info@mekan.com

Kurban Bayramı'nda Şile Rehberi

21 Eylül 2015
Kurban Bayramı'nda Şile Rehberi
Tarih ve doğa merkezi olan Şile, merkezdeki güzellikleriyle doğayı sevenlere görsel şölen sunarken, kıyı kesiminde ince kumlu uzun sahili ve doğal plajları ile tatilcileri ağırlıyor. Şile için, plajlarıyla olduğu kadar mağaraları, ormanları ve tarihi ile dikkat çeken bir tatil cenneti desek tam yerinde olur sanıyoruz.

Deniz mevsiminin hala bitmediği Eylül ayı Bayram tatilinizi daha da güzelleştiriyor. 10 km’lik plajı ve 60 km’lik sahili ile yürüyüş yapmak eğlenceli hale geliyor. Daha sakin yerlerde denize girmek isteyenlere ise Pot Deresi’nin Karadeniz ile birleştiği noktadan sonra başlayan küçük koyları tavsiye ediyoruz.

şile denizFotoğraf Kaynak: sile.bel.tr

Şile’de keşfedilmeyi bekleyen bir çok yer var. Vadiler, tepeler, şelalelerle dolu Şile’nin %97’si ormanlarla kaplı. Hala kendisini koruyan tarihi kaleler ve dünyanın aktif görev yapan en büyük ikinci deniz feneri de kültür turizmine meraklıları kendisine çekiyor.

şile plaj
Fotoğraf Kaynak: sile.bel.tr

Şile’deki En İyi Oteller

Titanik Pansiyon

Şile’de deniz kıyısına 500 metre uzaklıkta. Odaları taze dekore edilmiş ve ücretsiz wi-fi servisi mevcut. Ek ücret ödeyerek masaj yaptırıp, tatil boyunca rahatlayabilirsiniz.

Titanik PansiyonFotoğraf Kaynak: siletitanik.com

Şeref Otel

Her odasında balkon bulunan otel halk plajına yürüyerek 10 dakika uzaklıkta. Bölgede birçok noktaya yakınlığı ile biliniyor.

Şeref Otel
Fotoğraf Kaynak: enuygun.com

Violet Park Hotel

Havuz ve doğa manzaralı lüks odalarıyla otel Karadeniz plaklarına ve Şile kent merkezine 4 km mesafede. Havuz başında veya şömine karşısında alakart ızgara menüsü ile yemek keyfi yapabilirsiniz.

Violet Park HotelFotoğraf Kaynak: violetparkotel.com

Phellos Suites 

Harika manzaralı balkonlara sahip odalarıyla Phellos Suites Şile Kalesi ve yat limanının yanında yer alıyor. Geleneksel Türk kahvaltısını havuz başında veya hava durumuna göre kapalı restoranda yiyebilirsiniz.

Phellos SuitesFotoğraf Kaynak: phellossuites.com

Best Western Şile Gardens

Odaları deniz ve orman manzarasına sahip. Saunası ve Türk hamamı sayesinde bayram tatilini dinlenmiş bir şekilde sonlandırabilirsiniz. Farklı sporların gerçekleştirilebileceği eğlenceli bir otel.

Best Western Şile GardensFotoğraf Kaynak: silegardens.com.tr

Şile’de Mutlaka Gezilmesi / Görülmesi Gereken Yerler

Şile Kalesi

Ocaklı Ada üzerinde yer alan kale Şile’nin sembolü haline gelmiş. Bizanslılar tarafından yapılan kale daha sonra Osmanlılar tarafından kullanılmış. 2015 yılında yapılan restorasyon sonrası çizgi film karakteri “Sponge Bob”’a benzetilip, haber olmuştur.

Şile KalesiFotoğraf Kaynak: onlardedi.com

Şile Ağlayan Kaya

Kayanın içinden çıkan suyun ağlayan bir insanın göz yaşlarına benzeyerek akmasından dolayı bu ismi almış. Kaya, deniz fenerinin 600 metre gerisinde yer alıyor. Ağlayan Kaya plajı ise denize girmek isteyenlerin uğrak noktası.

Şile Ağlayan KayaFotoğraf Kaynak: kendimisectimben

Şile Feneri

Günümüzde müze olarak kullanılan fenerin tarihi 150 yıla dayanıyor. En geniş gövdeli fener ünvanına sahip ve fransızlar tarafından tasarlanmış.

Şile FeneriFotoğraf Kaynak: sosyalsile.com

Ulupelit Köyü

Şehrin kalabalığından uzak yeşillikler arasında bir köy. Amacınız dinlenmek ise Ulupelit Köyü size bu rahatlığı sağlayacaktır.

ulupelit köyüFotoğraf Kaynak: ucakbileti.com.tr

Şile’deki En İyi Mekanlar

Mihman Restaurant

Deniz kenarında güzel bir bahçede yemek yemek istiyorsanız Mihman size sıcak ve şık ortam sunuyor. Yunan, Klasik Türk müziği eşliğinde taze deniz ürünlerini tadabilirsiniz. Çoğu zaman fasıl programları da düzenleniyor.

mihman balık restoranFotoğraf Kaynak: mihmanbalik.com

Ayazma Restaurant

Denize sıfır bu restoranda tüm deniz ürünlerini bulmak mümkün. Fiyatının uygun olması ve geniş ürün yelpazesi ile oldukça beğeniliyor.

ayazma restaurantFotoğraf Kaynak: sileayazmarestaurant.com

Fusa Restaurant

Şile'nin en geniş ve en güzel manzarasına sahip mekanıdır. Et, kebap çeşitlerinin yanında balıklarıyla öne çıkıyor.

fusa restorant şileFotoğraf Kaynak: dilekita.com
 
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN