info@mekan.com

Bomontiada'dan Son Haberler

25 Nisan 2016
Bomontiada'dan Son Haberler
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bomonti Bira Fabrikası çevresindeki bahçelerde kurulan piknik masaları, özellikle hafta sonları ailelerin çocuklarıyla birlikte zaman geçirdikleri yerlermiş. İki dirhem bir çekirdek giyinen aile fertleri, şapkalarını da takar, çoluk çocuk fabrikadan aldıkları biralar eşliğinde piknik yaparlarmış. Fabrika’nın Tekel’e satışı, şehrin kalabalıklaşması, kentleşme ve toprağın giderek betonlar altında kalmasıyla bu gelenek hatıralara gömülmüş.

Fotoğraf Kaynak: pinimg.com

Osmanlı Dönemi’nde, modern bira üretim teknikleri kullanılarak ilk kez imalata başlamış olan Bomonti Bira Fabrikası, yıllarca atıl bekledikten sonra geçtiğimiz yıl bambaşka bir çehreyle yeniden kapılarını açtı. Bomontiada adıyla faaliyete başlayan eski fabrika, İstanbul’un kültür, sanat ve eğlence alanındaki yeni merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Biz de mekan.com editörleri olarak Bomontiada’nın tek tek tüm mekanlarını gezdik ve sizler için yazdık.

Delimonti



Bomontiada’da ilk durağımız Delimonti. Farklı konseptiyle Ada’nın en gözdesi diyebiliriz. Şarküteri ve envaiçeşit peynirlerle dolu bölümünden kahvaltıyla güne başlayabilir, diğer tüm öğünler için seçenekler bulabilirsiniz. Bir tarafını tamamen şaraplara ve bara ayıran mekanda, şaraplarınıza eşlik edecek harika lezzetler de özel bir bölümde bulunan mutfaktan sofranıza sunuluyor. 



Ahşap ağırlıklı ve bir hanı andıran atmosferiyle keyifli vakit geçirebileceğiniz Delimonti, organik köy ürünleri ve mutfağına özgü tariflerle dikkat çekmeyi başarıyor. Geniş ve ferah alanı kalabalık gruplar için de tercih sebebi olabilir. Çalışanların ilgisi ve güleryüzlü tavırları Delimonti’yi sevilen bir mekan haline getiren önemli öğelerden biri. 



Serpme kahvaltı ve yumurta çeşitlerinin yanı sıra katmer ve muhlama da servis edilen sabah seçenekleri dışında, şaraplarla birlikte tadabileceğiniz şarküteri tabakları, odun fırınından lezzetler, salatalar; kırmızı et, beyaz et ve karidesli kompakt menüsüyle Delimonti, Bomontiada’nın bizce en iyi restoranı olmayı hakediyor.

Babylon



Bomontiada’ya şöhretiyle damga vuran Babylon, 650 kişilik ana mekanında konser, alternatif tiyatro ve sinema etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Ulusal ve uluslararası platformda birbirinden değerli sanatçıları ağırlayan, kaliteli eğlence anlayışına öncülük eden Babylon, Bomontiada’ya ziyaret sebebinin başını çekiyor. 



İçerisinde Babylon Dükkan ve Radyo Babylon Stüdyosu’nu da barındıran mekan, geniş bir alanda, konforlu kültür ve eğlence aktiviteleri gerçekleştiriyor.

Atölye İstanbul



İstanbul'un tasarım, sanat, girişimcilik ve teknoloji kültürüne katkıda bulunmak amacıyla, Engin Ayaz ve Kerem Alper tarafından kurulan Atölye İstanbul, çözüm üretmek, altyapı sağlamak ve çekim merkezi olmak hedefleriyle oluşturulmuş bir komünite. Kadın ve erkek sayısının eşit tutulduğu, farklı disiplinlerin bir araya gelerek üretime geçtiği mekan, yenilikçi fikirlere çalışma alanı bazlı üretim altyapısı sağlıyor. Bununla beraber komünite içi fikir paylaşımı ve çözüm ortaklığı iletişimi gerçekleşiyor.

