info@mekan.com
Erşen Turgut

Erşen Turgut

3250
puan
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Çardak Restaurant'a yorum yaptı. 8 yıl önce
"7 eylül akşamı diğer mekanlara kıyasla daha ekonomik olduğu söylenilen mekana oturduk. Meze olarak fesleğenli mezgit, kavun-beyaz peynir, barbunya pilaki ve yoğurtlu patlıcan söyledik. Balık olarak ise yarımşar porsiyon istavrit ve tekir tava istedik. Tabi küçük rakıyı unutmayalım. Mezeler genel olarak lezzetliydi. Balıklar da güzeldi ama porsiyon miktarı biraz azdı. % 50 artsa daha iyi olur. Tekirler biraz çok yağ çekse de lezzetliydi. Ortam deniz kıyısı ve manzara olarak da güzel. Hesap 180 TL geldi. Üstüne %10 ekleyip 200'e tamamlamaları bence fazla. Bu fiyatlar eğer en uygunu ise diğer mekanları denemek cesaret ister. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Hard Rock Cafe, Asmalımescit'e yorum yaptı. 8 yıl önce
"Epeydir ismini duyduğum ama hiç gitmediğim mekanı bugün öğlen denemek istedim. Amacım sınırlı süreli uyguladıkları farklı ülkerlerden burger seçeneklerini denemekti. Bu kapsamda tercihim ABD kökenli tropikal burger oldu. Mekan dekorasyon açısından mükemmel. Rock parçaları eşliğinde farklı bir ortamda yemek yiyorsunuz. Karşılama, servis de çok iyi. Ancak gelen burgeri pek başarılı bulmadım. Görsel olarak cazip dursa da lezzet olarak çok sıradan geldi bana. Öncelikle ekmeği çok sıradan. Hemen dağılıveriyor ve bayatçaydı. Bu tarz bir mekan bu tip bir ekmek kullanamaz. Önemli bir eksi. Et istediğim gibi orta pişmişti ama lezzeti pek yoktu. Ananas, mango parçaları dışında peynir ve füme et ilavesi de vardı. Ama ne yazık ki fümenin de tadını alamadım. Özetle hayal kırıklığı ile ayrıldım mekandan. Maliyet 36 TL ve o boyuttaki bir hamburger kıyasla fiyatı pahalı kalıyor. Tekrar yiyeceğim bir seçenek değil. Burada bira veya kokteyl içmek daha mantıklı sanırım. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Aida - Vino e Cucina'ya yorum yaptı. 8 yıl önce
"Epeydir merak ettiğim mekana 21 Temmuz akşamı iki arkadaşımla beraber önceden yer ayırtarak gittim. İyi ki de öyle yapmışım. Mekan, kısa sürede doldu çünkü. Ana yemekten ziyade başlangıçlara ağırlık verdik. Parmesanlı et füme, patlıcan parmigiana, çipura ceviche, kızarmış kabak çiçeği ve keçi peyniri tempura istedik. önden havuç ve patlıcan ezmesi karışımı ikram edildi. Kabak çiçeği ve tempura çok iyiydi. Bal ve peynir birbirini çok iyi dengelemişti. Arkadaşım, beyninde yeni tat algılarının oluştuğunu söyleyecek kadar beğenmişti. Diğer lezzetler de başarılıydı. Ana yemek için yerimşz kalmamıştı. Şarap olarak vino dessera markasının şiraz ve merlot/cabernet üzümlerinden oluşan türlerini denedik. Kadeh şarap fiyatları makul ama şişe fiyatları bence biraz yüksek. Mekan ortam olarak epey eski. İki katlı, arkada ufak bir kapalı bahçeye sahip. Yine de keyifli bir havası var. Servis fena değildi. İkram olarak kahve sundular. Tüm bu saydıklarıma 230 TL ödedik. Meze fiyatları normal ancak ana yemek fiyatlarını pahalı buldum. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Cafe Pan'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Açılalı henüz bir hafta olan bu mekanı bugün (29.1.2015) keşfettim. Keçi peynirli kinoalı salata tercih ettim. Kırmızı soğanın da lezzenlendirdiği güzel bir salata olmuştu. Mekanın tüm duvar ve tavanlarında kır ve çobanların tanrısı Pan'ın hayat hikayesi tahta panolara işlenmiş şekilde anlatılıyor. Bu anlamda oldukça mitolojik bir yer. Farklı günün menüleri de sunan mekan bulunduğu yere taze bir soluk getirmiş. Tekrar uğramayı düşünüyorum. Maliyet 21 TL."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Mavi Balık'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"9 Nisan akşamı Zomato'nun daveti üzerine mekana ilk kez gittim. Mekan 20 yıldır aynı yerde hizmet veriyor. İki katlı, uzun bir terası var. Oldukça zengin bir menü hazırlanmıştı. 10 çeşit meze, 4 er çeşit ara sıcak ve balık 5 çeşit de tatlı vardı menüde. Mezelerden baklalı enginar, somon pastırması, meksikan levrek, deniz kızı, (portakal kabuğunun içinde karışık deniz mahsülleri konmuştu.) Ege usulü cibes, pilaki özellikle hoşuma gitti. Kuşkonmaza sarılı balık pate bana çok yavan geldi. Baskın hiç bir tat yoktu. Ananas ve çilekle sunulan kibrit ahtapot ise sade sunulsa daha güzel olurdu. Ananasın tatlılığı çok baskındı. Ara sıcaklardan beğendili ahtapot ızgara ile yunan usulü bebek kalamar dolması harikaydı. Jumbo karides de güzeldi. Balıklardan ise İspanyol soslu mercan ile İtalyan usulü levrek buğulama çok hoşuma gitti. Diğer 2 çeşit bence zayıftı. Bu kadar deniz mahsulünden sonra tatlı yemek elbette zordu. Atom, kaymaklı elma tatlısı ve İtalyan profiterol hafiflik anlamında hoşuma gitti. Özellikle atom bir adım öne çıkıyor. Saray katmeri çok yoğun göründüğü için tatmadım. Mekan, deniz ürünleri konunda genel olarak başarılı. Fiyatlar epey yüksek ama Boğaz hattında bir mekan olduğunu düşününce normal bir durum sayılabilir. Balık mezeleri konusunda yaratıcı bir şefleri var. Yediklerimin çoğundan memnun kaldım. Asma yaprağı balık tandır ile kağıtta levrek ufak rötuşlar ile mükemmel hale getirilebilir. Manzara eşliğinde balık ziyafeti için öne çıkan mekanlardan biri. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Beşiktaş Roma Dondurması'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"17 Nisan'da dondurma için buraya uğrayalım dedik. Yılların klasik mekanıdır. yeşil elmalı (ilk kez burada gördüm) tarçınlı ve çikolatalı olmak üzere 3 top aldım. normal külah yerine kornette yemek istiyorsanız en az 3 top almanız gerekli zaten. sütüne hindistan ceviz veya dövülmüş yer fıstığı ekletebiliyorsunuz. Hepsini beğendim. Maliyet 6 TL. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Pepo'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Köşe başında yer alan bu şirin ve gözden uzak kafeyi bu öğlen keşfettim. İç dekorasyonu öyle hoşuma gitti ki arkadaki teras yerine içeri oturmayı tercih ettim. Falafel ve ravioli arkasından da dondurma sipariş ettim.Ayrıca önden zeytin ezmesi ikram edildi. Falafel standart lezzetteydi ama sunumu çok güzeldi. ravioliyi oldukça beğendim. Servis hızlıydı. İçerisi loş ama keyifli bir ortama sahip. Dekorasyonu özgün ve eğlenceli. Göründüğünden daha büyük bir alanı vardı. Maliyet 50 TL. Fork sonrası % 50 düştü tabi. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Tasty Istanbul'u takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Nefaset'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Fransız Geçidi'nde yer alan küçük bir esnaf lokantası. Bugün öğlen gittiğimde karışık zeytinyağlı çeşitleri ve tavuk denedim. Sadece zeytinyağlı alırsanız 16 TL yanına tavuk gibi bir sıcak yemek de eklerseniz 20 TL oluyor. Lezzet normaldi. Ben gittiğimde mekan bomboştu ama kısa süre sonra dolmaya başladı. Hesaplı bir yemek isteyenler düşünebilir. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Dondurmino'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Fransız Geçidi'nde gözden uzak bir aralıkta, pasaj girişinde yer alan mekan 8 aydır açık ama henüz bugün gidebildim. Gelato tarzı dondurma yapılıyor. Küçük ama renkli bir mekan. Dışarıda oturma yerleri var. Resimli tabureler şirin olmuş. 2 kepçeden oluşan orta boy dondurma aldım. Sakızlı ve limoncello çeşitlerini denedim. Her ikisini de beğendim. Topu 5 TL. Fiyat yüksek gelebilir ama miktar ve lezzet açısından normal bence. Orta boyu bile epey doyurucu. Dondurma fazla şekerli olmadığı için rahat yeniyor. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Picante Mexican Restaurant And Bar'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Meksika mutfağının bu ufak temsilcisini ancak 7 Nisan'da deneyebildim. Asmalı'daki minyatür mekana öğlen vakti gittim. Klasik fajita yerine kıymalı taco (15 TL)ve et tavuk karışık chimichanga (34 TL) sipariş ettim. Taco ekmeğinin temelinde sıcak kıyma, üstünde soslu domates ve avokado ilavesi verdi. Yanında limon ile servis edildi. Yeme açısından biraz zordu ama lezzetliydi. Chimichanga ise biraz acılı, üstünde yoğurt ilavesiyle geldi. İç harcı kaşar ilaveli ve oldukça dolgundu. İsterseniz tamamen acısız da yapıyorlar. Fiyatı biraz pahalı ama denemeye değer. İçecek olarak michelada denilen limon ve tuz aromalı bir bira (17 TL) tercih ettim. Çok beğendim. Mekanın diğer lezzetleri de arada denenebilir. Mekan sahibi Kemal Bey samimi ve ilgili biri. Mekanın oldukça renkli bir dekorasyonu vardı. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Köfteci Hüseyin'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Mekana bu öğlen ilk kez gittim. Eski çöken binada bulunan mekanlarını, aynı sokakta yer alan buraya taşınarak yenilemişler. İlk girdiğimde mekan sakin sayılırdı. Kısa süre sonra mekan hınca hınç doldu. 20-25 kişilik kapasite var. lezzetlerien güvenerek 1,5 porsiyon köfte ve ayran söyledim. Köfte sulu bir acı sos ile veriliyor ve size soğan ilevesi isteyip istemediğiniz soruluyor. 9 adet sulu köfteyi taze ekmek eşliğinde afiyetle yedim. Baharat yok. tadı güzel ve sulu. Rahat yeniyor. sosu idare eder. Acı düzeyi fazla olmadığı için ben bile yiyebildim ama sade köftenin tadı bence daha güzeldi. piyazını denemedim. Mekan, köfte fırtınası öğleden sonra dindiği için akşamları kapalı oluyor. 4 kişilik ortak oturmalı masalara servis yapılıyor. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Giray B.'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Sandalyee Brasserie'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"9.3.16 akşamı Konuşann Kalemm aracılığı ile Kangurudaşlarım ile bu mekana konuk olduk. Menüden oldukça fazla çeşidi azar azar tattık. Mekanın şefi Erkan Yüksel menüyle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Önden soğuk mezelerden bazılarının tadına baktık. Bunlar arasında en dikkat çekeni biber reçeliydi. Meksika biberinin karamelize soğan ve şeker eklenmesiyle ortaya çıkan bu lezzet hafif acılı tadıyla güzel bir iştah açıcı olmuştu. Soğuk deniz mahsülleri tabağı sakızlı ahtapot, levrek marine ve somon gravlax'dan oluşuyordu. Ahtapot ve levreği beğendim ama somon, carpaccio tarzı doğrandığı için bana biraz zayıf geldi. Önceden yediğim bunun oldukça kalın bir versiyonuydu. Yine pancarlıydı ama daha dişe dokunur olduğu için o versiyon daha hoşuma gitmişti. Detox salata ise için de kaju fıstığı ve elma da bulunan oldukça hafif ve lezzetli bir salata olmuştu. Lorlu armutlu çıtır pizza ise adının hakkını veren incelikteydi ve armut ile lor uyumlu olmuştu. Limonlu tavuk yanında pırasa garnisiyle sunuldu ama tavuk ile limonun birlikteliğini hiç beğenmedim. Tadıp bıraktım. Menüden en hoşuma giden iki lezzet sous vide yöntemiyle ısıl işlem görmeden,sabit ısıda suda pişen kemiksiz tavuk kanatları ile oldukça zahmetli mutfak süreçlerinden geçen dana dil oldu. Her iki çeşidin de tadı çok hoşuma gitti. Bisque soslu deniz mahsüllü makarna bana biraz fazla yağlı geldi. Tadını vasat buldum. Et yemeklerinden dana kaburga ile kuzu karski kıvam olarak yumuşaktı ama etin öyle aşırı bir lezzeti yoktu. Ancak dana kaburganın pirinç yerine şehriye risotto da sunulması hoşuma gitti. Buharda lagos balığı bir diğer sağlıklı ve leziz seçenekti. Özellikle wasabili püresiyle öne çıkıyordu. Tüm bu yazdıklarım masaya birer porsiyon oalrak geldi. 10-12 farklı çeşidi tatmak adına iyiydi ama porsiyonların arttırılıp daha sınırlı çeşidin sunulması bence daha iyi olurdu. Erkan Bey kokteyllerin de tadına bakabilmemiz için tatlı olayına derinlemesine girmedi. yemeğin ardından 5-6 çeşit kokteyli tattık. Bunlar özellikle sunumlarıyla çok dikkat çekiciydi. Mykonos bol salatalık içeren, hafif ve detoks içeceğini andıran bir kokteyldi. Ardından tattığımız absolutly kokteyli çok hoş bir aromaya sahip şarap bazlı bir kokteyldi. Favorim bu oldu. Sweet dream donmuş sarı biber kadehinde (içimi kolay ve tatlı bir aroaması vardı) hot fewer ise kırmızı biber kadehinde sunuldu. Adı gibi yakıcıydı. Donmuş patlıcan kadehinde servis edilen adını hatırlayamadığım kokteylden sonra ise beyaz çikolatadan büyük bir kasenin içinde kahlua, baileys süt ve çikolata sos içeren bir kokteyl geldi. Gerçi buna kokteyl demek ne kadar mümkün bilemedim? Görünüşü ve içindeki bağımlılık yaratıcı sıvı çok farklıydı. mekan kendi yaptığı foccacia tarzı ekmekleri, ferah ortamı, geniş aralıklı masaları ile dikkat çekiyor. Menü fiyatları bulunduğu muhite göre fahiş sayılmaz. Hatta kokteyl fiyatları Karaköy'e kıyasla ucuz. Erkan bey eğitmen şef geçmişi olan biri olduğu için mutfakta yaratıcı ve cesur denemeler yapmaktan vazgeçmiyor. Bu durum menüyü dinamik tutacak bir faktör. Erkan Bey'e, bizi ağırlayan mekan ekibine ve Serkan Bey'e de teşekkür ediyorum. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Erşen Turgut Bi Krep & Pancake, Karaköy'a bir resim ekledi 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Erşen Turgut Bi Krep & Pancake, Karaköy'a bir resim ekledi 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Erşen Turgut Bi Krep & Pancake, Karaköy'a bir resim ekledi 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Erşen Turgut Bi Krep & Pancake, Karaköy'a bir resim ekledi 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Bi Krep & Pancake, Karaköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sanırım dışarıda krebi ilk kez denedim. Fransız geçidindeki bu ufak mekan hem kahveci hem de krepçi. Tuzlu kreplerden tavuk ve cheddarlı istedim ama yoktu. Hindi füme ve cheddar peynirliyi seçtim. Sade bir tabak geldi önüme. Krep başarılıydı. Baktım tam doymayacağım bir de bal, muz ve cevizli pancake söyledim. Bu da kısa sürede servis edildi ve doping etkisi yaratacak nitelikteydi. Maliyet 30 TL"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Sardunya Karaköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Uzun yıllardır deniz kıyısında sessiz sakin varlığını sürdüren bu mekana evlilik yıldönümü kutlamamız için eşimle gittik. Mekan bomboştu ama kalkmaya yakın birkaç masa dolmuştu. Ortamı yeni yenilenmiş. Denize sıfır. Küçük bir deniz feneri dışarıda size göz kırpıyor. Önden birer parça leziz humus yedik. Ardından pastırmalı börek ile kalamar-kabak kızartma karışımı aldık.Kalamarlar yumuşaktı ama biraz fazla kızarmış ve yağı tam alınmamıştı. Böyle bir mekan için düşük performans. Böreğin iç malzemesi zengin ve mükemmeldi. Ana yemek olarak minekop ızgarayı bölüştük. Porsiyonu çok büyük değildi ama bize yetti. Yemek boyunca iki bira ve bir kadeh blush şaraba ek olarak mekanın hafif kokteylinden ikram ettiler (güne özel). Kokteyl, blush şarap, sprite, tonik ve nar tanelerinden oluşuyordu. Tatlı olarak paylaştığımız sufle de harikaydı. çok iyi kabarmıştı. Eski adı sardunya fındıklı olan mekan, geçen ramazan ayından bu yana konsept ve isim değişikliğine gitmiş. Sardunya karaköy yalı adını almış. Özel günler için sakin bir seçenek. Yazın daha keyifli olduğu şüphesiz. Maliyet %10 servisle beraber 176 TL. 13.3.16 akşamı balık festival menüsünü denemek için mekandaydık. deniz mahsüllü mezeler haricinde üçer meze seçip, hamsi, istavrit veya mezgti balıklarından birini tercih etme şansınız var. Salata ve fırında tahin helva da menü kapsamında. içecekler hariç bu menünün fiyatı 48 TL. Mezeler genel olarak taze ve lezizdi. Balık porsiyonları kararındaydı.kahve ikram edildi. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Arzu Batur'u takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Şahin Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Tünel'e yakın, kapanan eski Ada Kitapevinin bulunduğu sokakta yer alan mekan eski bir esnaf lokantası. Özellikle öğle saatleri inanılmaz yoğun oluyor. Sipariş verirken ve masa ararken kuyrukla karşılaşmanız doğal. Fiyatlar makul. Lezzetler fena değil. Hamsi buğulama gibi standart üstü lezzetler de var. İş kesimi tarafından hızlı tempo içinde sıklıkla tercih ediliyor. YESAM' da katıldığım sunumda esnaf lokantaları için de burası da dikkate alındı. Ali Usta'nın elinden çıkan farklı lezzetler öğleden sonra olduğunda tükeniyor. Kuruluş 1967.#KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Ragione'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Karaköy'de mekan sirkülasyonu hız kesmeden devam ediyor. Bu öğlen sürpriz bir şekilde buraya oturdum. Daha önce sanırım burası Bando adlı mekandı. Et cinsi bir şeyler yemek istediğim için beef wrap siparişi verdim. Tek kişi olmama rağmen servis süresi biraz uzadı. Wrap dengeli bir şekilde sarılmış, zengin malzemeliydi. Etin tadı fena değildi ama içinde olduğu sebze karışımı bana fazla tuzlu ve baharatlı geldi. Yanında gelen patatesi baharatlı yerine sade olsa daha iyi olurdu. Wrap ahşap tabakta coleslaw ve kızarmış patatesle servis edilince epey doyurucu oldu. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Ops Passage'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bu öğlen the fork kampanyasını denemek bahanesiyle Fransız Geçidi'ndeki bu mekana ilk kez geldim. Mekan geometrik şekilli, modern ama sade dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Başlangıçlardan somon ceviche ana yemeklerden ise Kore usulü somon istedim. Yemeklerden önce bordo tuz eşlikli tereyağı ve kzarmış ekmek servis edildi. İçinde mango parçaları bulunan Ceviche önceki tattıkalrımın aksine acı bir sos içinde geldi. Bana göre gerçekten açıydı ama limon suyunun ekşiliği ile iyi dengelenmiş ve güzel bir iştah açıcı olmuş. Somon porsiyon olarak epey büyüktü. Her ne kadar acı sos giydirme dense de belki ceviche nin acısından bana hiç acı gelmedi. Altındaki kuşkonmazlı risotto ise sade ama lezizdi. Mekanda tek müşteri olduğum için servis hızlıydı haliyle. Hesaba %10 servis de ekleniyor. Özellikle ana yemeği çok beğendim. Afiyetle silip süpürdüm. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Bizce Köfte Cafe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kuledibi'nde yer alan bu küçük köfteciye ilk kez uğradım. Vitrinde paça çorbası yazısını görünce ilk iş ondan söylemek oldu. Ardından Rumeli köfte adını verdikleri klasik köfte (16,50 TL) istedim. Mekan da bunlar dışında birkaç sıcak yemek çeşidi de menü dahilinde veriliyor. Paça çorbası (10 TL) lezzet ve porsiyon olarak güzeldi. Köfte porsiyonunda 6 adet köfte var ve gramajı yüksek. Köfteler kurutulmadan güzelce pişirilmişti. Lezzeti biraz yavan geldi. kekiği dökünce biraz daha leziz hale geldi. Yanında bulgur pilavı ve turşu ile servis ediliyor. Hafif acılı biber salçası da unutulmamış Köftenin lezzeti gelişirse servisi hızlı olan bu mekan, daha da rağbet görecektir diye düşünüyorum. #KanGurular"