info@mekan.com
Ali Akyar

Ali Akyar

30
puan
Çoğumuz baharın gelmesiyle dört duvar arasında sıkılıp kendimizi dışarıya attık tercimizde püfür püfür esen İstanbul manzaralı teraslı mekanlar oldu.
Dry Aged sistemi, etin içinde sertleşmeye neden olan dokuların kaybolmasını sağlayan özel bir sistemdir. Bu yüzden; dry aged yöntemiyle dinlenmiş bir et, su kaybettiği için yağ oranı yükselir ve normal etlere göre daha sulu ve yumuşak bir hal alır.
Kahvaltılarımıza çeşitlilik getiren, tatlı anlayışımızı değiştiren pancake'leri fazlasıyla seviyoruz. Nefis malzemeleri, rengarenk şurupları... En iyi pancake'ler nerede yenir, öğrenmek isterseniz buraya!
Bursa'nın meşhur lezzetini bilmeyen yoktur. İskender Kebap tereyağı, sosu, pilavı, yoğurdu ve yağlı pideleri ile oldukça sevilen kebap çeşidi. Fakat İskender Kebap yemek için Bursa'ya kadar gitmenize hiç gerek yok. İstanbul'da yeterli sayıda ve işinde uzman bir çok İskender Kebapçısı bulmak mümkün.
Sinema, restoran, tiyatro, mağaza gibi her alanda birçok çeşitliliği birlikte sunan AVM'lerin İstanbul'daki en popülerlerini sizler için listeledik.
Türk mutfağının demirbaşlarından olan ciğer, ana yemek, ara sıcak veya meze olarak da yeniliyor. Diğer kebap türlerinin yanında bambaşka bir yeri var. Çoğu kişinin ise sabah kahvaltılarında vazgeçemedikleri lezzetlerden biri.