760 metrekareye konuçlanan Atölye İstanbul'un, masa başı çalışma dışında prototip üretme ve ortak kullanım alanlarında yeni ilişkiler, projeler ve girişimler hayat buluyor.

Kiva Restaurant



Anadolu’nun sır lezzetlerini meyhane konseptiyle sunan Kiva, sade ve elit atmosferiyle Bomontiada’nın yollarını aşındırtıyor. Zengin alkol, meze ve ana yemek menüsüne sahip Kiva’nın öğle yemeği seçenekleri ise her gün değişiyor. 



Eski meyhane kültürünü, dönem yemekleri ve başka yerde kolay kolay bulamayacağınız birbirinden farklı mezelerle konuklarına sunan Kiva Bomonti, özellikle hafta sonları oldukça talep görüyor. Bu nedenle rezervasyon için mekana danışmayı unutmayın.

Alt



Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın alt kısmında bulunan mekan, görsel sanatlar ve performans sanatlarına dair pek çok disiplinde çalışmayı sanatseverlerle buluşturan bir merkez. Tarihi dokusunda fazla oynanma yapılmadan hizmete açılan alanları oldukça etkileyici.

 
Modern sanat adına eserleri tarihi dokuda bir mekanda gezme keyfini yaşatan Alt, paylaşımcı ve katılımcı kültürel bir platforma ev sahipliği yapıyor. 

Kilimanjaro



Babylon’un içerisinden geçilen Kilimanjaro, ortada bulunan barın üzerine kurulmuş şişeler ve çiçeklerden oluşan dekoruyla konuklarını karşılıyor. Gözlere naif atmosferiyle hitap ederken, zengin menü çeşitleriyle de dikkat çekiyor.



Dj performanslarıyla yemek ve içki keyfini üst seviyelere taşıyan mekan, eğlence kültürüne kaliteli bir alternatif sunuyor. Pazartesi günleri kapalı olan Kilimanjaro, haftanın 6 günü farklı dokunuşlarla pek çok alternatife uygun sunduğu lezzetleriyle göz dolduruyor. 

The Populist



Bomontiada’nın avlusunda geniş bir alana yayılan The Populist, Müzeyi andıran iç mekanı ve özel bölümlerden oluşan iç hacmiyle en çok tercih edilen mekanlardan biri. İçerisinde eski bira tanklarını hala barındıran ve cam bölmelerle seyirlik bir ortam yaratan The Populist, kendi birasını kendi üreten nadide yerlerden biri. 





Hem bira hem de yemek seçenekleri için ayrı iki menü sunan mekanda, Kölsch adlı birayı denedik. İçimi oldukça yumuşak olan bu bira meyve ve baharat aromalarının iç içe geçtiği keyifli bir içim sunuyor. Fiyatlara oranla porsiyonun oldukça küçük olduğu salata malzeme bakımından da hayal kırıklığı yarattı maalesef. Açlık durumunuza göre, porsiyonları çalışanlarla konuşarak yemeğinizi seçmenizde fayda var.

Bomontiada günbegün gelişmeye devam ederken, yakın zamanda açılacak olan Book Store’un da haberini vermiş olalım. Büyük bir kütüphane ve enfes kahvelere ev sahipliği yapacak mekan için çalışmalar sürüyor. 

Bomonti'yi keşfetmek isteyenlere ise ''Bomonti'de Gidilebilecek Mekanlar'' listemiz yardımcı olabilir ;)
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
İstanbul’un yerleşke olarak en genç semtlerinden biri olan Kadıköy, şimdilerde Bostancı’yı da içine alan bir ucu Üsküdar, bir ucu Ataşehir’e kadar uzanan en merkezi yerlerden biri. Tarihi mekanlarını, günümüz gençliğine taşımış olm…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN