info@mekan.com
Ali Akyar

Ali Akyar

30
puan
İnsanın iyisi sözünden, balığın iyisi gözünden anlaşılır derler. Ama bu listelediğimiz mekanlarda yiyeceğiniz balığın iyi mi kötü mü olduğunu düşünmenize hiç gerek yok. Anadolu yakasındaki balık mekanlarında mevsimin en taze balıkları masanızda olacak!
Kahvaltıda, öğle molasında, akşamüstü eve dönerken, günün her saatinde yiyebileceğimiz, fırından yeni çıkmış taptaze simitlerin en iyilerini satan İstanbul'daki tarihi fırınları sizler için derledik. Yanına da demli bir çayla çok iyi gider!
Vücudun kendi kendini iyileştirmesi ve dinç hissetmesini sağlayan işkembe çorbasının protein değerinin çok yüksek olması ve kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde bağışıklığı yükseltmesi ve de iyi bir çinko kaynağı olmasından dolayı vücudu savunan hücrelerin daha aktif rol almasını sağlar. Bu faydalı çorbayı ağız tadıyla içebileceğiniz mekanların listesini sizler için çıkardık.
Taze mi taze domatesleri, yemyeşil biberleri ve en doğalından yumurtasıyla menemene bayılıyoruz! Kahvaltıdaki vazgeçilmezlerimizden biri olan menemenin İstanbul'daki en lezzetli 10 adresini sizler için derledik.
İstanbul'un nevi şahsına münhasır olan mekanlarından en iyileri hangileridir; öğrenmek isterseniz buraya! Mekanlar hakkında daha fazla bilgi alabilir, listedeki mekanları oylayabilir ve yorumlarınızla daha fazla mekan önerebilirsiniz.
Yemekleriyle oldukça ün sahibi olan Hatay'ın İstanbul'dada Oruk'dan Künefeye, Katıklı Ekmek'den Kaytaz Böreğine ve Tepsi Kebabına kadar birçok lezzetini tadabileceğiniz mekanları bulunmakta, siz de bu lezzetlerden mahrum kalmamak istiyorsanız biran önce gitmeniz gereken mekanları burada bulabilirsiniz.