info@mekan.com
Gultekin Uğur

Gultekin Uğur

6255
puan
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Backhaus, Nişantaşı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Backhaus kuru pastalarıyla gönlümüzü fethetmişti, bir de kahvaltısını denemeye karar verdik. Kahvaltı çeşitliliği ve malzemelerin kalitesi gayet başarılıydı. Çift kişilik kahvaltı ve beyaz peynirli omlet aldık ve yaklaşık 42 TL ödedik. Omletin malzemeleri bol ve çok lezzetli. Tek sıkıntı içecek olarak bir adet filtre kahve hakkınızın olması. Bir tane daha alayım deseniz fiyatı oldukça yüksek. Keşke Suadiye'deki Backhaus kapanmasaydı. Arada bazı pazarlar kahvaltı yapıyorduk. Umarım tekrar açılır. Kahvaltısının fiyat kalite oranı çok başarılı. Diğer pastane ürünleri biraz pahalı fakat lezzetli. Tavsiye ederim..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Sadrazam Mahmut'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Rahmi Koç Müzesini gezdikten sonra, bu bölgede en güzel uykuluğun yenebileceğini düşünerek buranın en iddialı lokantasına geldik. Uykuluk ve sadrazam pilavı, mekanın tavsiyesiyle de füme et ve tereyağında işkembe aldık. Yediğimiz her şey lezzetliydi. İşkembe yemeyen ben bile tereyağında işkembeyi yiyebildim. Kaymaklı sadrazam pilavı ise efsaneydi zaten kaymağın lezzetlendirmeyeceği bir yemek düşünemiyorum. Alkolsüz 60 TL civarı bir hesap ödedik diye hatırlıyorum.Bu bölgeye gelindiğinde bu farklı lezzetleri tavsiye ediyorum."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Pileki, Üsküdar'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Pastalarında kullandıkları malzemeler kaliteli ve bol, oldukça da lezzetli. Birilerine doğum günü sürprizi yapacaksanız kesinlikle pişman olmazsınız. Denediğim diğer ürünleri de başarılı. Ev yapımı poğaçalarının iç malzemesi bol ve kıvamı tam istediğim gibi. İçerisi oturmak ve zaman geçirmek için küçük, dışarıda da bahçeleri yok zaten yeri de buna uygun değil. Ben istediğim ürünü alıp evimde yemeyi tercih ediyorum. Tavsiye ederim..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Babylon'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yaklasik 12 yil önce gittigim ve çok keyif aldigim Aya Yorgi koyuna, geçen sene ailemle tekrar gittim. Önceden koyda 2 adet mekan var iken simdi 6-7 mekan olmus. Bu durumda mekanlarin kullanim alanlari da çok azalmis. Bunlarin içinde kullanim alani en büyük olan anladigim kadariyla Babylon. Buna ragmen çok kalabalikti. Biraz erken gelmenin avantajiyla minderli bir bölgede konuslandik. Önceki gittigimde Aya yorgi çilgin danslarin oldugu ve gençlerin oldukça eglendigi bir bölge iken Babylon biraz daha aile konseptli plaj kulübü olmus. Bize uydu :) Koy biraz daha bulanik olmak ile birlikte hala eskisi gibi. Su çesmenin diger plajlarina göre daha sicak. Uzun süre müzik esliginde koyda denize girmek çok keyifli. Hafta sonu giris 40 TL'ydi fakat Pegasus biletimizi gösterip bedava giris yaptik. Otopark için ücret ödemiyorsunuz. Içeride sunulan yemeklerin lezzeti ortalama, fiyatlari biraz yüksek. Hafif yiyecekler ve içeceklerden olusan menü için iki kisi yaklasik 80 TL civari hesap ödedik. Gün boyu oradaysaniz da yapacaginiz pek bir sey yok biraz mecbursunuz. Bu fiyatlara tekrar gitmeme deger mi bilemiyorum..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Adanalı Şenol Kolcuoglu'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Metrelik kebap ve yediğin önünde yemediğin arkanda konseptli mekana bir akşam arkadaşlarımla gitmeye karar verdik. Cuma ve Cumartesi akşamı bu tip mekanlara gitmek hoşuma gitmiyor fakat zamanımız da bu güne uyduğu için cuma akşamı gitmek durumunda kaldık. Cuma günü restauranta diğer mekanların önünden geçip ulaşılabildiği için aracı valeye ulaştırmakta baya zorlandık. O akşam mekan tamamen doluydu. Şansımıza restaurantın sakin bir kenarında yerimizi ayırmışlar. Masaya oturur oturmaz hemen başlangıçlar masaya servis ediliyor. Bu yoğunluğa rağmen servis başarılı sayılırdı, buradan da bize servis yapan garson arkadaşı tebrik ediyorum. Rakı-su-buz-şalgam servisini neredeyse hiç aksatmadı. Masaya gelen başlangıçların lezzeti ortalamaydı. Ana yemek olarak gelen kebap tepsisinde sadece Adananın lezzetini başarılı buldum, diğerlerinin de lezzeti ortalamaydı. Meyveler zaten meyve, tatlılar da sadece tatlıydı. Yalnız servis ettikleri şalgam çok başarılıydı. Sonuç olarak rakınıza eşlik edecek bol bol malzeme var fakat geneli lezzet olarak ortalamada kalıyor. Ortam kalabalıkla birlikte oldukça uğultulu. Limitsiz meşrubat ile fiks menü 50 TL idi, alkol alırsanız ekstra olarak ücretlendiriliyor. 50 cl Yeni Rakı yanlış hatırlamıyorsam 70 TL'ydi. Hesapta kuverdi servis ücretiydi gibi sürprizler yok. Zaten servis başarılı olduğu için garson arkadaş servis ücretini hakkıyla aldı. Bu konsept seviliyorsa gidelebilecek iki mekandan birisi burası. Arkadaşlarla gidildiğinde kim ne yedi karmaşası olmadan keyifle rakı kebap yapılabilir. Yani gidilebilir..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
My Fish, Capitol Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Capitol' de ne yiyeceğim sorusunun cevabı sıkıntılı olduğu için buraya gelmek pek istemezdim. Burada bir kaç kere yemek yedikten sonra artık bu sorunun cevabı benim açımdan net. Menü fiyatları oldukça uygun. Ben genelde Fish&chips, balık çorbası ve meşrubat üçlüsünü içeren kaptan menüyü tercih ediyorum. Fiyatı 17 TL ve fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Balık çorbasını bana göre çoğu balıkçıdan iyi yapıyorlar. Fish&chips her geldiğimde canımı çektirecek kadar lezzetli ve doyurucu. Porsiyon balık, yeşillik ve haşlanmış sebzeler ile birlikte geliyor. Capitol yemek katında bulunan bu mekanın, her gittiğimde yediğim kaptan menüsünü tavsiye ederim..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Izoletta Wine & Steak'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"ife Park adlı etkinlik alanının içerisinde bulunan bu mekanın yeri tam bir cennet. Bahçeköy ormanının ortasında, mis gibi orman kokan ve derin nefes aldığınızda ciğerlerinizi yakan bir bölgede. Burayı gördükten ve hissettikten sonra Kuzey Ormanlarımız yok olacağı için içim acıdı. Mekan çok hoş dekore edilmiş, koltuk grubunun olduğu yerde şömine var. Tavan ve cepheleri tamamen cam ve orman manzarası muhteşem. Amerikalı Şef Jeff Harpel'ın hazırladığı lezzetler de çok başarılıydı. Önden peynir tabağı ve ızgara deniz tarağı aldık. Peynir tabağının çeşitliliği ve lezzetini çok beğendik. Deniz tarağı rakılı favanın üzerinde servis edilmişti ve ben çok başarılı buldum. 350 gramlık bonfile sipariş ettim, çok kalın ve iddialıydı. Ben biraz daha homojen pişmesi için daha ince ve geniş parçayı tercih ediyorum. Etin dışı iyi pişmişken orta kısım az pişrtası oldukça az pişmiş olduğu için orta kısmını tekrar pişirttirdim. Etin lezzetini ve garnitürlerini beğendim. Üstüne de frambuazlı sorbe yanında çikolatalı sufle aldık. Frambuazlı sorbe muhteşem, suflenin lezzeti de ortalamanın üzerindeydi. Servis başarılıydı. Bir şişe şarap ile kişi başı 120-180 TL hesap gelebilir. Özel bir günde güzel bir ortamda şarap,peynir,et yemek için tavsiye ederim.."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Ağababa Döner'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Geçenlerde gittiğimiz Ağababa'nın döneri bizi oldukça memnun etti. Döner bana göre Celal Usta ve Bayramoğlu klasmanında. Et dönerin yağlılığı ve lezzeti yerinde. Tek kusuru bana göre biraz fazla tuzluydu. Belki o akşam bize o şekilde denk geldi. Porsiyon döner salata ve ezme ile geliyor. Salata ortalama, ezme bana yoğun ve lezzetli geldi. Akşam gitmiş olduğumuz için çok kalabalık değildi. Servis şu zamana kadar gittiğim dönerciler içinde en başarılısıydı diyebilirim. Sizi rahat ettirip memnun etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ortamı için de ferah ve klasik diyebilirim. Yanlış hatırlamıyorsam döner porsiyon 18 TL, pilav üstü 19 TL. Salata ve ezme fiyata dahil. Sonuç olarak keyifli bir servisle lezzetli dönerimizi yedik ve güzel bir akşam geçirdik. Tavsiye ederim..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Çanak Kebap & Katmer'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Eski göz ağrım Göztepe Et Lokantası'nın yerine açılan Çanak Kebap'ı test edip onaylamaya gittik. İç mekan özellikle bir bölgede yoğunlaşmış ve oturma düzeni bana sıkışık geldi. Göztepe Et Lokanta'sının iç mekanı bana göre daha başarılıydı. Karanlıkta pek göremedim fakat yemyeşil bahçeyi de bol kapasiteli ve masalı yapıp dümdüz etmişler diye gördüm. Bana göre bahçenin eski hali daha güzeldi. Belki de eski anıların değiştiğini görmek beni üzmüştür. Başlangıç olarak tereyağ, tulum peyniri, zeytin üçlemesi ve yeşillik geliyor. Hepsi başarılıydı, özellikle zeytin çok doğal ve lezzetliydi. Başlangıçlara ilave olarak çiğ köfte, zeytinyağlı lahana dolması ve kuru patlıcan dolması aldık. Çiğ köftenin kıvamı yerindeydi. Kuru patlıcan da lezzetliydi fakat lahana dolması Acıbadem Çanak'ta tattığım muhteşem lezzetinin çok uzağındaydı. Üstüne birer lahmacun aldık. Lahmacunlar masaya soğuk olarak geldi ve tabiki anında geri gitti. Yanında gelen yeşillik uzun süre beklediğinden olsa gerek rengi kaçmış ve lezzetsizdi. Biz de kendisini kullanmayıp sade ve iç malzemenin lezzetini alarak lahmacunumuzu yedik. Sıcak olarak gelen lahmacunlar ortalamanın üzerinde Antep'te tattıklarımın bir tık altındaydı. Eşim Şişten Ali Nazik, ben de Çanak Kebap'ı tercih ettim. Ali Nazik lezzetliydi ve İmam Çağdaş'a yakınsıyordu. İçeriğini beğenerek sipariş verdiğim çanak kebap dışı hamurlu gelince şaşırdım. O yüzden menülerde tüm yemeklerin resmi olursa daha az sürprizli olur kanaatindeyim. Lezzeti güzeldi. Üstüne meşhur katmerlerinden aldık. Katmeri beklerken masaya ani baskın oldu iyi de oldu. İkram olarak ananas, portakal, kahke ve antep fıstığı teşrif etti. Hepsi başarılı, antep fıstığı lezzetliydi. Bunların üstüne katmer gelince biraz duraksadık fakat katmer de kendini yedirdi yani. Lezzeti güzel, fıstığı bol, kaymağı az, şekeri fazla ve hamuru fazla çıtırdı. Bu lezzetle de Zekeriya'nın bir tık altında kaldı. Servis bazen iyi bazen yoktu. Çiğ köfte ve dolma 9 TL, Ali Nazik 26 TL, Çanak Kebap 27 TL, Lahmacun 4 TL, Katmer 15 TL, Kuver 2*3= 6 TL, iki kişi içeceksiz toplam 97 TL ödedik. Sonuç kebaplar, fıstık ve katmer fena değildi. Eksikler var ama eminim düzelir.."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Eataly'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Uzun zamandır gitmek istediğimiz Zorlu Center ve Eataly'e geçtiğimiz hafta sonu gidebildik. Yurt dışında gördüğümüz market ve farklı yemek büfeleri konseptini İstanbul'a getiren Eataly gerçekten bunu uygun fiyatlı, kaliteli ve lezzetli sunabiliyor muydu? gidiş sebebimiz buydu. Girer girmez karşınıza çıkan sebze ve meyve bölümü oldukça çeşitli, fiyatları ortalama. Her yerde bulamayacağınız sebze ve meyveler de var. İlk katta atıştırmalıklar, kuruyemiş, pastane, meyve suyu, dondurma, çikolata ve kahve bölümleri var. Üst katta ise farklı konseptlerde yemek bölümleri, şarap, peynir ve market var. Yemek tercihimiz balık bölümünden yana kullandık ve hava iyi olduğu için dış mekanda oturduk. Dış mekan ve manzara keyifli. Balık market fiyatları uygun gibi gözüküyor. Mahalle arası balık satan balıkçılarda 15 TL olan zargana burada 25 TL'ydi. Tekir 50 TL, Kılıç 110 TL vb. Sıkıntılı olan iki kişi farklı balıklardan az almak isterseniz her biriniz için 15 TL pişirme parası ödüyorsunuz. Sadece bu durumda iki kişi pişirme 30 TL tutuyor. Bence bu konuyu acilen düzenlemeleri lazım. Bu durumda büyük bir balığı pişirtip iki kişi paylaşmak daha mantıklı. Menüyü incelediğimizde en uygun kral balık tabağı dedikleri iki kişilik menü mantıklı geldi. İçeriğinde, 6 çeşit balık mezesi, ızgara levrek ve balık füme vardı. Balık mezelerinde çok başarılı olanlarla birlikte ortalama olanlar da vardı. Balık ızgara ve garnitürleri lezzetliydi. Fümeler çok başarılıydı. İki kişiyi fazlasıyla doyuran bir menü ve şarapla harika gidiyor. Fiyatı 68 TL. En uygun fiyatlı kırmızı şarap Dolcetto'yu tercih ettik. Hafif ve ekşimsiydi. Ortalama bir şaraptı. Fiyatı markette 24 TL, bu bölümde 36 TL. İki kişi toplam 104 TL tuttu. Sular ve ekşi mayalı ekmekler şirkettendi. Sonuçta şarapla terasında şarap balık keyfi yapmak için güzel bir mekan. Eataly'ye, en azından görmek için kesin gidilmeli..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Şehzade Cağ Kebabı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hocapaşa Sokakta bulunan Şehzade'nin Cağ Kebabı İstanbul'un en iyilerinden belki de en iyisi. Etin lezzeti başarılı bir de kıvamında pişirilince yemeye doyamıyorsunuz. Önden aldığımız çorba çok başarısızdı, böyle bir mekana yakışmıyor. Yoğurt fena değildi. Ortam salaş, servisi bir kaç garson idare ediyor. Bir tane garson arkadaş var ki tüm mekana yetişiyor zaten servisi de o toparlıyor. İki şiş 14 TL fakat maalesef iki şişin yeterli geleceğini sanmıyorum. Bu bölgeye gelirseniz buranın cağ kebabını tatmanızı tavsiye ederim..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
The Upper Crust Pizzeria, Bebek'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Her iki şubesine de gittim. Beşiktaş daha çok paket servis için açılmış küçücük bir mekan. Bebek şubesi yerinde pizza yemek için daha uygun gözüküyor. Pizzaları çok lezzetli, malzemeleri bol ve kaliteli. Bunların hepsi birleşince ortaya harika pizzalar çıkıyor. En beğendiklerim, The Upper Crust'ın Pollogo Pesto ve Rıfat'ın Acılı Pizzası. Pesto sos severseniz ilki harika, acılı severseniz ikinciyi tercih edebilirsiniz. Pizzanın yanında verdikleri acılı zeytinyağı ve ekstra ilave edebileceğiniz parmesan peynirlerini beğeniyorum. Bir adet XL pizzayı iki kişi paylaşırsanız fiyatı fena değil. XL pizzası çok aç olmayan iki kişiyi doyurur, tavsiye ederim..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Etiler Uludağ Kebapçısı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Buranın Uludağ Kebabı muhteşem. Konumu, İstanbul'un en sevdiğim Etiler'in en sakin sokaklarından birinde. Döneriyle, tereyağıyla ve sosuyla dört dörtlük bir kebap. Bana göre İstanbul'un en iyisi. Turşu gibi yan ürünler de çok başarılı. Şıra içtiklerim arasında en iyisi. Kaymaklı peynir tatlısı için zaten bir şey demeye gerek yok. Fiyatlar, kaliteli etin fiyatının yüksek olmasından dolayı oldukça yüksek fakat ödediğiniz fiyata değeceğine emin olabilirsiniz. Kişi başı 35-45 TL ödersiniz. Gelene afiyet olur..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
"Şaşkınbakkal'da yemek aklımıza geldiğinde ilk tercih ettiğimiz mekanlardan birisi burası oluyor genelde. Yenilen yemeklerin lezzeti mükemmel olmasa da lezzetleri her zaman iyi ve porsiyonları büyük. Önden domates çorbası aldık fena değildi. Üstüne ben mushroom chicken aldım, porsiyonu büyük ve lezzeti iyiydi. Domates çorbası (6 TL), mushroom chicken (21,5 TL), somon füme salata (22 TL) ve küçük yakut (27 TL) toplam 76,5 TL ödedik. Servis ve ortam başarılı. Çıkışta sıcak çikolata ikramı da hoşumuza gitti. Bu bölgede kalite/fiyat oranı başarılı mekanlardan. Tavsiye ederim..."
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Gultekin Uğur Kasap Döner'e bir resim ekledi 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Deli Heights'i takip ediyor. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Merve Onay'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Begum Guneri'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Gurmestagram Gurmestagram'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Yesempatik Yesempatik'i takip ediyor. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Tuana Yücel'i takip ediyor. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Bilge Uygur'u takip ediyor. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Billur Ekinci'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
İpek Şişko'yu takip ediyor. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Tatar Salim Döner Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Uzun süredir gitmek istediğim Tatar Salim'e ilk defa 4-5 ay önce gidebildim. Hafta içi akşam gittiğim için mekan doluydu fakat çok yoğun değildi. Dönerine gelirsek ben dönerini çok beğendim. Dönerin içeriğinin 1/5'i kuzu eti, bu da lezzetine yansımış. Sanki Konya'da yediğim fırın kebabının döner versiyonunu yedim. Yumuşak, yağlı ve kuzu lezzetindeydi. Lezzet beğenisi biraz damak tadıyla alakalı. Kuzu etini seviyorsanız, buranın dönerinden çok memnun kalacağınıza eminim. Dönerden önce mercimek çorbası söyledik, içinde anladığım kadarıyla et suyu olduğundan lezzetliydi. Lavaşın hamurunda süt olduğundan yumuşak, ince ve ağızda eriyordu. Döner ile birlikte narlı salata, soğan salatası,turşu ve patates kızartması ikram ediliyor. Yan ikramların lezzeti ortalamaydı. Narlı salata, asit oranı daha düşük zeytinyağı ile ikram edilse aslında harika olabilir. En son aldığımız fırın sütlacın lezzeti de vasattı. Fiyatlar uygun. Döner porsiyon 16 TL, mercimek çorbası 4 TL, fırın sütlaç 5 TL. İki kişi toplamda 46 TL ödedik. Dönerini tekrar yemek için giderim..."