info@mekan.com

mekan.com Editörleri Sizler İçin Gezdi: En Yeni Teşvikiye Rehberi

15 Ağustos 2016
mekan.com Editörleri Sizler İçin Gezdi: En Yeni Teşvikiye Rehberi
1954’e kadar Beşiktaş ilçesinin bir semti olan Teşvikiye, Şişli ilçe olarak ayrıldığında o tarihte Şişli’ye bağlanmış. Semtin gelişmesi Teşvikiye Cami’nin yapımıyla olmuş. Osmanlı Padişahı III. Selim'in döneminde (1789 - 1807) bir avlanma ve nişan talimi alanı olduğunu belirten anıt taş bugün Teşvikiye Cami'nin avlusunda bulunmakta. Bu taşlardan bir diğeri Teşvikiye Caddesi üzerinde eski Nişantaşı Karakolu'nun yanında, diğeri ise Rumeli Caddesi ile Valikonağı Caddesi'nin kesiştiği kavşakta yer alıyor. 

1960’ların başına kadar eski yapısını muhafaza eden Teşvikiye, 60’larda hızlı bir şekilde apartmanlaşma sürecine girmiş. Şimdilerde emlak konusunda en fahiş fiyatlara sahip olan Topağacı ise semtin en son apartmanlaşan bölgesi. İstanbul’un en elit semtlerinden biri olan Teşvikiye’de bir büyük değişim de son birkaç yıldır gerçekleşiyor. Cafe, restoran, pastane derken artık her bir sokakta birbirinden farklı ve özel mekanlar bulunuyor. Biz de mekan.com editörleri olarak Teşvikiye’yi sizler için gezdik ve en yeni, en popüler mekanları rehberimizde bir araya getirdik.


MOC


Moc-İstanbul-Kahve

Mahallenin kahvecisi, hayvanseverlerin müdavimi olduğu Moc, mekan.com üyeleri tarafından 2015 yılının en hayvansever mekanı seçildi. Geniş kitaplığı ve evcil hayvanınızla konforlu bir ortamda zaman geçirebileceğiniz atmosferi, Moc’u Teşvikiye’de en popüler mekan haline getirdi. Kolombiya, Kenya, Etiyopya, Kosta Rika, Guatemala, Endonezya, Brezilya, Nikaragua, El Salvador,Yirga cheeff, ve Yemen gibi Dünya’nın 13 farklı noktasındaki mikro üretim yapan çiftliklerden özenle seçilen en kaliteli kahve çekirdekleri, belirlenen standartlar temel alınarak özel olarak kavruluyor ve Moc’un menüsünde yerini alıyor.


Teşvikiye Mis Döner


Teşvikiye-Mis-Döner

Şarkıcıların yeme içme sektörüne girmesi artık alışıldık bir durum. İşte ünlü mekanlarından biri de Teşvikiye Mis. Şarkıcı Alişan’a ait olan mekanı sanatçının babası işletiyor. Kahvaltı, yumurta çeşitleri, Ayvalık Tostu ve pek çok büfe ürünü bulunan mekanın genellikle döneri tercih ediliyor. 


Nişantaşı Köftecisi


Nişantaşı-Köftecisi-Steak

Teşvikiye’de çalışanlar için öğle yemeklerinin vazgeçilmez durağı Nişantaşı Köftecisi, ev yemekleri çeşitleriyle adeta bir esnaf lokantası. Lezzetli köfte, tavuk ve et yemek isteyenlere piyaz ile birlikte kombinasyonlar sunan mekan Teşvikiye’de mis gibi yemeklerin sakin adresi.


Bazlama Kahvaltı


Bazlama-Kahvaltı-Teşvikiye

Teşvikiye‘deki 1901 Salata New York Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Bazlama Kahvaltı olarak kapılarını açıyor. ''Burada doymadan kalkmak yasak'' sloganıyla misafirlerini karşılayan mekan, 15 çeşit kahvaltılığı ve 16 çeşit reçeli taze taze pişirilen bazlama ile bir araya getirerek keyfine doyulmaz bir serpme kahvaltı sunuyor.

Bazlama-Kahvaltı-Teşvikiye-Bahçe

09:00 - 16:30 saatleri arasında gönlünüzce kahvaltı edebileceğiniz mekanın arka tarafında küçük ve rengarenk bir bahçesi de var. Kalabalık arkadaş grupları için ise oldukça elverişli bir terasa sahip olan Bazlama Kahvaltı, hem dekorasyonu hem de hizmetiyle oldukça iddialı.

 

Çimen Büfeterya


Çimen-Büfeterya

1966 yılından bu yana Teşvikiye’de, Topağacı’na inen köşede hizmet veren Çimen Büfeterya, özellikle Sait Çiftçi İlköğretim Okulu’nda okumuşlar için nostaljik bir mekan. Birkaç nesli büyüten Çimen Büfeterya son zamanlarda mahallelinin de soluklanma noktası. Leziz döneri ve büfe ürünleri yılların tecrübesiyle aynı tadı korumayı başarıyor.


Kruvasan & Kruton


Kruvasan-Kruton

Topağacı’nın hemen girişinde iki minicik mekan açıldı. Minicik dediğimize bakmayın; dışarıda rahat rahat oturabileceğiniz masaları var. Kruvasan’dan benzersiz patisserie ürünleri sunulurken, Kruton’da fine dining seçenekler ve şarap ön plana çıkıyor. Günün her saati için farklı yemek seçenekleri bulunan mekan Teşvikiye’nin yeni yeni keşfedilen restoranlarından.

Kruvasan-Kruton-Teşvikiye-Kiş


The New Yorker Pizza


The-New-Yorker-Pizza

Renkli ve Amerikan vari dekorasyonu ile salaş ama leziz pizzalar yapan The New Yorker’da daha çok paket servis sistemi işliyor. 17 çeşit pizza yapan mekan semtin sevilenlerinden. 


Peleki


Peleki-Unlu-Mamülleri

Peleki-Teşvikiye-Sakallı-Sandviç

Teşvikiyelilerin vazgeçilmez bir mekanı da Peleki. Yılların eskitemediği fırın, zaman içerisinde kendini geliştirerek arttırdığı çeşitle mahallenin göz bebeği. Karadenizli sahiplerinin yöresel misafirperverliği ve güleryüzlü hizmeti, eski zamanların mahalle kültürünü yaşatır cinsten. Tazecik ekmekler, poğaçalar, galetalar, pastalar ve daha pek çok çeşit fırın ustasının ellerinden müşterilerle buluşuyor.


Parla Flower Art


Parla-Flower-Art

Bireysel ve kurumsal etkinlikler, event tasarım, şirket organizasyonları, düğün gibi tüm düzenlemeleri yaratıcı çözümleriyle farklı kılan Parla Flower Art, Topağacı’ndaki mekanlarını aynı zamanda bir cafe olarak hizmete açtı. Rengarenk çiçeklerin enerjisi ve kokusu mis gibi kahve keyfinize keyif katıyor.


Grandma


Grandma-Bakery

Önce ekmekçi olarak yeme içme sektörüne adım atan Grandma, zaman içerisinde müşterilerin taleplerine göre bugünkü yapısını almış. Aydınlık bir atmosferde daha içeriye girer girmez konukların enerjisini yükseltmeyi başaran Grandma’da hamur işleri, kekler, pastalar ve kruvasanlar oldukça iştah açıcı. Zaman içerisinde kahvaltısıyla ön plana çıkan ve özellikle hafta sonları dolup taşan mekan, Teşvikiye’nin en popüler mekanlarının başını çekiyor.
 

Grandma-Teşvikiye


Cortiletto


Cortiletto-Teşvikiye

Cortiletto-Teşvikiye

İtalyan Mutfağı’nı Teşvikiye’ye taşıyan ve şarapla harika uyumlar yakalayan menüsüyle fark yaratan Cortiletto, sade ve samimi ortamıyla dikkat çekiyor. Arka tarafında bulunan üstü açılıp kapanabilen bahçesi ve sokağa taşan enerjisiyle semtin lezzet noktası. 


Moro


Moro-Teşvikiye

Teşvikiye’nin en yeni mekanı Moro, henüz bir ayını doldurmamasına rağmen İspanyol Mutfağı’ndan sunduğu enfes tapaslar ve kokteyllerle mahallenin favorisi olmaya aday. Ferah ve huzurlu atmosferi, sohbet dolu akşamlar için ev sahipliği yapıyor. Ağırlıklı olarak Lounge ve House müzik çalan mekan 17:00’dan gece 02:00’a kadar açık. Yakın zamanda öğle saatlerinde açılıp salata menüsünde zenginleştirmeye gidecek olan Moro, Türk damak zevkine uygun lezzetleriyle ileriki zamanlarda müdavimler edineceğe benziyor.


Cake Away


Cake-Away-Teşvikiye

Ev yapımı, unsuz, şekersiz sağlıklı keklerin, cheesecakelerin ve mis gibi kokusuna karşı koyamayacağınız kahvelerin Teşvikiye'deki adresi Cake Away, semtin şirin köşelerinden biri. Sıcak yaz günlerine özel soğuk, buzlu seçenekler de çok seviliyor.


İstisna Tatlar


İstisna-Tatlar-Teşvikiye

Moda’nın gözde cafelerinden İstisna Tatlar şimdi de Teşvikiye’de! Aynı konsepti Teşvikiye’ye taşıyan mekan, ferah iç alanı ve açık balkon kısmıyla keşfedenlerin yeni uğrak noktası olacak gibi. Kahvaltı, kahve ve leziz tatlılarla Moda’yı mesteden İstisna Tatlar, Teşvikiye’de de istikrarını sürdüreceğe benziyor.

İstisna-Tatlar-Teşvikiye


Derun


Derun-Derunun-Teşvikiye

Elektrikli taş değirmende çekilen doğal unlarla ekmekler yapan, dileyenin bu unu olduğu gibi satın alabildiği Derun, Anadolu konseptli dekorasyonuyla oldukça davetkar bir mekan. ''Kurda, kuşa aşa'' kadim temennisiyle kurulan ve kısa sürede mahallenin doğal ekmek severlerinin gözdesi olan Derun’da sağlıklı tatlılar da yer alıyor. Yaş maya ekmeği bulabileceğiniz gibi zaman zaman düzenlenen ekmek yapım atölyelerine de katılabilirsiniz.

Derun-Derunun-Tatlı


400 Derece Pizza


Yaklaşık 30 çeşit pizza yapan 400 Derece Pizza'da, salata ve tatlı seçeneklerinin aynı sıra kendi pizzanızı kendiniz de yaratabiliyorsunuz. Bazı pizza çeşitlerinde domuz eti de kullanılıyor. Her tür damak zevkine hitap edebilen mekandan evinize yada iş yerinize sipariş de verebilirsiniz.

400-Derece-Pizza-Teşvikiye
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN