info@mekan.com

Yılbaşı'nda Meze Alınacak Şarküteriler

5 Aralık 2014
Yılbaşı'nda Meze Alınacak Şarküteriler
Şarküteri kelimesi Fransızca sakatat ürünleri satan yerleri ifade eden "Charcuterie" kelimesinden geliyor olsa da ülkemizde mezeleri, içkileri veya kahvaltılık çeşitlerini barındıran dükkânlar olarak biliniyor. 

Nezih Gurme Market
1962 yılında kurulan Nezih Gurme Market, hizmet verdiği iki şubesinde 150’yi aşkın meze çeşidi, 70 çeşit peynir, 100’e yakın işlenmiş et çeşidi, 25 çeşit zeytin, meyve&sebze reyonları, kuru gıdalar,  organik ve doğal ürünler bulunuyor.




Lotus Şarküteri & Gurme
Ortaköy'de bulunan Lotus Şarküteri & Gurme kaliteli ürünleri, 7/24 hizmet vermesi ve zengin kahvaltısıyla kısa sürede sevilen bir mekan oldu. İthal peynir çeşitleri, ürünleri ve mezeleri ile yılbaşında meze alınabilecek kaliteli şarküterilerden. 




Gönenli Peynircmm
1978’de Bahçelievler Çalışlar’da ilk şubesini açan firma, 2002 yılında şubeleşme yolunda hızlı adımlar atarak, bugün 9 şubesiyle hizmetlerine devam etmektedir. Özel üretim ürünleri, yörelerden temin edilen özel süt ürünleri ve şarküteri ürünleriyle de geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.





Bebek Şarküteri
Her zaman en kaliteli malzemeleri bulabileceğiniz şarküteride kızartma, soslu ve yoğurtlu çeşitlerden oluşan soğuk mezeler; tulum, eski kaşar, gravyer, füme, parmesan, ithal krem peynir çeşitleri ve jambon, pastırma, salam çeşitleri, lakerda, siyah havyar, balık yumurtası ve hamsi gibi deniz ürünleri bulabilirsiniz.






Doğa Şarküteri
Levent’teki en iyi şarküterilerden biri olan Doğa Şarküteri 24 saat açık olması ve bir çok ithal ürün bulunabilmesi sebebiyle yılbaşı için dilediğiniz malzemeleri alabileceğiniz bir yer. 





Taşpınar Çiftliği
Taşpınar Çiftliği, Mevsim Şarküteri adıyla 1963’de Aksaray Balıkpazarı’nda kuruldu. 1968’de yıkıldıktan sonra 1971’de Beyoğlu Balıkpazarı’nda hizmet vermeye başladı. 1980’den itibaren ismi Taşpınar Çiftliği olarak değişti. Yöresel peynirleriyle ünlü olan dükkanın çeşitleri arasında Gönen mihaliç, Ayvalık loru, Ezine beyazı, Trakya eski kaşar, Erzincan tulum, Urfa sıkma, Diyarbakır örgü, Kars gravyeri var. Tulum peynirleri bidon ve deri içinde üretiliyor. 






Şütte
Şarküteri deyince ilk akla gelen isimlerden biri ise Şütte. 1918'de Alman Schutte'nin, Türkçe okunuşuyla açılan şarküteri zincirleri Caddebostan, Beyoğlu Balık Pazarı’nın yanı sıra Etiler, Gayrettepe, Yeniköy, Teşvikiye, Kemerburgaz, Florya, Tarabya ve Maslak’ta Şütte ürünleri satan mağazalar yer almaktadır. Şarküterilerin ağır topları arasında yer alan mezeler, Şütte'de de başrolde bulunuyor. Biber dolma, Amerikan salatası, tarama, haydari, kadınbudu ve mücver gibi türk ve dünya mutfağından en seçkin 80 tane meze çeşidi var.





Çerkezköy Delicatessen
1956 yılında Karaköy’de açılan Çerkezköy Şarküteri, hala aynı yerinde ve şubesi bulunmuyor. Yerli ve ithal şarküteri ürünlerinin yanı sıra, zeytinyağlılar, meze çeşitleri, ithal yiyecek ve içecekler de bulunan mekanın Çerkez peyniri Adapazarı’ndan özel olarak yaptırılıyor. Yabancı peynirler arasında kimyonlu biberli füme, rokfor, Fransız brie ve kimyonlu sade çeşitleriyle gouda var.





