info@mekan.com

Filmler

Frank Adler (Chris Evans), Florida'nın bir kıyı kasabasında genç yeğeni Mary'i (Mckenna Grace) yetiştiren bekar bir adamdır. Mary 7 yaşında parlak dahi bir çocuktur. Frank, Mary'nin normal bir hayat sürmesini ister fakat zorlu annesi Boston'lı Evelyn (Lindsay Duncan) Mary'nin matematiğe olan hakimiyetini fark eder ve Frank'le Mary'yi birbirinden ayırmaya çalışır. Aile gerilimleri ve kopuklukları patladığında, amca ve yeğeni, ev sahibeleri ve yakın arkadaşları olan Roberta'dan (Octavia Spencer) ve öğrencisine olan ilgisi kısa sürede amcasıyla da aralarında bağ oluşmasına sebep olan Mary'nin öğretmeni Bonnie'den (Jenny Slate) destek görürler.
Filmde, İstanbul'da uluslararası bir şirkette müdür olarak çalışan Bedri'nin evliliğinin birinci yılını doldurduktan sonra, kim tarafından yapıldığı belli olmayan bir büyünün tüm aileye verdiği zararlar ve Bedri'nin günden güne kötüye giden ruh halinden kurtulmak için çırpınışı anlatılıyor.
Kendi küçük dünyasında yaşayıp giden tesisatçı İbrahim, bir gün piyangodan büyük ikramiyeyi kazanır. Tüm hayatını geride bırakır ve uzun bir tatile çıkar. Otelde tanıştığı ünlü manken Pelin'le aşk yaşamaya başlar. Ancak gerçek hiç de göründüğü gibi değildir. İbrahim, ikizi kadar benzediği ünlü bir iş adamının yerine geçmiştir. Her şey yolunda giderken, Pelin ile İbrahim arasında aşk başlar... Bir yanda İbrahim'in geride bıraktıkları, bir yanda zenginlerin dünyasının oyunları... Mafyanın, ihanetin, kumpasın ve magazin dünyasının karmaşası içinde, kadınlar ipleri ele alır.
Bulunduğu her yerde gürültü patırtı çıkaran Maymun Kral sonunda yalnızlığa mahkum edilerek Beş Element Dağı'na hapsedilir ve varlığı yıllar boyu nesilden nesle anlatılan bir efsane haline gelir. Küçük kahramanımız Liu bu efsaneden en çok etkilenenlerin başında gelmektedir. Bir gün Dağ Canavarları Liu'ın yaşadığı köye saldırırlar. Bu saldırıdan küçük bir kız çocuğunu kurtarmayı başaran Liu kaçarak Beş Element Dağı'na sığınır ve yanlışlıkla Maymun Kral'ın üzerindeki mührü çözerek onu binlerce yıllık uykusundan uyandırır. Bu arada Dağ Canavarları çoktan kahramanlarımızın peşine düşmüştür. Tek isteği özgür kalır kalmaz evine – Çiçek ve Meyve Dağı'na - geri dönmek olan Maymun Kral bileğindeki mührün tam çözülmemiş olması üzerine istemeye istemeye Liu ve küçük kızla birlikte Şangan'a geri dönmek zorunda kalır.
Genç Karl Marx, karısı Jenny ile birlikte sürgüne gönderilir. 1844'te Paris'te, İngiliz proletaryasının çirkin başlangıcını çalışan, bir fabrikatörün oğlu olan Friedrich Engels ile tanışır. Narin ve nazik bir yapısı olan Engels, Marx'ın yeni dünya görüşünü oluşturan yapbozun eksik parçasını doldurur. Birlikte, sansür, polis baskınları, isyanlar ve siyasi kargaşa arasında, o güne kadar ne organize olabilmiş ne de kalıcı olabilmiş işçi hareketinin doğuşuna önderlik edeceklerdir. Bu hareket, iki parlak, küstahça cesur ve zehir gibi zeki, genç adamın önderliğinde, Rönesans'tan bu yana dünyanın şahit olduğu en sağlam teorik ve politik dönüşüme evrilecektir.
Yaprak (Gözde Mutluer), çocuk yaşlardan itibaren beraber büyüdüğü ve farklı, renkli karakteristik özelliklere sahip, lise çağlarında,5 kişilik arkadaş grubunun tek kız üyesidir. Kendine, kızlar dünyasından uzak, Ali (Hasan Denizyaran), Sinan (Cihan Şimşek), Gökhan (Sina Özer) ve Oğuz'dan (Cemrehan Karakaş) oluşan rengarenk bir dünya kurmuştur. Bir gün,bu dünya gizemli bir biçimde hayatına giren Barış'ın oyunlarıyla değişir. Bu değişim, onu kendisine ve kızların dünyasına bir keşfe çıkarır… Artık bir seçim yapmak zorundadır; ya bir 'Masal Prensi'ni, ya da 'Gamzeli Kahraman'ı seçecektir.
Ridley Scott'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, Alien evreninde geçecek olan Alien: Covenant, 2012 yapımı Prometheus'un devamı niteliğinde bir hikâyeyi ele alacak. Covenant adlı bir gemi, sakin ve bilinmeyen bir gezegene iniş yapar. Tayfa, başlangıçta gezegeni keşfedilmemiş bir cennet olarak görse de, karanlık kendini gösterdiğinde ekibin fikri değişecektir.
Arthur çocukken babası öldürüldüğünde, amcası Vortigern (Jude Law) taç giyer. Doğuştan kazanılan hakkı kendisinden çalınan ve kim olduğuna dair hiç bir fikri olmayan Arthur, şehrin arka sokaklarında, ekmeğini taştan çıkaran biridir. Ama bir kez kılıcını taştan çektiğinde, bütün hayatı alt üst olur ve hoşuna gitse de gitmese de gerçek mirasına sahip çıkmaya mecbur bırakılır.
Profesör birbirinden farklı doğa üstü güçleri olan üç tane akıllı oyuncak yapar; Nane, Limon ve Biber. Nane'nin zaman makinesi özelliği bozulunca Profesör ve Biber zamanda kaybolurlar. Nane ile Limon'un güçleri tükenip, sonsuza dek kapanmadan önce Profesör ve Baber’i kurtarmaları gerekmektedir. Çaresiz kalan Nane ve Limon yeni tanıştıkları Kaan ve Meryem'den yardım isterler. Profesör ‘ün kızı Evren'in de ekibe katılmasıyla zamana karşı eğlenceli ve heyecanlı bir macera başlar.
Senaryonun tamamının İstanbul'da geçtiği filmde Sayışman, Barış karakterine hayat verirken, İşçil ise onun 63 kere ayrılıp barıştığı ve bir türlü unutamadığı eski sevgilisi Feride'yi canlandırıyor. Filmde, 14 Şubat günü yolları tesadüfen kesişen çiftin macera dolu bir günü anlatılıyor.
İki fare, Gamba ve Mampuku, büyük bir metropolün küçük bir köşesinde yaşarlar. Bir gün, Gamba bir kutu etiketi üzerine basılan bir deniz görüntüsüyle büyülenir. Gamba hayatı boyunca şehirde büyüdüğü için, denizin ne olduğunu bilmiyordur. Mampuku ona denizin düşünülemez derecede büyük bir su birikintisi olduğunu söylediğinde, Gamba derhal gidip görmeye karar verir. Mampuku gönülsüzce onu takip eder. İkilinin macerası böylelikle başlamış olur.
Yaşamını korku ve gerilim üzerine senaryolar yazıp satmakla sürdüren ve tek gelirini senaristlikle sağlayan Gürkan, sosyal medyada dikkatini çeken sıra dışı bir haber doğrultusunda yaşananları araştırmaya başlar. Güzel bir hikâye yakalıyabileceğini düşünen Gürkan, İstanbul'dan Fethiye-Kayaköy'e seyahat eder. Ev halkından hayatta kalan iki kız kardeşten biri olan Nihale, kendisini psikolog olarak tanıtan ve onları yardım etmek için geldiğine ikna eden Gürkan'ın evde kalmasına izin verir. Gürkan yaşanılan olayları araştırmaya başlar. Kısa bir süre içinde yaşanan sıra dışı olayların içine ister istemez dahil olmaya başlayan Gürkan'ın amacı sadece hayatta kalma mücadelesi olmaya başlar.
Marvel’dan “Galaksinin Koruyucuları 2” filminde ekip kâinatın uzak cephelerinde dolaşırken çeşitli maceralara dahil olmaya devam ediyor. Koruyucular, yeni kurdukları ailelerini korumak için savaşırken Peter Quill’ın asıl geçmişinin gizemini de çözmek zorundadırlar. Eski düşmanlar yeni müttefiklere dönüşürken, hayranların klasik çizgi romanlardaki favori karakterleri kahramanlarımızın yardımına koşuyor. Marvel Sinema Evreni genişlemeye devam ediyor.
Ejder Kalender 25 yaşlarında bir gençtir. En büyük hayali oyuncu olmak olan genç adam, Bodrum'da bir kablolu Tv bayisinde teknik servis elemanı olarak çalışmaktadır. İşini yalnızca hayallerini gerçekleştirmek için bir basamak olan gören Ejder, günün birinde beklediği haberi alır. En çok sevdiği dizinin ve ülkenin en popüler yapımcılarından biri olan Barış Savaş ve ünlü oyuncu Metin Leylek Bodrum'daki yazlıklarına birlikte geleceklerdir. Hemen bir plan yapan Ejder, ikilinin hayatlarına dahil olur. Ancak aksiliklerle geçen gecenin sonunda Ejder'in hayallerine ulaşıp ulaşamayacağı bir muamma halini alır.
Film deneysel bir ilaç araştırmasına katılan birkaç üniversite öğrencisinin (Nathan Kress, Ryan Higa, Virginia Gardner, Kirby Bliss Blanton, Mark Furze) beklenmedik bir yan etki dolayısıyla nasıl öldürüleceklerini görmesinin ve gördüklerinin gerçekleşmeye başlamasının hikâyesini anlatıyor. Kendi ölüm günlerini atlatmak için zekice hamleler yapmaya çalışırlarken, katilin aralarında olduğunu ve kendileri gibi geleceği görebildiğini fark ederler. Hayatta kalma yarışında, diğerlerinden hep bir adım önde olan O'dur.