info@mekan.com

Sezonun Göze Çarpan Tiyatro Oyunları

18 Aralık 2015
Sezonun Göze Çarpan Tiyatro Oyunları
Oyuncusu için ayrı, izleyicisi için ayrı tutku olan tiyatro, günümüzde şekillenmeye devam ederek varlığını sürdürüyor. Köklü tiyatroların yanı sıra, alternatif mekanların da gün geçtikçe çoğaldığı İstanbul’da bu sezonun öne çıkan oyunlarını sizler için yazdık. 

Fotoğraf Kaynak: superaktif.net

İstanbul Devlet Tiyatrosu
Kuruluşu 1969’a kadar dayanan İstanbul Devlet Tiyatrosu, yıllardır her sezon birbirinden başarılı oyunlarla, seyircisiyle buluşmakta. Bu sezon da saygıdeğer isimlerle oluşturulan prodüksiyonlar dikkat çekiyor. İşte bunlardan bazıları! 

Hamlet
Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği, Bülent Emin Yarar’ın hem yönetmen yardımcılığı hem de tek kişilik muhteşem performansıyla sahnelenen oyun, bambaşka bir Hamlet yorumu sunuyor.

Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
Haldun Taner'in yazdığı, komedinin iç içe geçtiği "oyun içinde oyun" kurgusuyla tiyatromuzun en iyi örneklerinden biri olan '' Sersem Kocanın Kurnaz Karısı'', dekor ve kostümleriyle, şölen gibi bir oyun sunuyor.


Fotoğraf Kaynak: istdt.gov.tr

İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı
''Bir Cumhurbaşkanı, Başbakan’ın kafasına anayasa fırlatırsa, tesadüf bu ya, siz de o gün askerden dönmüş bir üniversite mezunu olarak iş aramaya başlasanız nasıl bir sürecin içinde bulurdunuz kendinizi?!! Ekin Yazın Dostları 2014 Tiyatro Ödülleri,Yılın Erkek Oyuncusu ve XIV. Direklerarası Seyirci Ödülleri, Genç Yetenek Ödülü alan Berkay Tulumbacı’nın tek başına başarıyla sırtlandığı oyunu kaçırmamanızı tavsiye ederiz. 

Çehov Makinesi
Çehov’un, yaşam ve ölümü arasındaki  döngüde, oyunlarında  yaratmış  olduğu kendi karakterleriyle buluşmasının anlatıldığı oyuna biletlerinizi erkenden almayı unutmayın. 


Fotoğraf Kaynak: istdt.gov.tr

İstanbul Şehir Tiyatroları
Darülbedayi’den günümüze çok sayıda oyuncu, yazar ve tiyatroya dair her alandan sanatçılar yetiştirmiş olan İstanbul Şehir Tiyatroları, 2015-2016 sezonunda da şahane oyunlar sahneliyor.

Cyrano De Bergerac
Kılıç kullanması ve şairliğiyle hayranlık uyandıran Cyrano'nun tek kusuru, haddinden fazla büyük olan burnudur. Kendini son derece çirkin bulan Cyrano, kuzeni Roxane'a aşık olur. Ne var ki Roxane, Cyrano'nun bölüğünden genç ve yakışıklı Christian'a aşıktır. Kalabalık kadrosuyla keyifli bir seyirlik sunacak Cyrano De Bergerac, İstanbul Şehir Tiyatroları sahnesi’nde!

Şekerpare
Yavuz Turgul’un yazıp, Atıf Yılmaz’ın yönettiği 1983 yapımı filmi eminiz defalarca izlemişsinizdir. Bu eğlenceli metni bir de tiyatroda izlemeye ne dersiniz? Genç ve cıvıl cıvıl kadrosuyla bu sezon kaçırmamanız gereken oyunlardan biri ‘’Şekerpare’’.

Fotoğraf Kaynak: blogspot.com

İstanbul Efendisi
Musahipzade Celâl’in, İstanbul Efendisi ile Osmanlı'nın Lale Devri'nden sonraki gündelik yaşantısını ve sosyal ilişkilerini hicvettiği oyunu Engin Alkan yönetiyor. 

Kuvayi Milliye Destanı
Nazım Hikmet’in efsane kaleminden "Kuvayi Milliye Destanı", işgal edilen tüm ülkelere ve ezilen halklara örnek olan ulusal kurtuluş savaşımızın anlatıldığı, edebi değeri en yüksek ve önemli eserlerden biri. Biletler için Şehir Tiyatroları sayfasını mutlaka ziyaret edin. 

Fotoğraf Kaynak: kuledibi.org

Fotoğraf Kaynak: haberra.com

Özel Tiyatrolar
İstanbul’da faaliyet gösteren pek çok özel tiyatro, 2015-2016 sezonu içinde, birbirinden farklı oyunlarla seyirci karşısına çıkmaya başladı. Biz de bunlardan birkaçını sizlerle paylaşmak istedik. İşte sezonun en göze çarpan, seyretmeye değer oyunları!

Kasap / İkinci Kat Karaköy
''Diğer canlıları yemeğe karar veren insanoğlu, kendi türünü de yer mi?'' Sezonun en iyi metinlerinden olan ''Kasap'', izleyicisini düşündüren, derinden derinden de vicdanlara seslenen  mutlaka izlemeniz gereken oyunlardan biri. 

Aşk Delisi / Oyun Atölyesi
‘’Kaçmaya çalıştıkça karanlık geçmişlerine gömülen bir kadın ve bir adam... Uçsuz bucaksız bir çölün yakınlarında köhne bir motel odası... Ortaya saçılan sırlar,  masumca başlayan aşkları kadar kopması imkansız güçlü bir bağ… Köksüzlük, aidiyetsizlik ve güvensizliğin tam ortasında birbirine sığınan May ve Eddie bir kararın eşiğinde: Birlikte olmak mı, ayrı olmak mı? Hangisi daha az acı verici?’’ Genç, başarılı ve ödüllü oyuncuların yer aldığı oyun, sezonun iddialı oyunlarından.

Fotoğraf Kaynak: ikincikat.org

En Kısa Gecenin Rüyası / Moda Sahnesi
Kemal Aydoğan’ın yönetip, Onur Ünlü, Mert Fırat ve Melis Birkan gibi yetenekli ve başarılı oyuncuların yer aldığı bu William Shakespeare oyununu kaçırmayın!


Fotoğraf Kaynak: modasahnesi.com

Kış Dönümü / Dot Tiyatro
On yıl süren savaşın ardından insanlığı dahil her şeyini kaybetmiş, çürümüş et kokusunun izinde yolları kesişen, açlık sınırında iki kadın, bir çocuk. Cehennemden savaşın un ufak ettiği evine geri dönen hasta bir asker.
Oyunla ilgili bu kadarcık bilgi bile ilginizi çekti değil mi? Başarılı performansların sergilendiği oyunu, Dot’un yeni mekanı Kanyon’da izleyebilirsiniz. 


Fotoğraf Kaynak: go-dot.org

Bir Delinin Hatıra DefteriDostlar Tiyatrosu 
Genco Erkal, ilk kez 27 yaşındayken sahnelediği ve kendisiyle özdeşleşen "Bir Delinin Hatıra Defteri"ni 77 yaşında yeniden oynamaya başladı. Nikolay Gogol'un yazdığı ve Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği efsane oyun Kenter Tiyatrosu’nda sergileniyor. Usta oyuncudan bu Gogol yorumunu kaçırmayın!

Fotoğraf Kaynak: dirensanat.com


 
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Basketbol ile komedi şovu birleştiren basketbol takımı “Harlem Globetrotters” 90. yılında Türkiye’deki izleyicileriyle buluşacak.  Fotoğraf Kaynak: beasley.wsu.edu Aksiyon, müzik, spor ve komediyi harmanlayarak izleyicileriyle buluşturan “Harlem Glob…
Rus sinemasının yaşayan efsanesi Kira Muratova'nın filmleri Pera Müzesi’nde! Rus sinemasının en özel kadın yönetmenlerinden Kira Muratova’nın filmlerinden oluşan 'Gölgede Kalmış Aşk' başlıklı program, 8 Mart Dünya Kadınlar Gün&u…
Bu kültür ve sanat yazısı için Demren Çelik'e teşekkürler! @demrencelik Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Modern 2016 yılının ilk sergisini açtı. Farklı dönemlerden sanatçıların doğaya bakışlarını ve 'sürdürülebilirli…
Sinema ve konser salonlarını neredeyse hepimiz biliyoruz. Peki ya diğer etkinlikler? Mesela tiyatro, konser ve operaların hangi salonlarda kaç yıldır bizlerle buluştuğunu bilmek isterseniz sizler için hazırladığımız İstanbul'un kültür ve sanat merkezleri yazımız en iyi re…
Zorlu Performans Sanatları Merkezi, her salı farklı bir sanatçıyı ağırladığı 'Vestel Gururla Yerli Konserleri' serisinde yarın gece Şebnem Ferah'ı hayranlarıyla buluşturuyor.  Fotoğraf Kaynak: akicihaber.com Türk rock müziğinin en güçl&uum…
2007 yılından bu yana sanat ve teknolojiyi İstanbul’da buluşturan uluslararası amberFestival’in bu yıl dokuzuncusu düzenleniyor. amber’15 Sanat ve Teknoloji Festivali ‘Çalışıyorum Öyleyse Varım- Laboro Ergo Sum’ temasıyla dijital devrim, emek, günl…
MEMEDER (Meme Sağlığı Derneği), General Electric (GE) ve Çırağan Palace Kempinski bir araya gelerek meme kanserine farkındalığı arttırmak amacıyla renkli bir gösteriye imza atıyor. Çırağan Sarayı 23-27 Ekim tarihleri arasında pembe renk ile ışıklandırılarak farkındalık yaratılırke…
3.sezonuna perdelerini açacak Madame Margot sahnesi Matmazel Coco’nun eşsiz sunuculuğu ile bizleri ağarlayacak. 9 Ekim itibari ile dünyanın en iyi şov ve dansçıları, İstanbul’da ilk kez gerçekleşecek ‘Broadway Aromalı’ canlı müzik-dans şo…
Ortaköy'de yer alan Radisson Blu Bosphorus Hotel de enfes caz geceleri 30 Ekim'de başlıyor! 30 Ekim'de sevilen grup 'Kargalar Kafeste' ile başlayacak olan program misafirleirine caz dolu bir gece yaşatmayı vadediyor. Caz severlerin yoğun ilgi göstereceği progr…
Türkiye’de yaşayan görme engellilerle ilgili farkındalık yaratmak için yürüttüğü projeler ve onları aktifleştirmek adına yaptığı uygulamalı atölye çalışmaları ile engelli vatandaşlarımıza özgür bir ortam sunan Atlas Halı’nın &lsq…
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN