info@mekan.com
Gezgin Nerede

Gezgin Nerede

2065
puan
Kültür sanat yeni mekan lezzetler keşfetmeye ✈ #lezzet #sanat #etkinlik #mekan ...
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Güvenç Konyalı Etli Ekmek'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sirkecideki Koskanın hemen yanındaki sokakta yer alıyor Güvenç Konyalı yerli yabancı birçok misafirleri var ünlülerin fotoğrafları da mekanda mevcut bu kadar gelen olduğuna göre lezzetlerini de deneyelim dedik benim önerim buranın bamya çorbasını 10tl ve konya fırın kebabını (incik) 23tl tadına bakmanız olur fiyatları da uygun afiyet olsun gezginnerede"
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Gezgin Nerede Unart Lezzet Sanatı'ya bir resim ekledi 9 yıl önce
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Unart Lezzet Sanatı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Akşam üstü kadıköyde sakin bir ararken dikkatimi çekti türk kahvesini denedik arkadaşlarla orta şekerli yanında çikolata ile servis ediliyor fiyatı 5tl"
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Nerede Ne Yemeli'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Gezenler Kulubu ile arkadaş oldu. 9 yıl önce
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Bağ Pastanesi, Carrefoursa'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Artık yemek bölümü de açılmış tercihim patates puresi üzerine enginarlı közlenmiş soğan ve cherry domatesin eşlik ettiği kuzu kişniş oldu yanında sıkma portakal suyu ile iyi bir ikili olur. Çocuklu ailler içinde oyun parkı mevcut siz yemek yerken oda eğlenceli vakit geçirebilir."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Gezgin Nerede Yemek Kulübü'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Yemek Kulübü'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Penne Arabiatta makarnasını denedim hafif acılı sevenler için ideal bir yemek içinde parmesan peyniri , siyah zeytin dilimleri, taze baharat ile servis ediliyor fiyatı 9.95tl"
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Mete Özpınar'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Spontanist T'i takip ediyor. 9 yıl önce
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Eşraf Osmanlı Mutfağı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Eşraf Osmanlı ve Türk Mutfağı Florya da bu işi gönülden emek vererek yapan işletmelerden , Metin Uçar beyin işletmeciliğini yaptığı mekanda lezzetler Şef Ahmet Özerin ustalığı ile gelen misafirlerine sunuluyor. 1942'den beri hizmet veren ve daha önce Beyoğlu'nda yer alan Eşraf Osmanlı Mutfağı, müstakil olarak 9 aydır Florya'da hizmet vermekte. Tüm yemekler kuzinede yapılıp ve kemik suyu ile terbiye edilerek pişiriliyor. Ekmek ve yoğurtları katkısız ve günlük olarak kendileri yapıyorlar. Yemeğe düğün çorbasıyla başlayabilirsiniz ayrıca tarhana, mercimek ,ezogelin,şehriyeli tavuk suyu gibi çeşitleri de mevcut. Masaya mevsim yada çoban salatası isteyebilirsiniz. Zeytinyağlılarda taze fasulye ,yaprak sarma istenebilir. Hamur işlerinde önerim paçanga böreği. Sebze & Bakliyat yemeklerinde kuru fasulye etli , nohut etli tercih edilebilir. Etlerde döner ,Ali Paşa kebabı, kuzu tandır & kaburga & kapama & güveç & haşlama ve kavurmada mekanın ana yemeklerinden, yanına iç pilav eşlik edebilir , tek değilseniz bu lezzetlerden birkaçını söyleyip hepsinin tadına bakmak iyi bir fikir olur. İçecek olarak karışık komposto yada şerbet çeşitlerinden nar çiçeği şerbetini tadabilirsiniz. Bu yemeği yoğurt tatlısı kaymaklı yada kadayıfla noktalamak harika olacaktır. Tatlı olarak ayrıca peynir tatlısı ,samsa bülbül yuvası ,eşraf saray tatlısı ,sütlü osmanlı tatlısı , hanımgöbeği ,dilberdudağı, fıstıklı baklava ,fırın sütlaç ,aşure ,keşkül, zerde gibi çeşitlerde mevcut. Mekana arabasız gelmek isterseniz en yakın florya metrobüs durağında inip rahatça gelebilirsiniz. Araba ile ile gelmek isteyenler için otopark mevcut toplu yemek ve etkinlikler için tutulabilecek bir mekan."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Güler Osmanlı Mutfağı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Anadolu yakasında Osmanlı mutfağını en güzel şekilde sunan yerlerden ,güler yüzle karşılama özenle yapılış şerbetleri ve lezzetli yemekleri ile kendini diğer yerlerden ayırıyor. Yemeğe soran yemez çorbası ile başlıyorsunuz ismi size farklı gelmiş olabilir Ali bey ön yargıları aşmak için bu ismi vermiş yetmişin üstünde zengin çorba çeşitlerinden birini misafirlerine sunuyor her gün. Ondan sonra şerbet çeşitlerini tatma fırsatım oldu demirhindi şerbetini beğendim diğerleri de hafif ve yazın bol bol içebilirsiniz. On dört çeşit lezzetin içinden yedi tanesinin oluşturduğu Osmanlı Tabağını geliyor epey doyurucu et seviyorsanız özellikle tavsiye ederim et yemek istemeyenlere de farklı yemekler mevcut. Tatlı olarak padişah tatlısını öneririm."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Elite World Business Hotel, Florya'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Floryadaki Elite World Businessin bünyesinde bulunan L'oliva İtalian & Mediterranean restaurant sade şık bir mekan L'oliva Restaurant'ın Executive Şefi Kemal Şenayın hazırladığı bir menüyü tatma fırsatım oldu. Başlangıç olarak Calzone (Mozerella & Dana Jambonlu ) sunuldu bence burada önemli olan sunumu , sıcak gelmesi yoksa çıtırlığı kaybolup sert tahta gibi olur ondan dolayı sıcaklığı ile benden tam not aldı. Yanında beyaz şarap ile iyi bir ikili oluyor.İkinci olarak Insalata Di Spinaci sofraya servis edildi. Körpe ıspanak yaprakları kavrulmuş ceviz içi kiraz domates narenciye filotosu ve hardallı ahududu sosu ile sunuldu. Ana yemek öncesi hafif bir giriş için yerinde bir seçim. Ana yemek de Vitello Involtini İçinde Kuşkonmaz ve Hollanda peynirli dana rulo kremalı patates keki , sote ıspanak kökü arpacık soğan konfiti ile , Rozmari ile tatlandırılmış kırmızı şarap sosu ile sunuldu.Bu güzel geceyi Limone Passion (Limon tatlısı) ile noktalama sırası gelmişti. Hindistan cevizli çubuk , Ahududu sosu ile servis ediliyor."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Kalbur Et Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bu seferki keşif mekanım Ataşehir Şerifali'de bulunan Kalbur Et Kebap restaurantı oldu. Geniş ferah bir alana kurulan mekanda otopark için vale hizmeti, çocuklar için oyun parkı , akşam hem yemek hemde tuttuğunuz takımın maçını seyretmek isteyenler için canlı yayın hizmeti mevcut. Mekana geldiğimde mezeler sofrada hazırdı. İlk göze çarpan çiğ köfte oldu nar ekşisiyle denemelisiniz ayrıca sofrada tulum peyniri , patlıcan salatası , zeytinyağlı enginar , muhammara seçenekler arasında. Zahter salatası bilindik diğer salata çeşitlerinden farklı olarak sunulan bir lezzet olarak deneyebilirsiniz. Ara sıcaklarda fındık lahmacun ve Kars usulü içli köfte servis edildi.Ana yemek de tercih edebileceğiniz erkek kuzu satır etinden hazırlanmış Adana Kebap ve güveçte kaşık mantısı yöresel tatları merak edenler için lezzetli bir fırsat olacaktır. Lahmacun sevenler içinde doyurucu bir uygun fiyatlı olarak seçenekler arasında. Kaz etini merak edip ama nerede tada bilirim diyenler içinde Kalbur Et Kebap doğru adres olacaktır. Özel olarak Kars'tan getirilen kaz etini yemek için önceden rezervasyon yapıp sofranıza gelmeden altı saat boyunca pişirilen bu eti yeme fırsatı yakalayabilirsiniz , etin sunumunda eşlik eden kaz suyuyla pişirilmiş bulgur pilavı da lezzetli idi. Geceyi tatlı olarak özel kesme dondurmayla sunulan Antep usulü fıstıklı katmer ve kireçte bekletilmiş kabakla hazırlanan tahinli kabak tatlısıyla sonlandırmak harika oluyor."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Mc D Cafe, Sabiha Gökçen Havalimanı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Çay ararken bulduğum bir mekan mozaik pasta ve çay iyi bir ikili oluyor bardaklar poşet olmaması güzel pastada lezzetli idi ayrıca kruvasan, çikolatalı kek,muffin çeşitleri ,makaron, çikolatalı kurabiye, elmalı tart, profiterollu pasta , tiramisu, limonlu cheesecakede alabilirsiniz"
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Cafe Kulis'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Üsküdar taraflarında samimi bir ortam arıyorsanız doğum günü yada bir kutlama planınız varsa burası doğru adres menüsü sade ev yapımı lezzetlerle çeşitlendirmişler sabahları kahvaltı yapabilir öğle ve akşam mantılarını deneyebilirsiniz mantısı tam kıvamında idi tatlılarından en sevdiğim kadayıflı muhallebi oldu çay bardakları da şık tatlı olarak ayrıca triliçe, laz böreği (baklava), Frambuaz Çikolatalı Pasta gibi sizi tatlıya doyuracak çeşitler mevcut sahipleri de güler yüzlü daha ne olsun afiyet olsun"
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Union 22'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Nişantaşı etkinliklerin merkezinde bir semt burada hayat hızlı akıyor her gün bir sergi açılış etkinlik var. Bundan dolayı gezip keşfedilecek bir çok mekan mevcut bunlardan biri de Union 22 Teşvikiye camisinin iki arka sokağında yer alan ferah bir mekan , nişantaşının o yoğun temposunu ayak uydurmak için güzel bir kahvaltı ile güne başlamak isteyenler için Union 22'nin zengin kahvaltı çeşitlerini deneyebilirler ben denedim memnun kaldım açıkçası uygun fiyatı ile doyurucu bir kahvaltı yapabilirsiniz."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Ağababa Döner'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ağababa Dönerin etleri Balıkesir'in kıvırcık kuzuları süt danalarından hazırlanıyor etler usta ellerde hazırlanıp hiçbir katkı maddesi içermeden sunuluyor. Yemeğe süzme mercimek çorbası ile başlıyorum limonu içine sıkıp lezzetine lezzet katmak elinizde , salata bar küçük tabak ama iki kişiye bile rahatça yeter. İştah açıcılarında ise en beğendiğim patlıcan ezme oldu ayrıca haydari , acılı ezmede seçebilirsiniz. Yoğurt sevenler için de güveçte yoğurt seçilebilir. Etlerde ilk başta döner porsiyon geliyor Ağababa Döner tandırında pişirilen lavaş ekmeği ile dürüm yapıp yemenizi öneririm. Masaya ayrıca Şiş Kebab ve Ağababa Köfte tercih edebilirsiniz."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Develi Restaurant, Florya'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Başlangıç olarak yuvalama alabilirsiniz mezelerde develi sarma lezzetli arasıcaklarda içli köfte , cevizli kuru patlıcan dolma ana yemek de önerim kavurmalı ala nazik tatlılarda ise baklava yada develi yaprak şöbiyet"
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Ouzo Roof Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sahnede Yorgo Kertis ve ekibi Türkçe & Yunanca şarkılarını seslendirirken ,mutfak da şef Mehmet Yalçınkaya'nın hem görsel hem de damağınıza hitap eden menüleri ile lezzetli bir akşam yemeğini birarada bulabileceğiniz Ouzo Roof Restaurant adını Yunanistan'ın geleneksel içeceği uzo (Ouzo)'dan alıyor. Ouzo Roof Restaurant hotelin en üst katında yer alıyor gün batımını yakalarsanız güzel kareler yakalayabilirsiniz. İç tasarım abartı gösterişten uzak sade ama şık tasarlanmış.Sahne barın tam karşında yer alıyor.Doğum günü,yıl dönümü ve şirket kutlamaları için ideal bir mekan. Milli Şefimiz Mehmet Yalçınkayanın hazırladığı menüde ; Yenilebilir toprak üzerinde tartar sos, Portakal yağı esanslı deniz tarağı, Avakado püresi üzerinde Jumbo karides, deniz mahsulleri pazı sarması, kabak çiçeği dolması incir mayalı yoğurt üzerinde, Trüf esanslı lakerde deniz böğrülcesi vardı. Ardından mevsim balıkları sentezi bezelye püresi ve sakızlı kalamar külbastı,zerdeçallı rizotto ile sunuldu. Sinarit balığı anason ile tütsülenmiş olarak dağ mantarı eşliğinde tattık.Tatlılarda en beğendiğim Ayva terrine pişmaniye gül yaprağında sunumu idi ikinci ne olur derseniz sütlü karamelli incir dolması diğerleri ise yeşil elma mus ve çikolata kapsülünde bal kabağı idi."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
The Crepe Escape'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Füme dil eti ve taze kaşarlı "Marie Antoinette"; Akdeniz yeşillikleri ve baharatlı tavuktan oluşan "Juluise" yer alıyor. Tatlılarda ise portakal suyu ve liköründen hazırlanan "oh suzette" ile kakao ve vanilyalı iki ayrı krebin arasında bulunan çileklerin bitter ve beyaz çikolata ile harmanlanmasından oluşmuş "TCE Black&White" ı deneyebilirsiniz. Tuzlu kreplerde fiyat aralığı 18-23 tl olarak değişiyor, tatlı krepler ise 13-17 tl arasında ekstra malzeme ekletmek isterseniz bal-kaymak ,bitter-beyaz- çikolatalı sos ,meyve gibi seçenekler mevcut."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Marlon Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Suadiye yepyeni bir mekan kazandı. Marlon Suadiye şık tasarımı ile zaten önünden geçerken dikkatinizi çekecektir. Bağdat Caddesi'nin gözde semti Suadiye'de yeni açılan restoran Marlon, Dünya mutfağının birbirinden lezzetli tatları istanbullularla buluşturacak."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Şehbender 14 Bar & Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Asmalımescitdeki Şehbender 14 yenilenen iç mimarisi ile size o eski Beyoğlu gecelerini yaşatacak dostlarınızla buluşup yoğun iş hayatından biraz uzaklaşmak için gelinebilecek yerler listemde yerini aldı."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
Tarabya Bahçe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Tarabya Bahçe, Tarabya bayırından sahile inerken solda , sahilden gelirken sağda kalıyor . İstek Kemal Atatürk Lisesi arkasında , yan tarafında Uyum market bulunuyor. Kahvaltısını deneme fırsatım oldu yeşilliğe karşı organik ürünlerden oluşan serpme kahvaltısında çeşitli peynirler ,reçel , zeytinler ,menemen mevcut."
Gezgin Nerede
67 Yorum 67 Takipçi
On Off Karaköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Karaköy bu ara epey renkli havanın güzelleşmesi masaları sokaklara taşınmış bende bu fırsatdan faydalanıp gezgin ruhumla , On Off Karaköye uğradım akşam yemeği için tercihim Tarhun soslu bonfile oldu tatlı olarak da cheesecake çikolatalı denedim"