info@mekan.com

Ramazan Geldi, Hoş Geldi!

11 ayın Sultan’ını karşılamamıza sayılı günler kala, bir yudum su, bir hurma, sıcacık pideden alınan ilk lokma ile oruç açtığınız sofralarınızın bereketli, sohbetlerinizin sıcak, ailenizin bir arada olduğu, dedelere babaannelere “Ah nerede o eski Ramazanlar” dedirtmeyecek kadar geleneksel ve muhabbetli, dolu dolu  bir Ramazan geçirmeniz üzere Ramazan’da Sosyal Hayat ve İstanbul’da İftar Mekanları konusunu sizler için derledik. Keyifli okumalar dileriz:

İftar İçin Mekan Önerileri:

1- Çubuklu Hayal Kahvesi

Zengin iftariyelik tabağı, Türk mutfağının seçilmiş lezzetlerinden öne çıkan ana yemekler, bol çeşitli tatlı büfesi ve geleneksel Hindibağ Şerbeti sunumu ile Boğaz’a nazır bu mekanda iftar adeta bir lezzet şöleni yaratacağa benziyor.

2- Halat by Divan, Rahmi Koç Müzesi

Tüm geleneksel tatları ve bol çeşitli zengin lezzetleri Haliç manzarası karşısında, canlı fasıl müziği eşliğinde sunan Divan, bu Ramazan’a da lezzetleri ve şık sunumu ile damgasını vuruyor.

3- Çiya Sofrası

Serüvenini “Bir mütevazı kebapçı dükkânından heveskârlık, araştırma ve sevgi ile örülen bir yemekler dünyasına yolculuk” diye tanımlayan Çiya, geleneksel tatlara getirdiği kendine has yorumu ile son zamanların oldukça konuşulan lezzet duraklarından biri haline geldi. Kadıköy’deki Balıkçılar Çarşısı’nda bulunan bu özel mekan, Ramazan için hazırladığı özel menülerini de beğenilerinize sunuyor.

4-Develi Restaurant

Lezzetine, kalitesine ve hizmetine artık alışık olduğumuz ve gözümüz kapalı güvendiğimiz Develi Kebap, yine bizler için muazzam bir iftar menüsü hazırlamış. Taze kaymaklı, Antep peynirli iftariye tabağından Antep usulü kuru patlıcan dolmaya kadar farklı ve çeşitli lezzetler, ve tabi ki Develi’nin olmazsa olmaz kebapları ile başlayan bu lezzet şöleni incir tatlısı, kaymaklı ekmek kadayıfı ya da Ramazan’ın en sevdiğimiz tatlılarından güllaç ile bitirebilirsiniz.

5- Sarı Köşk, Emirgan

Emirgan Korusu’nun içinde bulunan Sarı Köşk’ten kısaca bahsedelim önce.

1871 -1978 tarihleri arasında Hıdiv sülalesinden, İsmail Paşa tarafından yaptırılmış olan köşk, yemyeşil bahçesi ve kocaman havuzu ile günümüzde restoran olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Bir zamanlar Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapmış doğa ve tarih ile iç içe bu güzel mekanda haftanın her günü değişen farklı iftar menülerini denemenizi tavsiye ederiz.

6- Asitane

İstanbul’daki gerçek Osmanlı Saray Mutfağı restoranlarından Asitane, Ramazan geleneklerini usulü ile yaşatacak özenli bir iftar menüsü ile karşımıza çıkıyor. Osmanlı aşçılık sanatının en nadide örneklerine rastlayabileceğiniz menüsü iftariyelikler, çorbalar, börekler ve Ramazan’a özel şerbetlerle daha da bereketleniyor.

7- Hamdi Restaurant

Tarih ile içiçe olan, Ramazan aylarının da en çok tercih edilen semtlerinden Eminönü’nde iftarınızı yapmak için güzel bir seçenek sunuyor lezzeti ile şehre ününe salmış bu meşhur restoran. Geleneksel iftar menüsünün ana yemek alternatiflerinden fıstıklı kebabı özellikle öneriyoruz.

8- Borsa Restaurant:

Geleneksel Türk yemekleri denince akla ilk gelen mekanlardan, meşhur Borsa Restaurant’ın klasik iftar menüsü ile beraber lezzet dolu ve keyifli bir Ramazan akşamı geçireceğinizden şüphemiz yok.


 

9- La Torre Restaurant

Etiler’de bulunan Le Meridien Otel’in bünyesindeki bu modern Akdeniz ve Dünya mutfağı restoranı Ramazan için özel hazırladığı “neoklasik” açık büfe iftar menüsü ile fark yaratıyor. Hünkarbeğendi, elbasan tavası, hurma tatlısı gibi alışık olduğumuz klasik lezzetlere katacağı farklı dokunuşlar ile bizi oldukça meraklandıran ve denemeye değer bir önerimiz de La Torre oluyor.

10-  Kaşıbeyaz Bosphorus

Hem Boğaz manzarası hem de yemyeşil bir bahçenin huzurunu bir araya getiren Kaşıbeyaz Bosphorus'ta zengin iftariyelik çeşitleri, 4 çeşit et, tereyağlı peynirli su böreğine kadar bir çok ara sıcak ve son olarak da güllaç, künefe gibi geleneksel tatlılarımız ile dolu lezzetli bir menü sizi bekliyor. 

Etkinlikler:

Öncelikle Ramazan’da iftar sonrası televizyonun karşısına oturmak yok. Yemekten sonra hafif bir yürüyüş yapmayı unutmayın. Hatta kendinizi cıvıl cıvıl meydanlara, sokaklara atın.

-İlk önerimiz, tarihi dokusu, camileri, ve Ramazan ayı boyunca sürecek şenlikleri ile Sultanahmet tabi ki.

Sultanahmet’te ne yok ki! Sultanahmet Amfi Tiyatro’da  her akşam farklı bir konser ve belirli akşamlarda da sokak iftarlarına katılabilirsiniz.  Sultanahmet meydanında Seyr-ü Temaşa ve Semazen gösterileri, Hacivat-Karagöz, illüzyon, jonglör ve kukla gösterileri yer alacak bu sene.

- Ramazan’ın ilk günü ile birlikte Feshane’de başlayan ücretsiz etkinliklerde ise mehter takımı, heyecanlı yarışmalar ve renkli gösteriler sunuluyor. Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar, Eminönü'nden vapurlar ile karşılıklı seferler yapıldığını da hatırlatalım. Yenikapı ve Maltepe’de yine ücretsiz etkinlikler düzenlenmekte. Size en yakın olandan başlayarak bir ay boyunca çeşitli etkinliklere katılıp Ramazan akşamlarınızı renklendirebilirsiniz.

- İftar sonrası ailece eğlenceye doymak için başka bir önerimiz de Vialand! Yaz aylarına denk gelen iftar saatinin bir hayli geç olması sebebiyle  Ramazan boyunca çalışma saatlerini gece yarısına kadar uzatıyorlar ki eğlenceniz hemen bitmesin :)

- Sizin için seçtiğimiz bir başka etkinlik ise Living Room’da gerçekleşecek olan Ramazan Şenliği.

Orta oyunu (tiyatro) ve Ah Eski İstanbul (konser) performanslarında eski İstanbul dokusunu yansıtmak isteyen Living Room’da fix iftar menüsü de şenliğin kapsamında.


 

Yardımcı olduğumuzu umarak, keyif ve huzur dolu bir Ramazan diliyor ve  yazımızı da Ramazan'ın olmazsa olmazı bir mani ile sonlandırıyoruz.

"Onbir ayın sultanı

Kıymetlidir her ânı

Süslersin şu cihânı

Hoşgeldin yâ Ramazan!"

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
İLGİLİ ETKİNLİKLER
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN