info@mekan.com

İstanbul'daki En İyi 10 Sahaf

12 Aralık 2015
İstanbul'daki En İyi 10 Sahaf
Kitapların yaşanmışlığından keyif alan, basımı durmuş artık bulunamayanların peşine düşen, okumayı seven herkesin müdavimi olduğu mekanlardır sahaflar. Uygun fiyatları ve takas yöntemiyle alışveriş yapılabilmeleri açısından da kitap severlerin çokça tercih ettikleri bu mekanları araştırdık ve sizler için İstanbul’un en iyi ve köklü 10 sahafının listesini yaptık. 

Sahaf Dil-Tarih
Kurucusu, gazetelerde 100’den fazla makalesi yayımlanmış ve 8 kitabı bulunan, Türk Dili ve Edebiyatı mezunu öğretmen Sami Önal olan Sahaf Dil-Tarih, bu yıl 32. yılını kutladı. Tarih, sanat, edebiyat, politika, felsefe kitaplarının yanı sıra, Osmanlıca, el yazması kitaplar, eski kartpostallar, beratlar, fermanlar ve eski dergileri burada bulmak mümkün. Akademisyenlerin ve özellikle yurtdışından türkologların uğrak yeri olan bu mekan, birkaç yıl önce Türkiye’nin büyük gazetelerinden birinin hazırladığı en iyi sahaflar listesinde bir numaradaydı. 


KAYNAK: images.boomsbeat.com

Sahaf Turkuaz & Antiquariat
Emin Nedret İşli ve Püzant Akbaş tarafından 2001 yılında ortak faaliyete geçen bu sahaf, Beyoğlu’nun önemli bir kültür noktası. Koleksiyonunda başta Türkçe ve Osmanlıca olmak üzere, Ermenice, Rumca, İbranice ve diğer yabancı dillerde de kitaplar bulunan Sahaf Turkuaz, yerli ve yabancı çok sayıda araştırmacı ve akademisyenin müdavimi olduğu bir yer. Aynı zamanda pek çok kütüphane ve araştırma merkezine de referans kitaplar sağlamaktadır. 

KAYNAK: facebook.com

Barış Kitabevi & Sahaf
1966 yılında Beyazıt Sahaflar Çarşısı’nda sahaflığa başlayan Halil Bingöl, bu işe sinemaların önünde Teksas, Tommiks satarak başladığını söylüyor. 1994’te Beyoğlu Aslıhan Pasajı’na taşınınca dükkânı oğlu Barış Bingöl’e devretmiş fakat kendisi de halen işin başında. Kadıköy Kafkas Pasajı’nda bir şubesi de bulunan Barış Kitabevi’nde, Osmanlıca, Yunanca, Ermenice, İbranice, Karamanlıca, Türkçe anı-hatırat, tarih, araştırma kitaplarının dışında eski evrak, belge, kimlik ve fotoğraf gibi pek çok ürün alınıp satılıyor.

KAYNAK: facebook.com

Denizler Kitabevi & Sahaf
1993 yılında Beyoğlu’nda kurulan Denizler Kitabevi’nde, çok nadir bulunan kitaplara, eski haritalara ve pek çok antik esere rastlayabilirsiniz. Müzayedeler de yapan bu mekanı görmenizi tavsiye ediyoruz. 

KAYNAK: facebook.com

Simurg Kitabevi & Sahaf
1988 yılından bu yana hizmet veren, Üç kardeş Mehmet, İbrahim ve Coşkun Yılmaz`ın ortaklaşa işlettikleri kitabevinde Türkiye`yi konu edinen her türlü kitabı bulmak mümkün. Yüz binin üzerinde kitabı olan ve kedileriyle meşhur Simurg’un sahibi İbrahim Bey, elinden geçen en eski kitabın 1542 yılına ait olduğunu söylüyor. İstanbul’daki en özel sahaflardan biri olan Simurg’u pek çok ünlü isim favorileri arasında gösteriyor. 

KAYNAK: inspiringwallpapers.net

Sahaf Nazım Hikmet
Sahibinin adını taşıyan bu ufacık, şirin mekanda özellikle tiyatro ve felsefeye dair birçok kitap bulmanız mümkün. Fiyatların uygun olmasının yanı sıra, sahibi tarafından cam önünde hazırlanmış alanda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

KAYNAK: facebook.com

Narteks Sahaf
"Nar" Luvice'de ateş demek; "Tek" Apotek, diskotek gibi kelimelerdeki "tek" yani "taşıyan, bulunduran, koruyan" anlamına geliyor. Narteks de bu iki kelimenin birleşiminden oluşan, içinde ateş taşınabilen bir bitkinin adı. Aradığınız birçok kitabı rahatlıkla bulabileceğiniz bir sahaf. Beyoğlu’nda Aslıhan Pasajı’nda bulunan Narteks'e uğramanızı ve sahibi emekli öğretmen Sıtkı Bey’le sohbet etmenizi tavsiye ederiz. 

KAYNAK: favim.com

Librairie de Pera
1920’lerde Alman ya da Avusturya asıllı bir kitapçı olan Adolph Plathner tarafından kurulmuş. Çeşitli Almanca kitapların ithalat ve satışı yanında bazı İstanbul rehberleri ve dil kitapları da yayımlamış olan Plathner, daha sonra dükkanını Yorgo Patriarkias'a devretmiş. Zamanla birçok el değiştiren mekanı son olarak 1984’te Uğur Güracar satın almış. Günümüzde gözlem yayıncılık Ltd. tarafından işletilen Librairie de Péra, 1985 yılında başlattığı ve Cumhuriyet döneminde bir ilk olan kitap müzayedelerini yapmakta. Librairie de Pera’da ders kitabı yok. Türk Edebiyatı, tarihi ve kültürü ile ilgili kitapların ağırlıkta olduğu mekanda, Türkçe ve Osmanlıca dışında pek çok dilde kitabı bulabilirsiniz. 

KAYNAK: facebook.com

Dilmen Kitabevi & Sahaf
Sahibi İbrahim Manav kitaplarla ilgilenmeye küçük yaşlarda başlamış. 184 metrekare depoya sahip dilmen kitabevi 1964 yılında kurulmuş. Telefon ve faksla sipariş alınıp, şehir ve ya yurtdışına kargoyla gönderiliyor. Müdavimleri arasında Celal Şengör, Cem Boyner ve İlber ortaylı gibi değerli isimler var. 

KAYNAK: globalcomment.com

Enderun Kitabevi & Sahaf
İsmail Özdoğan'ın sahibi olduğu Enderun Kitabevi 1969 yılından bu yana hizmet veriyor. Ders kitabı ve yabancı dilde kitap bulunmayan kitabevinin uzmanlık alanı Osmanlıca tarih ve edebiyat kitapları. Her ayın son cumartesi günü çaylı, kekli kültür sohbetleri düzenlenen mekanı meraklısına tavsiye ediyoruz. 

KAYNAK: loc.gov

Eğer sizde sahafları ziyaret etmeye karar verirseniz 'Günümüzde Popüler Olan 10 Türk Klasiği' yazımızdan kendinize uygun eserleri seçip, muhteşem hikayelere yelken açabilirsiniz.



















 
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

mekan.com Kitap Kulübü olarak, uzun bir aradan sonra 14 Aralık Çarşamba gecesi Sayın Süleyman Dilsiz ile birlikte son kitabı ''Kılçıksız Balık'' ı konuştuğumuz ve blogger dostlarımızı ağırladığımız bir etkinlik gerçekleştirdik. Giritli Restoran&rsq…
Kitaplar insanların evcillerden sonra en yakın ve dilsiz dostları olabilirler. Sizi olduğunuz yerden alır başka alemlere götürürler. Bazen kendinizi bulursunuz bir kitabın sayfalarında bazen de kendinizi kaybedersiniz uçsuz bucaksız hikayelerin arasında. Aşkınızı, özlemler…
mekan.com Kitap Kulübü olarak, üçüncüsünü düzenlediğimiz kitap ve tadım etkinliğimiz önceki gece Tarihi Pano Şaraphanesi’nde gerçekleşti. Yonca Eldener ile ''Göbekli Tepe Muhafızı'' adlı ikinci kitabını konuşup, bl…
Kitapların sayfa sayıları ile fikri içeriklerini kıyaslayanlara cevaben harika bir liste sunuyoruz sizlere. Bakıldığında incecik, hızla okunacak gibi görünen fakat neredeyse her bir cümlesinde inanılmaz fikirler ve bilgiler saklı efsaneleşmiş bu 10 kitabı ölmeden önce…
Dün akşam mekan.com Kitap Kulübü olarak ikinci etkinliğimizi Timaş Yayınları'ndan kitabı yayımlanan çok değerli yazar, araştırmacı ve Robert Koleji öğretim görevlisi Önder Kaya ile Sirkeci Garı'nın içinde bulunan, tarihi mekan Orient Express R…
Türk edebiyat tarihinin mihenk taşı pek çok eser, son dönemde yeni nesil tarafından tekrar keşfediliyor. Bazıları kulaktan kulağa yayılan, bazıları diziler ve filmlerle yeniden dikkat çekmeye başlayan eserler, rafların en çok satanlar bölümünde okuyucula…
Tüyap bu yıl 34.’sü düzenlenecek Kitap Fuarı'nın kapılarını yarın açıyor. 07 - 15 Kasım 2015 tarihleri arasında Tüyap Fuar Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile fuar boyunca etkinlikler ve imza günleri düzenlenecek. Bu…
mekan.com Kitap Kulübü uzun zamandır planladığı ilk buluşmasını sonunda gerçekleştirdi! The House Cafe Ortaköy'de Süleyman Dilsiz'in Kahvaltı'ya Dair Her şey kitabı hakkında konuşmak için nefis bir kahvaltı masasında üyelerimizle bir araya geldik. …
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN