info@mekan.com

2014 Alaçarı Rehberi

19 Haziran 2014
2014 Alaçarı Rehberi

Tarihi taş evleri, adeta simgesi haline gelen yel değirmenleri, Arnavut kaldırımları, sakızlı Türk kahvesi, enfes köy kahvaltısı ve birbirinden güzel plajları, tertemiz denizi ile işte karşınızda Alaçatı…

Nerede kalalım?

Tarihi dokuyu koruyan taş evlerdeki gösterişten uzak, sade, huzurlu ve özenli butik otellerden öne çıkanları sizler için sıraladık:

1882 Alaçatı

1882 yılında yapılmış olan tarihi taş bina, 2012 yılında 1882 Alaçatı adıyla hizmete başlamıştır. Zengin köy kahvaltısı ile güne çok mutlu başlayacak, keyifli sakin ve huzur dolu bir konaklama tecrübesi yaşayacaksınız.

Alaçatı Marina Palace

Denize mesafenin biraz sorun olduğu Alaçatı için denize yalnızca bir kaç adım uzaklıkta olması Alaçatı Marina Palace’ın en önemli özelliklerinden. Lokasyonun avantajını iyi değerlendiren otelde aynı zamanda tüm odalarda deniz manzarası da mevcut. Bu şık ve özenli oteli, romantik ve huzur dolu bir tatil arayanlar için tavsiye ederiz.

Cumbalı Konak

Üçü adı gibi “cumbalı” olmak üzere toplam 13 odası bulunan bu butik otelin yemyeşil bahçesinde, lavanta kokuları eşliğinde yapacağız organik köy kahvaltısını bir kış boyu unutamayacağınızı söylersek abartmış olmayız sanırım.

Taş Otel

Restore edilmiş, 120 yıllık bir Rum konağı olan Taş Otel, aynı zamanda Alaçatı’nın ilk oteli  olma özelliğini taşır. İngiliz The Sunday Times tarafından “Avrupa’nın en iyi 20 Oteli” arasında gösterilen otel, misafirlerine sakin ve huzur dolu bir konaklama vaad ediyor. Taş Otel’i özellikle evcil hayvan sahiplerine tavsiye ederiz. Nitekim otelde şu an itibariyle otelde bir köpek ve iki kedi yeni gelecek arkadaşlarını bekliyorlarmış. :)

Chigdem Boutique Hotel

Her akşam canlı piyano dinleyebileceğiniz, özenli bahçesinde şarap keyfi yapabileceğiniz bu keyifli Alaçatı Oteli’ni özellikle romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftlere tavsiye ederiz. 

Hepsi birbirinden özel ve keyifli otellerden detaylı paylaşacağımız 5 tanesini seçmek bizim için bir hayli zor oldu. Fakat sizin için listelemiş olduğumuz tüm Alaçatı otellerine buradan ulaşabilirsiniz.

Nerede Yiyelim / İçelim?
 
Yaptığınız bütün kahvaltıları unutun. Demlik'te gerçek bir kahvaltının ne demek olduğunu daha iyi anlayacaksınız. :) Çamlık yolu üzerindeki bu huzurlu bahçedeki kahvaltıda bizim favorimizi soracak olursanız, kesinlikle bir Ege lezzeti olan lor peynir üzerine karadut reçeli! 
 
 

Karışık ot tabağından, taze balık çeşitlerine, karides kalamardan midye lokumuna kadar eşsiz lezzetleriyle Alaçatı’nın vazgeçilmez adresi Ferdi Baba’da bir ziyafet çekmeden dönmeyin :)

İmren

Bir Alaçatı klasiği olarak İmren’de sakızlı muhallebi yemeyi unutmayın.

Tuval

Alaçatı’da yemek denince akla gelen ilk yerlerden biri haline gelmiş Tuval, aynı zamanda Çeşme-Alaçatı’nın ilk restoranlarındandır. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda, 1913 yılında yapılmış bir taş binası olan Tuval’de oturup Ege lezzetlerini tadarken çok keyifli bir akşam geçireceğinizden şüphemiz yok.

Alancha

Yemeklerin odun ateşinde piştiği, her yemeğin büyük bir özenle hazırlandığı, gerçek bir gurme restoranı olan Alancha’yı tecrübe etmeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

Dost Pide

Alaçatı’ya gidiyorum diyenin Dost Pide’de pide yemeden dönemeyeceğini herkes bilir. E o yüzden bizim bir şey dememize gerek yok. Bırakalım da resimler konuşsun:

 
Ege lezzetleri ve çeşit çeşit deniz ürünlerine doyacağınız ve aynı zamanda manzaranın da tadını çıkaracağınız Kydonia'da güneşin batışını kaçırmayın. 
 
 
Çeşit çeşit kokteylleri ve keyifli atmosferi ile öne çıkan Nar Bar özellikle de Armut kokteyli ile oldukça meşhur. Bizden söylemesi :) 
 
 
Rengarenk ve çeşit çeşit eğlenceli shotları ve müzikleri ile İstanbul'dan alışık olduğumuz Tektekçi, Alaçatı'da bir başka eğlenceli! Gece hayatı için kesinlikle tavsiye edeceğimiz bir mekan!
 
 
Nerede denize girelim?
 
 
Bu yaz açılması ile beraber Alaçatı'nın en çok konuşulan mekanı haline gelen Propoganda'da gündüz denize girip akşam da eğlenmeye gelebilirsiniz. Bizim "nerede denize girelim" başlığı altına eklediğimize bakmayın, mekan plajdan, sakin ve sessizce dinlenmek isteyenlere özel hamaklara, restorandan gece kulübüne aklınıza gelecek her şeyi içinde barındırıyor. "2014 yazını Alaçatı'da geçirdim." demek istiyorsanız, Propoganda'ya da gideceksiniz gibi gözüküyor :)
 
 
Farklı tasarımı ve eğlenceli müzikleri ile tüm günü keyifle geçirebileceğiniz ve tabi Aya Yorgi Koyu'nun muazzam denizinin tadını çıkabileceğiniz Marrakech de yukarıda bahsettiğimiz Propoganda gibi geceleri kulübe dönen beach'lerden. İster gündüz denize girmeye, ister gece eğlenceye gidin, ikisinde de farklı atmosferi ve kendinizi Fas'ta gibi hissettirecek dekoruyla Marrakech'te keyifli zaman geçireceğinizden şüphemiz yok.
 
 
 
Denizi bir başka güzel Aya Yorgi Koyu'ndan bir öneri de Sole Mare. Özellikle eğlenceli "Happy Hour"larını kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ederiz. :) 
 
 
Tüm plajları buradan görüntüleyebilirsiniz.
 
Huzurlu, eğlenceli, keyifli, bol kahkahalı, lezzetli ve unutulmaz bir yaz dileriz.
 
Aklımız ve kalbimiz Alaçatı'da kaldı. Yolunuz düşerse bizim için de bir sakızlı muhallebi yemeden dönmeyin! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN