info@mekan.com

Filmler

İç sesini susturamayan bir adamın hikâyesi.
Marry Shelly’nin 1818 yılında yazdığı günden beri bir kahraman olmaktan ziyade,zaman zaman üzüldüğümüz zaman zaman sıkıntılarına hak verdiğimiz taraf tutamadığımız bir hikaye olmuştur her zaman.Bu sefer Frankenstein çok farklı bir hikaye ile karşımıza çıkıyor. Bu hikayede 3 boyutlu yazıcı ile oluşturulan ve sonra öldü diye çöpe atılan Frankenstein.Daha Ayağa ilk kalkışı ile neyim ben? Beni kim yarattı?Bu dünyadaki görevim nedir? Gibi insani duyguları sergilemektedir. Ve daha önce izlediğimiz FRANKENSTEIN’lardan daha çok günümüze uygun bir film izleyeceğiz. Ancak hem en üst seviyede teknolojik hem de günümüze uygun olarak çekilmiştir. İçinde bir çok soruların olduğu bu film FRANKENSTEIN’ı hissetmemizi ve ilk defa olaylara birazda onun açısından bakmamızı sağlayacağı için izleyiciye ayrı bir keyif verecektir.
Eşinin ölümünden sonra 5 yaşındaki küçük kızına tek başına ebeveynlik yapmaya çalışan ve geçirdiği nöbetler dolayısıyla tüm hayatı değişen bir babanın, kızıyla kurmaya çalıştığı bağın ve yazarlık kariyerindeki inanılmaz değişimin hikayesinde Russel Crowe’a Amanda Seyfried, Aaron Paul ve Diana Kruger eşlik ediyor.
Sony Pictures Animation’ın Otel Transilvanya 2 filmide, Drak’ın çetesi, tamamen yeni bir canavar komedi macerasıyla geri dönüyor! Otel Transilvanya’da her şey iyiye doğru değişiyor gibi görünmektedir…Drakula’nın sadece canavarlara özel otel kuralı nihayet yumuşamış ve otel kapılarını insan misafirlerine de açmıştır. Ancak, kapalı kefenler ardında Drakula’yı endişelendiren bir durum vardır ki; Biricik torunu, yarı insan, yarı vampir olan Dennis, hiç vampir özelliği göstermemektedir. Mavis, eşi Johnny ile insan akrabalarını ziyarete giderek, kendi kültür şokunu yaşarken, Drak da arkadaşlarıyla Dennis’i “canavar eğitim kampı”a sokar. Ancak, Drak’ın çok çok eski kafalı ve çok çok yaşlı babası Vlad, aile ziyareti için otele gelmektedir.Vlad, küçük torunun saf kan olmadığını ve artık Otel Transilvanya’ya insanların da kabul edildiğini öğrendiğinde, işler daha da kötüleşecektir.
Gerilim ve aksiyonun yüksek olduğu Solace’da; Anthony Hopkins Dr. John Clancy adında sivil bir analisti canlandırıyor. Clancy, kızının ölümünden sonra emekli olan, evliliği sona eren ve sıradışı yeteneklere sahip bir adamdır. Münzevi bir yaşamın içinde; geçmişten gelen gizemli ve acı dolu olayların hesaplaşmasını yaşarken, geleceği görme ve psişik yeteneklerini yaşamından uzak tutmaya çalışıyordur. Ancak FBI Özel Ajanı Joe Merriwether (Jeffrey Dean Morgan) ve Joe'nun genç ve şüpheci ortağı Katherine Cowles (Abbie Cornish), korkunç bir seri cinayet davasının çözümü için ondan başka kimsenin kendilerine yardım edemeyeceğine karar verirler. Clancy’i davaya destek olması için ikna etmeye giderler ancak bu konuda kesinlikle FBI’la çalışmayacağını söyler. Ancak ziyaret sırasında Katherine’in geleceğiyle ilgili bazı görüntüler gören Clancy, fikrini değiştirir ve ekibe dahil olur. Clancy ve ekibin karşısında ise psişik güç konusunda baş etmekle zorlanacakları, zeki ve çok tehlikeli bir katil olan Charles Ambrose (Colin Farrell) vardır. Soluk soluğa izleyeceğiniz; aksiyon ve gerilim dolu Solace, alışıldık bir cinayet hikayesinden öte, farklı boyutların varlığı ve yaşamın içindeki bir çok değeri sorgulatacak cinsten bir film. Solace; Akademi ödüllü Anthony Hopkins’in usta oyunculuğunun yanında Colin Farrel, Jeffrey Dean Morgan ve Abbie Cornish’ın muhteşem performanslarıyla, 2015’in en iddialı yapımları arasındaki yerini şimdiden aldı.
Modern dünya bünyesinde birçok gizem bulunduruyor, ancak en şaşırtıcı gizem dünya üzerine Kara Ölümü getirecek acımasız cadıların aramızda yaşayıp yaşamadığıdır. Cadı avcısı orduları, yüzyıllarca doğa üstü düşmanlarına karşı dünyanın her yerinde savaştı. Cesur bir savaşçı olan KAULDER, KRALİÇE CADI’yı ve onun takipçilerini katletmeyi başarır. Ölümünden hemen önce KRALİÇE, KAULDER’i ölümsüzlüğü ile lanetler, karısı ve çocuklarıyla ebediyen ayırır. Bugün KAULDER, türünün kalan tek örneğidir ve yüzyıllarını cadıları avlayarak geçirmiştir. Ancak KAULDER’e farkettirmeden, KRALİÇE CADI katilinden intikamını almak için dirilir ve insan ırkının geleceğini belirleyecek olan savaş başlar.
Evlenmeden Olmaz, modern çağda evlilik baskısı ve korkusu arasında sıkışıp kalmış kızların ve erkeklerin öyküsü. Zeynep ve Yavuz birbirine çok aşık bir çiftken Zeynep'in evlilik arzusu, Yavuz'un ise evlilik korkusu yüzünden ayrılırlar. Ancak ikisi de birbirini unutamaz. İşi sebebiyle bir araştırma yapmak için ''evlenmeden olmaz'' isimli bir çöpçatanlık bürosuna giden Zeynep ve iki arkadaşı Melisa ile Ayşe, orada Adnan denilen tuhaf, çılgın bir çöpçatanla karşılaşırlar. Adnan, Zeynep'e Yavuz'u unutturacak birini bulur. Ancak bulduğu kişi; hepsinin başına beklenmedik işler açar.
Yeni Paranormal Activity hikayesinde yeni bir aile ile tanışıyoruz; Fleege' ler. Baba Ryan, Anne Emily ve küçük kızlar Leila ile yeni bir eve taşınırlar. Taşındıkları ev de bir video kamera ve garajda da bir kutu kaset bulurlar. Kameranın lensinden baktıklarında etraflarında olan Paranormal Aktiviteleri görmeye başlarlar.
İstanbul’un plazalar tarafından kuşatılmış bir mahallesinin göbeğinde bir halı saha… Yüklü miktarda borcu olmasına rağmen sahalarını inşaat şirketine satmak istemeyen Soyugüzel ailesinin çocukları Turgay ve eski futbolcu ağabeyi Tufan içinde bulundukları kötü durumdan kurtulmanın çözümünü büyük ödüllü bir sokak futbolu turnuvasına katılmakta bulur. Kazanması çok zor bu turnuvada başarılı olmaları için ihtiyaçları olan ise sağlam bir takımdır.Turgay ve Tufan’ın yardımlarına babaları Rıza’nın seneler içinde keşfettiği yetenekli futbolcuları kaydettiği kara kaplı defter yetişir ve başında antrenör olarak Tufan’ın bulunacağı takım kurulmaya başlanır: Mahallenin en iyi futbolcusu genç Turgay, Diyarbakırlı Memo, Klarnetçi Selim, özel bir üniversitede okuyan Kerem, din kitapları satarak hayatını kazanan Mümin, kardeşini iç savaş yaşanan memleketinden kaçırmaya çalışan Afrikalı Puma ve Turgay’ı kendisine aşık edecek olan spor akademisi öğrencisi Gülgün… Ve tüm takımı kendi çocukları gibi kucaklayan anneleri Nesrin… Hızla değişen Dünya’nın, daha da hızla değişen Türkiye’sinde, “Takım: Mahalle Aşkına”, birbirinden farklı bir grup insanın, farklılıklarını bir yana bırakıp, asil bir amaç uğruna birleşmelerini konu alan ilham verici bir başarı öyküsü…
‘’Senna’’, ‘’Far North’’ gibi filmleriyle tanınan, BAFTA ödüllü yönetmen Asif Kapadia, AMY filmiyle, 6 kez Grammy Ödülü kazanmış ünlü şarkıcı Amy Winehouse’un yürek burkan hayat hikâyesini sanatçının kendi sözleriyle beyazperdeye taşıyor. Gün yüzüne çıkmamış arşiv görüntülerinin ve daha önce dinlemediğimiz şarkıların da yer aldığı, vurucu, duygu dolu film, pek azımızın yapabileceği bir şekilde yaşadığımız dünyaya ışık tutuyor. AMY, kalbinden geçenleri ve kendi iç dünyasının sorunlarını, kaleme aldığı şarkılara taşıyan bir jenerasyonun yetenekli ve saf caz şarkıcısı…Yeteneği ve hemen herkesin beğenisini kazanan şarkılarıyla modern dünyamızın en başarılı şarkıcıları arasında yerini aldı. Onun bu büyük başarısı, medyanın insafsız ve saldırgan bir şekilde sorunlu ilişkilerini ve benimsediği hayat tarzını sorgulamasının gölgesinde kaldı. Amy Winehouse, alkol zehirlenmesi sonucu 2011 yılının Temmuz ayında hayata veda etti. Öldüğünde 27 yaşındaydı.
Whitey Bulger aynı zamanda eyalet senatörünün de erkek kardeşidir ve FBI muhbiri olmayı kabul etmiştir.
Genç bir kadın, çekici bir yabancı kalbini çalınca, sonsuza dek peşini bırakmayacak sırlarla dolu, kan kırmızısı toprağa sahip bir dağın tepesindeki eve sürüklenir. Gerçek, Kızıl Tepe'de tutku ile karanlık; gizem ile delilik arasındaki çizgide yatmaktadır. Kızıl Tepe, yönetmeni Guillermo del Toro’nun hayalgücünün bir ürünü olan, Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska ve Charlie Hunnam’ın rol aldığı doğaüstü gizem türünde bir film.
Çocukların favori çizgi serilerinden My Little Pony: Equestria Girls’ün yeni macerası MY LITTLE PONY: EQUESTRIA GIRLS – ARKADAŞLIK OYUNLARI filminde Canterlot High, dört yılda bir düzenlenen “Arkadaşlık Oyunları”nda diğer okulların takımlarıyla yarışmaktadır. Kıyasıya geçen karşılaşmaların sonunda kupa hep Crystal Prep’e gitmektedir. En iyi olduklarını herkese göstermek isteyen kahramanlarımız Fluttershy, Pinkie Pie, Rainbow Dash, Rarity, Applejack ve Sunset Shimmer güçlerini birleştirerek kupayı bu kez kendi okullarına getirmek istemektedir. Ancak arkadaşları Twilight Sparkle’ın rakip takımda yer aldığını fark ettiklerinde hepsi çok şaşıracaktır.
Serhat sevgilisi Burçakla sorunlu olan ilişkisini düzeltmek, ayrıca arkadaşlarıyla da vakit geçirmek için annesine miras kalan satılık köy evinde kısa bir tatil planlar. Okuldan arkadaşları Semih, Ceyda ve sevgilisi Burçakla miras kalan eve doğru yolculuk yaparlar. Mekana ulaştıklarında evin eski hali ve alışık olmadıkları yaşam şartları onlara garip gelse de okulun stresinden uzaklaşmış olmak ilk başlarda hoşlarına gider fakat Ceyda’nın fal merakı ve içine kapanık kişiliği ile huzursuz tavırları bir süre sonra arkadaşlarına rahatsızlık verir. Tatillerini Ceyda’nın kaprisleriyle bitirmek istemeyen Serhat, sürekli ortamı kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Bir gece köyün muhtarı olduğunu söyleyen birisi kapılarını çalar, Serhat’ın annesine miras kalan ev ve evin eski sakinleri hakkında konuşur, Serhat´ın hakkında bu güne kadar Serhat´ın hiç bilmediği, bir hikaye anlatır... Serhat ve arkadaşları ilk defa karşılaştıkları bu yabancı kişiye itibar etmeseler de Ceyda’nın huzursuzlukları ve yaşanan gariplikler kafalarını karıştırır. Muhtarın sözleri, yaşanan gariplikler karşısında, tatili bitirip gitme kararı alırlar fakat bir güç onları sürekli engellemekte gitmelerine izin vermemektedir…
Hakan ve Mehmet, üniversitede tiyatro-yazarlık bölümü okumuş iki arkadaştır. Kan bağı bulunmayan iki kardeş, yoldaş ve sırdaş da denebilir. Öğrencilik yıllarında idealist davranan bu gençler, mezun olup da hayatın gerçekleriyle yüzleşince, ideallerinden vazgeçmek zorunda kalırlar. Ancak bu tam bir vazgeçiş olmamıştır çünkü kendilerine bunu itiraf etmek istemiyorlar, hayatın zorlukları karşısında değişime uğramaktan sakınıyorlardır. Fakat hayat onları çoktan değiştirmiştir bile, çok sevdikleri tiyatroyu gönül rahatlığıyla yapabilmek için sektöre, yani “dizi-film” piyasasına üretim yapmaları ve ürettikleri işi piyasadan birilerine pazarlamaları gerekiyordur.