info@mekan.com

1001 Sanat Ocak Ayı Oyun Takvimi

14 Ocak 2015
20:00
1001 Sanat Ocak Ayı Oyun Takvimi

ETKİNLİK HAKKINDA

  • 14 Ocak : AHALİ - Ahali Doğaçlama
  • 15 Ocak : ÇAĞRILMADAN GELEN - Antrakt Prodüksiyon
  • 16 Ocak : MASK'OT - Mask ;Oyuncular Topluluğu
  • 17 Ocak : YERALTINDAN NOTLAR - Seyyar Sahne / Nadir Sarıbaca
  • 18 Ocak : TEHLİKELİ OYUNLAR - Seyyar Sahne / Erdem Şenocak
  • 21 Ocak : DAVUL TOZU - İstanbul İmpro
  • 22 Ocak : KONUSUZ MUTLULUK - Irish Mafia
  • 23 Ocak : BURAYA NASIL GELDİK - Mehmet Çam
  • 24 Ocak : ERCÜMENT BALAKOĞLU - Temaşa Tiyatro
  • 25 Ocak : BENİM ADIM İZ - Ayfa Yapım
  • 28 Ocak : DELİ DEVRİM SALTOĞLU - Salt Tiyatro
  • 29 Ocak : MASKELİLER - Salt Tiyatro
  • 30 Ocak : WOYZECK - Versus Tiyatro
  • 31 Ocak : DUYUM EŞİĞİ - Tiyatro Sit
AHALİ
BİZİM AHALİ… Bu ismi asla unutamayacaksınız! Çünkü bu oyunun, sadece izleyicisi değil, bazen yönetmeni, bazen senaristi, bazen de oyuncusu olacaksınız. Eğlenceli, kahkaha dolu bir akşam geçirmek istiyorsanız Bizim Ahali' ye bekliyoruz.

Hadi hep birlikte oynayalım…UNUTMADAN; OYUNUMUZ GÜLME GARANTİLİDİR !!!

Oyuncular
Adem Yavuz Özata
Bilge Karatepe
Abbas Tekin
İris Zeynep Anlıatamer
Tuna Ulaş
Teknik
Erkan Pet


ÇAĞRILMADAN GELEN

Ömer Mete Yılmaz'ın metnini rejisiyle buluşturan Metin Taşyağan Çağrılmadan Gelen' i siz tiyatro severlerin beğenisine sunuyor.


“Hayat adil bir yer değil, hem de hiç. Fakat o eve girdiğimden hayat birkaç. Saatliğine adil bir yer oldu.”

Hayatımıza onlarca davetsiz misafir girer. Bizse onları sevmeyiz. Çünkü alışkanlıklarımız, düşüncelerimiz ve daha başka bize ait olduğunu hissettiğimiz ne varsa davetsiz misafirlerin tehdidi altındadır. Onlar için birkaç dakikalık bir eylemden ibarettir bütün düzeni yıkmak. Onlar yıkar ve biz onlardan geri kalan enkazı toplamak için belki de bütün ömrümüzü harcarız. Bütün bu emeğimize rağmen artık hiçbir şeyin eskisi gibi almayacağını bilmemize rağmen.
Hazırlıklı olun! Çağrılmadan Gelen, basit bir polisiye hikaye gibi başlayıp sizi içine alacak ve bir anda kendinizi cevap bulduğunuz soruların size zulmettiği bir labirenti tavaf ediyorken bulacaksınız.


Yazan : Ömer Mete Yılmaz
Yöneten : Metin Taşyağan


Oyuncular
Alim Dedei
Nazlı Pınar Kaya
Saadettin Kanpalta
Sibel Tomaç
Tuncay Tarhan
Yiğit Çelebi


DAVUL TOZU

İstanbulimpro doğaçlama oyunu Davul Tozunu siz sanat severlerin beğenisine sunuyor.

İstanbulimpro'dan tamamen doğaçlama yepyeni bir format. Davul Tozu'nda Burak Tamdoğan ve Koray Tarhan daha önce yazılmamış öyküleri seyircinin gözleri önünde yazıyorlar.

Oyuncular
Burak Tamdoğan
Koray Tarhan

MASK'OT

Mask'Ot Oyuncuları Topluluğu kendileriyle aynı ismi taşıyan Mask'Ot doğaçlama şovu siz sanatseverlerle buluşturuyor.

Doğaçlama tiyatro topluluğu olan MASK'OT ekibi çeşitli sebeplerle yolları kesişen Sibel Şişman, Kerim Urun, Gürkan Cevizci, Cenk Hakan Köksal ve Selen Şeşen isimlerinden oluşuyor, sahnede seyirciyi interaktif biçimde oyuna katarak birlikte 10 farklı oyun oynuyorlar, böylece oyuncular eğlenirken izleyiciler de onlarla birlikte keyifli bir akşam yaşıyor. Ülkemizde daha çok televizyondan aşina olduğumuz doğaçlama gösterileri emin olun oyuncularla birlikte olunduğunda, onlarla birlikte soluk alıp verildiğinde ve birlikte gülüp eğlendikçe daha büyük keyif veriyor. Mask'ot ekibi gösterisini müzikle ve dansla da süslemiş, bununla beraber sizi de oyuna dâhil etmekten geri durmuyorlar. Gösteri boyunca her şey seyircilerden gelen direktifler doğrultusunda ilerliyor, birçok oyunda sahneye izleyicileri de katarak birlikte oynuyorlar.
Yaklaşık 2 saat süren gösteri bittiğinde inanın bu keyfi tekrar yaşamak isteyeceksiniz.

Oyuncular
Sibel Şişman
Kerim Urun
Gürkan Cevizci
Cenk Hakan Köksal
Selen Şeşen

TEHLİKELİ OYUNLAR

Seyyar Sahne'nin Oğuz Atay'ın Tehlikeli Oyunlar romanından aynı isimle sahneye uyarladığı tek kişilik oyunu tiyatroseverler ile buluşuyor.

Hikmet Benol, karısı Sevgi'den ayrıldıktan sonra üç katlı bir gecekonduya yerleşir. Komşuları Naciye Hanım ve emekli albay Hüsamettin Tambay'ın gürültüleri arasında çevresiyle ve kendisiyle hesaplaşır.

Dilin sınırları araştıran bir metinden akıllara zarar bir oyunculuk performansının sergilendiği bir oyun.

Yazan : Oğuz Atay

Yöneten : Celal Mordeniz

Metin Düzenleme ve Reji Asistanı : Oğuz Arıcı

Oyuncu
Erden Şenocak

YERALTINDAN NOTLAR

Seyyar Sahne'nin Dostoyevski'nin Yeraltından Notlar romanından aynı isimle sahneye uyarladığı tek kişilik oyunu tiyatro severler ile buluşuyor.

Dostoyevski'nin Yeraltından Notlar'ı, onu okuyan herkesin hayatında az ya da çok bir iz bırakmıştır. Romanın baş karakteri hayata, ilişkilere, insanın arzularına ve varoluş mücadelesine dair deneyim ve gözlemlerini anlatır. "Ben hasta bir adamım" diye söze başlayan yeraltı adamı, yaşadıkların, az da olsa, belli bir mesafeden bakabildiğini işaret etmekte ve bu tavrı romanın ana çizgisini oluşturmakta.

Seyyar Sahne'nin metni ve sahneleme çalışması, yeraltı adamının içinde boğulduğu karanlık dünyadan biraz olsun aydınlık denilebilecek bir alana başını çıkarıp nefes alabildiğini ve tam da bu ışık ve nefes sayesinde okurla/seyirciyle doğrudan konuşabildiğini göstermekti. Bu amaçla sahnelemeden oyuncunun, klasik tiyatronun duvarları olmaksızın, seyirciyle aracısız, doğrudan konuşabileceği bir üslup tercih edildi.

Yazan : Dosteyevski
Yöneten: Celal Mordeniz

Oyuncu
Nadir Sarıbacak

BENİM ADIM İZ

Kimi vardır ki oltayla avlanmış yerinde duramayan bir balık gibidir. Balıkçı kayığına binmek istemeyen koca bir balık…

Ehliyse eğer tutan balıkçı, kayığa almaz birden. Ağzında iğnesiyle tekrar suya sokar yakaladığı balığı; sudan çıkarır, tekrar suya sokar, tekrar çıkarır... Ta ki balığın debelenişini kırana kadar. Kendine çeker, kendinden uzaklaştırır. Kendine çeker, kendinden uzaklaştırır.

Bazen kendimi o balığa benzetirim. Hikmet ehl-i bir balıkçı teknesi arar gözlerim zaman zaman.
''Gel kurtar beni bu girdaptan ne olur'' dercesine beklerim…

Yöneten: Erkay Yavuz
Yönetmen Yardımcısı: Bilge Bilge
Teknik Kumanda: Hikmet Gökhan Öztek
Kostüm: Beyza Birgen

Oyuncular
ÖmerFaruk Yıldırım
Barış Can Çelik
Furkan Yurt
Emel Bertan
Kenan Etişgen

BURAYA NASIL GELDİK

Mehmet Çam modern dünyanın insanını farklı bir mizah anlayışıyla siz tiyatro severlerin beğenisine sunuyor.

Çorap atölyesinde çalışırken birden duyduğu bir sesle hayatı değişen adam bu sesin peşinden gider. Kendisini sürükleyen bu sesin bir kurtarıcı olduğunu düşünse de aslında bu ses birbirinden komik olaylar silsilesinin tek nedenidir. "Ses"le başlayıp sessizlikle biten bu maceranın sonunda hikaye sahibinin bir de sürprizi vardır. Buraya Nasıl Geldik modern dünya insanının kaçtığı hayatın ne olduğunu, kaçarken hangi komik durumlara düştüğünü ve aslında bizlerin kim olduğunu daha önce görülmemiş bir mizahla ortaya koyuyor.

Yazan: Mehmet Çam
Oynayan
Mehmet Çam


DELİ

Devrim Saltoğlu Bir Delinin Güncesini siz tiyatro severlerin beğenisine sunuyor.

Deli, günümüz insanının yaşadığı en büyük problemi irdeler; iletişimsizlik ve bunun kaçınılmaz getirisi yalnızlık. Oyunumuzun kahramanı ödenekli bir tiyatroda dekor asistanı olarak çalışan, sıradan bir kimse gibi gözükür önce gözümüze. Oyun ilerledikçe aslında bu sıradan görünüşlü kimsenin pek de sıradan sayılamayacak hayalleri olduğunu görürüz. Çevresi ve hatta kendi ile yaşadığı iletişime geçememe hali onu gitgide kemirmektedir. Hayatta olmak istediği yer olduğunun çok ötesindedir. Ulaşmak istediği standarda asla ulaşamayacaktır, sevdiği kadına da… Bunun farkına varması uzun sürmeyecektir fakat durumu kabullenemeyişi giderek akli dengesini kaybetmesine neden olur.

Yazan : Gogol
Uyarlayan – Yöneten : Devrim Saltoğlu


Oyuncu
Devrim Saltoğlu


DUYUM EŞİĞİ

Yazarlığını ve yönetmenliğini Cem Arslan'ın üstlendiği Duyum Eşiği performansı Sit Tiyatrosu ise siz sanatseverlerle.

İnsanin var olduğu günden bu yana, yani insan var oldukça sürecek olan put yapma ve tapma ritüelinin günümüz insanında vücut değiştirmiş halidir çocuk yapmak ve büyütmek. İstemeden ve isteyerek hayatlarına müdahil olduklarımızın istemeden hayatlarımıza müdahil olmalarına olanak veren bizizdir.

Bunun yanında bu hayatlara dâhil olma ve ayrılma seansları sırasında göz ardı edilenler, göz ardı edilmek istenenler ve yok sayılanlar da işin içine girerler. Her şeyi anlamlandırma çabamızın bir sonucu olarak anlam veremediklerimizi ya anlayabildiğimiz hale getirmek ya da yok etmek birincil ilkemizdir. Bunları başkalarına yaparak aynı zamanda başkaları tarafından da bunlara maruz kalarak yeni savunma mekanizmaları geliştirerek; insanları kalıplara sokarken kendimizi de korumak için inşa ettiğimiz kalıplardır hayat.


YAZAN ve YÖNETEN: Cem ARSLAN

AFİŞ TASARIM: Süheyla DEVECİ

ASİSTANLAR: Cemre ULUSOY, Batucan DİMETOKA

IŞIK TASARIM: Utku ARSLAN

IŞIK UYGULAMA: Mertcan KAYRETLİ

Oyuncular

Büşra TUT
Cem ARSLAN

Hazar MÜRŞİTPINAR
Utku ARSLAN

KONUSUZ MUTLULUK

“ Kararsızlıkların tanrısı var mıdır sence?”

Zekası büyümeyen bir çocuğun, hapsedildiği bedenin içinde intikam duyguları besleyen İniç'in öyküsü.

Yıllarca bir doktorun ihtiraslarına ve annesinin çaresizliğine kurban gitmiş İniç'in öfke patlamasına şahit oluyoruz.

Elinden hayatı, çocukluğu, insanlığı alınmış İniç, mutfakta yatan iki cesedi şimdi dedektiflere açıklamak zorunda. Her kurduğu hikaye sonunda yıkılıyor ve dedektifler çözmek için başa dönüyor.

Yazan-Yöneten : Can Ceylan
Dekor Tasarım: Ecem Düyen
Işık ve efekt Uygulama: Oktay Şahinler

Yönetmen Yardımcısı: Metin Avcı

Oyuncular
Esat İşler
Duygu Aktoprak
Deniz Poyraz Genç
Tuğba Balcı
Serhat Duran
Namık Emre Abuş


MASKELİLER

Ilan Hatsor'un metnini rejisiyle buluşturan Devrim Saltoğlu Maskelileri siz tiyatro severlerin beğenisine sunuyor.AHatsor

"Yaşayacaksan hür olarak yaşa, öleceksen Ağaçlar gibi dimdik öl."

İsrailli bir yazarın, sanatçının, aydının gözünün önünde yaşananlara empati duyup kayıtsız kalmaması, ortaya bu çok güzel anlamlı eseri çıkarmış. Filstin'in işgalle nasıl bölünüp parçalandığını, nasıl zulme uğratıldığını üç kardeş üzerinden anlatan,baştan sona bir gerilim ve trajedi..

Yöneten: Devrim Saltoğlu

Yazar: Ilan Hatsor

Çeviri: Nebil Tarhan

Oyuncular
Abdullah Cersel
Can Arpacı
Erman Gök


WOYZECK

Versus Tiyatro' su Kayhan Berkin rejisiyle Woyzeck' i siz tiyatro severler ile buluşturuyor.

“İnsan nedir?” sorusuyla cebelleşen, oyun-oyuncu-seyirci kavramlarını muğlaklaştırıp natüralist oyunculuğu gerçeğin özüne ulaşmak için bozan ansambl anlayışına sahip 10 kişilik bir oyuncu kasrosunun biçimlendirdiği Woyzeck oyununu Versus temel mesele olarak şiddetin nesnesi olan insanların aynı zamanda şidderin öznesi olması durumunu bir çöplük soyutlaması içinde ele alıyor.

Yazan : Georg Büchner
Çeviren : Hasan Kuruyazıcı
Süpervizör : Metin Balay
Yöneten : Kayhan Berkin
Afiş-Dekor Tasarım : Gökhan Kodalak
Dekor Uygulama : Sadık Gelirli
Müzik : Eser Eyüboğlu
Işık Tasarım : Önder Ay
Sponsor : Önder Ay

Oyuncular
Arda Öztürk
Efsun Kaygusuz
Güneş Kozal
Gökhan Gürün
Kayhan Berkin
Kerim Urun
Kubilay Çamlıdağ
Olcay Yusufoğlu
Oral Özer
Şevket Süha Tezel

ETKİNLİK TARİHLERİ

14 Ocak 2015
20:00
15 Ocak 2015
20:00
16 Ocak 2015
20:00
17 Ocak 2015
20:00
18 Ocak 2015
17:00
21 Ocak 2015
20:00
22 Ocak 2015
20:00
23 Ocak 2015
20:00
24 Ocak 2015
20:00
25 Ocak 2015
17:00
28 Ocak 2015
20:00
29 Ocak 2015
20:00
30 Ocak 2015
20:00
31 Ocak 2015
20:00

BİLET FİYATLARI

Tam Bilet 25 TL
Öğrenci 15 TL

ETKİNLİK DETAYLARI

Rezervasyon için: 0212 504 10 01
Yorum Yap
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN