info@mekan.com

Sultanahmet Rotası

21 Ekim 2014
Sultanahmet Rotası
Tarihi yarımadanın en popüler yeri olan Sultanahmet'in yeme-içme rotası

Sır Evi Restaurant“Buğu Kebabı”

Tarihi Yarımada’nın incisi Sultanahmet’teki lezzet turumuzda ilk durağımız 2010 yılından beri hizmet veren Sır Evi. Güveçte, şık sunumu ile bizi karşılayacak olan Buğu Kebabı, ismini pişirilirken çıkan yoğun buhardan alıyor.





Çiğdem Pastanesi: “İncirli Cevizli Kurabiye”

60 yıldır kendine has tart ve pastalarıyla dilden dile dolaşan Çiğdem pastanesi, turumuzun ikinci durağı olacak. Çilekli Milföy’ü, Çikolatalı Tinton’u ve turumuz sırasında tadacağınız İncirli Cevizli Kurabiyesi ise en beğenilen tatlıları arasında. İncir ve cevizle yoğurulup sıkılarak hazırlanan bu ilginç kurabiyenin görünümü de tadı kadar keyifli.





Edebiyat Kıraathanesi: “Kuş Gözü” namı diğer “Padişah Sarması”

Türk Edebiyat Vakfı’nın giriş katında bulunan Edebiyat Kıraathanesi üç farklı kısımdan oluşmakta; bunlardan ilki vakfın kitapçısı, ikincisi modernize edilmiş ve Hafız Mustafa’nın ürünlerinin sunulduğu bir kafe ve son olarak da otantik Türk motifleri ile döşenmiş geniş bir salon. Padişah Sarması olarak da bilinen Kuş Gözü tatlısını alıp daha sonra tatmak üzere yolumuza devam ediyoruz.




Tarihi Sultanahmet Köftecisi: “Köfte-Ekmek”

Sultanahmet’te lezzet yolculuğuna çıkılır da Tarihi Sultanahmet Köftecisi’ne uğranmaz mı? 1920 yılında Mehmet Seracettin Efendi tarafından, Turan Kebapçısı adı ile kurulan bu dede yadigârı mekânda şu an -4. kuşak- torunlar çalışmakta.





Cafer Ağa Medresesi: “Ada Çayı”

Kanuni Sultan Süleyman döneminde Cafer Ağa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Küfeki taşından yapılmış kemerli kapıdan avlusuna girildiğinde, zamanda yolculuk yapılıyormuş izlenimi veren bu tarihi mekanda bir de Mimar Sinan büstü bulunmakta. El işi galerilerini de gezme fırsatı bulacağımız medresenin avlusunda soluklanırken ada çaylarına eşlik edecek İncirli Cevizli Kurabiye ve Kuş Gözü ile keyifli bir mola vereceğiz.





Karakol: “Kesme Hünkar Muhallebisi”

Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı’nın dış karakol binası olarak kullanılan “Karakol”da saray mutfağından tatlı tadımı yapacağız.





Armada Teras: Bodrum Mutfağı ve Asitane Şerbeti

Sultanahamet turumuzu bu defa farklı bir etkinlikle noktalayacağız: Armada’da “Kepçe Kepçe Bodrum”!

Bu etkinlikte, Bodrum’lu hanımların aylardır uğraşarak ortaya çıkardıkları Bodrum’un yerel yemeklerinden örnekleri, Armada Teras’ta panoramik İstanbul manzarası eşliğinde tadacağız.

Balat gezisini kaçırmış olanlar için bir de sürpriz bekliyor bizi: Asitane’nin meşhur Tarçınlı Şerbeti.


Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN