info@mekan.com
Yemek Filozofu

Yemek Filozofu

1405
puan
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Mc Donald's, Maltepe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"E-5 üzerinde 24 saat açık bulabileceğiniz kapet shell petrol içerisindeki sakin ve nezih bir şube. Evimize yakın olması nedeniyle sabah yok öncesi sıcak bir kahve için güzel bir tercih oluyor"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Kemal Usta Waffles, Erenköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Genelde sakin oluyor, henüz yeni yeni müşteri kitlesini oluşturuyor ama kemal usta sarandardını tutturam bir şube. Bol çeşit ve hafif waffle keyfi kemal ustada çıkar.hiç korkmayın bir waffleı rahatlıkla bitirebilrsiniz"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Kemal Usta Waffle'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Waffle'ın em hafifi ve en lezzetlisi burda bence. İlk defa bir waffle bitirip ikinciyi yemek istedim. Genelde yoğun çikolata soslar ile çok ağır yaparlar ama kemal ustada oldukça kıvamında ve hafif. İnanılmaz bol çeşit malzeme ilave imkanınız var. Bende tavsiye ne koyarsanız koyun ama en üste bi kaymak ilave ettirin.pişman olmayacaksınız"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Cookshop, Nişantaşı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Lokasyonu ile güzel bir buluşma noktası.cookshop her zaman sevilir yenilir.magnolialar, pizzalar, salatalar, köfteler, beğendili güzel lezzetler tavsiye edilir"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Cookshop, Bebek'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"En keyifli cookshop'lardan birisidir. Cadde ortlamasına göre gayet makul fiyatlara lezzetli ve güzel sunumlu yemekler yiyebilirsiniz. Tatlı kriziniz geldiğinde bi magnolia mesela hiç fena olmaz"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Krispy Kreme, Cevahir Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Donut deyince benim aklıma gelen ilk yer. genelde de cavahire uğradığımda tatlı krizimi bir anda dindirir.. Oldukça lezzetli bir amerikan icadi.benim için dünya kupasına özel çıkarılan Gol isimli donut favoridir"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Karadeniz Pide'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Benim şimdiye kadar yediğim en iyi Karadeniz Pidesi (Fatih Karadeniz Pide'de henüz yemedim) Ankaralıların bu lezzet durağını kaçırmaması lazım. Tüm malzemeleri Giresun'dan geliyor. peynirli pide üzeri çiğ yumurta sarısı üzerine de tereyağı ohh mis.ikram olarak gelen turşu kavurma da çok çok iyi"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Bebek Balıkçı, Ataşehir'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bir çok lezzetini deneme şansı bulduğum mekanın öne çıkan lezzetleri bir hayli fazla. Mezelerden topik ve acılı ezme, ara sıcaklardan balık mantı ve hamsi kuşu, ana yemek olarak ise levrek beyti oldukça başarılı.tatlılardan ise kesinlikle sufle diyorum ve noktayı koyuyorum.Fiyatlar biraz daha uygun olsa sık uğranacak bir mekan olabilir"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Kikas Restaurant & Bar'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"ataylı bir şef'in ellerinden çıkan harika yemekler ve mezelerin yanında bir de Cuma-Cumartesi günü fasıla denk gelirseniz değmeyin keyfinize"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
P.F. Chang's, Ataşehir'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Asya mutfağını sever misiniz bilmiyorum ama ben sevmeyen birisi olarak pf. Changs'da keyifle yiyecek birşeyler bulabiliyorum.Mesela dynamit shrimp bir harika ve yemek sonrası "Great wall of chocolate" dört dörtlük"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Anjer Hotel Bosphorus'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yemekler, tatlılar ve ve özellikle efsane nargilelerr. Lulu Hookah Lounge olarak yenilenen ve harika boğaz manzarası ile sizi içeri girer girmez etkileyen mekanın özellikler tatlıları ve nargileleri beni benden aldı. Tiramisu, Mont Blanc ve Amerikan Cheecake 10 üzerinden 10. Özel Fumo Nargilesi ise bugüne kadar denediklermin en iyisi"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Grano Coffee & Sandwiches'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Mekan oldukça keyifli dekore edilmiş ve kahve muhabbeti için ideal. 2. Nesil olmalarını kabul ederek 3. Nesil kahveci havalarında olmamaları da benden alkış aldı.mekan benden eksiyi cold brew servisi ve lezzetinden aldı. Tek kullanımlık şişelerde servis ederlerse daha memnun edici olur diye düşünüyorum. Sandviç çeşitliliği mekanın en büyük artısı"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Nuga Pasta & Cafe, Maltepe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kalite seviyesi üst segmentte olan bir pastane. Ben özellikle sütlü nuriyesini ve kuru pastalarını seviyorum. Antep fıstıklı kuru pasta ise favorim. Özel günleriniz için sipariş verebilir ya da catring hizmeti de alabilirsiniz"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
The Coffee Company, Elite Hotel'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Dün üstad İlham Gencer ile Jazz Company sezonu da açıldı. jazz ve kahve tutkusunu bir arada sunan harika nezih bir mekan, atıltırmalıklar yemekler de olduköa leziz yeni sezon jazz konserlerine bir göz atıp bir akşamınızı bu keyifli mekana ayırın derim"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Lusso Restaurant Cafe Bowling'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ara ara aşırı acıkınca Palace'ın kahvaltısını es geçmemek lazım. Aşırı bol çeşit ile serpme kahvaltısı çok çok başarılı. Kavurmalı yumurtasından, menemenine, gözlemesine kadar her şey serpme kahvaltının içerisinde be iki kişilik 50₺'lik fiyata dahil (Fiyat nisan 2015 fiyatı idi). Nargile vs vasat ama kahvaltıya kesin gidin derim"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Namlı Rumeli Köftecisi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Köfteler güzel ama 4-5 sene önce yediğim lezzeti bulamadım, yalnız o irmik helvası yok mu o irmik helvası MUH-TE-ŞEM. köftenin porsiyonu baya bi küçük ama çok da pahalı değil 12 ₺. Piyaz çok sıradan, bence bi porsiyon köfte yiyin üzerine doyana kadar helva yiyin"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Caribou Coffee, Ankamall'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Oldukça sakin ve hoş bir caribou şubesi, belki de şu an sabahın erken saatlerinde olduğumuz için böyledir.dışarı kısımdaki hoş oturma yerlerinden priz olmaması şarj ihtyacı olanları içeriye mahkum ediyor. bu konuya da bir çözüm getirebilirlerse çok güzel olur. Günün kahvesi obsidian şımartan kuvvetli aromasıyla keyifle yudumlanıyor"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Kahve Dünyası, Kabataş'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"İlk burada tanışmıştık seninle kahve dünyası.Ne güzel de sıcacık ağırlamıştın bizi nefis sıcak çikolatan ve minik çikolatalı kahve çekirdeklerinle...Bak gördün mü kopamıyoruz şimdi senden. kah sıcak bir kahve kah soğuk ve hafif bir yoğurt dondurma, kahsa çikolatanın dibine vurduğumu fondü ile...kısacası iyi ki varsın..."
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Leman Kültür, Kadıköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"adde şubesini daha çok seviyorum ama biz Leman'ı genel olarak çok seviyoruzzz.eğlenceli menüsü be lezzetli yemekleriyle, gerek sohbet gerekse yemek için rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir mekan...Ben böyle ruhu, konsepti ve hikayesi olan mekanları nedense çok mu çok seviyorum"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Memoş Tantuni, Ataşehir'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Mersin'e her gittiğimde beni Memoş'a götürün diye haykırdığım Memoş, Ömer Onan'ın girişimi ve ortaklığıyla İstanbul'a ayağımıza kadar geldi. bence tantuni işinin üstadı Mehmet ve Cengiz Yelkenaç kardeşler. ben her gittiğim de bir açık bir ekmek arası biftek Yerim, yiyorum, yiyeceğim, yiyiyiniz"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Köroğlu Simit Evi & Cafe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Modern unlu mammülcü konseptinde bol çeşitli bir menüye sahip sakin bir mekan. Kahvaltı için bok seçenekleri mevcut. Ben omletleri ve menemenleri başarılı buldum fakat standart kahvaltı tabaklarındaki çeşitlilik biraz artırılabilir. Fiyatlar oldukça uygun. Beyaz simit dedikleri pastane simitleri de çok başarılıydı."
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Kaçkar Pide'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bence istanbul'da karadeniz mutfağının en başarılı temsilcilerinden birisi"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Ankara Sereserpe Köftecisi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"İstanbul'un en orjinal köftecisi Ankaralı çıktı. Turkmax Gurme'de Anım İlter'im Ekmek Arası programında görüp hemen test ettiğim mekandan mutlu ayrıldım. Önünüze gelen sereserpe köftelere ve yeşilliğe elle dalıyorsunuz. lezzet de oldukça iyi. seviyorum ya böyle orjinal mekanları"
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Not Just Coffee'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bergüzar Korel'in açtığı bu minik tatlı kahveciye Cihangir're gitmişken bir uğrayalım dedik. Mekan ara sokakta sakin bşr yer olduğu için kahve molasına tam uygun bir yer. Kahveler ortalama fakat gitmeden önce bir çalışma saatlerini check edin derim zira özellikle hafta için belirli aralıklarla ve kısa süre ile hizmet veriyorlar."
Yemek Filozofu
81 Yorum 40 Takipçi
Yepita Boşnak Börekçisi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Böreklerin az yağlı olması ve buna rağmen lezzetli olması benden artı puan aldı. Fakat çok övülen mantı böreğindense ben klasik kıymalı boşnak böreğini daha çok sevdim"