info@mekan.com
Begum Guneri

Begum Guneri

360
puan
Yemek yemenin saati olur mu? Hayır efendim! Yemek bir aşktır ve aşkın zamanı olmaz. Yeme-içme sevdalılarına göre olan listemizde İstanbul'un 24 saat açık olan mekanlarının en iyilerini seçtik.
Türk Mutfağı'nın olduğu kadar diğer Orta Asya mutfaklarının da bir parçası olan mantı, Türkiye'nin en çok sevilen yemeklerinden biridir. Günümüzde Kayseri ile özdeşleşmiştir. Eskiden Kayseri'de gelin alınırken mantı yaptırılır ve bir yemek kaşığına en az 40 tane sığacak kadar küçük mantı yapamıyorsa yeterince nazik ve yetenekli olmadığının ispatı gibi düşünülürmüş. Geleneksel lezzetimiz mantının İstanbul'daki en iyi 15 durağını sizler için hazırladık.
Son birkaç yıldır Karaköy'ün en trend yerlerden biri halinde gelmesiyle, açılan mekanlarında ardı arkası kesilmiyor. Gelin Karaköy'e ve son zamanlarda en çok sevilen 15 Karaköy mekanına yakından bakalım.
Sushi Restoranları'nın İstanbul'da gün geçtikçe artıyor olması, şehirde eskiye nazaran iyi sushi yapan mekanların fazlalaşması ve hep daha kaliteli hale gelmesiyle birlikte sizin için en sevilen sushi'cileri bir araya topladık.
İtalyan Mutfağı'nın en popüler lezzetlerinden pizza, hamurun üzerinde eriyen mozarella, nefis sos ve zevklere göre değişen farklı malzemeleriyle en sevilen yiyeceklerden bir tanesi. İstanbul'da İtalyan pizzasını layıkıyla yiyebileceğiniz en iyi mekanların sizler için derledik.
Şehrin tarihi dokusunda harmanlanmış İstanbul'un Pastaneleri uzun yıllardır süregelen geleneksel lezzetleri günümüzde aynı kalite ile bize sunmayı başarıyorlar.