info@mekan.com
Erşen Turgut

Erşen Turgut

3250
puan
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Leziz Öğle Yemekleri Mekanları mekan listesi ekledi. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Deraliye Ottoman Cuisine Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Özel bir tadım etkinliği kapsamında ilk kez Osmanlı mutfağı temsilcisi bir mekana gittim. Önden nar şerbeti ikram edildi. Mayhoş ve soğuk tadıyla güzel bir aperatif. Meze çeşitlerinden lor salatası, Osmanlı humusu, karidesli kalamar dolması, yeşil zeytin ve ceviz harcıyla yapılmış salata geldi öncelikle. Lor salatası rahat yiyimli, güzel bir şarap eşlikçisi olmuştu. Humusun özgün bir tadı vardı. Yeşil zeytin salatası da mayhoş tadıyla hoşuma gitti. Ancak en favori lezzetim Sula Bozis'in tarifine dayalı yapılmış kalamar dolması oldu. Kalamarı zeytinyağlı çeşidi olarak düşünemezdim. Başarılı bir uyarlama olmuş doğrusu. Ardından gelen arife köftesi ile ballı gemici böreğinden ise böreği daha çok sevdim. Köfte daha yoğun harçlı, kalın kabuklu bir nevi içli köfteydi. Çok beğenmedim ama yenebilir. Gemici böreği ise hem leziz hem de hafifti. Ana yemek olarak ise zira-ba veya mutencene adıyla çok duymuş olduğumuz kayısı, üzüm, incir gibi meyvelerle birlikte pişmiş koyun etinden yapılan et yemeği ile ıtırlı bitkilerle marine edilmiş dana eti servis edildi. Yanına da garnitür olarak nohutlu ve safranlı pilav verildi. Normalde koyun eti tercih etmesem de bu yemekte tadı fazla baskın olmadığı için rahat yedim. Özgün ve doyurucu bir yemek olduğu kesin. Dana eti ise ince parçalar halinde servis edildi ve suyu kaçırılmadan pişirilmişti. Pilavdaki nohutlar kızartılmış gibi ve sertti. Kabukları çıtır çıtırdı. Pilavın bu kıvamı pek hoşuma gitmedi. Tatlı olarak ise badem ezmesi kıvamında ama ona göre çok daha hafif olan levzine verildi. Hafif olduğu için özellikle beğendim. Yemek boyunca Necati Bey'in detaylı açıklamaları ve Zomato ekibinin samimi sohbetiyle vaktim keyifli geçti. Fiyatlar ucuz değil doğal olarak. Sonuçta turistik bir mekan ve özgün bir mutfak. Denemek isteyenlere tavsiye ederim. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Kebapçı Enver Usta'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Mekanın spesiyali tavuk beyti ve kemikli tavuk. Daha önceden Tünel'in İstiklal çıkışında çok ufak bir yerde bulunan mekan buraya taşınalı ferahladı. Ek olarak yiyebileceğiniz bulgur pilavı ve yoğurt da lezizdir. İş yerime yakın ara ara uğradığım bir mekandır. Müdavimleri sadakatle gitmeye devam etmektedir.#KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Karaköy Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Öğle saatlerinde müdavimlerinin hücumuna uğrayan mekan iki katlı. Bol mavi fayansla ve aynalarla kaplı duvarlar insanın içini açıyor. Tek başıma olduğum için beni ikinci kata aldılar. Menü günlük değisiyor. Sebze çorbasi (8 tl) ile patlıcan güveç (13 tl) ısmarladım. Çorbayi çok begendim. Bol sebzeli, makarna parçalari da olan, limon katkılı, lezzetli ve besleyici bir çorbaydi. Güveç ise tereyağı tadinin hissedildigi, etinin çok güzel pişirildiği normal porsiyonlu bir yemek olmuştu. Servis çok hızlı ve profesyonelce yapildi. Kayda değer bir mekan. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Mutfak Dili Ev Yemekleri'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Tarihi bir binanın içinde Karaköy esnafı arasında poüler olan, kendi yağında kavrulan ama lezzet açısından büyük potansiyel taşıyan bir mekan. Ermeni bir çift yıllardır işletiyor. Spesiyal yemekleri bile mevcut. Hırdavatçılar çarşısının içinde hiç tahmin edemeyeceniz bir yerde karşınıza çıkıyor. Bilenler biliyor ayrı. İstanbul'un arka sokak lezzetleri kitabına da girmiş. Öğle yemekleri için sık tercih ettiğim mekanlardan. Tatlı konusunda ekstra başarılı. Bir gidişimde üçüncü katta şömine olduğunu ve yılbaşı ağacı kurulduğunu gördüm. Ara Güler fotoğrafları ile süslü duvarlar da ayrıca güzel. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
"Salaş bir mekan ama tantuni için kesinlikle doğru adres. Tantuniyi istanbul'da bu kadar lezzetli ve hakkıyla yapan yer bulmak zordur. Şişe ayran da mekanın bir diğer artısı. dürümü 9 tl olan tantuni turp ve yeşillik ile servis ediliyor. Tantuniyi ısırdıkça yağlı su alttan akıyor. lezzet şelalesi. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Çınaraltı Cafe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"20 şubat akşamı eski bir dostumun tavsiyesi üzerine buraya oturup çay-kahve keyfi yaptık. Mekan küçük ama hizmeti güzel. Türk kahvesi istediğinizde masanıza önce boş fincanlar az sonra da tepside cezveler geliyor. İstanbul'da bu tarz kahve servisi yapan bir yer görmemiştim. Kahveler başarılıydı. Mekanın konumu ismet baba lokantası ile Kuzguncuk otobüs durağı arasında. İkişer çay ve kahve 14 tl tuttu. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Çınaraltı Cafe'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Bi Nevi Karaköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bugün hafif bir öğlen yemeği yemek için burayı seçtik. Mekan popüler Nato Lokantası'nın tam karşısında ve komşusuna kıyasla epey sakin. Rezene çorbası ile humus yedik. Rezene çorbası soğuk servis ediliyor ve yaz için ferahlatıcı bir seçenek. her iki yemek de yanında lezzetli kıtırlarla servis ediliyor. Eşi zor bulunan başarılı bir vegan mutfak temsilcisi. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Adım Adım Gurme'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Yemek Filozofu'yu takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Pidekare'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hima'ya komşu bu 1-2 aylık mekanı bugün keşfettim. Tipik bir aile işletmesi. Günlük sulu yemekler 3 farklı kombinasyonla veriliyor. Fiyatlar oldukça ekonomik. Mesela bugün denediğim şehriye çorba-karnıbahar-bulgur triosu 13 TL idi. Çorba çok güzeldi. Diğerleri bana göre hafif acılıydı. Servis hızlı olduğu için ksııtlı öğle araları için ideal bir mekan. Pide çeşitlerini bir başka sefere deneyeceğim. Mekana dün öğlen gidişimde yayla çorba ile kaşarlı mantarlı pide denedim. Çorba biraz fazla tuzluydu. Pide porsiyon olarak epey büyüktü. Fiyatına göre sınıfı geçer.(14 TL) Kullanılan taze kaşarın yanına daha tuzlu bir peynirin eklenmesi lezzeti arttıracaktır. 175 cc'lik küçük ayran ile birlikte toplam maliyet 21 TL. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Fatih 99 Steakhouse, Bostancı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Daha önce bir kez ziyaret ettiğim mekanda kısıtlı zamanda hızla bir şeyler yemiş ama tam hakkını vermeden bir yorum yapmak istememiştim. Dün mekan sahibi Fatih Bey'in daveti üzerine arkadaşlar ile mekanı akşam yemeği için ziyaret ettik. Önden tadımlık kavurma, sucuk ve füme et geldi. Bu trionun tümü mekanın üretimi ve başarılı. Arkasından yarım adet satır burger servis edildi. Burger soğan ilavesi olmayışı ve ekmeğinin güzelliği ile farkını belli ediyor. Burger köftesi de sulu sulu, kıvamında pişmiş şekilde servis edildi. Ekmekler yarı tatlı, katkılı pastane ekmekleri gibi olmadığı için özellikle hoşuma gitti. Ortaya gelen patatesler de yağ çekmeden kızartılmıştı. Daha sonra birer parça antrikot servis edildi. Fatih Bey mermersi dokuya sahip bu tip etler için "yazılı" tabirini kullanmayı seviyor. Et, pamuk gibi yumuşacık ve lezzetliydi. herhangi bir marinasyona veya soslanmaya tabi tutulmamıştı. Zaten mekan etin kendisini ön plana çıkartan bir anlayışa sahip. Baharatlama ya hiç yapılmıyor ya da düşük oranda kullanılıyor. Ahşap masalar, serin atmosfer, salaş tuvalet ve ortam bazıları için itici olabilir ama lezzet olarak burası kasaplığın hakkını veren başarılı bir mekan. Fatih Bey ile et konusunda her türlü bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Fiyat seviyesi lezzetine göre normal sayılabilir. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Erşen Turgut Hayvore'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Hayvore'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bugünkü öğle yemeğim için arkadaşımla burayı tercih ettik. Mekanda neredeyse boş yer yoktu. Mekanın adı lazca buradayım demekmiş. Kapıdaki I'm here yazısının sırrı bu. Az karalahana çorbası, et ilaveli kuru fasulye, turşu kavurma, hamsi tava sipariş ettik. Çorba bana göre biraz fazla acı ama lezzetli ve bol malzemeliydi. Turşu kavurmayı pek beğenmedim. Daha çok zeytinyağlı fasulye havasındaydı. Vezir sofrasında tatığım turşu kavurma daha çok hoşuma gitmişti. Tadına baktığım hamsi tava yağ çekmeden güzelce kızartılmıştı. Kuru fasulye yine bana göre çok pişmiş geldi. Tadı güzel ama kıvamı fazla yumuşaktı. Tatlı olarak menüde bulunan hayvore bohçası veya mısır tatlısı denemek istedim. İkisinin de bugün için bulunmadığı söylendi. Laz böreği ve baklava da görüntü olarak beni pek sarmayınca spesiyal tatlı Giresun ezmesi sipariş ettik. Bol fındıklı ve sıcak servis edilen bu tatlı çok taze ve lezizdi. Mutlaka deneyin derim. Mekan klasik bir esnaf lokantası görünümünde ama fiyat düzeyi buna ters. Biraz yüksek kalıyor. Yediklerimizin toplam maliyeti 78 TL tuttu. Karadeniz mutfağı İstanbul'da az bulunan yöresel bir mutfak ama bu fiyat düzeyiyle her gün gelinebilecek bir mekan değil. Yine de müdavimlerinin bol olduğu belli. Mekanın giriş kısmında yer alan sıcak yemek bölümünden o gün çıkan sıcak yemek çeşitlerini görerek seçebilirsiniz. Arka tarafta ise pide fırını mevcut. Servis dinamik. Hamsi katkılı diğer yemeklerini ve pidelerini denemek için ayrıca gelmek lazım."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Özge Işık'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Fosil Karaköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bu öğlen mekanın sefertası menüsü adı altında hafta içi günleri için servise sunduğu set menüyü denemeye gittim. Menü domates çorbası, makarna ve ızgara tavuktan oluşuyordu. Çorba sınıfta kaldı. salçası fazla kaçmıştı ve midemi yakacağı için kısmen içtim. Makarna idare eder düzeydeydi. en başarılı yemek hafif kızarmış sebzelerle sunulan tavuk oldu. en çok onu beğenerek yedim. Önden zeytinyağı eşliğinde sıcak ekmek servis edildi. Sefertasları içinde gelen menünün sunum ve servisinde bir sıkıntı yok ama lezzeti geliştirilmeli. menü fiyatı 16 TL. Mekan sıva halinde bırakılmış duvarları ve madeni dekorsyonuyla tipi bir Karaköy mekanı görünümünde. Önceki halini hiç bilmiyorum ama buranın değişik bir ambiyansı var ve yüksek tavanlı olduğu için ferah. #KanGurular."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Meşhur Filibe Köftecisi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Tahliye kararının netleşmesinden sonra mekan com'un davetiyle geçen hafta içi bir akşam burada toplandık. Amaç tarihi mekanın kapanmasından önce son bir kez daha köfteleri tadıp buranın hikayesini dinlemekti. Köftenin porsiyonu 6 adet köfteden oluşuyor. 14 tl. Yaklaşık 100 gr geliyor. Hazırlanışında el emeği var ve soğan, kimyon dışında hiç bir katkı maddesi kullanılmıyor. Şahsen köftenin tadını mükemmel bulmadım. pişme kıvamı, sululuğu vs her şey güzeldi ama tadı eksik geldi bana biraz. Beşinci kuşak işletmecisi Cem beyin açıklamasına göre buranın da eti çoğu yerde olduğu gibi Balıkesir'den geliyormuş. Belki et tedarikçisini değiştirmesi lezzeti olumlu anlamda arttırır. Piyazdaki fasulyeler kararında pişmişti ama piyaza marul konduğunu ilk kez burada gördüm. Benim bildiğim piyaz soğan, baharat, yumurta ve belki maydonoz ilavesinden oluşur. güveçte gelen yoğurt güzeldi ama bir manda yoğurdu da değildi. Yoğurdun kökeni ile ilgili soruma net bir cevap alamadım. Sadece Tuzla civarından geldiğini öğrendim. Mekan sadece köftenin tadını ön plana çıkarmak adına ekstra baharat, acı sos vb şeyler kullanmıyor. Bence doğru bir anlayış. Açık ayran olmasa bile başka bir marka kapalı ayran da kullanılabilir. Tatlı olarak bulunan tek çeşit, yoğurt tatlısı dedikleri revani türevi bir tatlıydı ama bana hitap etmedi. İrmik helvası veya kemalpaşayı tercih ederdim. Sonuçta 122 yıllık tarihi ve epey müdavimi olan bir mekan. Merak edenler denemeli. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Keşif Perisi'ni takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Nevşa Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bu öğlen vakti durağım bu mekan oldu. Mekan tarihi ortamı ve dekoruyla sizi etkiliyor her şeyden önce. Yemeklerden çok mekana hayran kaldım diyebilirim. Mekanın ismi Neve Şalom Sinagogu ile Şahkulu Camisinin arasında bulunmasından kaynaklıymış. Bulunduğu bina çok tarihi ve sizi geçmişe götürüyor. Kitaplar sayesinde ortam epey entellektüel hale bürünmüştü. Başta karabiber çorbası önerdiler ama kalmadığını öğrenince mecbur yayla çorbası aldım. Yemek olarak ise çıtır mantı sipariş ettim. Çorba güzeldi ama mantıyı pek beğenmedim. Hem fazla ağır hem de lezzetsizdi. Yufkaları çok kalın olduğu için kıyma miktarı çok az kalmıştı. Mantı, kızartıldıktan sonra ayrıca fırınlanıyormuş. Menü çok geniş değil ama diğer çeşitleri de denenebilir. Maliyet 26 tl. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Hima Galata'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kota'nın eski yerinde açılmış mekanı bugün keşfettim. Oturma alanı sınırlı ama tuğla duvarları aynı ve samimi ortamı eskisi gibi devam ediyor. Günlük değişen öğle menüsü seçenekleri de vardı. Lahana dolması ile yoğurtlu bir tavuk mezesi istedim. Mekan sahibi Natali Hanım tadımlık zeytinyağlı çeşitlerinden de ikram etti. Barbunya ve kabak benim için daha öne çıktı. Diğerleri de standart üstü. Zeytinyağlılar ve sıcak yemekler ev ortamında yapıldığı için bu olumlu yönde lezzete yansımış. Sunumlar zarif şekilde yapılıyor. Kırmızı biber turşusu ve zeytinyağının kendisini de beğendim. Kahvaltı ve tatlı çeşitleri için de denemek lazım. Kısıtlı zamanımda keyifli bir tadım oldu. Maliyet 21 TL. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Erşen Turgut Koru İstanbul Kuruçeşme'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Baro Bahçe & Libra'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kanlica sahil yolunun bir arka paralelinde yer alan mekana ulasim çok kolay. dün 5 kisi ile basladigim mekan kesfimde, 1-2 saat içinde benim disimda kimse kalmamisti. Haliyle servis kalitesi yükseldi. Mekan genis bir yesil alan içinde hem gözlerden uzak gibi duruyor hem de çok davetkar. Tabela da koymalarina ragmen hani gelip oturmasaniz da pek umurumda der gibi bir havasi vardi. Yemek çesitliligi fazla ama fiyatlar bana yüksek geldi biraz. Et yemeklerinin porsiyonlari büyükse, bu yüksekligi telafi edebilir. Avukatlar için saglanan %30 indirimi hesaba katinca ancak o zaman normal düzeyine geriliyor fiyatlar. Hem açik hem kapali ortami olan mekanda sakince oturup dinlendim. Huzura kavusmak içöin ideal bir ortamdi. Dekorasyonu ve yemek çesitliligi ile ön plana çikiyor bence. Patlican salata standart, gavurdagi biraz iri kiyim dogranmis ama lezzetliydi. Asma yapragina sarili hellim peynirlerini çok sevdim. Aperatif olarak gelen baharatli zeytinyagi da çok lezzetliydi. Bira servisi de benden arti puan aldi. kuver dahil hesap 58,50 TL geldi. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Koru İstanbul Kuruçeşme'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kuruçeşme'de geniş bir alana yayılmış mekanda yemekkulübü sayesinde cumartesi günü serpme kahvaltı deneme şansım oldu. Peynir tabağındaki peynir çeşitleri genel olarak iyiydi. iki çeşit zeytin ve söğüş domates salatalık da sunuldu. Özellikle otlu peyniri sevdim. Bal kaymak bir arada değil de kaymağı ayrı olarak sunulsa daha doğru olurdu. Serpme kahvaltıda tereyağı olmayışını garipsedim. Reçel çeşitleri standart sayılır. Menemeni başarılıydı. Sıcaklardan hellim ızgara fazla piştiği için kurumuştu. Yağda yumurtayı tatmadım. Sucuklu french toast kıvamındaki ekmekler de fena değildi. Çay servisi aksatmadan yapıldı. Mekanık kahvaltısının özel bir lezzeti yok bence 3,5 luk eder ama üst kata çıktıkça manzara faktörü-özellikle kaptan köşkü adlı kısım gerçekten hoş- ve ailelere yönelik koru içindeki yürüyüş ve aktivite parkurları buranın artı yönünü oluşturuyor. Fiyat performans olarak fiyatı biraz yüksek kalıyor. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Tatbak'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Geçen cuma akşamı mekana ilk gelişimdi. Girişinden itibaren mekanın köklü ve geleneksel bir yer olduğu belli. Üst katta ferah ve eski fotoğrafların ağırlıkta olduğu bir dekorasyon var. Beğendim. Çok aç olmadığım için birer adet kuşbaşılı mini pide ve acısız lahmacun söyledim. Eşimse iki adet lahmacun sipariş etti. yanında da ayran istedik. Pide ufak ama bol malzemeli bir başlangıçtı. Lahmacun da soğansız ve lezzetliydi ama 8 tl lik fiyatına göre porsiyonu bana ufak geldi. Ufak cam şişelerde gelen ayranda bir marka göremedim ama kıvamı ve tadı çok güzeldi. Sanırım Sakarya'dan geliyormuş. 3 lahmacun, 2 ayran 1 kuşbaşılı mini pide 38 TL tuttu. Yılların mekanı olduğu her halinden belli olan mekanı bir başka sefere kebapları için ziyaret etmeyi düşünüyorum. #KanGurular"