info@mekan.com

Dinleyin; Bu Tabaklar Konuşuyor!

19 Mart 2015
Dinleyin; Bu Tabaklar Konuşuyor!
Kendisini sosyal medyada keşfettiğimiz, tabakları ve yemekleri özgün tasarımlarıyla birer sanat eserine dönüştüren Kübra Yuvacı'yı yakından tanımak ve Mojabuka-konuşan tabakların hikayesini kendisinden dinlemek istedik. 

Merhaba Kübra Hanım, öncelikle kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Adapazarı’nda doğdum. İki erkek kardeşim var. Küçük yaşlarımdan itibaren resimle yakından ilgilendim. Lisede fen bölümü öğrencisi olmama rağmen güzel sanatlara olan ilgim hep ön plandaydı ama yine de üniversite eğitimim için Kadir Has Üniversitesi İşletme Bölümü’nü tercih ettim. Mezun olduktan sonra İstanbul’dan taşınıp Adapazarı’na geri döndüm. Ailemin inşaat firmasında çalışmaya başladım. Sakarya’da, hobi amaçlı, çizim yeteneğimi geliştirecek çinicilik, resim, stilistlik gibi çeşitli kurslara katıldım. Daha sonra, kendi şehrimde eksikliğini fark ettiğim, ithal markaların yer aldığı bir butik açmaya karar verdim. Halen butiğim ile ilgilenmeye devam ediyor olsam da Mojabuka için yaptığım tasarımlar ve takipçilerimden gelen özel siparişleri hazırlamak zamanımın büyük bir kısmını alıyor. Bu durumdan çok memnunum çünkü bir şeyler çizmek, resmetmek, gerekirse hikayeler eklemek çok keyif alarak yaptığım bir iş. :)



Mekan.com ekibi olarak tabaklarınıza bayıldık! Nereden çıktı konuşan tabak tasarlamak?

Uzun yıllardır keyif alarak yaptığım çini ve porselen boya çalışmalarına devam ettiğim günlerde, Instagram’da yemek üzerine blogu olan bir arkadaşıma farklı bir ev hediyesi hazırlamak istedim. Aklıma porselen boyama tabak takımı yapmak geldi. Hediye ettiğim arkadaşım bu fikri çok sevdi ve blogunda paylaştı. Çok güzel tepkiler geldi. Bunun üzerine Aralık 2014’den itibaren kendi fikirlerimi, hayal dünyamı, ulaşabileceğim tüm insanlarla paylaşmak istediğimi fark ettim ve Mojabuka adı ile sosyal medyaya giriş yaptım.



Mojabuka’nın bir anlamı var mı?

Mojabuka yabancı dilde ‘benim sesim’ ve ‘elma’ anlamına gelir. Sorulduğu zaman iki anlamından da bahsetmeyi seviyorum. Benim sesim; benim tabaklara ve hikayelere sesleniş şeklimdir. Sosyal medya üzerinde #konusantabak etiketi ile paylaşım yapıyorum sık sık. Elma anlamını da şu yüzden seviyorum, dünyayı değiştiren üç elma vardır: Newton’ın elması, Adem ve Havva’nın elması, Steve Jobs’un elması! Ben dünyayı değiştirme niyetinde değilim ama yemek yeme alışkanlıklarını- düzenlerini değiştirme fikri çok eğlenceli geliyor. :)



Kişiye ve kurumlara özel tasarımlar yapıyor musunuz?

Evet kişilere ve kurumlara özel tasarımlar da yapıyorum. Kişiler doğum günü, yıl dönümü vb. gibi zamanlarda sevdiklerine özel çok eğlenceli tasarımlar istiyorlar. Kurumlar için logolarının bulunduğu yada kendilerini ifade eden herhangi bir ürünleri varsa onları resmedip bardak ya da tabak tasarlıyorum. Kafe ve restoranlar da kendi stillerine uygun tabak taleplerinde bulunabiliyorlar.



Tabaklarınız sadece dekor için mi? Günlük hayatta kullanılabilir mi? (Porselen mi, bulaşık makinesinde kullanılır mı, boyası gıda temasına uygun mu?)

İki çeşit ürün hazırlıyorum. El boyaması yaptığım ürünlerin elde yıkanmasını tavsiye ediyorum. Bulaşık makinasında 50’C ‘ye kadar yıkanabilir olsa da uzun ömürlü olması adına elde yıkamak fayda sağlayacaktır. Su bazlı boya kullanıldığı için gıda temasına uygundur. Kendi el çizimlerimi baskı olarak ürettiğim tabaklarım ise bulaşık makinasında istenilen derecede yıkanabilir. Tabak kırılmadığı sürece hiçbir şekilde deforme olmaz ve gıda temasına uygundur.



Tabaklarınızın temaları yemek seçen bir çocuğa yemeği sevdirecek cinsten. Var mı bir bu konuda başarı hikayeniz? :)

:) En büyük iddiam aslında tüm çocukların tabaklarındaki yemekleri nazlanmadan ve zevkle yemelerini sağlamak! Ben #konusantabak etiketi ile her öğün için tabaklarımla hikayeler oluşturmaya çalışıyorum. Onları bir nevi konuşturuyorum. Göze hitap etmek istiyorum. Kendim de yemekle çok arası olmayan biriyim. Tabaklarım için ilk denemeyi kendi kendime yapıyorum ve sonuç çok başarılı! :) İnsanı mutlu ediyor tabaklar. Takipçilerimden gelen güzel yorumlar da bu yönde. Tabakların görsellerine bakıp mutlu olduklarını söylüyorlar. Yalnızca çocuklar değil yetişkinler için de aynı durum söz konusu. İştahsız bireyler için de özel tasarımlar yapıyorum. Geri bildirim olarak bana yemeklerini özenle hazırladıkları tabak fotoğraflarını gönderiyorlar. Çok mutlu oluyorum.