Tuşba Meze & Şarküteri
Kurtuluş Eski Ermeni Sokağı’ndaki bulunan Tuşba Şarküteri’de 40 çeşit meze bulunuyor. İthal atıştırmalık ürünler, çikolatalar ve içkiler de bulunan şarküteri de mezeler günlük olarak yapılıyor. Tuşba’nın en sevilen mezesi Ermeniler’in ünlü lezzeti topik.




Gourmet Garage
Şarküteri, kahvaltılık, kasap, manav, ve pastane ürünlerini birarada bulabileceğiniz Gourmet Garage’da Girit Ezme ve tarama favori lezzetlerden. 





Antre Gourmet Shop
Antre Gourmet, 2000 yılının Mayıs ayında Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur tarafından Cihangir’de kuruldu. 50’ye yakın yöresel peynir çeşidine sahip. Bunlardan bazıları; Kars gravyeri, kargı tulum, isli Çerkez, Bergama tulum, Mersin bezde tulum, Konya küflü, biberli lor, cevizli isli Çerkez ve Edremit sepet peyniri... Dünyanın farklı bölgelerine ait yabancı peynirler de, hammadde ve işleme yöntemlerine bağlı kalınarak Türkiye’de üretiliyor. Cheddar, parmesan, soignon keçi peyniri, edam, Danimarka rokforu ve Fransız camembert gibi yabancı peynir çeşitleri mevcut. 


Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

WOW Istanbul Hotels & Convention Center : Ajda Pekkan  Süperstar Ajda Pekkan muhteşem repertuarı ve eşsiz sahne şovları ile yılbaşı gecesi WOW İstanbul Hotels & Convention Center’da sevenleri ile buluşuyor. Suada Club – Galatasardasay Adası : MFÖ…
2015 yılına merhaba demek için hazır mısınız? Yaklaşan yılbaşıyla beraber yılbaşı sepetlerini kendiniz için alabilir, veya sevdikleriniz için alıp hediye edebilirsiniz. Lotus Şarküteri & Gurme ve Kahvaltı Evi  Ortaköy'de 24 saat hizmer veren Lotus Şa…
ÇIRAĞAN PALACE KEMPINSKI Türk ve dünya mutfağından seçenekler sunulacak Laledan Restoran'da 24-25 Aralık 19.00'da Noel Yemeği verilecek. Noel yemeğinin fiyatı 240 TL. Gala yemeğinden sonra geceye devam etmek isteyenler için Çırağan Balo Salonu'nda…
EELENCE Yılbaşı gecesi 90’lar havası yaşamak isteyen, sabaha kadar dans etmek isteyenlere tam tamına hitap eden mekanın giriş ücreti Aralık’ın ikinci haftası belli olacak. CHANTA Popüler Türkçe parçalar, R&B partileri, DJ performansları ve Chanta…
Boğaz’ın eşsiz güzelliği, önünden geçeceğiniz saraylar, camiiler, yalılar, tarihi eserler  ve özel lezzetler... Yakamoz Boğaz Turu ve Catering Organizasyon, faaliyete geçtiği günden bu yana, düzenlediği turlar ve catering hizmetleri ile İstanbul…
Yılbaşını evde geçirmek yerine dışarıda hem dans edebileceğiniz hem de leziz yemekler yiyebileceğiniz mekanları mı aramıştınız? Bu sene plan yapmadan mekan.com’un sizler için hazırladığı yılbaşı rehberine bir göz atmanızı tavsiye ederiz.   FLAMINGO Yılbaşı gecesi Yun…
2000 yılından itibaren hizmet veren Bosphorus Tekne Turları, uzman kadrosu, profesyonel rehberleri, ülke genelinde birlikte çalıştığı oteller ve araçlarıyla alanında fark yaratan, piyasadaki şirketlerden farklı anlayış biçimine sahip olan bir tur firmasıdır.  Ye…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN