info@mekan.com
Kangurular K.

Kangurular K.

2530
puan
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Şehzade Cağ Kebabı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hocapaşa Sokağının iddialı Cağ Kebapçısına, bizim gitmemiş olmamız yakışmazdı. Mekan küçük ve salaş. Bölge itibari ile turistler için de popüler. İstanbul'da cağ kebabının en lezzetli yapıldığı mekanlardan birisi. Cağ şişlerinin tadı damağımızda kaldı. porsiyonda iki şiş veriliyor ve 14 TL. Önden aldığımız mercimek çorbası ise tam bir hayal kırıklığıydı. Böyle bir mekan herkesin sunabildiği bir çorbayı iyi yapmak durumunda diye düşünüyoruz. Bunlar dışında yanında verilen soğan-domates tabağı ve sipariş ettiğimiz yoğurt ortalamaydı. Cağ Kebabı için her zaman gelinebilecek mekan."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Hasırlı Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Başakşehir'de İstanbul temalı, Osmanlı motifli hoş dekorasyonu ile kahvaltıdan akşam yemeğine tercih edilen bir restoran. Hafta içi ve hafta sonu açık büfe kahvaltı sunuluyor. Çocuk oyun alanı, otopark ve vale hizmeti, Osmanlı ve Klasik Türk Mutfağı yanı sıra Kebap, Izgara ve Pide çeşitleri de mevcut. Kahvaltı çeşitlerinde ıspanaklı börek ve ev yapımı reçel gayet başarılı. Bence bu kadar tatlı ve pasta çeşidine gerek yok, kahvaltıda aslolan kaliteli ve yeterli çeşitliliğe sahip olmak. Çayın termoslu çaydanlıkla masaya bırakılması pratik bir uygulama ama kimi açık çay, kimi koyu çay sever. Tercihe göre sunulmasında fayda var."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Espressamente Illy, Kanyon Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"illy 1933 yılından bu yana hayatının kalitesine önem veren insanlara, doğanın yetiştirebileceği en iyi kahve çekirdeklerini sunmayı amaçlamış ve bu amaçla, illy dünyaya eşsiz İtalyan kahvesini tanıtmak için Espressamente illy'yi kurmuş Espressamente illy, dünya çapında 34 farklı ülkedeki 200 kafesiyle, 2009 yılından bu yana da Türkiye'de de bulunmakta .Eşsiz İtalyan kahvesinin dünyadaki elçiliğini yapan Espressamente illy'nin Kanyon şubesindeyiz.Buranın diğer Avm içi kahvecilerinden farklı yanı kendinizi dışarda ve cadde üstü bir cafede hissetmenizi sağlaması sanırım.Oturduğumuz süre boyunca havanın kararmasını ve serinlemesini hissedebiliyorsunuz. Bu serin havada içimizi ısıtacak bir kahve molası vermek için ideal bir mekan. Americano kahvelerimizi söyleyip sohbete başlıyoruz kahvenin içimi ve aroması yerinde ve dahada önemlisi kokusu insanı rahatlatıyor. Muhabbet her yudumda koyulaşıyor, her yudumda kahvenin hatırı kalıyor bizde.Biraz hatırımız varsa bizi dinleyin ve burada sıcak bir mola verin kesinlikle tavsiye ediyoruz."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Mmy Tantuni, Ciğer'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"MMY Tantuni İstanbulda Mersin tantuniyi en iyi yapan yerlerin başında geliyor. Basın ekspres yan yolda bir benzicinin içinde başlayan küçük bir işletme, şimdilerde 4-5 yerde şubeleri ile kalitesini bozmadan devam ediyor. Hizmet anlayışı ve müşterisine verdiği önem her zaman kendini hissettirmektedir. Tantuninin tadını en iyi şekilde almak istiyorsanız yarım ekmek tantuni acılı ve soğanlı alın. Bunun yanısıra ciğer ve kuzu şişleri de çok iyidir. Mercimek çorba, tavuk pilavları da oluyor onları da iyi yapıyorlar. Fiyatları diğer tantunicilere göre yüksek olabilir ancak ekmeğin içinde gördüğünüz etin en iyi kısımlardan seçilmiş ve hazırlanmış olduğunu göreceksiniz."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Urfa Zaman Ciğer ve Kebap'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Aksaray Horhor bilindiği üzere kebapçı mekanı. İnsanlar İstanbulun birçok yerinden buraya kebap yemeye geliyorlar. Horhora yaklaştığınızı etrafa yayılan kokulardan anlayabiliyorsunuz. Burada işinde iyi birçok mekan var. Bunlardan bir tanesi de Urfa Zaman Babonun yeri. Babo hem Aksaraya hem de Beylikdüzü taraflarında da yerler açtı yada akrabaları açtı,Horhor ışıklardan girdikten sonra sağdaki küçük dükkan en popüler yeri. Burada ciğer, Adana kebap yemenizi tavsiye ediyorum. Urfa usulü yanında gelen ezme enfes oluyor.Açık ayranları da birçok yere göre iyidir. Kredi kartı geçmez buna göre hazırlıklı olmanız lazım."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Afiyet Et'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Etini seç ve pişirsinler. İstanbulda bu konsepti uygulayan ilk mekanlardan birisi Afiyet Et. Bu konsept o kadar çok talep gördü ki sadece kasap olan diğer şubelerinde de aynı konsepti uyguladır. Alt katta kasap reyonunda etlerinizi seçiyorsunuz, yanına içecek, salata, ekmek v.s. de alıp üst kata pişirme kısmına geçiyorsunuz. Kuzu, dana, tavuk, sakatat, tavşan v.s. et çeşitleri mevcut. Etin çeşidine ve miktarına göre bir pişirme bedeli alınıyor. yine de herhangi bir restoranda burada yediklerinizi yeseniz en az 2 katı para ödersiniz. Hafta sonu inanılmaz yoğun oluyor. #KanGurular"
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
"Daha önce çeşitli şubelerini denediğimiz mekanın bir de Başakşehir Mall of İstanbul'da bulunan şubesini denedik. Beeves Burger Special menü olarak doyurucu, 140 gr. dana eti kullanılıyor. Tat olarak ve içerik olarak gayet iyiydi. Sarımsaklı mantar güzel bir tat vermiş. Özellikle çocuklara burger yedireceklerse bu tarz yerleri tercih etmelerini tavsiye ederim."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Zübeyir Ocakbasi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Taksim'de ocakbaşı denince ilk akla gelen mekan burası. İçeri girince bunun haklılığını gösterir şekilde buram buram nefis kebap kokuları her yerde. Önden patlıcan salatası, yoğurtlu semiz otu, soğan söğüş, bol maydanozlu salata alarak başlıyoruz. Özellikle patlıcan salatası çok başarılı. Ara sıcak olarak ciğer istiyoruz. Bu mekanın ciğerini çok sever ve başarılı bulurum. Harika pişmiş, içi sulu, yanmadan, kurutmadan servis edilmiş bir lezzet. Sonrasında kaburga, adana ve çöp şiş istiyoruz. Kaburga ızgara bir harika. Bir kebapcıya yakışacak lezzet ve kalitede. Bu mekanın farkını koyan bir lezzet. Mekan her daim çok kalabalık ve turistler tarafından da keşfedilmiş bir yer burası. En üst . bulunduğumuz katta, 5 masada turist vardı. Kokuyu onlarda almış. :) Kapıda, içeri girmek isteyen turiste 4 gün sonrasına rezervasyon yapıyorlardı. Burasıda turistik bir yer olmasına karşın, lezzetlerini koruyan bir yer. #KanGurular"
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
La Trattoria'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Adını sıkça duyduğumuz bu iki aylık mekanı, bir de biz deneyelim dedik. Oturma alanı olarak küçük olan iç mekan, sade ve hoş dekore edilmiş. Yüksek tavanlı olmasından dolayı ferahlık söz konusu. Kibar bir şekilde içeriye buyur edildik ve hemen menülerimizi istedik. Menüde fiyatlar ne ucuz ne de çok pahalı sanki tam kararında gibi. Zaten yediğiniz yemekten sonra bu fiyat onun hakkıdır diyorsunuz. Hiç başlangıç vs. ye girmeden direkt ana yemeklerimizi sipariş ettik. Mekanda taş fırın olmadığı için tercihlerimizden birini pizza olarak kullanmadık. Kuzu incik ve yaban mantarlı risotto ve ızgara atlantik somonu sipariş ettik. Önden ikram olarak harika ekmekler ile sarımsak, sirke, zeytinyağı karışımı geliyor. Zeytinyağı ile birlikte yağlı ekmekler biraz ağır olsa da oldukça lezzetli. Mekanın cabernet sauvignon ev şarabından istiyoruz fakat 75cl olarak sipariş edebileceğimizi öğreniyoruz. Yarım karaf olmaz mı? isteklerimizi servis yapan arkadaş kırmıyor ve o şekilde servis ediyor. Bizce de iki kişi gelip yedikleriyle hafif alkol almak isteyenler için yarım karaf uygulaması da yapılmalı. Sipariş ettiğimiz kuzu incik ve yaban mantarlı risotto gerçekten çok başarılı. Et lezzetli ve yumuşacık. Risottonun diriliği de tam kıvamında. Tabağın içinde gelen şekerli turuncu malzemenin soğan reçeli olduğunu öğreniyoruz. O da risottoya güzel bir lezzet katmış. İki kişi 120 TL gibi bir hesap ödüyoruz. Menüler de resimler de görülebilir. Hoş bir ortamda, lezzetli yemekleri, fiyat olarak çok da uçmadan yiyebileceğiniz bir mekan."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Papa John's Pizza, Sapphire Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Evimize yemek sepetini kullanarak verdigimiz siparisle gelen Papa John's pizzasi hosumuza o kadar gitti ki isletmenin bulundugu yerden geçerken, evdeki lezzeti aklimiza takilmis ki yerinde gidelim yiyelim dedik.?? Yemegimizi yedikten sonra bu isletme üzerine yorum yazma karari aldim. Babasinin islettigi mali yapisi düsük olan restoranta destek maksadiyla sattigi 1971 model Camaro Z28 arabasiyla aldigi firinda, pizza yapmaya baslamis bir kisiden bahsetmek istiyorum. Ilk subesini 1985 yilinda Kentucky’de açan Papa John’s Pizza Restoranlari, bugün toplam 32'yi askin ülkede 4.000 restorani ile hizmet vermekteymis. Papa John's Pizza'nin kurucusu John Schnatter kariyerine, lisede okudugu dönemde, lokal bir pizzacida çalisarak baslamis ve bu dönem boyunca, pizza endüstrisindeki en büyük eksigin, üstün kalitedeki pizzalari müsterilerin kapisina kadar ulastirmak oldugunu kesfetmis. Bu sekilde degisik hayat hikayeleri olan, kazanmayi amaç edinmis birçok firma var. Çogunu denemedim ancak bu isletmenin yedigimiz Süper Papa ve Küçük Italya çesidi olan pizzalarini çok begendik. Firmanin çok degisik kampanyalari olabiliyor. Biz o zaman 1 tane alana 1 bedava kampasina tabiydik. Gittigimizde çalisanlarini güleryüzlü ve sicak gördügümüz bu mekani tavsiye ederim."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Orkide Pastane & Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Gaziantepte geçirecegimiz kisa zaman sürecinde tadim aktivitesi olarak planladigim 3 istasyonun ilk ayagi Orkide Pastanesiydi. Havanin kapali, arada sira çiselemesi ve üzerine de oldukça kuru olmasi, biraz kendi içimizde keyifsizlik olmasa da belli seviyede olusmus kasveti iyiden iyiye hissetmemize neden oldu. Imdadimiza Orkide Pastanesi yetisti. Mekanin dis tarafinda bulunan masalardan köseye yakin bir yere yerlesir yerlesmez, içimde heyecan ve merak dolu bakislarla bu kadar methedilen mekanin ürünlerini incelemek maksadiyla kendimi pastanenin iç kismina attim. Pastanenin iç dekoru gerçekten görsel bir keyif verirken, tezgahinda bulunan ürünleriyle müsterilerini kendine çekebilecek bir albeniye sahip oldugunu hissettirebiliyordu. Sabah kahvaltisini evde yapmistik. Bundan dolayi pisman da degildim. Iyi bir kahvaltiydi. Orkideye has unlu ürünleri ve sütlü tatlilarin esliginde yeme niyetindeydik. Nitekim de bu sekilde gerçeklesti. Lezzetleri harikaydi. Mekanda içtigimiz çay hosuma gitmedi, aciydi ve bunu garsonlarla paylastim. Garsonlarin servisini yeterli bulmadim. Kendi aralarinda fazla konusup sohbet ediyorlardi. Genel itibariyle mekan tercih edilebilir. Ancak halkla iliskileri biraz düzeltmeleri gerekiyor. Mekani tavsiye ederim"
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Kral Burger'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kral Burger 1971 yilindan beri 1.Levent Aytar caddesinde bu isi yapmakta. Yani sadece hamburger satiyor. Bu konuda Kristal ile birlikte en eski firmalardan biri. Bu defa cheseburger denedik yine o meshur zeytinli sosundan koydurduk. 2 sene önce Kral burger hakkinda ilk yaptigim yorumda lezzetine 5 yildiz verdigimi farkettim. Simdi düsünüyorumda hayatimiza gire gurme burgercilerden sonra artik buranin lezzeti bana çok iyi gelmiyor.Sadece sosunu begeniyoruz gibi.Yinede 43 yillik bir aliskanlik oldugu için umarim uzun seneler daha devam ederler. Ama tavsiyem Hamburger çesitlerini ve özellikle soslarini zenginlestirmeleri."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Osmani Restaurant, İstinye Park Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Dönem dönem degisik mutfaklari sunan Osmani, suan Mardin yöresine ait yemekleri sunuyor. Patlican sögürme bunlardan biri. Patlican sevenler için güzel bir lezzet. Üzerinde nohuttan biraz daha büyük köfte ile servis ediliyor. Bazi yerlerde kiyma ile servis yapilan yemek, Mardin'deki kadar basarili olmasada, gayet güzel. Lezzet olarak iyi bir restoran olan Osmani, servis olarak her gittigimde geriye gidiyor. 3 farkli garsondan 3 kere su istememe ragmen, bir türlü masaya su gelmedi. Yemek sonu çay istedik o da gelmedi."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Bizim Köfte, Altunizade'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"3. KanGurular Etkinliğimizi bu mekanda yaptık. Bu bölgeyi ve burayı tercih etmemizin birinci sebebi iki yakadan gelenler için ulaşımı kolay bir noktada olması (Altunizade Metrobüs durağına yakın) ikinci sebebi ise bu şekilde yapılan grup toplantıları için sakinliği itibariyle uygun olmasıydı. Önünde bulunan ücretsiz otopark araçla gelenler için çok kullanışlı. İç mekan ferah ve çevresi kapalı olan bölmeler var. Bahsedilen böyle sakin bir bölgeye oturup etkinliğimize başladık. Genel olarak tüm köfteler tadılmak istendiği için karışık köfte tabağı alındı. Karışık köfte tabağı, parmak köfte, bizim köfte, kaşarlı ve acılı köfteden oluşuyor. Genel olarak köftenin lezzeti ortalama bulundu ve en çok kaşarlı köfte beğenildi. Köfteden önce ortaya köz patlıcan, kırmızı biber ve piyaz söylendi. Hepsi fena değildi. İkram olarak da biber turşusu, biber sos ve sıcak sıcak minik pideler geldi. Biber sos ve pideler başarılıydı. Yemeğin üzerine alınan tahinli kemal paşa tatlısı da beğenildi. Yemeğimiz bittikten sonra defalarca çay ister misiniz? diye soruldu ve mekan kapanana kadar çay servisi yapıldı. Fazladan alınmış çaylar da adisyonda yoktu. Bu bakımdan mekanı tebrik ederiz. 8 kişi 222 TL hesap ödedik. Keyifli ve hoş sohbetin olduğu başarılı bir etkinlikti."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Mahalo Coffee Shop'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yaklasik 1,5 ay önce açilan bu mekani deneyelim istedik. Vaktimiz fazla olmasa da mekanin rahatligi ve çalisanlarin pozitif havasi hosumuza gitti. Bir koltukta kedi ve yavrulari uzanmisti. Çogu kisi disarda oturmayi tercih etmisti pastirma yazi nedeniyle. Mekan eski Frenk by Chef'in yerine açilmis. Dekorasyon yine sade ama bu kez kitap, dergi, kahve fincani gibi objelerle biraz doldurulmus. Iyi de olmus dogrusu. Turistik brosürler, kahve ile ilgili dökümanlar ve fonda Irlanda müzigi. Kahve yaninda sunulan kurabiye ve kek çesitleri de var. Tok oldugumuz için denemedik ama güzel görünüyordu. 16 saat kadar dinlendirilen, daha hafif bir kahve türü de vardi. Mahalo kelimesinin felsefesini ayrica anlatiyorlar. Hirdavatçilar Çarsisi'nin dibinde böyle bir mekanin varligi tam bir sürpriz. Karaköy'ün çehresi her gün degisiyor."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Ortaklar Kanat & Dürüm Evi'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Mecidiyeköy'ün arka sokaklarında bulunan bu kebapçı genelde öğlen arası çalışanlara hizmet veriyor. Hafta sonu bu bölgede karnımız acıktığında burayı denemeye karar verdik. Mekanın ortamı bildiğiniz kebapçı. Masaya oturup sipariş verene kadar önden ezme, salata, kaşarlı ezmeli kızarmış lavaşlar servis ediliyor. Adana, çöp şiş ve kanat sipariş ettik. Adana ve kanat ortalama, çöp şiş fena değildi. Salata ve ezme başarılıydı. Ezmeli kaşarlı lavaşlarda, ezme fazla geldiği için biraz suluydu. Ezmeli ve kaşarlı lavaşı, ilk defa bir kebapçıda tadıyoruz, değişik bir çalışma. Aslında lezzet notumuz 3,5 yıldız. Tıka basa doyuyor ve üç kişi tüm yediklerimiz ve üç ayran için 45 TL ödüyoruz."