info@mekan.com

İstanbul'un Tasarım Adresleri

15 Eylül 2015
İstanbul'un Tasarım Adresleri
Mobilyadan aksesuara, giyimden bitki tasarımına kadar tam bir tasarım cenneti olan İstanbul'un ilçe ilçe tasarım rotalarını yazdık.

Tophane - Karaköy

333 KM

Hem Ekonomik hem de işlevsel tasarım anlayışıyla ekmek tahtasından kanepeye her türlü eşyayı bulabileceğiniz 333 KM, sadece bir showroom olarak gözükse de aynı zamanda Deniz Duru’nun bu muhteşem tasarım eşyaları ekibiyle birlikte hayata geçirdiği bir atölye.

333 KM - BeyoğluFotoğraf Kaynak: facebook.com/pages/333km/137549819659000?sk=photos_stream&ref=page_internal​

Atelier 51

Karaköy’de Rüveyde Okumuş ve Miray Gürani’nin birlikte açmış olduğu Atelier 51, birbirinden zarif ve şık takıları bulabileceğiniz bir yer. Burada Rüveyde Okumuş tarafından metal işlemeciliği dersi de alabiliyorsunuz.

Atelier 51 - BeyoğluFotoğraf Kaynak: instagram.com/ruveydeokumus

Atölye 11

Levent ve Burcu Çipoğlu tarafından kurulan Atölye 11'de, tasarım ve dekorasyon meraklılarının koltuktan fulara epey ilgisini çekecek ürünler tasarlayıp satışa sunuyorlar.

Atölye 11 - BeyoğluFotoğraf Kaynak: facebook.com/Atolye11

Bey Karaköy

Moda’nın meraklısı olan erkeklerin de artık bir adresi var: Bey Karaköy. Stil bloggerı Nil Ertürk, tekstilci Bulut Dur ve reklamcı Ozan Ertürk’ün markalaştırmış olduğu Bey Karaköy’de tasarım papyonlardan kravatlara, ayakkabılardan denimlere yok yok!

Bey Karaköy - BeyoğluFotoğraf Kaynak: facebook.com/BeyKarakoy

Bou Art & Design

Şebnem Burhara ve Banu Çorah tarafından açılan bir tasarım cenneti olan Bou Art & Design mağazasında birçok ünlü markanın tasarımlarını bulmanız mümkün. Anna Torfs, Gilles Caffier, Rina Menardi, Welton London ve çok daha fazlası Bou Art & Design'da.

Bou Art & Design - BeyoğluFotoğraf Kaynak: instagram.com/bouartdesign

Hane 78

Ayhan Ada’nın marangozluğu ve Şeyda Doğan’nın tasarımcı fikirlerinin birleşmesiyle ortaya çıkan Hane 78'da yüzyıllık ağaçları işleyerek kişiye özel mobilyalar tasarlıyorlar.

Hane 78 - TophaneFotoğraf Kaynak: hane78.com.tr

Karaköy Junk

Aslı Atamer’in dünya gezintilerinden ve keşiflerinden aldığı eşyalarla oluşan Karaköy Junk’da naftalin kokan her eski eşyanın bir hikayesi bulunuyor. Burada eski deri bavullar, mobilyalar ve retro saatler gibi birçok alternatif dışında tasarım kitapları da bulabilirsiniz.

Karaköy Junk - BeyoğluFotoğraf Kaynak: karakoyjunk.com

Selda Okutan Gallery 

Mücevher işlemeciliğinin sanata dönüştüğü yerlerden olan Selda Okutan Gallery, genellikle altın ve gümüşten olan çeşitli mücevherlerin üstüne insan figürü işleniyor. Burada Selda Okutan’nın kendi tasarımları dışında Özlem Tuna, Burcu Büyükünal gibi tasarımcıların da işlerini bulabilirsiniz.

Selda Okutan Gallery - BeyoğluFotoğraf Kaynak: seldaokutan.com

Urban Bake

Takı yapımında beton, kil ve elektronik parçalar gibi alternatif malzemeleri kullanan Urbanbake, şehir planlamacısı olan Şebnem Gelmalmaz tarafından yaratılmış. Urbanbake’in atölyesini yalnızca hafta sonları açık bulabilirsiniz.

Urban Bake - KaraköyFotoğraf Kaynak: facebook.com/Urbanbake

Fashion @Eye Vintage

Fashion @Eye Vintage adı altında baba mesleğini devam ettiren Harika San ve Hakan San sizlere vintage tasarımlar sunuyor. Aynı zamanda burada güçlü markaların koleksiyonlarına da yer veriliyor. 

Fashion@Eye Vintage - BeyoğluFotoğraf Kaynak: facebook.com/fashionateye

Galata - Şişhane

Archive

Archive uluslararası marka ve tasarımcıların klasik ve çağdaş ürünlerini bir arada sunuyor. Çeşitli sıradışı dekorasyon eşyaları ve mobilya yelpazesi olan Archive, mağazasında birçok Türk tasarımcının tasarımlarını da bulunduruyor.

Archive - BeyoğluFotoğraf Kaynak: archive.com.tr

Arzu Kaprol Gallery

Modaya hem yurt içi hem de yurt dışında önemli bir soluk getiren Arzu Kaprol’un hazır giyim koleksiyonunu sergilediği tarihi Kamando apartmanında yer alan bir mağazası bulunuyor.

Arzu Kaprol Gallery - BeyoğluFotoğraf Kaynak: arzukaprol.com

Atelier 55

Gizem Bingöl ve Başak Abacı ikilisinin ortaklığıyla oluşan giyim ve aksesuar markası olan Atelier 55’de ayakkabıdan elbiseye her türlü şık giysiler bulabileceğiniz gibi bu giysilerle farklı kombinler yaratabileceğiniz kadar çeşit de bulunuyor.

Atelier 55 - GalataFotoğraf Kaynak: buseterim.com.tr

Fifth Ave Galata

Emrah Güler’in açtığı Fifth Ave Galata, farklı şeyler bulacağınız hatta hiç ummayacağınız şeyler alacağınız küçük retro bir butik. Burada vintage ve ikinci el eşyaların yanı sıra çeşitli tasarımcıların elbiseden çantaya birçok ürününü bulabilirsiniz.

Fifth Ave Galata - BeyoğluFotoğraf Kaynak: buseterim.com.tr

Hiç Contem Porary Crafts

Rengarenk ve sıradışı tasarım tutkunlarının oldukça ilgisini çeken Hiç’te dekoratif ürünlerden mobilyaya istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Üstelik beğendiğiniz her şey sizin zevkinize göre tasarlanıp kısa sürede yapılabiliyor.

Hiç Contem Porary Crafts - BeyoğluFotoğraf Kaynak: facebook.com/hic.crafts/timeline

Les Benjamins

Bünyamin Aydın’ın kurmuş olduğu lüks bir spor mağazası olan Les Benjamins’in Galata’da ve bir de Kanyon Avm’de şubesi bulunuyor.

Les Benjamins - BeyoğluFotoğraf Kaynak: facebook.com/LesBenjamins

Maden

Ahşap, deri, kumaş, plastik gibi yani kısacası aklınıza gelecek her türlü malzeme ile tasarlanmış takıları burada bulabiliyorsunuz. Ayrıca burada Selen Özus ve Burcu Büyükünal ikilisi tarafından çeşitli workshop ve atölyeler de düzenleniyor.

Maden - BeyoğluFotoğraf Kaynak: madenistanbul.com

Misela

New York çıkışlı bir marka olan Misela’nın tasarımcısı olan Serra Türker’in birçok tasarımını Hollywood yıldızlarının üstünde de görmeniz mümkün.

Misela - BeyoğluFotoğraf Kaynak: facebook.com/MISELA

ParisTexas

Sertaç Haznedaroğlu tarafından açılmış olan Paris-Teksas, erkek ve bayan giyim için yirmiden fazla markanın aynı yerde buluştuğu sıradışı bir mağaza.

Paris Texas - BeyoğluFotoğraf Kaynak: beyogluin.com

Lunapark Shop

Nostaljik markaların koleksiyonlarını sergileyen Lunapark Shop’da çeşitli tasarımcıların şahane tasarımları da yer alıyor.

Lunapark Shop - BeyoğluFotoğraf Kaynak: designboom.com

Galatasaray - Çukurcuma

A La Turca

A La Turca, Erkal Aksoy’un bir araya getirdiği nadide parçaları sergilediği bir showroom olarak biliniyor. Burada Osmanlı’dan kalma dokumalardan antika kürelere kadar herşeyi bulabilir ve sevdiklerinize nostaljik hediyeler alabilirsiniz.

A La Turca - BeyoğluFotoğraf Kaynak: alaturcahouse.com

Atölye Mariposa

İlk olarak Cihangir’de başlayan bir serüven olan Atölye Mariposa, daha sonra ikinci şubesini Teşvikiye’de açmış. Burada Banu Öneş’in tasarladığı vintage kıyafetleri ve Didem Arayıcı’nın porselen çay takımlarını ve puflarını çok seveceksiniz.

Atölye Mariposa - BeyoğluFotoğraf Kaynak: atolyemariposa.com

Civan Atelier

Erkekler için kişiye özel klasik ve retro tasarımlar yapan Civan Atelier, Türkiyenin dört bir tarafından getirilen kumaş ve ürünlerlerle kendinizi 1950’lerde hissedeceğiniz tasarımlar sunuyor.

Civan Atelier - CihangirFotoğraf Kaynak: civanblogging.com

Müz

Teraryumlardan kitaplara, bitkilerden bahçe düzenleme aletlerine kadar doğayla ilgili her şeyi bulabileceğiniz Müz’de yaratıcılığınızı kullanarak kendi tasarımlarınızı da gerekli malzeme ve imkanlar sağlanarak yapabiliyorsunuz.

Müz - CihangirFotoğraf Kaynak: susamveben.com

Pied De Poule

Vintage meraklılarının Pied De Poule‘u duymuş olması muhtemel. Burada her döneme ait farklı tarzlarda şapkalar bulabilir ve de mağaza sahibi olan Şelale Gültekin’in sadece tek olarak üretilen tasarımlarına göz atabilirsiniz. 

Pied De Poule - BeyoğluFotoğraf Kaynak: blog.kia.com.tr

Sıfır İnteriors

Selçuk Arıkan ve Sadettin Davran tarafından açılan mağazada 1930’lara kadar antika ve ikinci el eşyalar bulunuyor. Aynı zamanda burada bulunan mobilya ve aksesuarlara kendi dokunuşlarını katıp eşyaları daha da eğlenceli hale getiriyorlar.

Sıfır Interiors - CihangirFotoğraf Kaynak: theguideistanbul.com

Nişantaşı - Akaretler

Building

Hem yerli hem de yabancı tasarımcıların koleksiyonlarına yer veren Building’de günlük ve abiye kıyafetler ile birçok çeşitte aksesuar bulabilirsiniz.

Building - NişantaşıFotoğraf Kaynak: facebook.com/buildingshares

Derin Design

Sade ve minimalist tasarımlarla ön plana çıkan Derin Design, Haldun Kilit, Derin Sarıyer ve Aziz Sarıyer’in tasarımlarının dışında Arif Özden, Defne Koz, Bülend Özden, Moroso, Pentagon Design gibi daha birçok kişinin tasarımlarını da bünyesinde bulunduruyor.

Derin Design - BeşiktaşFotoğraf Kaynak: derindesign.com

Dilek Hanif

Osmanlı ve Selçuklu motiflerini tasarımlarında işleyen Dilek Hanif’in hem atölyesi hem de butiği aynı çatı altında bulunuyor. Hazır giyim konusunda oldukça başarılı olan Dilek Hanif’in tasarımları görülmeye değer.

Dilek Hanif - BeşiktaşFotoğraf Kaynak: facebook.com/dilekhanif

Ela Cindoruk Nazan Park

1993 yılından beri Teşvikiye’de bulunan atölye, Ela Cindoruk ve Nazan Pak’ın yaptıkları mücevher tasarımlarını sergiliyor.

Ela Cindoruk Nazan Pak - NişantaşıFotoğraf Kaynak: luxhippo.com

Gönül Paksoy

Osmanlı dönemini günümüze uyarlayan Gönül Paksoy, kaftan, şal, takı ve elbise koleksiyonlarıyla yurt dışında da epey ilgi görüyor.

Gönül Paksoy - NişantaşıFotoğraf Kaynak: theguideistanbul.com

Haaz

Bir dekorasyon mağazası olan Haaz, sıradışı ve sanatsal tasarımları ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda birçok ünlü ve yabancı markayı da bünyesinde bulunduruyor.

Haaz - NişantaşıFotoğraf Kaynak: haaz.info

Vesaire

Burası tam bir tasarım yuvası! Ayça Girgin ve Yunus Çetin tarafından saksılarda enginar, üzüm, ceviz gibi meyveler veya saksı yerine dondurma külahı gibi farklı tabanlar kullanılıyor. Aynı zamanda bitkilerle uğraşmayı sevenlere müjde: burada her şeyi öğreneceğiniz atölye çalışmaları da yapılıyor.

Vesaire - NişantaşıFotoğraf Kaynak: theguideistanbul.com
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN