info@mekan.com

Sinema'da Yepyeni Bir Deneyim: Tasty Cinema

16 Aralık 2014
Sinema'da Yepyeni Bir Deneyim: Tasty Cinema
Film izlerken patlamış mısır ve dondurma yemekten bıktınız mı? Film başlangıç saatine göre yemek saatlerinizi ayarlayıp sinemaya tok mu girmeye çalışıyorsunuz? Tüm bunları giderebilecek yepyeni bir deneyim girdi hayatımıza: Tasty Cinema. Serdar Paktin'le mekan.com kullanıcıları için yapmış olduğumuz röportajımızı okuyabilirsiniz. 

Mekan.com: Tasty Sinema nedir?
Serdar Paktin: Tasty Cinema, koku ve tat alma duyularını dahil ederek film izleme keyfine yepyeni bir anlam katan, leziz bir deneyimdir. Seçtiğimiz filmlerde, önemli sahneler, sözler ve olaylardan yola çıkarak, o anı zenginleştirecek bir yiyecek veya içecek tasarlıyoruz. 
Böylece, izleyeceğiniz filme özgü bir menü ortaya çıkıyor. Özel bir film gösterimi düzenleyerek, konuklarımızın bu eşsiz deneyimi yaşaması için en uygun atmosferi oluşturuyoruz. Gerisi, o sahne geldiğinde önündeki kutuyu açıp filmin tadını çıkarmaya kalıyor.




"Tasty Cinema, özel filmler için, o filmlerin güzelliğine ve hikayesine anlam katacak menüler oluşturuyor. Bu menüler, birbirinden farklı mekanlarda, gösterilen filmin hikayesine uygun bir atmosfer içinde, filmin tadını tam anlamıyla çıkarmanızı sağlıyor."




M: Fikir nasıl ortaya çıktı?
SP: Bu fikir, zaten var olan bir konsept. Bu konsept İngiltere ve ABD’de birkaç senedir gelişmekte olan bir çalışma alanı. Ekibin bir araya gelmesine vesile olan Hakan Patır, uzun süredir gastronomi alanında çalışıyor. Bu alanda, uluslararası trend ve gelişmeleri yakından takip ediyor. Tasty Cinema’yı daha önce takip ettiği bu tarz deneyimlerden ilham alarak, o getirdi. Tasty Cinema fikri, bizi de çok heyecanlandırdı ve bu fikir etrafında bir ekip oluşturmaya başladık.

M: Yaratıcıları kimler?
SP: Tasty Cinema ekibi, Hakan Patır, İlker Cengiz, Dilek Bölükbaş, Sinan Büdeyri, Ferhat Bora ve Serdar Paktin’den oluşuyor. Bu ekip, farklı uzmanlık alanları ve tecrübeleri bir araya getirerek Tasty Cinema’nın en kaliteli şekilde ortaya konmasını sağlıyor.

M: Filmleri nasıl belirliyorsunuz?
SP:Filmler, uzun bir kolektif çalışma sonucunda belirleniyor. Ekipçe bu deneyime uygun olabilecek bir film listesi oluşturuyoruz. Sonra, bu filmleri Tasty Cinema deneyimi gözüyle inceleyerek, en güzel deneyimi hangisinin ortaya çıkaracağını seçiyoruz. Daha, sonra bu seçim için şeflerimiz özel bir izleme ve çalışma sürecinden sonra bir menü oluşturuyor. O menüyü, önce kendi üzerimizde deniyoruz. Mükemmel olana kadar çalışmalar devam ediyor. Ondan sonra misafirlerimize duyuru yapıyoruz ve onlar için özel bir gösterim hazırlanıyor.




M: Belirlediğiniz filmlerde ne yemek verileceği nasıl kararlaştırılıyor?
SP: Öncelikle, filmlerde verilen şeyi “yemek” olarak düşünmemek lazım. Bu bir restoran veya yemek daveti değil. Bu, filmi bütünleyen küçük yiyeceklerin olduğu bir deneyim ve bu deneyim için bütüncül bir menü hazırlanıyor. Bu menüdeki yiyecekler, doyumluk değil, tadımlık boyutta, ama bu aç kalacağınız anlamına gelmiyor, tabii. Bu menüyü hazırlayanlar, gastronomi alanında tecrübeli şefler. Tasty Cinema’nın yiyeceklerle ilgili kısmına onlar bakıyor.

Örneğin, Peter Sellers’ın The Party filmi için 10 parçadan oluşan bir menü var. Başka bir filmde daha az veya daha çok ürün olabilir. Bu filme göre değişiklik gösterecektir. Menüdeki her bir yiyecek veya içecek, filmdeki bir sahnenin anlamını, etkisini ve duygulanımını tamamlamak için tasarlanıyor. Yani, örnek vermek gerekirse, eğer filmde bir patlama sahnesi varsa, biz de o patlama hissini seyircinin içinde yaşayacağı bir ürün tasarlıyoruz.

Bu o kadar kolay bir şey değil, çünkü bir filmde olduğu gibi, menüde de bir giriş, gelişme ve sonuç bölümü olması lazım. Birbiri ardına gelecek yiyecek ve içeceklerin, birbirini tamamlaması ve zıt düşmemesi gerekiyor. Bu gibi durumları göz önünde bulundurduğunuzda, bir film için menü hazırlamanın epey zorlu bir macera olduğunu tahmin edebilirsiniz.



M: Film gösterimleri nerede yapılıyor?
SP: Tasty Cinema, bir etkinlik konseptidir. Dolayısıyla, herhangi bir mekâna bağımlı değil. Biz etkinliklerin gösterilecek filme, mevsime, hava durumuna ve gösterilecek mekânın yapısına göre farklılık göstermesini istiyoruz. Her film ve menü, aynı mekânda aynı hisleri ve duygulanımları oluşturamaz. 

Bu yüzden, Tasty Cinema’yı filme ve menüye göre farklı yerlerde hayata geçecek şekilde kurguladık.

  
M: Tepkilerden memnun musunuz?
SP: Şu ana kadar gelen tepkiler harika! Pilot etkinliğimize davet ettiğimiz sinema yazarı, mekân sahibi, reklamcı, diplomat, akademisyen ve diğer kişilerin, ortak olduğu önemli bir nokta var: Yemek ile sinema muhteşem bir birliktelik yakalıyor.


Gelen tepkilerden birkaçını burada belirtmek gerekirse:

“Karanlıkta yeni tatlar keşfetmek, film izlemeyi bir oyunla birleştirmek, oyuna dönüştürmek… Tatlar çok yaratıcı ve başarılıydı.”

“Salondaki herkesle beraber, aynı anda, aynı şeyleri tadarak zevk almamız, bana filmde de hep beraber olduğumuz hissini verdi. Ayrıca, konsept olarak, dilimizdeki tatları filmdeki duygularla karşılaştırmak apayrı bir deneyim oldu.”

“Film seçimi çok önemli, ama sanırım özel menü yaratılmış bir filmden sonra insan kendini çok mutlu hissediyor.”




M: Mekan.com takipçilerine mesajınız var mı?
SP: Mekan.com takipçilerine internet sitemiz http://tastycinema.com  adresinden davet ve etkinliklerden haberdar olmak için kayıt olmalarını öneriyoruz. Çünkü, Tasty Cinema etkinliklerinde kısıtlı bir katılımcı sayısı olacak. Deneyimin kalitesi ve etkileyiciliğini korumak için çok büyük sayılar kabul etmemiz mümkün değil. Dolayısıyla, ayrıca duyuru yapmayı ve ilan vermeyi düşünmüyoruz. Etkinliklerin duyurusu, listemize kayıtlı kişilere yapılacak ve öncelikli katılım onlar için sağlanacak. 

 

Tasty Cinema: #FilminTadınıÇıkar from Tasty Cinema on Vimeo.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Her yıl düzenlenen pop, caz, rock, metal, yiyecek-içecek ve daha birçok festival düzenleniyor. Biz de 2018 yılının en dikkat çeken birbirinden eğlenceli ve lezzetli festivalleri sizler için araştırıp yazalım istedik. Gelenek haline gelmiş olan festivaller, ilk d…
Türkiye'nin en büyük açık hava gurme lezzet festivaline davetlisiniz; GurmeFest! İstanbul'da yapılacak olan festivalde en seçkin yeme-içme markalarıyla birlikte lezzetli mi lezzetli bir gün geçireceksiniz. Açık Hava Gurme Lez…
Denizsiz bir bozkır şehri olan Ankara'nın en keyif alacağınız meyhanelerini sizleri için yazdık. Keyifli okumalar. Sokakbaşı Behzat Ç severlerin çok iyi bildiği bir mekan olan Sokakbaşı, öyle çok özelliği bulunan bir meyhane olmasa da Behzat Ç t…
Baharı damarlarımızda hissedebileceğimiz Nisan ayında, birbirinden özel konserlerde eğlenceye doyacağız! İstanbul'da olan ve kaçırılmaması gereken bu özel konserleri sizler için derledik, programınıza eklemeyi unutmayın! :) Ólöf Arnalds Ólöf Arna…
Türkiye'de kahvaltıların olmazsa olmazı, en önemli ürün çaydır. Kahvaltısıyla nam salmış bir mekana gidiyorsunuz ve size çay olmadığını söylüyorlar. Tepkiniz ne olurdu? İşte Çaykur'un reklamında Türk halkının tepkilerini çok n…
Günlük yaşantımızda veya iş hayatımızdaki yoğun tempo içerisinde stresli olmamak mümkün değil. Stresi yiyeceğiniz besinlere bağlı olarak en aza indirgemek ise mümkün. Bu yazımızda sizleri hem sakinleştirecek hem de stresinizi azaltacak sağlıklı besinlere değindik…
Aniden gelen karın gurultusuna, işten yorgun argın dönen ve mutfakta çok mesai harcamak istemeyenlere ilaç gibi gelecek pratik ve leziz yiyecek çeşitleri karşınızda! Kızarmış Marshmallow Çizgi filmler sayesinde sevdiğimiz ateş başında bir çubuğa dizilip …
Instagram hesabında paylaştığı eğlenceli yemek sunumları ile ünlenen Samantha Lee'nin sayfası birçok insana harika fikirler aşılıyor. Yumurtaların çizgi film karakterlerine, kreplerin kardan adama meyvelerin ise çiçek buketlerine dönüştüğü bu …
Cadılar Bayramı yaklaşıyor! Tatlı ihtiyacınızı karşılarken aynı zamanda eğlenebileceğiniz harika cupcakeler şimdiden bayramınızı renklendirmeye hazır. Ürkütücü olanından en sevimlisine kadar Cadılar Bayramı temalı tüm cupcakeler bu yazıda! Hayalet Cupcake Hayalet Cupca…
Artık neredeyse hepimizin bakmadan duramadığı bir instagram hesabı var, değil mi? Yok mu? Bizce bu yazıdan sonra gördüklerinize kayıtsız kalamayacak ve kendinize hemen bir hesap açacak ya da mevcut hesabınızdan, sıradanlıktan çıkarak farklı  ayakkabılar ve değişik şekill…
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN