info@mekan.com
Erdi Karakütük

Erdi Karakütük

8160
puan
yiyomyiyomdoymuyom #KanGurular ...
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Köfteci Şükrü'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Köfteci Şükrü bir aile işletmesi. 40 senedir Bostancı'da köfte ve ciğer yapıyor bu sıcacık mekan. Civardaki tiki tabir edilen pahalı ve lezzetsiz işletmelerden kat be kat daha iyi. İki kattan oluşan daracık bir yer. Duvarlarda nereye baksam Atatürk ile ilgili fotoğraflar. Bu beni ayrıca mutlu etti. Dörder kişilik masalarda genelde birbirini tanımayan insanlar yanyana oturuyor. Biz de iki kişinin oturdugu bir masaya oturduk. Maşallah diyelim mükemmel iş yapıyorlar. Saat 14:30 da gitmemize rağmen giren-çıkan hiç bitmedi. İşlerini sevgiyle yaptıkları muhakkak. Etleri Günaydın'dan alıyorlarmış. Köfte, ciğer ve piyaz söyledik. Piyazi harika, içine konan zeytinyagı da. Fasulyeler Erzincan'dan. Köfte ızgarada pişiyor. Kayış gibi değil, çok lezzetli. Kral ciğer dedikleri yaprak ciğer yumuşak ve lokum gibi. İhmal edilmemesi gereken bir lezzet."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Çakmak Kahvaltı Salonu'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sabah 7'de servis başlıyor. Haftaiçi servis başlangıç saatlerinde oradaydım. Kimsecikler yokken mis gibi kahvaltımı yaptım. Hazır bir kahvaltı tabağı yok. Ne yerseniz onu ödüyorsunuz, sistem güzel. Kendime hazırladığım ziyafetin içeriği bal-kaymak, kaşarlı menemen, kavurma tava, söğüş, beyaz peynir ve eski kaşardan ibaretti. Herşey dört dörtlüktü diyebilirim. Güne mükemmel başladım..."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Hacı Abdullah Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"İstiklal caddesinde Demirören avmnin arkasında yer alıyor tarihi Hacı Abdullah lokantası. Sultan II.Abdülhamit Han’ın resmi müsaadesi ile açılmış. Osmanlı-Türk mutfağının yemeklerini başarıyla sunan bir mekan. Fiyatlar orta-üst diyebileceğimiz aralıkta. Yemeklerin kalitesi bu fiyatları hakediyor. Sosyal medyada en beğenilen ürünlerden seçtik. Hünkar beğendi ana yemek olarak ilk tercih olarak duruyor. Helme olmuş etler, altında mis gibi patlıcan. Karışık komposto efsane. İçinde yok yok. Bir sürahi koy önüme banamısın demem. Envayi çeşitte turşu çeşitleri var, kendimize karışık bir tabak hazırlattık. Osmanlı-Türk mutfağının başarılı bir temsilcisi olan bu lokanta, doğru seçim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Feriye Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Daha önce adını sıkca duyduğum Feriye Lokantası'na bugüne kadar gitmek kısmet olmamıştı. Bu seneki evlilik yıldönümü yemeğimizde ortamı ve manzarası dolayısıyla tercih sebebi oldu. Mekanın kendi otoparkı var. 15 tl karşılığında arabanızı kendiniz parkediyorsunuz. Deniz kenarı güzel bir masa ayrılmıştı bize. Karşılama ve servis kalitesi son derece iyiydi. Kuver adı altında mis gibi ekmekler ve yoğurt peyniri geldi, çok güzeldi. Soğuk başlangıçlardan zeytinyağlı tabağı seçtik. Kakuleli fava, Cunda enginarı, imambayıldı, portakallı rezene, yaprak sarma ve kuşkonmaz içeriyordu. Hepsi kaliteydi ama çok tarzım olmadığı için bayıla bayıla yemedim. Salata olarak roka, peynir ve közlenmiş patlıcan içeren bir salata söyledik. Ana yemek olarak bonfile ızgara istedim. Közlenmiş sarımsak ve otlu mantar yahnisi ile servis ediliyor. Orta-az pişirimli istediğim et kusursuzdu. Eşim kuzu üçleme adı altında menüdeki kuzu eti versiyonlarını ( küşleme, külbastı gibi ) içeren karışık bir tabak hazırlattı. Yemeğimiz sorunsuz geçti. Geldiğimiz için mutlu olduk. Muhteşem boğaz manzarasına doyamadık. Mehtaplı gecelerde manzaranın güzelliği ikiye katlanıyor. Özel günleriniz için tavsiye edeceğim bir mekan"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Bayramoğlu Döner'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Tamam kabul ediyorum. İstanbul'un en iyi 3 veya 5 dönerinden biri olabilir ama bu kalabalık nedir yahu?? Öğle saatlerinde gittik, otopark ayrı dert. Arkasındaki mahalle içinde arabaya yer aradık. Neyse içeri girdik, sıra. Baktık sıra iki tane. Bir tanesi oturmak için, diğeri kasa önünde herkesin adisyonu elinde hesap ödemek için. İnanılmaz bir gürültü hakim. Etraftaki hareketi takip etmekten yediğime konsantre olmakta zorlandım .Dönerden önce salata, turşu ve patates geliyor. Döneri herkesin övdüğü kadar var. Lezzeti, aroması, yağı mükemmel. Ama ortamda huzur yok huzur. Sakin bir zamanda ( öyle bir zamanı oluyorsa ) tekrar gelmek lazım."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Güler Osmanlı Mutfağı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Küçük, butik bir lokanta. Yemekler özenli ellerden çıkıyor. İşinin başında duran, beyefendi bir sahibi var. Çorbaya soran yemez çorbası diyorlar. Şansınıza ne çıkarsa sürpriz oluyor. Bizim şansımıza ıspıt çorbası çıktı. Ispıt; zılbıt, zılbut, hodan da denilen bir ot. İşte bu otun çorbası, harikulade. Yemek çeşitlerinin hepsinden tatmak isteyenlere 7 çeşit içeren karışık Osmanlı tabağı. Her biri kaliteli bu yemeklerin. İçecek olarak şerbetler öneriliyor. Önce tattırılıyor, beğenirseniz alıyorsunuz. Bizim içtiğimiz şehzade şerbeti; kırmızı meyveler ve 12 çeşit baharat içeriyor. Çok beğendiğimiz söyleyebilirim. En popüler tatlı burada padişah tatlısı. Kaymaklı irmik tatlısı da denebilir. Farklı buldum ve beğendim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Çay Tarlası & Cafe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Pazar gününe nefis bir menemen ve nefis bir muhlama ile başlamak istermisiniz. Peynir, zeytin, domates, salatalık klişesinden sıyrılmak isteyenlere Moda'da birkaç ay önce açılan Çay Tarlası'nı tavsiye ediyorum. Biz dün sabah güne orada başladık, çok mutlu olduk. Günümüzün geri kalanı bu motivasyonla güzel geçti. Mekanın sahibi rahmetli Kazım Koyuncunun abisi Oğuz Koyuncu. Eşi ile mutfakta harika menemen ve muhlama yapıyorlar. Kullanılan tüm ürünler memleketten. Bu doğallık yediklerinize yansıyor. Bize gösterdikleri misafirperverlik ve Oğuz bey ile eşinin güzel sohbeti için kendilerine teşekkür ediyoruz"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
49 Çukurcuma'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"İstiklal caddesinin arka sokaklarında yer alıyor bu pizzacı. Önünden kırk kere geçsem girmem, dışardan bakılınca çekici bir yanı yok. İçeri girince öyle olmadığını gördük. Ortam, ambiyans hoş. Müşteriler enerjik genç nüfus ağırlıklı. Masaların tepesine sorgu lambası şeklinde ışık konmuş. Karanlık sayılabilecek bir ortam var. Haliyle fotoğraf çekmek biraz zor. Yorumları okuyup gittiğimiz için en çok oy alan pizzalardan söyledik. Pepperoni, funghi misto, bresaola rocca ve pizza 49 oldu tercihlerimiz. Lezzet olarak pepperoni ve funghi misto ilk iki sırayı aldı. Tatlı niyetine ortaya nutellalı calzone söyledik. İçinde nutella olması zaten beğenmek için yeterli. Rezervasyonsuz gitmemizi biraz garipsediler ama yer de buldular bir şekilde. Siz giderseniz rezerve ettirin yerinizi. Tavsiye edebileceğim bir mekan"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Yüksel Uygur Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Dünya mutfaklarını keşfe çıktığımız gün ikinci durağımız Yüksel Uygur Restaurant oldu. Şehirde burası haricinde birkaç tane daha Uygur yemekleri yapan lokanta var. Özellikle Fatih-Aksaray bölgesinde Orta Asya mutfağını temsil eden lokantalar artmaya başladı. Bu lokanta Millet caddesi olarak bilinen Turgut Özal Bulvarı’nda, Haseki’ye yakın lokasyonda yer alıyor. İki katlı mekan, pek özelliği olmayan bir dekora sahip. Sadece duvarda çerçeve içinde yer alan dev mermerler dikkatimi çekti. Uygurlarla mermerin alakası olup olmadığını sorduğumda sadece dekor amaçlı olduğunu söylediler, enteresan. Gittiğimizde öğle saatleriydi ve mekan tamamen doluydu. Müşteri profili yüzde 90 Uygur Türk’lerinden oluşuyordu. Uygur lokantalarında masaya oturur oturmaz termosla çay getiriyorlar. Bizde yemek sonrası içilen çay, onlarda yemek öncesi geliyor ve tüm yemek boyunca içiliyor. Neler yediğimize gelince ; 1-Şiş Kebap : Üzerinde 4-5 parça iri koyun eti var, istediğiniz kadar şiş sipariş edebiliyorsunuz. Etoburlara tavsiye ederim, pek lezzetli.. 2-Göşnan : Uygurların çiğ böreği diyebiliriz. İçinde kuşbaşı parçaları var. Çok fazla yağ çektiği için biraz ağır geldi. 3- Gambian Soumian ( Kuru Kavrulmuş Makarna ) : Uygurlar spaghettiye benzer makarnalarını lağmen olarak adlandırmışlar. Kimi kaynaklarda legmen, leğmen olarak da geçiyor. Uygur lokantasına gittiğinizde mutlaka lağmen yemelisiniz. Makarnalar orada taze kesiliyor. Baharatlar , yesil ve kirmizi biber, kavrulmus et ve taze soganla harmanlanmis olarak geliyor. Sakızımsı kıvamda ve al dente pişiriliyor. Bizim makarnalar gibi pelte hale gelmiyor. Hatta İtalya’ya spaghettinin Marco Polo tarafından Türkistan’dan götürüldüğü söylenir.. 4-Mantı : Hıngal gibi ici bol etli ve sulu. Yerken birşeyin eksikliğini hissettik. Arkadaşım da ben de bunun sos ve sarmısaklı yoğurt olduğunu onayladık. Tekrar gelirmiyim ? Menüden deneyemediğim Uygur yemekleri ve diğer lağmen çeşitleri için.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Baltepe Pastanesi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Trileçe isimli balkan tatlısını İstanbul'da icra eden bir mekan. Bu tatlısıyla olduğu kadar dondurmasıyla da bölgede epey meşhur. 1950'li yıllardan beri hizmet veriyor. Kuşaktan kuşağa aktarılan bir aile işletmesi. Trileçe tatlısını burada baltepe special adıyla sunuyorlar. Klasik karamelli haricinde, çikolatalı ve frambuazlı çeşitleri de var. Karamel ve frambuazlı denedik. Klasik olan tabiki daha lezzetli."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Güvenç Konya Etli Ekmek, Sirkeci'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sirkeci'de lezzet sokağı Hocapaşa'nın alt sokağında. Önden meşhur bamya çorbası istedim. Çok kez daha iyilerini içtim. Çorba içinde pek az bamya vardı ve çok yağlıydı. Fırın tandır kebap, Konya'nın diğer yöreseli. Buradaki lezzetli ve yumuşacıktı, beğendim. 28 tl ödedim, fiyatlar performansa göre yüksek. Bu paraya başka bir yerde daha güzel şeyler yiyebilirdim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Çesta Mantı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"4 Puan Bağdat caddesi üzerinde Göztepe parkının karşısında kalıyor. Kendi ücretsiz otoparkları var. Temiz bir salon ve temiz giyimli çalışanlar. Mantı, çiğ börek ve içli köfte üzerine kurulu bir menü. Sırasıyla hepsinden tattım. Kıymalı çiğ böreği beğendim. Porsiyonunda 2 tane var. İçine birazcık daha kıyma koyarlarsa tam süper olur. İçli köfte haşlama veya kızartma olarak sunuluyor. Haşlamasına bayılırım. İnce olması hoşuma gitti fakat kıymasında anlayamadığım bir koku vardı. Porsiyonunda 2 tane var. Çesta mantı olarak geçen mantısı buranın en güzel ürünü. Kocaman bir tabakta gelen mantıya bayıldım. Mutlaka sarmısaklı yoğurt ve sos koydurunuz. Afiyetle yiyiniz"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Siirt Durak Kebap, Fatih Merkez'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Küçük Siirt olan Kadınlar Pazarında gitmediğimiz mekan kalmasın diye bu kez Durak Kebap'taydık. Notlarımda buranın bıçak kebabı ve sarı burma tatlısı yazılıydı. Bıçak kebabı; kuzu etinden yapılıyor. Kıyması eski usulde çift bıçaklı zırhla çekiliyor. Parmaklarınızı yersiniz, net. Yanında salata, sumaklı soğan ve acılı domates ezmesi ile servis ediliyor. Ortaya masamıza renk katsın diye hayranı olduğumuz ciğer söyledik. Lavaşın içine dürerek yuttuk. İçecek olarak süzme koyun yoğurdundan yapılan tas içinde gelen köpüklü ayran aldık. Sarı burma tatlısı benim çok sevdiğim ve çocukluğumda evimizde sık yapılan bir tatlı olduğu için buradakini o kadar beğendiğimi söyleyemem. Mekan sahipleri bizi güzel ağırladı, evimizde gibi hissettirdiler. Doğu insanının sıcaklığını verdiler"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Fener Park Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kahvalti için ugradik. Ortamin yesilligi, serbest dolasan hayvanlar oglumun ilgisini çektigi için tercih ettik. Kahvaltisi da güzel. Serpme olarak sunulan köy kahvaltisi aldik. Peynir çesitleri kaliteli. Reçeller, bal-kaymak-tereyag gibi yan ürünler basarili. Havaalani tarafina yolunuz düserse ve vaktiniz varsa tavsiye edebilecegim bir mekan"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Burger Joint'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yeni nesil hamburgercilerden. Küçük bir mekan, temiz görünümlü. Tüm burger köfteleri 160 gr. Etler söylenmedikçe orta-iyi pişiyor dikkat. Ben orta-az istedim. New yorker cheddar peynirli hamburger aldım, beğendim. Patates kızartması tercihim baharatlıdan yana oldu. Tadı fena değil fakat çok koymuşlar. İki kişiyseniz 1 tane söyleyin. Gidilebilir bir mekan"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Edebiyat Kiraathanesi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sultanahmet tramvay durağında bulunuyor Edebiyat Kıraathanesi. Türk Edebiyat Vakfının içerisinde. Adından mıdır nedir insanda oturup kitap okuma isteği uyandırıyor. Vaktim olsa akşama kadar oturup hem çayımı içer-tatlımı yer hem de kitap okuyabilirim. Ürünlerini severek tükettiğim Hafız Mustafa'nın tatlıları servis ediliyor. Frambuazlı sütlü muhallebiyi ilk kez tecrübe ettim. Mükemmel ve çok hafif. Çilekli tartoletin lezzeti arkadaşım tarafından onaylandı. Diğer bir tabakta da çikolatalı fıstıklı baklava, cevizli kelebek ve fıstıklı kıvrım vardı. Yazarken tekrar ağzım sulandı. İsimleri bile içimin gıcıklanmasına yetiyor. Bundan sonra Sirkeci yerine bu şubedeyim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Sahra Kebap Dürüm Evi'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sahra, Acıbadem caddesi üzerinde kalıyor. Burada Mardin kebabı ve künefe yenecek diye notum vardı. Fenerbahçe Stadı'na girmeden önce buraya uğradık. Salaş sayılabilecek bir ortam. Aile müşteriler ağırlıkta. Mardin kebabı; içindeki ceviz parçalarıyla farklı bir kebap. Beğendik. Kesmez diye yanında Adana dürüm söyledik, tek lavaş. Künefesi mükemmel diyemem ama iyi. Yolunuz düşerse uğranabilecek bir mekan"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Lazİstanbul'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Mekan sahibi hanımefendi çok canayakın bir insan. Karadeniz insanı olduğu belli. Menü haliyle yörenin yemeklerinden oluşuyor. Masayı bu lezzetlerle donattık. Mıhlama, karalahana sarma, Çayeli kurufasulyesi ve Sürmene pidesi. Karalahana sarma lezzetli, usta ellerden çıktığı belli. Çayeli kurufasulyesi kusursuz. Mıhlama ve Sürmene pidesi ise mükemmel. Özellikle bu ikisini mutlaka denemelisiniz. Sürmene pidesini kenarlarından kopartıp elle bandırarak yeme zevkini yaşayın. Mıhlaması ise orgazmik bir lezzet. Şiddetle tavsiye ediyorum, deneyin"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Mavi Köşe Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Buraya gitmeye uzun süredir niyetliydim. Yolumuz Balat'tan geçerken sahilde köşebaşında yer alan bu mekana konuk olduk. Balat semti gibi tarih kokuyor içerisi. Ciğer gününe denk gelemedik. Espirili garsona köfte,piyazdan başka ne var diye sordugumuzda piyaz,köfte yanıtını aldık. Köfteler küçük kare şeklinde, ev köftesi lezzetinde. Ne kadar sulu oldukları fotoğraflardan anlaşılıyor. Çatalla üstüne bastırınca su çıkıyor. Masaya gelen içme suyu, eski tip cam şişede. Bu da bana ayrıca sıcaklık veren bir unsur."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Duygu Orhan Gülbenek'i takip ediyor. 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Hamdi Restaurant, Pera'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Eminönü’nde muhteşem manzarası ile bilinen Hamdi , Şişli ve Tepebaşı’ndaki Radisson otellerinde iki mekan açmış. Tepebaşı’ndaki mekanın manzarası da muhteşem. Ortam rahat, masalar iç içe değil. Hafta ortası gitmeme rağmen full çekiyordu. Başlangıç ve ara sıcak olarak muhammara, humus, içli köfte, gavurdağı, patlıcan salatası söyledik. Mezelerin porsiyonları iki kişinin bölüşeceği kadar. Haşlama içli köfte bulabilmek sevindirici. Meşhur fıstıklı kebabı, alinazik, sarma beyti seçimlerimiz oldu. Finalde hamdi special baklava, katmer ve şöbiyet ile çay,kahve ikramları eşliğinde yemeği sonlandırdık. Ben bu şubeyi sevdim, tekrar tekrar gelirim. Aynı fiyata hatta daha pahalıya Florya’daki kebapçılara gitmektense manzarası, kalitesi ve lezzetiyle Hamdi Restorant ön planda olur benim için.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Sabırtaşı Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Merdivenle 5.kata kadar yürürken Sabırtaşı olsa çatlar dedik. Ali amcanın içli köfteleri oğlu Mustafa beye emanet. İlgi alaka konukseverlik 10 numara. İçli köftesi anlatıldığı kadar var,efsane. Kocaman içli köftelerden iki tanesi bir kişiyi doyurur. Çiğ börek de çok lezzetli. Denediğimiz diğer tatlardan mantı ve harhar kebabı ortalama kıvamdaydı. Rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Zira cam önünde İstiklal manzaralı sadece 3 masa var"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
San Marco's Caffé'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Konum olarak Bakırköy'ün merkezinde,ortam olarak bir o kadar periferinde kalıyor.Kahvaltısı ve kahve çeşitleriyle adını duyurmuş.Sahibi turizm kökenli beyefendi bir insan.Çalışan ekip güleryüzlü,işini iyi yapan arkadaşlar.Mekanda Venedik'in ünlü San Marco meydanından esintiler görülmekte.Tavanda çok hoş bir gondol resmi var.Kahvaltı tabağı dolu dolu,malzemelerin kalitesi yüksek.Farklı omlet çeşitleri ile de iddialılar.AVM ' lerin gürültüsünden uzaklaşmak için iyi bir seçim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Çanak Kebap & Katmer, Kadıköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Katmerinin meşhur olduğunu duyduk,geldik.Gaziantep mutfağı.Acıbadem caddesi üzerinde.Konumu güzel.Vale var.Açık,kapalı bölümler mevcut.Çocuk oyun alanı var.Tuvaletler pırıl pırıl.Servis ve nezaket oldukça iyi.Katmer mükemmel.Karışık ordövr tabağı kesinlikle almalısınız.Çanak kebap ve kaburga başarılı.Mevsimine denk gelirseniz keme kebabı yapıyorlar.Kısaca Anadolu yakasında gidilecek kaliteli ve lezzetli bir mekan"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Baldır, Batı Ataşehir'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bir yemek dergisinde Mehmet Yaşin ballandıra ballandıra anlatmıştı burayı. Ataşehir'e yolumuz düşmüşken uğradık. Bulması zor oldu, sapa bir ara sokakta kalıyor. Adından anlaşılacağı üzere yenecek olan şey baldır. Dananın arka bacağının üstü ve kuyruğunun karışımından (ilginç) elde ediliyormuş. Düşük ısıda 18 saat pişiyormuş. Sunum güzel, görüntü güzel. Zaten yediğim kırmızı etse 4 yıldız garanti. Yalnız beşinci yıldızı veremeyeceğim. Zira et çok yağsızdı, ben bu kadar yağsızını sevmiyorum. Etin üstünü örten tırnaklı ekmeği de güzeldi. Patatesli, soğanlı, tam buğday unundan yapılıyormuş. Baldırı sade, soğanlı, yumurtalı veya mantarlı yiyebilirsiniz. Etin lezzetine varmak için ben sade tercih ettim. Yanında kaşık salata söyledik, iyiydi. Naneli ayranları da fena değil. Tatlı olarak burada da malum tatlı trileçe var. Trileçeden gına geldiği için yemedik."