info@mekan.com
Begum Guneri

Begum Guneri

360
puan
Mevsiminde alınan en iyi kabaklardan, en kusursuz tariflerle yapılan kabak tatlılarına hayır diyemeyiz! Siz de kabak tatlısını bayıla bayıla yiyenlerdenseniz; bu listemize göz atmalısınız!
Yıllanmış şaraplardan, en yeni şaraplara geniş şarap menüleri olan; sadece şarapla kalmayıp şarabın yanında gidebilecek en iyi mezeleri ve yemekleri sunan mekanlar burada!
Taze mi taze domatesleri, yemyeşil biberleri ve en doğalından yumurtasıyla menemene bayılıyoruz! Kahvaltıdaki vazgeçilmezlerimizden biri olan menemenin İstanbul'daki en lezzetli 10 adresini sizler için derledik.
Anadolu'nun bazı kesimlerinde "Kumpir" kelimesi "Patates" kelimesinin karşılığı olarak kullanılır. Ancak büyük şehirlerde kumpir bir patates yemeğidir. Özel fırınlarda patatesler pişirilir, kabuğu yarılır ve içine başta tereyağ ve kaşar peyniri olmak üzere istenilen bir çok malzeme konularak yenir. Kumpirin en iyi adreslerini sizler için derledik.
En karşı konulmaz tatlardan biri olan çikolata, sadece büyük markaların üretimlerinden çıkıp bugün özel ve butik üretimlerle de karşımıza çıkıyor. İstanbul'un ünlü ancak butik üretim ve işletmecilik mantığını kaybetmemiş markalarının dışında bir çok lezzetli bulabileceğiniz el yapımı çikolatacıları da listemize ekledik. Siz de çikolata tutkunuysanız İstanbul'un En Lezzetli Çikolata Dükkanları buradan bulabilirsiniz.
Günün ilk öğünü olan kahvaltı'nın hayatımızdaki önemi oldukça büyüktür, bu yüzdendir ki vücudumuza en faydalı besinler bu öğünde girer. Sağlığınızı düşünüyorsanız dışarıda yapabileceğiniz en yöresel, en organik kahvaltı mekanlarını bu listede topladık.