info@mekan.com

Yılbaşı Yemeği Önerileri

22 Aralık 2015
Yılbaşı Yemeği Önerileri
‘’Yılbaşı gecesi ne pişirsem?’’ diye kara kara düşünenlere müjde! Yılbaşı yemeği için birbirinden leziz ve farklı seçeneği bulabileceğiniz liste ayağınıza geldi. Çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kadar sunacağımız alternatif yemek önerileriyle, kendi yılbaşı menünüzü hazırlayabilirsiniz. İşte başlıyoruz!


Çorbalar

Balkabağı Çorbası
Alışıldık bir tarif olmasada, denenmesi gereken çorbalardan biri. Misafirlerine leziz ve farklı bir çorba içirmek isteyenler için harika bir seçim olacaktır. 



Fotoğraf Kaynak: thepioneerwoman.com

Mercimek Çorbası
Geleneksel lezzetlerimizden, kış aylarında sofraların vazgeçilmezi mercimek çorbası, patates ve kereviz sapıyla pişirildiğinde tadına doyum olmuyor. 



Sebze Çorbası
Yemeğe hafif bir başlangıç yapmak isteyenlere, mevsim sebzelerinden ve enfes baharatlardan hazırlanmış sebze çorbasını öneriyoruz.


Mezeler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Geleneksel Türk Mutfağı’nın en sevilen, en özel, en şahane yemeği olan zeytinyağlı yaprak sarması, misafirlerinizi çok mutlu edecektir.

Fotoğraf Kaynak: yemektarifleri.club

Havuç Tarator
Yapımı çok pratik, lezzeti ise çok hafif olan bu tarifi, içerisine biraz da ceviz içi katarak servis etmenizi öneririz.

Fotoğraf Kaynak: i.ytimg.com

Haydari
Mezelerin kralı haydarinin, gerçek bir haydari olmasını istiyorsanız mutlaka süzme yoğurt kullanmalısınız.

Fotoğraf Kaynak: afiliyemek.com

Şakşuka
Acısı alınmış ve kızartılmış mis gibi patlıcanların üzerine, sarımsaklı enfes bir domates sosu… Ağzınız sulandı değil mi?


Fotoğraf Kaynak: oktayustaninyemektarifleri.com

Fava
Mezeler demişken, favayı asla es geçemezdik. Sofranızda ona mutlaka yer verin.

Fotoğraf Kaynak: theguideistanbul.com


Ara Sıcaklar


Paçanga Böreği
Günlük taptaze yufkanın arasına, kaşar peyniri ve pastırma koyup, sarmak suretiyle damakları şenlendireceğiniz paçanga böreği, misafirlerinizi ana yemeğe hazırlayacaktır.

Fotoğraf Kaynak: annelersoruyor.net

Mantarlı Kaşarlı Panini
Mantarlı bu enfes ara sıcak, az zamanda çok işler başaracağınız pratik bir seçenek olacaktır.

Fotoğraf Kaynak: ardaninmutfagi.com

Yaprak Patates
Görünümüyle önce gözleri, sonra karınları doyuracak bu lezzet, yanına ne yemek koyarsanız koyun hepsiyle harika bir uyum sağlayacaktır. 


Ana Yemekler


Fırında Tavuk
Hindi bulamayanlar ve sevmeyenler için en iyi alternatif tabiki tavuk. Üzerinin çıtır çıtır olması için hazırladığınız sosa biraz bal ya da pekmez katmayı unutmayın.



Rulo Bonfile Şişleri
Kırmızı etten vazgeçemeyenler! Bonfile ile hazırlayacağınız bu rulolar, yılbaşı sofranıza çok yakışacak.

Fotoğraf Kaynak: ardaninmutfagi.com

Kremalı Mantarlı Et
İsteğinize bağlı olarak çeşitli sebzeler de ekleyebileceğiniz bu tarifin yanına, tereyağlı, tane tane pilav çok doğru bir seçim olacaktır.

Fotoğraf Kaynak: ardaninmutfagi.com

Somon Beğendi
Beğendiyi bir de somonla denemeye ne dersiniz? 

Fotoğraf Kaynak: ardaninmutfagi.com

Karides Güveç
Çoğu zaman ara sıcak olarak düşünülen karides, tek porsiyonluk özel güveçlerle ana yemek olarak servis edilebilir. 

Fotoğraf Kaynak: onallarkoysofrasi.com

Salatalar


Renkli Salata
Yeşillikler ve rengarenk sebzeler… Sofranızda bu şenliğe mutlaka yer verin.



Portakal Çanağında Salata
Mevsimin gözde meyvesi portakalın, hem içinden hem de dışından faydalanarak hazırlayacağınız  şık sunumdan sonra, misafirleriniz önümüzdeki yılbaşında da sizde olmak isteyecekler.

Fotoğraf Kaynak: ardaninmutfagi.com

Gavurdağı Salatası
Bol cevizli bu yöresel tat, özel yemek sofralarının olmazsa olmazı.

Fotoğraf Kaynak: ardaninmutfagi.com

Kuru Meyveli Buğday Salatası
Sıradanlıktan kurtulmak isteyenler için, bu mis gibi kokan yeşilliklerle ve kuru meyvelerle hazırlanmış buğday salatasını tavsiye ediyoruz.

Fotoğraf Kaynak: ardaninmutfagi.com

Tatlılar


Yılbaşı Kurabiyeleri
Rengarenk şeker hamurlarıyla süsleyebileceğiniz yılbaşı konseptli kurabiyelerinize, misafirleriniz bayılacaklar.



Yılbaşı Pastası
Eğer kestane seviyorsanız, hafif bir krema ve çikolata parçalarıyla harmanlayacağınız kestaneli bir pasta yapabilirsiniz.



Profiterol
Basit malzemelerle, kolaylıkla yapabileceğiniz profiterol, yılbaşı yemeğinize şahane bir final yaptıracaktır. Ayrıca tatlınızı yılbaşından bir gün önce yapıp, ertesi güne kadar dinlendirmeyi unutmayın.

Fotoğraf Kaynak: lezzetlisirlar.com

Geleneksel bir yılbaşı sofrası hazırlamak, illakide hindi pişirmek isteyenler için ise ''Yılbaşı İçin Klasikleşmiş Bir Tarif: Hindi Dolması'' yazımızdan ve tariften faydalanabilirsiniz. 
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Kanyon AVM'de Nisan ayında açılan ve sinemanın üst katında bulunan Suvla, uzun zamandır adını sık sık duyduğum ve görüp yemeklerini denemek için fırsat aradığım bir mekandı. ''Şefler Ve İmza Yemekleri'' bölümümüzde, bu yıl bitmeden…
Geçtiğimiz aylarda, ilk defa sokak lezzetleri Michelin yıldızına layık görüldü! Michelin yıldızı, bir şefin alabileceği en büyük ayrıcalıklardan biridir. Öyle ki bu yıldız uğruna kendini paralayanlar, takıntı haline getirenler ve hatta alamadığında intihar ede…
Alıştığımız geleneksel meyhanelerden sıkılıp yeni arayışlara girdiğimiz şu sıralar canımız işletmeciler işe koyuldu ve yeni nesil meyhane konseptini hayata geçirdiler. Dekorasyonu, menüdeki enfes ve modernize edilmiş lezzetleri ve olmazsa olmaz müzikleriyle baştan aşağı yenilenmiş b…
Türk Mutfağı'nın baş tacı yemeği olan kebabın belki de en sevdiğimiz hali olan İskender'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Peki Bursa'da başlayıp önce Türkiye'de, daha sonra da dünyanın pek çok yerinde lezzetiyle kendisine yer bulan Döner'i…
​Sevdikleriyle birlikte uzun uzadıya ve keyfini çıkara çıkara yapılan bir brunch'ı kim istemez ki? Tüm ailenin buluştuğu o güzel masalarda pazar gününün en güzel etkinliği gerçekleşir. Bu pazar brunch rotanızı bu listeden belirleyin! Backyard…
Güzeller güzeli Moda, baharın gelişiyle renkten renge bürünürken, en keyifli kahvaltılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Moda’nın sakin sokaklarında açılmış ve kısa sürede oldukça beğenilmiş en iyi kahvaltı mekanlarını tanımaya hazır mısınız? …
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik. Saat Kule Cafe Boğaz manzarası ve Dolmabahç…
Karaköy’den tanıdığımız Dem, yepyeni şubesini Moda’da açtı! Çay tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Dem, Anadolu Yakası’na ferah bir nefes getirdi. Renkli dekoru, geniş çay menüsü ve taptaze atıştırmalıklarıyla eşsiz bir deneyim vaat edi…
Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendi…
Ramazan’da oruçlu haldeyken hafta içi işle güçle bir şekilde zaman hızla geçiyor. Fakat hafta sonları, uzun yaz günlerinin de rehavetiyle bir türlü akşam olmak bilmiyor. Boş olan mide kan şekerini düşürdüğü için enerjim…
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN