info@mekan.com
Erdi Karakütük

Erdi Karakütük

8160
puan
yiyomyiyomdoymuyom #KanGurular ...
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Öz Bolu Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Üsküdar çarşı içinde esnaf lokantası. Kanaat'e alternatif, fiyat olarak daha uygun. Kredi kartı da geçiyor. Yalnız mekanın acilen tadilata girip daha güzel bir görünüme kavuşması lazım. Otoyol kenarı lokantalara benziyor içerisi. Lezzetlere diyecek sözüm yok. Önden tavuk suyu çorba aldık. Üstüne pilav üstü kavurma ve kuzu etli Bolu kebabı sipariş ettik. Ana yemeklerin ikisini de çok beğendik. Tatlı olarak incir uyutması meşhurmuş onu aldık. Güzel ama benim tarzım değil. Genel olarak memnun kaldığımız bir öğle yemeği oldu"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Tribeca, Yeniköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Burası 15 sene önce açılan ilk şubesiymiş. Güzel, huzurlu bir bahçesi var. İki çeşit kahvaltı sunuluyor. Türk tipi klasik kahvaltı ( zeytin,peynir,domates,salatalık vs. içeren ) ve Amerikan tipi "Diner Kahvaltı" . Klasikçiyimdir ama Amerikan versiyonunu seçtik. Nazik garsonumuz İlyas beyin servis ettiği kahvaltının içeriğinde bagel, pankek, dana jambon, hindi füme, sosis, yumurta, krem ve lor peyniri, bal, reçel, karamel sos, nutella ve patates bulunuyor. Ekstra olarak kaşarlı menemen ve pankek istedik. Yediklerimizin hepsinden zevk aldık, bir kahvaltı tabağı iki kişiye yetiyor. Polonya doğumlu bagel zamanla Amerikalıların kahvaltı kültürü haline gelmiş. Bu Amerikalıların kahvaltılık hamurişi bageliyle ilgili Tribeca'nın internet sitesinde bakın ne bilgiler verilmiş: "1683 yılında Avusturya ve Polonya Krallıkları'nın arasındaki sınır anlaşmazlığından dolayı aralarının bozuk olduğunu düşünen Osmanlı İmparatorluğu Viyana'yı kuşatmıştır. Anlaşmazlıklarına rağmen din ortaklıkları ağır basan Avusturya ve Viyana, Osmanlı'ya karşı cephe alarak savaşmışlardır. Bu işbirliği nedeniyle Avusturya'da yaşayan Yahudi fırıncılar Polonya Kralı'na teşekkürlerini sunmak üzere "bagel" yaparak krala armağan etmişlerdir. Önce haşlanıp sonra fırınlanarak pişirilen bagel dış kabuğunun ince ve kıtır olması nedeni ile yıllardan beri Polonya'da gelenek olarak çocuklarının doğum günü olan annelere, çocuklarının diş gelişiminde yardımcı olmak üzere hediye edilmektedir. Bu gelenek günümüzde de devam etmektedir. ""
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Ranchero, Suadiye'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Meksika yemekleri için Ranchero'yu tercih ettik. Konum olarak Suadiye'de Bağdat caddesi üzerinde. Üç çeşit çorba var, hepsini tatma şansım oldu. Kendime sope de frijol söyledim. Kremalı ve peynirli meksika fasulyesi çorbası, bol acılı ve çok güzeldi. Arkadaşlarımın söylediği sopa azteca ( sebzeli mısır çorbası ) ve sopa de tortilla ( değişik aromalı domates çorbası ) benim çorbamdan daha az güzeldi. Aperatif olarak ortaya combo ( etli-tavuklu ) nachos istedik. İşte bu Favorilezzetimiz oldu. Nachos çeşitleri, tabağın ortasında sour cream ( ekşi krema ) harika bir iştah açıcı oldu. Ana yemek tercihim etli tacos mexicanos oldu. Arkadaşlarım kıymalı tacos fuertes ve etli burrito california istediler. Genel kanımız ana yemekler de iyiydi diyebileceğimiz ölçüdeydi. Kalkmadan yolluk olarak Ranch adındaki kokteyllerinden ikram ettiler"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Çikolata & Kahve İstanbul, Üsküdar'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"an Çengelköy'de butik bir dükkan. Adından da anlaşılacağı gibi çikolata kahve dışında birşey yok. Aradığınız huzuru burada bulabilirsiniz. Zira içerde çalan müzikler, ortamdaki mistik hava sizi çağıran cinsten. Tavanla duvarların birleştiği köşelerde dört tarafı saracak şekilde Felak, Nas, İhlas ve Fatiha sureleri var. Türk kahvesi yanına frambuazlı çikoltata ve fıstıklı çikolata aldık. Çikolataların bir kısmını kendileri, bir kısmını Melodi üretiyormuş"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Diver Karadeniz Mutfağı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Diver lokantası Fatih'te Karadeniz mutfağını temsil eden bir lokanta. Memleket hasreti sardığı zaman soluğu burada alabilirsiniz. Başlangıç olarak et paça çorbası istedik. İstediğim kaynarlıkta değildi ama lezzet olarak iyi. Çorbaya sıcak mısır ekmekleri eşlik etti. Karalahana sarma ve hamsili pilav ortalama. Çok zaman daha iyilerini yedim. Sütlacına söyleyecek sözüm yok, kusursuzdu. Fatih'te alternatif arayanlara önerilir"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Godiva'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Dışı çikolata kaplı çilekler nefis. Bunu beğenmeyecek bir insan evladı tanımıyorum. Herkesin öve öve bitiremediği chocolixir lezzetini bir de biz yaşayalım dedik. Soğuk veya sıcak içebiliyorsunuz bu içeceği. Tavsiyem çiftseniz bir tane söyleyin. Bitirmekte zorlandım ben şahsen. Ama mükemmel. Bitter çikolatalı, frambuazlı beyaz çikolatalı ve muzlu beyaz çikolatalı tattık. Dediğim gibi iki kişi 1 tane söyleyin. Türkiye şartlarında biraz pahalı ama değer"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Hasankeyf Közde Kahve ve Çay'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Közde Türk kahvesi ve közde çay içmek için doğru adres. Közde pişen kahvenin tadı başka oluyor. Fincanlar masalara boş olarak geliyor, gözünüzün önünde dolduruluyor. Mekan sahipleri oldukça misafirperver. Kısa sürede kaynaştık. Biz onlara kokolin kaplı pişmaniye ikram ettik, onlar da bize kahvelerin üstüne közde çay ikram ettiler. Bu mükemmel türk kahvesi için burası ile en kısa sürede tanışmalısınız"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Miss Pizza, Cihangir'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Beyoğlu'nda iyi pizza yapan yerlerden. Cihangir ara sokakta küçük bir dükkan. Masalarda kırmızı-beyaz kareli klasik pizzacı örtüsü. Servis, olması gerektiği gibi. Başlangıç olarak dana carpaccio ve zeytinin her türlüsünü ( zeytin, zeytin ezmesi, zeytinyağı ) içeren bir tabak söyledik, orta halli. Pizza tercihim " Pizza Bresaola " oldu. Eşim " Pizza Turca " sipariş etti. Pizzaları epey büyük ve lezzetli.. Güzel bir akşam yemeği oldu diyebilirim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Görkem Kilis Sofrası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Görkem Kilis Sofrası hem göze hem mideye hitap eden kahvaltısıyla belirli aralıklarla gittiğimiz mekandır. Kahvaltı yerine brunch desek daha doğru olur. Katıklı ekmek, semsek pide, yöresel reçeller, kuru dolma, içli köfte, katmer, zahter-zeytinyağı gibi çeşitleriyle diğer kahvaltı veren mekanlardan ayrılır. Masada biten üründen sınırsızca tekrar isteyebilirsiniz. Mekan ayrıca tam bir çocuk dostu. Hem açık alanda hem kapalı alanda çocuk oyun alanları mevcut. Bu yüzden bizim tercih sebebimiz oluyor. Kahvaltı sonrası Florya sahilinde yürüyüş yaparak, yediklerinizin minik bir kısmını yakabilirsiniz."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Özkonak Muhallebicisi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Özkonak, Cihangir'de epey eski kendi halinde bir lokanta. Sütlü tatlıları ile daha çok bilinen biryer. Çalışanlar yaş olarak sanki açıldığından beri oradalar. Mekanın geçmişi 1960 lı yıllara dayanıyor. Eski masalar sandalyeler, cam şişe sular Cihangir'e tezat bir hava oluşturuyor. Yemek sonrası kazandibi ve tavuk göğsü için buraya uğradık. Lezzet olarak iyi diyebilirim. Tavuk göğsü kazandibiden başarılı"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Picante Mexican Restaurant And Bar'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bir misafirim Meksika yemekleri isteyince Picante'ye gittik. Ortaya peynirli nachos söyledik. Nachoslar bayat gibiydi, pek beğendiğimizi söyleyemem. Ana yemek tercihlerimiz etli chimichanga ve etli enchilada oldu. Chimicanga; karamelize soğan, biber ve peynir doldurulup kızartılmış tortilladan yapılıyor. Etli Enchilada ise; içinde et doldurulan tortillanın, domatesli enchilada sosu ve peynir ile sarılıp fırınlanmış hali. Yanında domatesli pilav, siyah fasulye, mısır, domatesli salsa ve avokadolu dip ile sunuluyor. Ana yemeklerimizi beğendik, tekrar geliriz buraya"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Asiller Kebap ve Lahmacun Salonu'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"En az Aksaray'daki kebapçılar kadar iyi. Semtimizde olması sebebiyle ara sıra gidiyoruz. Oğlum buranın lahmacununu çok seviyor. Başlangıç ikramları vasat. Şalgam suyu güzel, her yerde verilen malum markadan değil. Ben etten alinazik aldım. 4 yıldızlık. Yoğurdu biraz kesilmiş gibiydi sadece. Eşim çöp şiş aldı. Tattım çok iyi. Keme kebabı yiyecektik ama mevsimi geçmiş. Mekan buradan daha büyük ve merkezi bir yere taşınırsa ve vizyonlarını geniş tutarlarsa çok daha başarılı olurlar"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Öz Kanatçı Kardeşler'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Haftaiçi öğle saatlerinde uğradık. Bizden başka kimse yoktu, şansımıza da hava güzeldi. Buraya gelmeyeli epey olmuş. Lezzet hiç değişmemiş. Beyaz et ile pek aram yoktur ama nedense canımız kanat çekti. İyi de oldu gittiğimiz. Hem manzara güzel, hem acılı kanatlarımız lezzetli. Porsiyonda 8 kanat geliyor. Yanında getirdikleri soslu ekmek fena. Yoğun kıvamlı cacık başarılı. Yedikten sonra elleri silmek için ıslak bez getirilmesini samimi buldum. Son derece memnun ayrıldığım bir mekan oldu"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Mezzaluna Express, Kanyon Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Orta halli. Dominos ve Pizza Hut'tan bir tık üst. Pizzalardan önce Parmigiano ismini verdikleri roka, domates ve parmesandan oluşan bir salata istedik. Rokalar ölüşmüş, parmesan kısmı iyi. Ben Robespierre pizza söyledim. İçindeki domates sostan dolayı hamuru yumuşamış bir pizza. Yemesi zahmetli. Lezzet olarak idare eder. Eşim kepekli hamurdan yapılmış ve üzerinde bir takım sebzelerin olduğu bir pizza aldı. Hiç tarzım değil ama kendisi beğendi. Fiyatlar olması gerekenden yüksek bence. Daha ucuza çok daha iyi pizzalar yedik. Tekrar gelirim diyeceğim bir mekan olmadı"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Dai Pera'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Dai Pera, gs lisesinin yanındaki sokakta yer alıyor. Küçük,dar uzunlamasına giden bir salon. Ev havasındaki dekoru var. Ballı bonfilesi ve kadayıfta karidesi not almıştım. Bonfileye ballı sos yakışmış. Eti de istediğim gibi orta-az pişirmişler ama etin kendisinde lezzet olarak eksiklik vardı yine de. Kadayıfta karides de ilk kez denediğim bir tat oldu, mutlaka denemelisiniz. Eşim kendine beğendili kuzu tandır söyledi. Beğendisi başarılı, tandır kısmı 3/5 lik. Ortaya söylediğimiz ızgarada kıymalı muska böreği güzeldi. Özellikle yanındaki eritme peynir sosuyla çok yakıştı. Evde kırk yılda bir yaptığımız mücveri menüde görünce söyledik. Dışarda yapılınca evdeki kadar güzel olmuyormuş :)"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Dürüm Büfe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Eminönü Hasırcılar caddesinde ( Hamdi'nin arkasındaki cadde ) salaş bir kebapçı. Ciğer, çöp şiş ve adana yemek için tercih edebilirsiniz. Geçtiğimiz akşam adana ve çöp şiş yemek için uğradık. Adanası üst düzey değil, ortalama. Fiyatlar da pek yüksek değil. İkisine 28tl verdik. Gidilebilir"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Sadece Döner'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Beylikdüzü'nde eski pazar alanının yanındaki white corner denen çarşıda. Döneri vasat. Çok yağlı ve yaprak döner değil. Yerken ağıza sert parçalar geliyor. Porsiyonda 100gr var. İki kişi 150şer gram döner ve birer içeceğe 50tl verdik. Ödediğimizin karşılığı bu olmamalıydı"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Midpoint, Akbatı Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Pepper steak; istediğim gibi orta-az pişmiş. Bayıla bayıla yedim. Arkadaşımın tercihi pizza di mare. Deniz ürünleri içeren pizzadan iki dilim tattım. Bir dahaki seçimim bu olacak. Acı sos eşliğinde iyi gitti. İtayan usülü sufle, anlatması zor bir lezzet. Türkçeleştirilmiş haliyle beyaz çikolatalı ve kestaneli sufle diyebiliriz. Yanında harika vanilyalı dondurmasıyla. Her kaşıkta ayrı haz."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Alp Karadeniz Pidecisi, Bakırköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Alp Karadeniz Pidecisi, Bakırköy'ün eskilerinden. Doğalgaz fırını kullanıyorlar ( -2 puan ) . Sahipleri Giresunlu. Klasikten şaşmadım. Trabzon peynirli açık pide aldım. Yanında ekstra tereyağ ilavesi ile geliyor. Lezzeti iyi olmakla birlikte, peyniri azdı. Hamuru da kalın olduğu için, biraz ekmeğimsiydi Karışık pidenin malzemesini ayrı ayrı görmeyi seviyorum. Böyle birbirine geçmiş olmasından hoşlanmıyorum. Tam olarak aradığımı bulamadığım bir mekan oldu"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Çınaraltı Uykuluk'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sütlüce'de ne yenir? Tabiki uykuluk. Hat boyunca bu işi yapan sıra sıra mekanlar görürsünüz. Favorilerimden biri burası. ( diğeri Sadrazam Mahmut ) İki çeşit uykuluk tercih edebilirsiniz. Gerdan uykuluk ve fındık uykuluk. Gerdan danadan, fındık kuzudan yapılıyor. İkisini de tadıp hangisinin daha iyi olduğuna karar verin. Ben gerdanı daha çok severim. Gavurdağı salata başarılı. Mekan bir çınar ağacının altında yer alıyor. Alkol servisi var. Midem almaz diyenler yemesin"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Abay Konyalı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Mevlana denen kuşbaşı kaşarlı pide her zamanki gibi enfes. İkramlık olarak masaya salata, süzme yoğurt geliyor. Ayrıca etli ekmek de lezzetli. Önden içtiğimiz sımsıcak mercimek çorbası iyi geldi. Sahibi Erdoğan bey her zamanki gibi ilgili, hoş sohbet. Servis elemanı Eyüp bey, nezaket sahibi. Her gittiğimde son derece memnun kaldığım bir mekan. Taşınmazlarsa ve bozmazlarsa uzun yıllar misafirleri olurum"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Aziz Usta'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bahçesehir'de birkaç ay önce açilmis Aziz usta. Dekorasyon zayif, biraz gelistirmeleri gerekir. Menü Adana üzerine. Salgamlari Adanus marka, perfect. Kebap öncesi ikramliklar bol ve kaliteli. Lahmacunu vasat, tavsiye edemeyecegim. Adana kebabinin çesitli versiyonlari sunuluyor. ( 160gr, 250gr, metrelik gibi ) 250gr olanindan söyledim. Çok basarili oldugunu söyleyebilirim. Zirh kiymasi kullaniliyor. Daha küçügünü yesem doymazdim sanirim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Tramvay Cafe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Tramvay cafe, İstiklal caddesi üzerinde caddenin karmaşasından uzak ama caddeyle iç içe bir cafe-restaurant. İki katlı mekan, oldukça temiz. Genç, dinamik çalışan kadrosuna sahipler. Giriş katta kapıya yakın bir masa var, orada yer bulunursa 10 numara olur. Caddenin akışı ve tramvay'ın geçişi buradan izlenebilir. Menü et, tavuk, salata, makarna ağırlıklı. Uygun fiyat, büyük porsiyonlar. Soya soslu tavuk, sosun tuz oranı biraz fazla olmakla birlikte beğendim. Yanında penne arabiata aldım. İçecek olarak limonata tercih ettim. Tavsiye edebileceğim bir mekan"