1- Franz Kafka – Dönüşüm
Fotoğraf Kaynak: canyayinlari.comKitabın çevirmeni Ahmet Cemal olaya şöyle yaklaşıyor: ”Gregor Samsa’nın bir sabah kendini yatağında bir böcek olarak bulması, salt bir değişim değil fakat ‘başkalaşım’dır. O, insanlığını koruyarak bazı değişiklikler geçirmemiştir; artık farklı bir canlı türü olmuştur.” Kafka olağanüstü bir hayalgücüyle bir insanın böceğe dönüşümünü, efsane kalemiyle aktarır bu kitapta.
2- Gabriel Garcia Marquez – Kırmızı Pazartesi
Fotoğraf Kaynak: kitapveyorum.com''Yüzyıllık Yalnızlık'' kitabını aratmayacak, daha en başından finalini bilmenize rağmen sıkılmadan okuyacağınız, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in en ünlü romanlarından biridir ''Kırmızı Pazartesi''.
3- Samuel Beckett – Godot’yu Beklerken
Fotoğraf Kaynak: kitapveyorum.com124 sayfalık bu kitap, tiyatro duayenlerinin bile içinden çıkamadığı, üzerine fazlaca kafa patlatılan eserlerden biri. Piyes şeklinde yazılmış olan bu oyun kimilerine göre, Samuel Beckett’in ve tüm zamanların en iyi oyunu.
4- Albert Camus – Yabancı
Fotoğraf Kaynak: kitapcikarmakistiyorum.comFransız yazar Albert Camus’a 1957 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandıran 119 sayfalık kitap, Dünya edebiyatının belki de en tanınmış eseri. İlk satırlarından itibaren okuyucuyu saran ve yarım bırakmasına izin vermeyen ‘’Yabancı’’yı henüz okumadıysanız, hemen bir kitapçıya uğrayın deriz.
5- Fyodor Dostoyevski – Yeraltından Notlar
Fotoğraf Kaynak: wordpress.comKendisi gibi Rus olan Nikolay Çernişevski’nin ”Nasıl Yapmalı?” kitabına bir antitez olarak yazılan 160 sayfalık eser, ”Suç ve Ceza” ya da ”Budala”da olduğu gibi bir öykücülüğe gitmiyor. Ülkemizde Zeki Demirkubuz tarafından filme alınan ve başrollerinde Engin Günaydın’ın yer aldığı ‘’Yeraltı’’ filmi bu kitaptan esinlenilerek film alınmıştır.
6- Ömer Hayyam – Dörtlükler
Fotoğraf Kaynak: radikal.com.trYaşamanın sırlarını bileydin
Ölümün sırlarını da çözerdin;
Bugün aklın var, bir şey bildiğin yok.
Yarın, akılsız, neyi bileceksin?
7- Wilhelm Reich – Dinle Küçük Adam
Fotoğraf Kaynak: instagram.comKitabın son sayfasını okuyup kapattığınızda bile aydınlanma olasılığınızın yüksek olduğu, toplumun tüm yozlaşmış yönlerini yüzünüze bir tokat gibi çarpacak olan harika bir eser.
8- Thomas Mann – Venedik’te Ölüm
Fotoğraf Kaynak: canyayinlari.comKitap konu itibariyle aşk ve ölümü anlatıyor olsa da ağır bir felsefe kitabıyla tanışacağınızdan emin olabilirsiniz. Ağır düşünceler okuyucuyu biraz zorlasa da, felsefik bir beyin jimnastiği için mutlaka okunması gereken bir eser.
9- Ernest Hemingway – Yaşlı Adam ve Deniz
Fotoğraf Kaynak: instagram.comKübalı ihtiyar bir balıkçının, dev bir köpekbalığı ile olan hikayesini anlatan ve burnunuzda deniz kokusuyla kitabın sayfalarını çevireceğiniz 136 sayfalık derin bir eser.
10- George Orwell – Hayvan Çiftliği
Fotoğraf Kaynak: canyayinlari.comBaşkarakterleri hayvanlar olan bu kitap, Dünya edebiyatında yergi türünün başyapıtlarından biri olarak sayılır. 160 sayfalık bu eseri okurken sıkılmayacasınız. Siyasi göndermelere de dikkat :)
Ayrıca ''Günümüzde Popüler Olan 10 Türk Klasiği'' ve ''İstanbul'daki En İyi 10 Sahaf'' yazılarımızdan da faydalanabilirsiniz. Keyifli okumalar!