Her tasarımınız birbirinden keyifli ve farklı. Nasıl bu kadar yaratıcı olabiliyor sunuz? İlham kaynağınız var mı?

Aslında en büyük ilham kaynağım annemin o gün pişireceği yemek oluyor. :) Yemek üzerine düşünüyorum, nasıl bir tabakta olsa daha güzel görünürdü diye. Onun dışında da çok fazla gözlemleyen araştıran ve gezen biriyim :). Çocukken bulutlardan şekil çıkarmak için uğraşırdım. Şimdi de gördüğüm her şeyden ilham alıyorum sanırım. 



Mekan.com üyeleri ürünlerinize nereden ulaşabilirler?

Ürünlerime mojabuka.com adresinden ulaşabilirler, çok yakında sitemiz üzerinden kredi kartı ile istenirse taksitli olarak da satın alabilecekler. Ayrıca mojabuka.sopsy.com adresinden de paypal hesapları ile satın alabiliyorlar. Instagram en aktif kullandığım sosyal medya ağı, facebook, twitterda da mojabuka adı ile ulaşabilirler.



Konumuz yemek ve mekan olunca sizin gibi zevkli birinden mekan önerileri almak isteriz.

Neolokal Maksut Aşkar’ın yemek sanatını konuşturduğu, hem öğle hem akşam yemekleri için en çok sevdiğim yerdir. 
Yeni Lokanta & Bar
Inari Sushi & Omakase
Pera Palace Hotel (Çay saatleri çok keyifli.)
Karaköy Gümrük
Morini Beymen
Pazar kahvaltısı için Bozcaada Patiska Bağ Evi kahvaltısını Bebek Kasap Steak House'a taşıyorlar. Favorilerim arasındadır.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Tüm takipçilerime de güzel yorumları için, motivasyonumu artırdıkları için buradan tekrar çok teşekkür ederim.

Bize değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. :)
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Hayalindeki Sen kitabının yazarı Doris Hofer'in Thesquatgirl hesabını severek ve ilgi ile takip ediyoruz. Kendisine, önerilerine ve bayanlardan oluşan bir ekibin en 1. özelliği olarak fiziğine bayılıyoruz. Bizde düşündük ve herkes için şahane öneriler i&ccedi…
2012 yılından bu yana yazdığı İstanbul Kazan Ben Kepçe bloğunda genellikle İstanbul’daki mekanlar ve denediği tatlar üzerine görüşlerini paylaşan Büşra Kahveci, takipçilerinin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Tüm odağını bloğuna veren ve yazdıklarıyla g…
mekan.com olarak etkinliklerimizde bir çok bloggerla tanışıyoruz ve onları daha yakından tanımak istiyoruz. Biz onları tanırken neden detayları sizinle paylaşmayalım dedik ve KanGurular isimli bir topluluğun üyesi olmasıyla dikkatimizi çeken Fuat Şimşek ile oldukça keyifli …
Godiva’nın eşsiz lezzetlerinin oluşturulmasında önemli bir rol oynayan Belçikalı çikolata ve pasta şefi Philippe Daue İstanbul’da Godiva Zorlu mağazasında cemiyet hayatının ünlü isimleri, gurmeler ve lezzet yazarlarıyla bir araya geldi. mekan.com'un da ka…
Oklahoma'da bir sandviç dükkanı sahibi, birinin kendi çöplerini karıştırarak artık yemeklerden yediğini fark edince, dükkanının camına görenleri duygulandıran bir mesaj yapıştırdı. Fotoğraf Kaynak: http://mashable.com/ "Bir sonraki yemeği içi…
Dünyanın en çok izlenen ve Türkiye’de sadece D-Smart’ta yayınlanan “The Dr.Oz Show”un ünlü sunucusu, başarılı kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, sağlık sırlarını paylaşmak üzere Türkiye’de idi. Amerika’nın First Lady’…
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde doğdu. Hayatı boyunca okula gitmedi. Anne ve babası ayrılıp farklı kişilerle evlenince istenmeyen çocuk oldu. 10 yaşında tek başına gönderildiği Ankara Ulus’ta çakmak taşı sattı. Tuvaletlerde, kömürlükte yattı kalk…
Daha açılalı bir ay olmasına rağmen çoğumuzun gönlünü fethetmeyi başardı On Off. Zaten Melih Doğan'ın işlettiği hangi mekanı sevmedik ki bu zamana kadar? Gerek samimiyeti gerekse de profesyonelliği ile her zaman bir adım öndeydi. Biz de hem bu başarının sırrını …
Ful Özok... Atölye Ful'un sahibi. Hayattan zevk alan, hayatı çözmüş, pozitif, hiç pes etmemiş hep kendini geliştirmiş biri... Geçtiğimiz hafta çok karlı bir havada gittik Ful hanım'ın Mecidiyeköy'deki atölyesine, röportajımız…
Van'da yöre halkının genel olarak hayvancılık ile uğraşması beraberinde süt ve süt ürünlerinden elde edilen geniş bir besin kültürü de getirmiştir. Ayrıca yaylalardan elde edilen bal ve dağlardan toplanan çeşitli bitkiler ile yapılan otlu peynir ve …
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN