltı için gelin. Huzur verici yeşillikler arasında doğayla iç içe kahvaltı yapmanın ayrıcalığını Rüzgarlı Bahçe farkıyla yaşayabilirsiniz. Çocuk oyun alanı ve oyuncaklarıyla da çocuklu aileler için mükemmel bir mekan.



Havva Ana’nın Yeri

Bodrumun en salaş en samimi kahvaltıcısı. Odun ateşinde pişmiş tazecik ekmekleri, kabak çiçeği dolması, çeşit çeşit reçelleri, Havva Ana’nın elleriyle açtığı kabak böreğiyle kendinizden geçeceksiniz. Her şey organik ve taptaze. Ama rezervasyonsuz gitmeyin; ayakta kalırsınız.


Fotoğraf Kaynak: foursquare.com

Nar Çiçeği

Sınırsız çeşitleriyle lezzetli kahvaltısı ve etrafınızı saran turunçgil bahçesiyle Bodrum'un en sıcak mekanlarından Nar Çiçeği! Sıcak dediysek insanların samimiyetinden, ortamın ambiyansından bahsediyoruz. :)



Lezzet Bahçesi

Masmavi huzur veren bir manzara ve rengarenk çiçeklerin arasında sabahları eşsiz bir kahvaltı yapabildiğiniz gibi akşamları da canlı müzik eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz.



Teldolap

Son derece misafirperver ev sahipleri sayesinde kötü bir deneyim yaşamanız imkansız. Serpme kahvaltınıza ev yapımı reçeller eşlik ediyor. Gün batımında da enfes bir manzaraya sahip olan Tel Dolap’ı akşam saatlerinde de rahatlıkla tercih edebilirsiniz.



Bonus Olarak Bodrum’da Karadeniz Kahvaltısı İsteyenlere: Parpali

Muhlama, çakallı menemen, Rize kavurma, otlu börek kahvaltının; hamsi tava, hamsili pilav, turşu kavurma, karalahana dolması ve Laz böreği de öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezi. Ege’nin ve Karadeniz’in harmanlandığı bu güzel mekan Cem Yılmaz’ın da favorilerinden.

Karnı Aç Olanlara


Sünger Pizza

Bodrum’un klasikleşmiş mekanlarından biri. Pizzaları ve et yemekleri diğerleriyle kıyaslanamayacak derecede. Sünger Pizza’ya gittiğinizde balık çorbası yemeden dönerseniz pişman olabilirsiniz. Mekanın tek sorunu yoğun ilgiden dolayı bazen sıra beklemek zorunda kalabiliyorsunuz.



Bağarası Restaurant

Portakal bahçesinin içinde birbirinden lezzetli, belki de daha önce hiç denemediğiniz mezeler ciğer, çıtır mantı, sakız dalında çöp şiş, kızarmış dondurma ve sempatik müdürüyle yaz kış açık olan şirin bir restoran. En önemli özellikleri menülerinin sıradan olmaması.


Fotoğraf Kaynak: dunyakucukbenbuyuk13.blogspot.com

Limon Cafe

Bodrum’da güneşi batırabileceğiniz en iyi manzaraya sahip mekan. Limon böreğini denemeden döneni dövüyorlar; bizden söylemesi.



Denizhan Et Lokantası

Bodrum’da misafirlerinizi ağırlayacak fine dining bir restoran arıyorsanız fazla düşünmenize gerek yok. Denizhan Et Lokantası Türk mutfağının benzersiz örnekleriyle klasikleşmiş bir adres. Kendi sebzelerini de kendi bahçelerinde yetiştiriyorlar.



Mufla

İstanbul Culinary Institute eğitmeni Devran Karaalp şefliğinde müthiş bir ekip müthiş bir enerji. Yalıkavak marinanın biraz ilerisinde bulunan mekan efsane lezzetleriyle öyle mest ediyor ki, her gün gelmek istiyorsunuz.



Grevillea

Ünlü sanatçı Zeynep Casalini’nin eşiyle birlikte Bitez’de açtığı yeni restoran. Limon ve mandalina bahçesi içinde yer alan Grevillea 70 kişilik; menülerinde ev yemeklerine ve kahvelere yer verirken vejetaryen mutfağına da oldukça önem vermişler.

Bodrum Grevillea
Fotoğraf Kaynak: 
http://www.bodrumguncelhaber.com/

Gemibaşı Restaurant

Bodrum’un bilinen en iyi deniz mahsulleri restoranlarından biri olan Gemibaşı Restaurant; soslu midye, barbun tava, karavida, kalamar ızgara, ahtapot salatası gibi pek çok çeşit deniz ürünlerini önünüze sunuyor. Rakı - balık keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz marinaya nazır bu mekanın bir de ferah bir terası bulunuyor.

Bodrum Gemibaşı Restaurant
Fotoğraf Kaynak: http://www.balikneredeyenir.com/

Memedof Restaurant

Karidesten kabak dolmasına, kaya koruğundan dülger kavurmasına kadar pek çok çeşit yemekleri ile konuklarına lezzet şöleni yaşatan Memedof Restaurant, güleryüzlü çalışanlarının sunduğu kaliteli hizmet ile de oldukça beğeniliyor. Bodrum’un eşsiz manzarası karşısında bir yandan temiz havayı içinize çekerken bir yandan menüsündeki enfes lezzetlerden tatmayı ihmal etmeyin deriz.

Bodrum Memedof restaurant
Fotoğraf Kaynak: http://memedof.com/

Kocadon Restaurant

Kendine özgü dekorasyonu ve ışıklandırmaları ile önünden geçerken mutlaka içeri girmek isteyeceğiniz Kocadon Restaurant, şık ambiyansının dışında tadı damağınızda kalacak yemekleri ve tatlıları ile de oldukça beğeniliyor. Yeşilliklerle süslü bahçesinde körek mantarı, lagos ızgara, mücver ve kalamar gibi tatlar deneyip, yemeğin üzerine mekanın favori incir tatlısından sipariş edebilirsiniz.

Bodrum kocadon restaurant
Fotoğraf Kaynak: http://www.thestylejunkies.com/

Kısmet Lokantası

Akdeniz mutfağından lezzetlerle karşınıza çıkan Kısmet Lokantası, yoğurtlu bal kabağından cevizli kalburabastıya, etli keşkekten zeytinyağlılarına kadar pek çok çeşit ev yemekleri ile misafirlerine zengin bir menü seçeneği sunuyor. Leziz yemeklerinden yerken parmaklarınızı ısırmamak için kendinizi zor tutacağınız bu nezih mekan, ünlülerin de uğrak noktası. 

Bodrum kısmet lokantası
Fotoğraf Kaynak: http://www.heryerhersey.co/

Kafedaki

Eşsiz manzarasının bile gitmek için yeterli bir sebep oluşturacağı Kafedaki, restaron ve cafe özelliklerine sahip. Canlı müzik ve şarap eşliğinde enfes ana yemeklerinden ve mezelerinden tadabilirsiniz. 

Bodrum kafedaki
Fotoğraf Kaynak: http://bodrum.com.ru/

Bonus Olarak: Pioppo Gelato

İtalyan şeflerin hazırladığı birbirinden farklı, doğal malzemeli dondurmalar, frozen yoğurtlar, waffle’lar ve daha bir sürü leziz tatlılarla Bodrum’da şeker komasına girmelik en iyi mekan Pioppo Gelato! Bu yaz Bodrum Yalıkavak Palmarina’da!

Günü 00:00’dan Sonra Başlatanlar İçin En İyi Eğlence Mekanları


Billionaire Club

Bodrum’un en sevilen mekanı olmakla birlikte en kaliteli ve en lüks mekanı da aynı zamanda. Yerli ve yabancı müdavimlerini eğlenceye doyuruyor.



Halikarnas Club

Hiç ummadığınız bir gecede muhteşem bir DJ performansı izleyebilirsiniz. Harika konsept şovları ve eğlenceyi iliklerinizde hissedeceğiniz ortamıyla zamanın nasıl geçtiğini bile anlayamayacaksınız.



Moonlight Cafe & Bar & Beach

Bodrum’un tam kalbinde, en heyecanlı en samimi mekanlardan biri. Gündüzleri cafe ve beach olarak, akşamları da her kalbe, her tarza uygun kaliteli müzik ve güler yüzlü personellerle kaliteli bir hizmet veriyorlar.



Marina Yacht Club

Canlı müzik eşliğinde Akdeniz havasına kendinizi kaptırmak için oldukça ideal bir mekan burası. Enfes yemekleri ile karnınızı da doyurabileceğiniz Marina Yacht Club’ta arkadaşlarınızla unutulmaz bir geceye merhaba demek için kesinlikle gidin deriz.

bodrum Marina Yacht Club

Fotoğraf Kaynak: http://marinayachtclub.com/

Adamik Bar

Gece eğlencesi eşittir ben diyenler için Bodrum’un en popüler barlarından birindeyiz şimdi: Adamik Bar. Eğlenceli DJ müzikleri ve müthiş kokteylleri (özellikle sandoz) eşliğinde arkadaşlarınızla dans edip eğlencenin dibine vurabilirsiniz. 

Bodrum Adamik bar
Fotoğraf Kaynak: https://egeligezginege.wordpress.com

Mandalin 

Eğlencenin tam gaz devam ettiği Mandalin, müthiş manzarası ve güzel müzikleri eşliğinde arkadaşlarınızla bir gece eğlenmek için uğrabileceğiniz gözde mekanlardan.

bodrum mandalin
Fotoğraf Kaynak: http://www.mandalinsound.com/

Club Catamaran

Bodrum'un heyecan verici eğlence gemisi Club Catamaran her gece saat 01:00'de denize açılıyor, sabaha karşı 04:00 - 05:00 sularında geri dönüyor. Uçsuz bucaksız denizin üzerinde dans etme deneyimini herkes yaşamalı! Güzel dansçıların güzel şovları ve ünlü dj’ler eşliğinde sabahlar olmasın diye düşünebilirsiniz.

Denizin Tadını Doya Doya Çıkarın Diye: Bodrum'un En İyi Beach'leri

Sebastian Beach Club & Çilek Exclusive

Sebastian Beach Club & Çilek Exclusive Yalıkavak Marina’nın içinde Hande Yener ve Berksan ortaklığında açıldı. Gündüz beach, gece club olarak hizmet veren mekanda -tahmin edeceğiniz üzere- eğlence maksimum düzeyde.



X Beach

Bembeyaz kumsalı, modern atmosferi, Mavi Bayrak ödüllü plajı, özel konumuyla X Beach unutulmaz bir tatil keyfi yaşatmayı planlıyor. Bodrum’un en yenilerinden olan X Beach bünyesinde Etiler Şamdan ve Chef Mezze’yi de bulunduruyor.

X Beach Bodrum

Xuma Beach


Bodrum'un en özel koylarından birinde, tüm günü rahat ve eğlenceli geçirebileceğiniz, sağlıklı ve lezzetli yemekler eşliğinde sevdiklerinizle keyifle zaman geçirebileceğiz bir beach Xuma. Yaz boyunca devam eden hem dünyaca ünlü hem de yerli DJ'ler, en iyi müzisyenlerden canlı performanslar ve akustik pazar konserleriyle eğlencenin sınırlarını zorlayabilirsiniz.



Ship Ahoy


Sabahların sakin, huzurlu ve tembel ortamı; öğle saatlerinde müzik eşliğinde canlanıyor. Ship Ahoy Türkbükü'nün en iyi beach'lerinden biri. Nezih ortamında kaliteli müzik ve eğlence sunuluyor.



Maça Kızı


Giriş ücreti olmayan Maça Kızı'nda günlük 200 TL harcama zorunluluğu var. 250 - 300 kişilik kapasitesiyle yaz boyunca müdavimlerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Chillout müzik çalınan mekanda kokteyller ve rose şaraplar revaçta.



Moon Beach

Pırıl pırıl denizine kendinizi atmak için can atacağınız Moon Beach, sunduğu sakin ortam ile kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal. Hoş müzikleri eşliğinde enfes meyveli şarap kokteyl Sangria’yı tadarak keyfinize keyif katın.

Bodrum moon beach
Fotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

Juju by Babylon

Zeytin ağaçlarının gölgesinde, Cennet Koyu'nun berrak denizinde ayrıcalıklı hizmetiyle Juju by Babylon bu yaz Bodrum'cuların meskenlerinden. Ferahlatıcı kokteyller eşliğinde ister kumsalda, isterseniz çimlerin üzerinde güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN