info@mekan.com
Erşen Turgut

Erşen Turgut

3250
puan
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Fıccın'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yıllar önce keşfettiğim Çerkes temsilcisi o dönemler küçük bir mekandan ibaretti.Şimdi ise kallavi sokağın ortasında sokağın adının hakkını verecek şekilde yayılmış vaziyette. Çorbaları ve hamur işleri özgündür. Fıccın çeşidi ise benim için biraz ağır ama çok müdavimi olan bir lezzettir. En son iftar için gitmiştim. Bir de meyhane konsepti açtıkları için klasik lezzetlerin yanı sıra kalamar gibi çeşitler de bulabilirsiniz. Günlük değişen menüsü oldukça makul fiyatlıdır. öğlen ziyeretimde arkadaşım tulen çorbası ve kereviz yerken ben kıymalı çerkez mantısı ile yetindim. Tatlı olarak haşhaşlı revaniyi bölüştük. Maliyet 32 TL. Ramazan döneminde iki arkadasimla yemek olarak önden soguk yogurt çorbasi aldik. Bugday ve nohut içerikli lezzetli bir çorbaydi. Mezelerden ortaya köpoglu, fava, feslegenli mezgit ve humus söyledik. Feslegenli mezgiti özellikle begendim. Ardindan kiymali çerkez mantisi yedik. Yogurdu biraz eksi geldi bana. Onun haricinde tadi güzeldi. Arkadaslardan biri arnavut cigeri yedi ve begendi. Ekstra olarak kallavi ficcin'dan kalamar tava söyledik. O son zamanlarda yedigim en leziz ve yumusak kalamar oldu. 4 meze,5 ana yemek, 1 kalamar,4 çorba, 3 büyük sudan olusan menümüzün maliyeti 140 tl tuttu. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Metre Pizza'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bundan bir yıl kadar önce tadım etkinliği kapsamında gittiğim mekanda sunum parmesanlı roka salatası ile başladı. Standart bir lezzeti vardı. Foccacio ekmeğini yavan buldum. Bruschettalar lezzetliydi. Acılı penne makarnası bana fazla acı geldiği için yiyemedim. Ara sıcak olarak gelen ve jumbo karides ile kalamardan oluşan karşık deniz tabağı her bakımdan harikaydı. Gorgonzola soslu makarna- bana rokforu çağrıştırdığı için - oldukça leziz geldi. Karafta ikram edilen Fransız ev şarabının içimi çok rahattı. Pizzaların metrelik sunulması güzel fikir doğrusu. Böylece farklı lezzetleri deneme şansınız artıyor. Deniz mahsüllü ve rozbifli pizzayı beğendim en çok. Deneyenler patlıcanlı çeşitlerden memnun kalmıştı. Pizzaların inceliği de bence idealdi. Kıtır sevenlere göre biraz kalın olabilir. Napoliden getirilen fırın da mekana ekstra bir sıcaklık katmıştı. Doyduğum için tatlı çeşitlerini deneyemeden ayrıldım. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Pare Baklava Bar'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Geçen cumartesi Kangurudaşlar ile birlikte çiçeği burnunda olan mekanı ziyarte edip küçük bir tadım etkinliği yaptık. Şahsen Gaziantep'e gidip orada baklava tatmak henüz mümkün olmadı ama giden arkadaşlar o düzeye en yakın baklava olduğunu söylediler. Ortaya tüm çeşitlerden tadımlık aldık. Fıstıklı dürüm, fıstıklı kurabiye ve yöreye özgü fıstıklı un helvası en beğendiğim lezzetler oldu. Mekan, baklava bar adıyla hizmet veriyor. Hani canınız çektiyse uğrayıp birkaç baklava yiyip devam edebilirsiniz. Her gün Antep'ten getirtilen baklavalar ısıtmalı mermer tezgahlarda korunuyor ve günlük tüketiliyor. Ürünler, küçük bir kar marjıyla satılıyor. Genel olarak hepsi kaliteli. Kahke, zahter çayı gibi yan ürünler de şık bir sunumla servis ediliyor. Fondaki jazz müziği ile birlikte modern bir tatlıcı olmuş. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Marmelat'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Genellikle kahvaltılık ürünleri ile adını duyduğum mekana öğle yemeği için gittim. Yemek olarak da menüsü fena değil. Havuç çorbası (6 TL) ile karışık peynirli dürüm (16 TL) aldım. Her ikisi de lezzetliydi. Özellikle dürümün lavaşına bayıldım. Porsiyonlar da ideal. Çok aç olmadığım için bana tam kıvamında geldi. Mekan mavi beyaz ağırlıklı ferah bir şekilde dekore edilmiş. İnce uzun bir iç alanı var. Özellikle kuru et tabakları ilgimi çekti. Bugünkü öğle vakti gidişimde kremalı brokoli çorbası, paçanga böreği, ladotiri peyniri ve bal kaymak denedim. Çorba ve Kastamonu pastırması katkılı paçanga böreği güzeldi. Ladotiri saganaki usülü yapılmaya çalışılmış ama fazla kızartıldığı için biraz kurumuştu. Yoksa lezzetli bir peynirdi. Bal kaymağı ise tatlı niyetine bölüştük. Maliyet iki kişi için 41,50 TL. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Güney Antep Kebap Salonu'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Dün öğlen yemeği için gittiğim mekanda ezogelin çorba ve 2 tane antep usulü lahmacun istedim. Çorba gereğinden fazla acı olduğu için beğenmedim. Lahmacunlar soğansız ve büyüktü ama lezzet olarak standarttı. Açık ayran bakraçta servis edildi. Onu beğendim. Henüz birkaç aylık bir mekan. İki katlı. İlk katta yemek kokuları baskın. Hesaplı olduğu kesin. Maliyet 11,50 TL. Sulu yemek çeşitlerini deneyebilirim bir dahaki sefere. Bulunduğu sokak Zincirli Han olmalı yalnız. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Gezenler Kulubu'yu takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Ali Ender Ulusoy'u takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Kitchenette, Capitol Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Cumartesi akşamı fast food katındaki mekanlara alternatif olsun diye buraya oturduk. Fazla aç olmadığım için fırınlanmış domates çorbası (10 TL) ve çıtır karides sipariş ettim. Çorba çoğu yerde olduğu gibi fazla salçalı ve tuzlu geldi bana. pek beğenmedim. Minestrone daha doğru ve mevsime uygun bir seçenek olurdu. Karides yerine çıtır kalamar (24 tl) geldi. Yanlış servise hiç takılmadım sonuçta kalamar da severdim ama menüyü dikkatli okusaydım acı biberle ve acı sosla servis edildiğini atlamazdım. Sadece bir biber ısırsam da ağzım kavruldu. Sağlam acıydı. Sadece orange blossom (12 tl) adlı portakal ve ananas suyu, kırmızı meyve suyu ve zencefil adlı içecek buz katkısı olmayan başarılı bir tercih oldu kendi adıma. Mekanın dış terası da olduğu için iç sıcaklık da biraz düşüktü. tren kompartımanını andıran bölümde oturduk. Uzun süreli oturmalarda dergi, gazete okumak için ideal bir tasarım olmuş. Ana yemek fiyatları pek ucuz değil. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Aqua Restaurant, Four Seasons Hotel'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Zomato'nun derleme yarışmasının ikincilik ödülü olarak burada yemeye hak kazandığım akşam yemeği sayesinde mekanı ilk kez görmüş oldum. Menüden dilediğimizi seçebileceğimiz söylendi. Ağız hoşluğu olarak pazıya sarılı iki parça kalkan balığı parçası, arasında siyah trüf olacak şekilde sunuldu. En üstte somon yumurtası ile süslenmişti. Bir kadeh şampanya eşliğinde müthiş bir deniz mahsüllü öğün açılışı oldu. Focaccia ve yumuşacık domatesli ekmekler ise trüflü tereyağı eşliğinde masamıza geldi. Ekmekler sıcak, tzae ve yumuşacıktı. Eşim başlangıç olarak manda mozzarella ve domates carpaccio isterken beyaz fasulye püresinde sote kereviti tercih ettim. Ardından yarım porsiyon risotto carnaroli aldım. Birkaç parça gorgonzola ile sunulan bu yemeği normalde pek sevmesem de rahatlıkla bitirdim. Ana yemek olarak eşim kaya levreği ben ise tavada kalkan balığı filetosu tercih ettim. Balık kıtır kıtır bir mini enginar üstünde iki parça olarak servis edildi. Gözüme önce az göründü ama tadı mükemmeldi. Yemeğimize Kavaklıdere cotes d'avanos adlı şarabı eşlik etti. Sauvignon blanc üzümünden üretilmiş içimi çok rahat ve damakta kalıcı, zengin aromalı bir şaraptı. Deniz mahsülleri için harika bir tercih. Tatlı olarak ise gastronomi tarihinde özel bir yeri olan rum baba adlı tatlıyı seçtim. Eşim ise nutellanın atası olan gianduja/mango adlı tatlıyı tercih etti. Bunlardan önce ise otelin pastane şefi bize birer parça hindistan cevizli sorbe ikram etti. Çok hafif ve lezizdi. Rum baba tatlısı Avrupa 'da doğmasına rağmen Türkçe bir isim taşıyan tek tatlı türü. Yanında portakal kabuğu şekerlemesi ve küçük bir rom şişesiyle servis ediliyor. İsteyen yemeden önce bunu tatlının üstüne döküyor. Çok yumuşak ve lezzetli bir tatlıydı. Gianduja ise yanında bir top mango sorbe ile sunuluyor ve görüntü olarak çok gösterişli. Çikolata seviyorsanız ıskalamayın derim. Çok özgün bir tadı vardı. Tüm bunların ardına Türk kahvesi eşliğinde kendi yapımları olan çikolatalar geldi masamıza. Mekan, sade ama etkileyici bir dekorasyona sahip. Servis elemanları tam anlamıyla profesyonel ve çok kibardılar. Mekanın ismine uygun bir menü tercih ettiğim için çok mutlu oldum. Her bakımdan keyifli bir deneyim ve yemekti. İyi bir fine dining ve romantik mekan arayışında olanlar için mutlaka listeye alınmalı. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Bizim Mutfak Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Fiyatları bir AVM 'ye göre inanılmaz uygun olan mekan bana Beşiktaş'taki yılların Balkan lokantasını hatırlattı. Tabi çok daha modern bir versiyonunu. Tutmaç çorbası ve etli bamya yedim. Çorba standarttı ama bamyası güzeldi. Fiyatlar gerçekten komik. Az çorba 2 tl çorba 2,5 tl mesela. Self servis bir mekan ve her daim kuyruk var. Yemek servisi alanında 10 çalışan vardı ve hepsi hijyenik bir şekilde işini yapıyordu. Garsonlar çay ikramı yapmayı da başarıyordu. Sürümden kazandığı kesin. Ekonomik ve Türk usülü bir esnaf tarzı fast food mekanı diyebilirim. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Vezir Sofrası Eyüp'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Arkadaşımın tavsiyesi ve Hakan Bey'in daveti üzerine mekana geldim. Tadıma az karalahana çorbası ile başladım. Hafif acılı, bol malzemeli lezzetli bir çorbaydı. Karalahana dolması da güzeldi. Zeytinyağlılardan kereviz ve pırasa çok güzel pişirilmişti. Zeytinyağı kalitesi iyiydi çünkü. Muhlama kıvam ve yağ olarak harikaydı. En favori lezzetim ise fasulye turşusu denilen meze oldu. İlk kez burada tattım ve çok beğendim. Kurufasulye de lezzetliydi ama benim için çok pişmişti. bir parça daha diri kalsa harika olur. Kavurmasıyağlı evet ama başarılı. Eti yumuşacıktı. Köfteyi beğenmedim. Yağı hemen donuveriyordu. Bu konuda biraz daha toparlanması lazım bence. Yoğurt standarttı. Tatlı kısmına gelirsek kabak tatlısı zaten sevmem yemedim. Laz böreği ve pepeçura doğallık, lezzet ve hafiflik olarak öne çıkan tatlılardı benim için. Tatlılar genel olarak hafifti. Sütlacın da kıvamı güzeldi ama şekeri fazla geldiği için bir kaşık alıp bıraktım. Birkaç küçük düzeltmeyle çok daha iyi yerlere gelebilecek bir mekan. Bunu da başarırsa dört puanı rahat hakeder. Fiyatlar makul bence. Hakan Bey uzun süredir yemek sektöründe ve bu yöresel mutfağı başarıyla temsil ediyor. İşin kolayına kaçmıyor ve kendince bir düzeni var. Yöresel malzeme kullanımı konusunda ve yemek standartı konusunda hassas. Kendisiyle keyifli bir sohbet yaptık. Yeni açacağı şubesinde de ayrıca görüşmeyi ve başarılar dileyerek ayrıldım. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Gezgin Nerede'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Nano Cafe, Karaköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Küçük bir sokağın köşesinde yer alan mekan çok şirin. Davetkar bir havası var. Yemek sonrası vaktim çok az kaldığı için tiramisu yemek yerine doppio içmekle yetindim. Mekan tiramisu konusunda çok iddialı. Zamanında İtalya'da katıldığı bir yarışmada birincilik ödülü almış. Doppio, çok şık ve çabuk şekilde servis edildi. Resimde tabağı görüyorsunuz. Önümüzdeki haftadan itibaren aynı eleman böğürtlenli cheese cake çalışacağını belirtti. Meraklısına duyurulur. Bugün tiramisusunu denedim. Böğürtlenli cheese cake malzeme tedariki sıkıntısı nedeniyle biraz ertelenmiş ama eli kulağında. Bugün ilk kez franbuazlı cheese cake yemeyi başardım. O da başarılıydı ama şahsen tiramisuyu tercih ederim. Arkadaşımı da götürdüğüm mekanda tiramisu ve cheesecake fiyatları 2 TL artmış. Lezzet düzeyi aynı. geçen hafta mekana gidişimde 1 aya kadar önce işletmesinin değiştiğini ve tiramisu yapılmadığını öğrendim. Lezzet olarak eski düzeyi bulamayacağınız için hayal kırıklığı olabilir. #KanGurular."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Erşen Turgut Çikolata Dükkanı'ya bir resim ekledi 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Erşen Turgut Çikolata Dükkanı'ya bir resim ekledi 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Sahrap Pera'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Öğle yemeği tercihim çiçeği burnunda mekanlardan biri olan burası oldu. Vaktim sınırlı olduğu için bol seçenekli menüden seçmek yerine hazırladıkları öğle menülerinden birini tercih ettim. Kuzu kulaklı mercimek çorbası ile Anadolu köfteleri tabağı aldım. Mercimek çorbası lezizdi. Köfteler bana porsiyon olarak biraz ufak gelse de pişme kıvamı ve lezzeti başarılıydı. Yanında ayrıca hardal, mayonez ve ketçapdan oluşan sos tabağı da getirdiler. Getirdikleri bir parça somun ekmek ve bir parça pide ise hem sıcacık hem de çok lezizdi. Giderseniz çok ferah bir ortamı olan, sade ve şık bir dekorasyona sahip bir mekan göreceksiniz. Sonuçta benim için başarılı bir ilk ziyaret oldu. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Adıgüzel Restoran'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Araka adlı lokantayı arayışım başarısızlıkla sonuçlanınca buraya geldim. Tas kebap ile cacık söyledim. Standart bir yemekti. Cacık aşırı soğuk olması dışında güzeldi. Hafif basık bir ortamı var. Sanırım adı gibi sadece adı güzel. Maliyet 22 TL."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Lezzet Co. Döner'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Son zamanlarda adını sık duymaya başladığım bu mekana bu hafta sonu uğradım ilk kez. konum olarak merkezi ve kısıtlı alan güzel değerlendirilmiş. Kapalı alanı ayıran otomatik sürgülü kapı iyi fikir. Az porsiyon tarhunlu mercimek çorba ve 120 gr yani 1,5 porsiyon tombik ekmekte döner tercih ettim. Çorbayı lezzet olarak çok beğendim. Öyle ki limon sıkmayı bile gereksiz buldum. Küçük bir turşu tabağı ve demir hindi şerbeti ise ikram olarak geldi. Dürüm, pilav üstü, porsiyon döner gibi diğer seçenekler de mevcut. Dönerin menşei Trakya. Sinirsiz ve lezzetli bir et kullanılmış. Turşu ve şerbeti de beğendim. Farklı yörelerden sınırlı ve kaliteli bir menü oluşturmuşlar. Fiyatlar diğer dönerciler ayarında ve semte göre oldukça makul. 2 porsiyon az çorba, 1 (80 gr) ve 1,5 porsiyon döner ve bir ayran 54 TL tuttu. Yapı kredi kartlarına %10-20 arasında indirim uygulanıyor. Modern bir fast food dönerci konseptine sahip bu mekanı tavsiye ederim. #KanGurular."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Cafe Rea'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kadıköy'ün uzun yıllardan beri değişmeyen klasik mekanlarından biri. Ortamı ve samimiyeti sanırım insanları buraya çeken. Ne zaman gitsem ortalamanın üstünde bir kalabalık görürüm. Cumartesi akşamı da uğradığımızda yine öyleydi. Arka taraftaki son boş masayı kapmayı başardık. bu sefer değişiklik olsun diye Meksika soslu biraz acı bir makarna söyledim. Acıyı pek sevmesem de afiyetle yedim. Yeşil soğan, tabasco ve soya sosu uyumluydu. Acı dengesi yerindeydi. Porsiyon büyüklüğü de tatminkardı. Çalışanların güler yüzlü ve kibar oluşları da artı puan. Özellikle kış aylarında müdavimleri tarafından boş bırakılmadığı ortada. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Dair'e Cafe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ekim ayının son cumartesi günü Gözde Hanım'ın daveti üzerine grubumuzu temsilen mekanı ziyaret ettik. Aslen ekonomi bölümü mezunu olan mekanın işletmecisi Gözde Hanım, mezun olduktan sonra Mutfak Sanatları Akademisi'ne gitmiş. Burada profesyonel pasta ve ekmekçilik eğitimi aldıktan sonra farklı restoranların mutfağında çalışmış. En son The Marmara'da Raika'da çalıştıktan sonra San Fransisco'ya yakın bir yerde Living Light Enstitüsünde raw food (işlenmemiş gıdalar) üzerine kısa ama yoğun bir eğitim almış. Ardından bu tarz gıdaları üretebileceği bu mekanı 1 yıl kadar önce açmış. Sohbetimiz sırasında mekanın isminin nedenini sordum. Amaç, hem insanlara yaşadıkları yeri çağrıştırması hem de insanların kendilerine dair bir şey bulabilmesiymiş. Bize dair (kakaolu) cheesecake, trüf çikolata, kırmızı meyveli (vişne-frambuaz-yabanmersini) crumble ve iki adet raw food ikram etti. Özellikle raw food tipi ürünler sayılı ve günlük olarak yapılıyor. Genel olarak ürünler ise mevsimlik, doğal ve taze malzeme kullanılarak yapılıyor. Katkı maddesi kullanmıyor. Öncelikle en çok beğendiğim ürün crumble oldu. Meyveler sayesinde mayhoş ve tatlı birlikte dengeli bir tadı vardı. Tabanında badem kreması ve kıtır hamur üstündeki dondurma ilavesiyle muhteşemdi. İnsanı kesinlikle baymıyordu. Cheesecake için limonlu olanı tercih ederdim. Bu yüzden bize dair'i fazla beğenmedim. Yoksa çok satılan bir ürünmüş. Trüf çikolatalar, hindistan cevizi yağı ve badem dolgusuyla oldukça lezizdi. İşlenmemiş gıdaların temel özelliği, 40 derecenin üstünde ısıya maruz kalmadan hazırlanması. Bu yüzden hazırlandıktan sonra katılaşması için bir gece buzdolabında dinlendirildekten sonra günlük olarak servis ediliyor. Gözde Hanım, şimdilik sadece tatlı çeşidi olarak bu tip gıdaları üretiyor. Bunların tabanı da yine çiğ badem temelli. Üstündeki katman da ise kaju kreması yer alıyor. En son katmanda ise taze mevsimlik meyveler ve kaju fıstığı parçaları bulunuyor. Tatlandırıcı olarak bal kullanılmış. Orjinal tarifinde agave şurubu kullanılıyormuş ama maliyet arttırıcı bir seçenek olduğu için bana kalırsa müşteri de balı tercih edecektir:) Oldukça kalorili ve doyurucu bir seçenek. Bu yüzden iki kişi rahatlıkla paylaşabilir. Tatlılar arasından crumble ve raw foodlar paylaşımlık. Cheesecake ise bir kişi için ideal boyutta. Her biri 15 TL lik fiyatıyla bence çok hesaplı ve özgün lezzetlerdi. Ağır tatlı seçeneklerinden ziyade kuruyemiş ve meyvenin sağlıklı bir kombinasyonunu tattığım için mutlu oldum. Diğer tatlı ve tuzlu seçenekleri de denenmeyi hakediyor bana göre. Mekan açık mutfak felsefesine sahip ve misafirlerini elinden geldiğince rahat ettirmeyi amaçlıyor. Müşteri yoğunluğuna ve profiline bakınca bu amacına eriştiğini gördüm. Şahsen ilk kez işlenmemiş gıda hakkında bilgi sahibi oldum. Gözde Hanım'ı bu tip bir mutfağı temsil ettiği için ve samimiyetinden dolayı kutluyorum. Bu mekan da tekrar gideceklerim listesine girdi. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Döner Market'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Öğle yemeğimiz için burayı seçtik. Dekorasyonda tandır ocağı ve tavanda asılı kasalar dikkat çekiyor. Köz biber ve yoğurt soslu 100 gr lık döner burger denedim. Yanında da soda aldım. Süzme yoğurt kıvamındaydı sos ve acısız biberler etin tadını bastırmadığı için ete yakışmıştı. Ataşehir çarşısında klasik bir alternatif olabilir. Arkadaşın Patatesi standart fast food tadındaydı. Maliyet 20.50. TL. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Karaköy Leya Restoran'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Geçen hafta öğlen eski osmanlı mutfağı adlı mekanın yerine açılan mekanı denedim. 12.00-15.00 saatleri arasında çorba veya otlu meze seçimi ile bir çeşit ana yemek için 17 TL ödüyorsunuz. Kabaklı bir meze ile yemek olarak kuzu güveç tercih ettim. Meze lezzetliydi. Ancak pilav eşliğinde gelen et yemeğinin kıvamı biraz sertti ve pilav da fazla tuzluydu. yine de lezzeti fena değildi. Hesabı alan eleman eskisiyle aynı işletme olduklarını sadece konsept değiştirdiklerini ifade etti. Eskisine kıyasla alkollü ve akşamları fasıl da yapılan bir yer haline gelmiş. mekan isminin açılımı Lezzetli yaşam oluyormuş"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Ziyade Fasıl, Suadiye'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Özlem Hanım'ın daveti üzerine geçen hafta ilk kez gittiğim mekan fasıldan çok tam bir eğlence mekanı. Fasıl mekanlarında genel sorun, eğlence fena değil veya çok iyiyken yemek kalitesinin düşük olmasıdır. Öncelik eğlenceye verildiği için sık karşılaşılan bir durumdur bu. Burada ise özellikle mezelerde olmak üzere yemeğe de önem verildiğini gördüm. Önemli bir artı. Serpme mezelerden acılı ezmeyi tatmadım. Barbunya standarttı. Beyaz peynir, zeytin ezmesi, patates salatası, kabak tarator gibi diğer mezeler de servis edildi. Patlıcanlı mezeler, haydari ve kurutulmuş domatesten oluşan mezeler benim için öne çıktı. Özellikle eritilmiş tereyağı ve atom biberiyle servis edilen Baron adlı meze gerçekten harikaydı. Çok acı sever olmayan bir olsam da biber kısmına dokunmadan bu mezenin tadına vardım. Hafif acı dozundaydı. Ara sıcaklardan pazı dolması çok güzeldi. Ziyade special böreği hamuru biraz kalın olduğu için fazla beğenmedim. Ana yemek olarak yumuşak bir bonfile ve piliç verildi. Bunlar da ortalama üstüydü. Tatlı olarak meyve tabağı ve irmik helvası geldi. Helvanın dondurmasız gelmesine daha çok sevindim. Tadına daha çok varabildim böylece:) Özlem Hanım işinin sürekli başında ve pozitif bir insan. Masamıza da gelerek fırsat buldukça fikrimizi almayı ihmal etmedi. Mekan biraz basık olsa da yeterince havadar. İnsanı bunaltmıyor. Eleştirebileceğim bir nokta alkollerden rakının tek çeşit yerine hiç değilse iki seçenekli olarak sunulması olabilir. Hani bu tarz yerlerde rakı daha bir tercih edildiği için diyorum bunu. Eğlencenin kalitesine zaten diyecek bir sözüm yok. Klasik fasıl eğlencesi şeklinde başlayan gece efe dansı, kına gecesi dansı, grup şeklinde dansözler, davul ve roman şovlarıyla devam etti. Rutin eğlenceden sıkılanlar ve zor beğenenler için çok başarılı bir mekan. Bu nedenle buraya sadece fasıl mekanı demek haksızlık olur. Kısaca burada eğlenemedim diyorsanız mekanın bir kusuru yoktur diyebilirim. Gece boyunca servis çok başarılı ve samimiydi. Eğlence çıtasını yükselttiği kesin. İsminin hakkını gerçekten veriyor. Bu tip kalabalık mekanlarda servis yapmak zaten oldukça zordur ama mekan bunu aksatmadan yapmayı başarıyor. Emek yoğun ve zor bir sektör olan eğlence sektöründe bana göre önemli bir özellik. #KanGurular"