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Saraykapı Tava, Beylikdüzü'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Istanbulda gözü kapali lezzetli Sac Tava yiyebileceginiz mekanlardan bir tanesi Saraykapi. Avrupa yakasinda farkli lokasyonda yerleri var. Burası Esenyurt'ta bulunan şubesi. Kuzu etinden olanin lezzeti nefis oluyor. Her gittiginizde ayni lezzeti ve hizmeti bulabilmemiz de önemli.Ayva mevsimi bu aralar giderseniz kaymakli ayva tatlisi denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Armada Teras Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Armada teras Istanbul yaz gecelerinin klasigi olmus konum itibariyle essiz bir mekan.Bir tarafta Marmara Denizi ,Adalar,Kadiköy diger tarafta ise Ayasofya Sultanahmet Camii manzarasiyla çevrili tarastan Istanbul silüeti doyasiya seyredilmekte. 1994 yilinda kurulmus Armada Otelin bünyesindeki Restorant hem otel müsterilerine hemde misafirlerine hizmet vermekte. Kahvalti için gittigimiz mekanin kapali teras bölümüne oturduk. Güzel havalarda manzaranin tadina doyum olmuyor. Açik büfe seklinde sunulan kahvalti çesitleri çok zengin olmasa da yeterliydi.Semaverde gelen porselen demlikli çayimiz harikaydi. Terasta bizi sik sik ziyaret eden martilar kahvaltimiza eslik ettiler.Kisi basi kahvalti 35 TL. 12 yas alti çocuklardan ücret almiyorlar.Kapali otoparklari mevcut. (Ücretli) Sef Garsonumuz Vahdettin bey'in bizi kapida karsilamasi,mekandan ayrilana kadar Ismimizle hitap etmesi,merak ettim nerede kaldiniz demesi, ayrilirken bizi sereflendirdiniz deyip kahvemizi içmeden birakmayiz demesi asansöre kadar ugurlamasi bizi hem sasirtti hemde onere etti dogrusu.Her mekana böyle Vahdettin bey gibi Sef Garsonlar lazim gerçekten.Profesyonellik böyle bir sey olsa gerek.Memnun kalmaniz için her seyi yaptilar her ricamizi memnuniyetle yerine getirdiler.Servis adina tam puani hakettiler. Mekani kesinlikle tavsiye ederim."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Köfteci Ramiz, Historia Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Historia Avm'de yemek mekanlari içinde fazla alternatif olmamasindan dolayi tercih ettigimiz bir mekan Köfteci Ramiz. Genel olarak zincir markalardan haz etmesekte konu et olunca bir ilgimizi çekmiyor degil. Salata bari oldukça basarili Orta boy salata tabagi 8 TL doldur doldurabildigin kadar.Bir köfte bir de Antrikot istiyoruz ve özellikle Antrikotun az pismesini tembihliyoruz.Antrikot incecik yaprak ciger gibi ama tembihimizi dinlemis çok pisirip kurutmamislar.Köftesi orta derecede ne çok lezzetli nede çok yavan. Yemek sonrasi çayda ikram ettiler.Mekanin terasinin olusu iyi bir avantaj sagliyor kendilerine. Antrikot 19 TL fiyat iyi ama porsiyon küçük.köfte 13 TL."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Has Fırın'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Tuzlanin herkes tarafindan bilinen sahil kesiminin yaninda, sahilden söyle yukari dogru yürümeye basladiginizda eski ahsap cumbali evleride görürsünüz. Aslinda görünen yüzünün yaninda görünmeyen tarihi bir yüzüde vardir. Bu tarihi dokunun içinde tarihi çok çok eskilere dayanan bir firin "Has firin"... Geçtigimiz yillarda bu konsept hemen yani basina Has firin plus adi altinda bir kafede açti. Artik bu essiz güzellikteki lezzetlere eve gitmeyi beklemeden de ulasmaniz mümkün. Son zamanlarin tabiri caizse moda tatlisi Trileçe de yapiliyor Has Firinda. Eger yolunuz Tuzlaya düserse mutlaka bu tarihi sokaklari arsinlamali, Has firinda bir mola vermelisiniz.."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Mehmet Emin Ciğer & Kebap'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Elit bölgenin elit ciğercisi. Ocakbaşı mekanın ortasında. İkramlar sıradan değil. Özellikle salatadaki nar ekşisinin lezzeti mükemmel çünkü Hatay'dan geliyor. Zeytinyağı ise Balıkesir'den. Sunumlar görüldüğü gibi hoş. Baharatlar ciğerin yanına dizilmiş. Ciğerin kıvamı tam istediğim gibi. İçi sulu sulu. Trakya kıvırcık kuzu ciğeri kullanılıyor. Ardından denediğim çöp şiş de lezzetliydi. Arkadaşım da yerken beni onayladı. Markalı şalgamlar arasında içebileceğiniz en iyisi burada. Ali Göde şalgamını için farkı görün. Tatlı olarak İmam Çağdaş'tan baklava geliyor, bu da çok önemli bir konu. Detaylara önem vermişler. Sosyal medyanın gücüne inanan bir işletmecisi var. Fiyatlar bölgeye göre normal sayılır. Hayırlı olsun diyoruz :)"
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Meat & Meet Kasap Dursun'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sisli de Hem kasap hemde Steak Hause tadinda bir mekan açilmis.Duyduk ve geldik deneyelim dedik. Silahsör caddesindeki mekanin aslinda yillardir bu caddede kasaplik yapan kasap Dursun oldugunu ögrendik.Hemen karsisinda olan kasap dükkanlari faaliyetin sürdürmekte, bu mekanida Eylül ayinda açtiklarini ögrendik. Dry Aged buzdolaplari mevcut etlerini 28 gün dinlendirdiklerini söylediler.Etlerini Amasya,Bursa ve Çanakkaleden getirttiriyorlarmis ve iki günden fazla tezgahta et kalmiyormus.Fiyatlarida gayet makul resimlerde paylastigimiz fiyat listesini ve menüyü görebilirsiniz.Lokum denemek istedik steak tahtasiyla servis edilen Lokum un yaninda haslanmis sebzeler ve patates geldi.Gayet doyurucu bir porsiyondu. Bu tip yerleri kesfetmek iyi oluyor çok göz önünde olmadigi için fiyatlar çok iyi geldi bize.Mekana gelecek olursak yeni oldugu için hos bir dekoru var.Ates tugla duvarlari arka taraftaki bahçesiyle sakin nefes alinacak güzel bir ortam yaratmislar.Yemegin arkasindan güzel çaylarini mutlaka için.Kesinlikle tavsiye ederiz."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Tarihi Sebat Et Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sirinevler civarindaysaniz denenebilecek güzel bir esnaf lokantasi. Karadeniz yemekleri ve döneri meshur. Döner yaprak döner ve kalin kesiliyor. Sade yada pilav üstü deneyeceksiniz. Iskenderi çok iyi olmaz yaprak dönerin. Dönerleri güzel ve lezzetli. Pazi sarmasi, komposto deneyebilirsiniz.Servis çok hizli. Genel olarak esnaf lokantalarinda oldugu gibi. Kuru fasulye daha iyi olabilir kullandiklari fasulye kaliteli ama lezzet orta seviyede."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Panayır, Kentçarşı Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ataşehir'in başarılı mekanı. Hafta içi sabah kahvaltisi için ugrak yerimiz. Lezzetli börek ve sandiviçleriyle güne baslangiç noktasi. Kurabiyeleri, pastalari, sarküteri bölümüyle ve mezeleri ile fark yaratiyor. Özellikle kavurmali yumurtasi ve pastirmasi harika. Fiyatlar biraz yüksek. Bazı başarılı lezzetleri için tavsiye ederiz.."
Kangurular K.
60 Yorum 51 Takipçi
Kırmızı Barbekü'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kırmızı adını kırmızı ile yazarsanız ne olur. Tabii ki dikkat çekici olur. Kırmızı Barbekü dikkat çekecek bir şekilde hazırlanmış olan tabela ile Küçükyalı sahilde istemeseniz de gözünüze çarpıyor. Konumu itibariyle ulaşım rahat. Adını mekanın her yerinde hissediyorsunuz. Ya biz nereye gelmiştik ya da geçende barbekü yediğimiz yer neresiydi gibi soruları havada bırakmayacak seviyede adını hafızalarımıza kazıdı. Çünkü kırmızı havalandırma bacaları ile döşenmiş bir yeri unutmak zor olsa gerek. Burada bizim alışmış olduğumuz klasik masa düzeni yok. Çünkü her masada bir barbekü ya da bizim Türk usulünde bildiğimiz ocak başı var. Ocak başından tek farkı burada usta bana oraya bir Adana at demiyorsunuz. Maşa neredeydi diye masanın geneline soruyu sorup etleri kendiniz pişiriyorsunuz, istediğiniz kıvamda. Barbekü etrafında tabakları koyduğumuz alan siyah mermerden yapılmış. Masanın ortasında iki tarafa eğimli bir ızgara bulunuyor. Bu ızgaranın altında ise uyuyan güzel var. Uyuyan güzeli uyandırmak için öpmek gerekmiyor. Izgara altındaki külleri biraz alt üst etmek yeterli. İşte ızgaranın altında yatan fındık kabuklarının ahengi ile oluşmuş ateş açığa çıkıyor ve için için yanıp ızgaranın ısınmasını sağlıyor. Masaya oturmadan ne yemek istiyorsak siparişini verdik. Etlerimizle beraber tabii ki bir mangalda olmazsa olmaz soğan, domates, biber ve kaşarlı mantar yerini aldı. Masada gavurdağ salatası, bulgur pilavı, terleten ( atom, eroin....vb.), kremalı pazı mantar kavurması ve tabii ki patlıcan ezmesi vardı. Masaya ufak kâselerde hardal geldi. Ancak o ana kadar yediğim etlerle beraber deneme gereği duymadım. Assolist olan ve önden sipariş ettiğimiz içerideki döküm ızgarada pişen T bone etimiz geldi. Assolist tahta tabakta patates ve sebze ile servis edilmişti. Israrlı bir şekilde hardal tekrar karşıma çıktı. Bu sefer denemek için teşebbüste bulundum. Etimden bir parça aldım ve bıçağımın sivri ucunun ucu ile aldığım hardalı etimin sulu ve kırmızı olan iç kısmına sürdüm. Acılığını ağzımda hissettiğim hardalın beynimde tam tur attıktan sonra gözlerimden çıktığını sandım. Bir anda etrafımda konuşulan sesleri duymaz oldum. Geçici felce yol açtı sanki. Etkisi uzun sürmeden ortama beyin olarak geri döndüm. Hardalı oradaki mutfakta yapıyorlarmış. Ustanın ellerine sağlık ancak kısa süreli beyinde şalter kapatılmasına sebep oluyor. Ben etin yanında tercih etmek istemem çünkü etin geçek tadını alabilmek için masadaki lezzetlerden bir tur daha döndüm. Etin tadını almaya başladığımda ise gerçekten çok lezzetli olduğunu anlayabildim. Bu hususta emeği geçen çok pozitif, bizle mekanda da iyi ilgilenen chef Engin Zengin beye teşekkür ederiz. İşletme etleri sadece Keşan'dan alıyorlarmış. Özel besi hayvanlarını tercih ediyorlarmış ki et yağlı ve yumuşak olsun. Bu yüzden de eti önden marine etmiyorlar ve marine işlemine karşılarmış. Sahipleri Mengen’li ve babadan oğula geçen bir serüvenin eseri bu mekân. Henüz bu şube 2 ay önce açılmış. Mekanda sadece olumsuz olarak söylebileceğim tek konu ise tuvaletin konumu ve gidiş yolu. Et reyonunun yanında arkaya doğru giden bir geçiş ve o geçişin yanında bir çay ocağı vardı. Bana ilk bakışta tamamen mutfak izlenimi veren akışta aslında oranın bir koridor ve tuvaletin onunda arkasında olduğunu anladım. Sıcak bir ortam için bu kadar yatırım yapmış mekanın bu konuda da bir iyileştirme çözümü bulmasını tavsiye ederim. Kanguruları temsilen Kırmızı Barbeküde davetli olduğumuz, Nahide Mutlu hanımın organize ettiği tadım etkinliğine katılmaktan memnuniyet duyduk. Gerçekten de keyifli bir gece yaşadık. Kendisine teşekkür ederiz. Ailenizle, arkadaşlarınızla beraber güzel sohbetler yapacağınız ve yanında da lezzetli etler yiyeceğiniz bir mekan. Mekanı tavsiye ederim."