info@mekan.com

mekan.com Editörleri Sizler için Gezdi: En Yeni Beşiktaş Rehberi

13 Mayıs 2016
mekan.com Editörleri Sizler için Gezdi: En Yeni Beşiktaş Rehberi
İstanbul’un en eski ve tarihi semtlerinden biri olan Beşiktaş’ın, Osmanlı Dönemi öncesine kadar yerleşim yeri olarak kullanılamayan; çeşitli dönemlerde Kune Petro (Taş Beşik), İasonion, Sergion ya da Dafne (Defne) olarak adlandırılan bir bölge olduğu iddia ediliyor. Osmanlı Dönemi’ne gelindiğinde ise, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa’nın, 17. yüzyıldan önce liman olarak kullanılmaya uygun olan koya beş taş sütun diktirerek gemilerini bağlamaya başlamasıyla semtin ismi Beştaş oluyor. Zaman içerisinde de Beşiktaş’a dönüşüyor. Koyun doldurulmasıyla bölge padişahların dinlenme ve eğlenceleri için düzenlenen bir "hasbahçe" halini alıyor. Yüzyıllar sonra yani günümüzde de, bu tarihi yapıların arasında, metropolün en hareketli noktası olarak çarşısı, mağazaları, restoranları, barları, fırınları ve semt sakinleriyle canlılığını korumaya devam ediyor.

estanbul.comnak: estanbul.com

İstanbul’un başlıca semtlerinden biri olan Beşiktaş’ta sizler için kapsamlı bir gezintiye çıktık. Eskiden tiyatroları, açık hava sinemaları, Kambur’un Bahçesi’yle ünlü Beşiktaş’ın şimdilerde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerini bu rehber içerisinde bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Barbaros Meydanı

barbaros-bulvarı-beşiktaş

Barbaros Hayreddin Paşa’nın hem mezarının hem de dev bir heykelinin bulunduğu meydan, banklarda oturup dinlenmek isteyenlerin, kaykay ya da paten kayan gençlerin, bisiklet sürmeyi öğrenen küçüklerin ve zaman zaman Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin vazgeçilmez mekanı. 



Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali kapsamındaki etkinliklere ve sergilere ev sahipliği yapan Barbaros Meydanı’ndaki etkinlikler bitse de, 15 Mayıs’a kadar çeşitli konserler sürüyor olacak. Konser Programı Linki

Hakan Pastanesi

hakan-pastanesi

Beşiktaş’ın yıllardır sembolleşmiş mekanı Hakan Pastanesi, eskiden tamamen pastane hizmeti verirken zaman içerisinde menüsünde gelişmeye giderek kahvaltı, bakery, ızgaralar, makarnalar ve tatlılardan oluşan lezzetler sunmaya başladı. Hemen girişinde bulunan sac tezgahta, hanım ellerinden çıkan sıcak sıcak gözlemelerin kokusuna ise kayıtsız kalmak imkansız. 

Çıtır Pub



Beşiktaş’ta uzun yıllardır hizmet veren Çıtır Pub, hem dışarıdan hoş görüntüsü hem de kaliteli hizmetiyle Beşiktaş’ın gözde mekanlarından biri. Eskiden alt katında Bursa Çiçek Köfte bulunuyordu. Bir süre önce kapanan çiçek köftenin menüsü Çıtır’a dahil edilmiş. Yani bir pub için oldukça başarılı bir menüye sahip olan Çıtır’da Bursa’nın meşhur Çiçek Köftesi’ni yiyebilirsiniz. Alkol seçeneklerinin de bol olduğu Çıtır’ın fiyatları Beşiktaş’taki pek çok mekana göre oldukça uygun. Ayrıca çok tatlı bir sahibi var. Kendisine denk gelir, sohbet etme şansı bulursanız ne mutlu.

Sinan Paşa Pasajı ve Büyük Beşiktaş Çarşısı



Bir tekerleme olarak dillendirmekte zorladığımız Sinan Paşa Pasajı ve semtin futbol taraftar grubuna adıını vermiş Büyük Beşiktaş Çarşısı, Beşiktaş semtinin adeta atar damarları. Sırt sırta duran bu iki alışveriş mekanı bir çarşıda ne ararsanız bulabileceğiniz türden. Abiye kıyafetlerden ayakkabıcılara, bilgisayar ürünlerinden sahaflara hatta terzilerden dağcılık malzemelerine kadar ne ararsanız Beşiktaş’a mutlaka yolunuz düşmeli.

Kaset



Beşiktaş’ın gelişen ve değişen çehresine ilk tohumları atanlardan biri olan Kaset, günün her saatine uygun yemek menüsü ve zengin alternatifli barıyla gençlerin Beşiktaş’taki favori mekanı. Ağaçlar altındaki sakin atmosferi ve otantik dekoru mekanı daha da cazip kılıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle hafta sonu kahvaltılarıyla tercih edilen Kaset, dönem dönem gerçekleştirdiği etkinliklerle de Beşiktaş sakinlerinin uğrak mekanı olmayı başarıyor.

Köyiçi Balık Pazarı



Beşiktaş’ın yerlisi çok iyi bilir ki, eskiden Beşiktaş sahilinde balıkçı tekneleri sıralanırdı. Taze taze tutulan balıklar çoğu zaman teknelerden, bazen de sahile dizilen taslardan canlı canlı satılır, kimi zaman da Köyiçi’ndeki Balık Pazarı’na getirilirdi. Balık Pazarı’nda müşterilerin müdavimi olduğu mutlaka bir tezgah olur, büyük balıklar ayıklanırken de sohbetler uzar giderdi. Taze olmayan balık ''o sana yaramaz'' denir, satılmazdı. Birkaç yıl önce yenilenen Balık Pazarı’nın şimdilerde eskisi kadar tadı olmasa da, Beşiktaşlı balık severlerin pek çoğu yine soluğu orada almaya devam ediyor. 

Meşhur Beşiktaş Köftecisi



1963 senesinden bu yana Beşiktaş’ta hizmet veren ve tüm dekorasyonuyla özellikle maç günleri Beşiktaşlı taraftarların akınına uğrayan Beşiktaş Köftecisi, semtin en eski ve önemli mekanlarından biri. Yalnızca köfte, piyaz, salata ve içecek sunması da mekana ayrı bir özellik katıyor. 

Elma Pub



2001 yılından bu yana Beşiktaş çarşı içinde, üç katlı hoş mekanında hizmet veren Elma Pub, Beşiktaş’ın kuşkusuz en çok tercih edilen mekanlarından biri. Huzurlu ve güvenli ortamıında, kaliteli hizmetiyle keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak olan Elma Pub’ın menüsü de oldukça geniş. Dünya Mutfağı’ndan pek çok seçenek bulabileceğiniz mekanda sunulan porsiyonlar oldukça büyük ve doyurucu. Alkollü içecek alternatifleri de epey fazla. 

Robert’s Coffee



Beşiktaş’ta yeni sayılacak mekan, hem konumu hem de hoş atmosferiyle dikkat çekiyor. Çarşı’da gezmekten yorulursanız Robert’s Coffee’nin menüsünden dinlencenize eşlik edecek içecekler seçebilirsiniz.

Tarihi Karadeniz Döner



Eğer Beşiktaş’a ilk defa gidiyorsanız ve özellikle de hafta sonu ise, çarşı içinde önünde uzun kuyruk olan bir yer görürseniz bilin ki orası Tarihi Karadeniz Dönercisi. Sabahın erken saatlerinde takılan o devasa döner akşam en geç 16:00 - 16:30 saatlerinde maalesef bitmiş oluyor. Çünkü, sahibi Asım Usta’nın zaman zaman kendi elleriyle kestiği dönerin tadı gerçekten efsane. 



İçtenlikle müşterilerini ağırlayan Asım Usta, mesleğini özenle ve severek yaptığı her halinden belli olan insanlardan biri. Yıllardır kaybetmeden, daha da yükselttikleri kalite mekanın salaşlığıyla ayrı bir keyif veriyor. 

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı



Beşiktaş’ın son birkaç yılda popülaritesinin en çok artmasını sağlayan sebep kuşkusuz sıra sıra açılan kahvaltıcılar. Her zevke uygun kahvaltı seçeneği sunan mekanlar hakkında ''Beşiktaş’ın En İyi Kahvaltıcıları'' yazımızdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ali Baba Bursa İskender



İkramları, büyük porsiyonları ve damaklarda bıraktığı eşsiz tatla Beşiktaş’a gitme sebebi olan Ali Baba Bursa İskender, İstanbul’da yenilebilecek en güzel iskenderlerden birini sunuyor. Zeytinyağlı ve meze çeşitlerinin yanı sıra tatlılarıyla da fark yaratan mekanda pek çok ızgara ve kebap çeşidini de deneyebilirsiniz.

Define Büfe



Bir nesli büyütmüş olan Define Büfe, şarküteri ürünlerinden hazırladığı sandviçleri, hamburger çeşitleri, döneri ve çeşit çeşit tostlarıyla müdavimlerinin halen gözdesi. Küçücük mekanına dev lezzetler sığdıran Define Büfe, yıllardır verdiği iyi servisiyle daha uzun seneler Beşiktaş’ta görmek istediğimiz mekanlardan biri.

Elde Börek



Beşiktaş’ta ev yemeği denilince son zamanlarda akla gelen en kaliteli ve leziz mekan Elde Börek. Aybil Hanım’ın özenle dekore edip, elleriyle hazırladığı menü, anne yemeklerine hasret kalanlar ve sağlıklı, hafif beslenmek isteyenler için harika alternatifler sunuyor.

Valonia



Girişinde adeta bir çikolata deryasının karşıladığı mekanın üst katı, açık ve kapalı alanlarıyla oldukça ferah bir atmosfere sahip. Envaiçeşit lezzetli çikolatanın yanı sıra, pek çok ülkeye özgü yemeklerin sunulduğu menü de dikkat çekici. Yemek sonrası tatlı denemeden kalkmamanızı öneririz.

Noh Bros



İlk başta yalnızca bir butik zannedebileceğiniz Noh Bros, Beşiktaş’ın fark yaratan mekanlarından biri. Hem girişindeki masalarda oturup bir şeyler içebileceğiniz hem de alışveriş yapabileceğiniz mekanın arka bahçesi şaşırtıcı derecede güzel. Bir anda şehrin tüm karmaşasından izole olabileceğiniz Noh Bros'un güleryüzlü servisi ve plaklar üzerine yazılı menüsü beğenimizi kazanmayı başardı.

Tarihi Oktay Kurabiye Fırını



İlk olarak 1934’te Yeniköy’de kurulan fakat istimlak nedeniyle taşınmak zorunda kalan Oktay Kurabiye Fırını, 1950’de Beşiktaş’ta açılmış. Üç nesildir kurabiyecilik yapan Oktay ailesi, kaliteli hizmet anlayışını sürdürerek İstanbul’un en eski hamurişi işletmelerinden biri olarak Beşiktaş’ta konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Özellikle kukileri, acıbadem kurabiyesi ve tuzlu halkalarının lezzetiyle yıllara meydan okuyan mekanın taptaze seçeneklerini mutlaka denemelisiniz.

Burger Joint



En iyi burgeri yapmak niyetiyle yola çıkıp, pek çok otorite tarafından da övgüler alan Burger Joint, sınırlı tuttuğu özel menüsüyle çok seviliyor. Küçük ama samimi bir atmosfere sahip olan mekanın rengarenk dekoru oldukça hoş. 

Coffee Co. / NY



İlk bakışta küçük gibi görünse de, içeriye doğru geniş bir alana sahip olan Coffee Co. / NY, kendilerinin hazırladıkları ve cam kavanozlar içinde sundukları tatlılarla ön plana çıkıyor. Nostaljik ve modern dekorasyonun iç içe geçtiği, fransızca sakin müziklerin çalındığı mekanın arkasında bulunan bahçeye karşı kahve keyfi yapabilir, dilerseniz dingin atmosferinde laptopunuzla çalışabilirsiniz.

Künefis



Antakya’dan gelen özel ürünlerle hazırlanan künefe ve yöresel mezelerle İstanbullular'a merhaba diyen Künefis, son zamanlarda geliştirdiği menüsüyle bizleri şaşırttı. Mantıdan, Perde Pilavına, Quasadilla’dan Tepsi Kebabı’na kadar mutfağının zenginliğini sunan Künefis’in kahvaltısı da çokça tercih ediliyor. Uygun fiyatlı serpme kahvaltıya sınırsız çay ve kahve ikramı da dahil. Ne var ki, mekanın en önemli özelliği İstanbul’daki en güzel künefeyi yapıyor olmaları.



Menüde dikkat çeken bir tat ise Arap Kahvesi. 35 liralık fiyatıyla dikkatimizi çeken bu kahvenin içerisinde altından bile değerli safran bulunuyor ve üç özel kahvenin karışımından hazırlanıyor. Hal böyle olunca da bu fiyata servis ediliyor. Arap Kültürü’ne özgü Delle’ler içerisinde sunulan Arap Kahvesi, bildiğimiz Türk Kahvesi porsiyonlarına göre oldukça fazla.

7 - 8 Hasan Paşa Fırını



II. Abdülhamid Han Dönemi’nde Beşiktaş Karakol Komutanı olan Hasan Paşa, tahsilli bir bey olmamasına rağmen yiğitliği ve başardığı önemli işlerle bu mertebeye getirilmiş. Tahsili olmadığından imzasını Arapça ‘’ \ / \ ‘’ şeklinde yani rakamsal karşılığı 7 8 olarak attığından lakabı 7 8 Hasan Paşa olmuş. Etrafına biraz korku salan, sert mizaçlı biri olarak bilinen Hasan Paşa’nın ismi bir zaman sonra Beşiktaş’taki bu tarihi fırına verilmiş. Halen birbirinden leziz kurabiyeler ve çörekler yapan fırın Beşiktaş’ın önemli simgelerinden biri.

Şampiyon Kokoreç



İstanbul’un en özel sokak lezzeti olan kokoreç ve midye tavayı, mekanlarında özenle sunan Şampiyon, bu lezzetleri güvenle yiyebileceğiniz nadide mekanlardan biri. Ekmek arası ve porsiyon seçenekler sunan Şampiyon’da Zümküfül denemeyi ihmal etmeyin.

Sahil Cafe



Şundan birkaç sene öncesine kadar yalnızca derme çatma bir çay ocağı olan Beşiktaş Sahili’nin en uç noktası şimdiler de Sahil Cafe olarak hizmet veriyor. Deniz kenarında kahvaltı etmek ve gürültüden uzak vakit geçirmek isteyenlerin başlıca tercihlerinden olan Sahil Cafe’de her öğüne ve her damak tadına uygun yemekler bulmak da mümkün.

Baileys Point Cafe



Bahçeşehir Üniversitesi’nin hemen yan sokağında bulunan ve özellikle sıcak dekorasyonuyla dikkat çeken Baileys Point Cafe, öğrencilerin en sevdiği ve tercih ettiği mekanlardan biri. Sunduğu yemeklerle de sevilen mekanı pek çok kişi ''Kırmızı Koltuk'' olarak da biliyor. Izgara, makarna ve et yemeği çeşitlerinden oluşan menünün öğrencilerin zevkine göre hazırlandığı hemen anlaşılıyor.
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN