info@mekan.com

mekan.com Editörleri Sizler İçin Gezdi: En Yeni Koşuyolu Rehberi

10 Mayıs 2016
mekan.com Editörleri Sizler İçin Gezdi: En Yeni Koşuyolu Rehberi
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’un en yaşanılası köşesi olan Koşuyolu’ndan meyhaneleri, restoranları, pastaneleri ve cafeleri ile Anadolu Yakası’nda nezih alternatif mekanlar arayanlar için harika bir rehber sizlerle!

Ceviz Ağacı



Koşuyolu’nda harika çikolatalar üreten Ceviz Ağacı, cafe&restaurant konseptiyle servis vermeye başlayan mekan olarak özel bir yere sahip. Kendi çikolata üretimini gerçekleştiren mekanın büyük kısmı harika pastalar ve özel günler için hazırlanmış konsept tasarım çikolatalarla dolup taşıyor. 



Zengin bir yiyecek menüsüne de sahip olan Ceviz Ağacı son zamanlarda en çok kahvaltısıyla tercih ediliyor. Çeşit çeşit sandviç ve dürüm barıyla kahvaltılarda fark yaratmayı hedefleyen Ceviz Ağacı’nın bakery bölümünde de adeta yok yok. Pazar günleri 08:00 - 14:00 saatleri arasında brunch servisi veriliyor; bu nedenle de kahvaltı tabağı servisi pazar günleri yapılmıyor.



Şık ve özenli sunumlarıyla dikkat çeken mekanda Meksika Mutfağı’ndan Fajita ve Enchiladas denenmesi gerekenler arasında. 

Maya Karadeniz Mutfağı



Kahvaltıda kuymak, kaygana ve sahanda yumurta çeşitleri sunan Maya, Karadeniz Mutfağı’nın en özel tatlarını bulabileceğiniz nadide mekanlardan biri. Açık ve kapalı pide çeşitleriyle çok beğenilen mutfağın en özel yemeği kuşkusuz Karalahana Çorbası. Ayrıca İspir Fasulyesinden yapılan Kurufasulye, Karalahana Sarması, Hamsili Pilav, Fasulye Turşu Kavurması ve Dible, Trabzon’dan gelen yöresel tereyağı ve malzemelerle hazırlanan mekana has lezzetler olarak menüdeki yerlerini alıyorlar. 



Her öğün yenebilen Kuymak için ise doğru adres diyebiliriz. Trabzon tereyağı, mısır unu ve peyniriyle hazırlanan Kuymak, yanında sunulan pide ve mısır ekmeği ile oldukça büyük porsiyonlu ve doyurucu.



Yakın zamanda Karadeniz Mutfağı’ndan uzaklaşmadan konseptinde değişikliklere ve gelişmelere gidecek olan Maya’da hem yemeğinizi yiybileceğiniz hem de dönemsel sergilerin sunulacağı bir alan olacak şekilde yeniden düzenleniyor. En üst katında ise ailelere, arkadaş gruplarına ya da iş toplantılarına özel, sakinliğiyle dikkat çeken teraslı alan bulunuyor. Oturma grupları ve büyük yemek masasıyla ev konforu sağlayan alanı özellikle çocuklu aileler tercih edebilirler. Bahçesinde Maya Garden bölümüyle alkol servisine de başlayacak olan mekan, önümüzdeki zamanlarda pek çok müdavim edineceğe benziyor.

Starbucks



Kahve kültürüne bambaşka bir bakış açısı getiren ve Türkiye’ye geldiğinden bu yana en fazla müşteri potansiyeline sahip olan Starbucks, Koşuyolu’ndaki villa mekanında ferah ve elit bir ortam oluşturmuş. Binanın etrafını saran balkon mekanı ve terasta oluşturulan açık alan hem çalışmak hem de arkadaşlarla keyifli vakit geçirmek için cezbediyor. Starbucks’ın Dünya’nın pek çok yerinden özel olarak, sınırlı sayıda getirdiği çekirdeklerinden lezzetler sunduğu Reserve Mağazalarından olan Koşuyolu şubesi, istediğiniz çekirdekleri farklı demleme yöntemleriyle sunmalarından ötürü de tercih ediliyor. 



Starbucks Koşuyolu Reserve Mağazası’nın özelliklerinin ayrıntıları, mekan.com Kahve Kulübü olarak gerçekleştirdiğimiz ‘’mekan.com Kahve Kulübü Starbucks Reserve Etkinliğinde Kahve Dolu Bir Gün Geçirdi’’ adlı etkinlik yazımızdan okuyabilirsiniz.

Meloon



Daha renkli tabelasını gördüğünüz anda içeri girme isteği uyandıran Meloon, zengin menüsünün yanı sıra, geniş ve ferah alanlarıyla dikkat çekiyor. Üst katında Ege kasabalarını andıran alanda özellikle kahvaltı keyfi bir başka yaşanıyor. Her öğüne uygun yemek ve içecek seçenekleri sunan mekanın tatlı bölümü de oldukça geniş. 

Cara Cafe & Lounge



Koşuyolu’nun yeni mekanlarından biri olan Cara’yı genelde gençler nargile keyfi için tercih ediyorlar. Ferah üst bahçesi ve sakin atmosferiyle dikkat çeken mekanda içecek çeşitlerinin yanı sıra atıştırmalıklar ve burgerler de bulunuyor.

Roka Balık



Görüp görebileceğiniz en zengin meze çeşidine sahip mekanlardan biri olan Roka Teras, Ege meyhanelerini andıran dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Salaş balık restoranı gibi süslenmiş atmosferde dilerseniz alacart dilerseniz de fix menü şeklinde hizmet alabiliyorsunuz. 



Şefin kendi tarifi olan Roka Güzeli, Ye De Gör, Somon Pastırması ve sebze kavurmalarından oluşan zeytinyağlı meze en dikkatimizi çeken ve merak uyandıranlar arasındaydı. Çarşamba akşamları bu enfes mezeler ve yemeklere fasıl eşlik ediyor. Cuma ve Cumartesileri ise 80’ler ve 90’ların unutulmaz şarkılarıyla canlı gitar performansı sergileniyor.

Ka’muflaj



Militarist konseptle hazırlanan mekanın dekorasyonu ilgi çekici. Kahvaltı, aperatif, pizza, tost ve burgerler, ana yemek ve salata çeşitleri bulabileceğiniz Ka’muflaj da nargile sevenlerin de gözde mekanı. Minik oyuncaklar ve askeri renk tonlarında malzemelerle hazırlanmış ortamda yaklaşan sıcak günler için limonatayı öneriyoruz.

Yaşar Usta Dondurma



mekan.com üyeleri tarafından 2015 yılının en iyi dondurmacısı seçilen Yaşar Usta, Koşuyolu’ndaki şubesinde de beğenilmeye devam ediyor. Koşuyolu’nun sakin ve ağaçlıklı atmosferinde şirin bir bahçe oluşturan Yaşar Usta’da dondurma keyfi gerçekten bir başka. 

Aytunç Bentürk Dance & Music Academy



90’ların video klipleri, sahne şovları ve ‘’Birkaç İyi Adam’’ adlı müzik gurubundan tanıdığımız başarılı dansçı Aytunç Bentürk’ün, yeni nesli her tür dansla tanıştırıp, yurt içi ve özellikle de yurt dışında ülkemizi şampiyonluklarla temsil ettiği mekanı ABDA, Koşuyolu’nun en özel mekanlarından biri.



Geniş salonları, cafesi ve düzenlediği özel dans geceleriyle İstanbul’un en çok tercih edilen sanat merkezi olan Aytunç Bentürk Dance & Music Academy, öğrencilerine yeteneklerini sergileyebilecekleri pek çok alanda çalışma imkanı da sağlıyor.

Alaçatı Muhallebicisi



Koşuyolu’nun yeni mekanlarından biri olan Alaçatı Muhallebicisi, şipşirin dekorasyonuyla kendinizi adeta Alaçatı’da hissetmenizi sağlıyor. Girişte her ne kadar küçük bir yermiş gibi görünse de içeriye girdiğinizde sizi rengarenk ve ferah bir alan karşılıyor. Üst kattaki açık bölüm ise her türlü kalabalık etkinlik için oldukça müsait.



Kahvaltı ile başlayabileceğiniz güne tatlı seçenekler ve ana yemeklerle devam edebileceğiniz Alaçatı Muhallebicisi, zeytinyağlı seçenekleriyle de Ege’den esintiler sunuyor.

Jimmy Joker



Koşuyolu Parkı’nın hemen köşesinde bulunan Jimmy Joker, en yeni açılan mekanlardan biri. Henüz 2 ayını tamamlamamış olan mekanın menüsü oldukça geniş. Jj premium Kahvaltı mekanın daha şimdiden en favorisi. Ünlü Şef Yunus Emre Akkor’un mutfak danışmanlığı yaptığı Jimmy Joker, iddialı bir menüyle Anadolu Yakası’nın önemli restoranlarından biri olmaya aday. Hint, Fransız ve İtalyan Mutfakları’ndan da örnekler göreceğimiz Jimmy Joker, kendi adını taşıyan kahveleriyle de beğeni topluyor. 



Dönem dönem anne ve çocuklar için düzenlenen kurabiye yapımı atölye çalışmalarında, kendilerine özgü kurabiye tarifleri annelerle paylaşılıyor. Bu tür etkinlikleri devam ettirmek isteyen Jimmy Joker, yemek keyfini farklı ve eğlenceli kılmaya da özen gösteriyor. 

Harissa Mezze & Grill



Bi nevi ocakbaşı gibi düşünebileceğiniz Harissa, kebapları ve ızgaralarıyla oldukça başarılı. Menüyü çok geniş tutmayan mekanda alkol seçenekleri de tercih yapmakta zorlamayacak nitelikte. Fakat ortamın ambiyansı gerçekten insanı şehirden çekip koparıyor. 

Radika



Ege sahillerine gitmeden o atmosferi huzuruyla yaşayabileceğiniz nadide mekanlardan biri kuşkusuz Radika. Hafta sonları fix menü olarak hizmet veren Radika’da yaratılan doğal ortam, ne yerseniz yiyin insanı mutlu edecek nitelikte. İsmini de bir Ege otundan alan mekan, Ege Kültürü’nün sadeliğini ve mutfağının eşsiz güzelliğini bulabileceğiniz harika bir meyhane.

Trattoria Da Rosario



Ortaçağ’daki antik İtalyan hanlarının ambiyansını ve sıcaklığını yansıtacak dekoruyla geleneksel tatları aynı çatı altında buluşturan Chef Rosario Costa’nın 2001 yılında Koşuyolu’nda açtığı, pek çok otoriteye göre İstanbul’un en iyi İtalyan restoranları arasında ilk beşe girmeyi hakeden mekan, yıllardır istikrarlı bir şekilde başarısını sürdürüyor. 171 çeşit barındıran menüden seçim yapmak oldukça zor. Bunun için fırın başarısını göz önünde bulundurabilir ve şeflerden yardım isteyebilirsiniz.

Müzeyyen



Çiçeklerle bezeli bir bahçenin ortasında, adeta bir sahil kasabasını andıran dekoru ve girişte karşılayan Atatürk ve Müzeyyen Senar fotoğraflarıyla sıcacık bir mekan Müzeyyen. Sabahları Dem Kahvaltı adıyla servis sunan mekanın Karaköy’deki fiyatlarıyla ve servisiyle oldukça eleştiri alan Dem Cafe ile hiçbir ilgisi yok.



Ton ton sahibinin şirinliği ayrı, günlük taptaze yapılan mezelerin kokusu ayrı olan mekan, meyhane kültürünü sevenlerin mutlaka uğraması gereken bir yer.

Osmanlı Kahvecisi



Koşuyolu’nun yeni mekanlarından biri de Osmanlı Kahvecisi. Güler yüzlü hizmet ve ortamın renkliliği bir kahve içmeden bırakmayan cinsten. Mekanın en özel lezzeti Efe Kahvesi. Bu kahve toplam 11 aromadan oluşuyor. On tanesi paylaşılırken bir tanesi sır kalıyor. Fındık ve damla sakızı aromasının baskın olduğunu söyeleyebileceğimiz kahve hafif kahve sevenlerin oldukça hoşuna gidecektir. Çok çeşitli kahve sunan mekanda tatlılar ve fondü dışında sandviç ve börek gibi tuzlu seçenekler de mevcut. 



Tavla vb. oyunların oynanabildiği mekanın, kahve çikolata gibi kendilerine ait ürünlerinden satın alabilirsiniz.

Rolla



Sağlıklı beslenmeye dikkat eden ve vejetaryen seçimler tercih edenler için Koşuyolu’nda açılmış olan Rolla, birbirinden güzel salata ve dürüm kombinasyonları sunuyor. İsterseniz kendiniz yaratabileceğiniz ya da mekanın hazırladığı birleşimleri seçebileceğiniz mekanda tüm ürünler olabildiğince sağlıklı ve doğal.

Koşuyolu Mahalle Evi



Koşuyolu’nun simgesi haline gelen Mahalle Evi, her semtte olmasını arzuladığımız bütünlüklerden biri. Koro, çeşitli etkinlikler, tiyatro ve gönüllü çalışmalarıyla hizmet veren mekan sosyal sorumluluk hareketleriyle de dikkat çekiyor. 7’den 70’e tüm çevre sakinlerinin uğrak yeri olan Koşuyolu Mahalle Evi, örnek teşkil etmeli.
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İstanbul’un yerleşke olarak en genç semtlerinden biri olan Kadıköy, şimdilerde Bostancı’yı da içine alan bir ucu Üsküdar, bir ucu Ataşehir’e kadar uzanan en merkezi yerlerden biri. Tarihi mekanlarını, günümüz gençliğine taşımış olm…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN