info@mekan.com

Kurtuluş Rotası

25 Eylül 2014
Kurtuluş Rotası

Kurtuluş da nerelere gidilir? İşte size farklı tatları tadabileceğiniz Kurtuluş Rotası
 

Pangaltı İşkembe Salonu / İşkembe Çorbası
Yıllardır Pangaltı’da hizmet veren işkembeci, bu işin ustalarından. Sakatat ağırlıklı menüsü ile bu özel lezzetleri arayanların rağbet ettiği bu mekan, sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar açık. Özellikle Beyoğlu’ndaki eğlence mekanlarından gece geç çıkan insanların uğrak yeri.

Tuşba Şarkuteri / Topik – Çerkez Tavuğu – Tarama – Patlıcan Salata

1968 yılında Ermeni meze mucidi Vartan Türker ve Vanlı Doğan Yörükoğlu tarafından kurulmuş. 40’dan fazla meze çeşidi ile sadece bölgeden değil, Avrupa yakasından da bir çok misafir ağırlayan bir mekan. Zaman içinde çırakları tarafından satın alınsa da, Tuşba’nın ismi ve lezzetleri değişmeden devam ediyor.

Adana Ocakbaşı / Adana Kebap

1978’den beri ocakbaşında misafirlerini ağırlayan Adana Ocakbaşı Kurtuluş’un arka sokak lezzetlerinden. Ocakbaşı ve etrafında bir kaç sandalye ve masa ile bu küçük mekanda, büyük lezzetler sunuyor.


Göreme Muhallebicisi / Manda Yoğurdu

1965’ten günümüze sınırlı menüsündeki lezzetleri sunan bu mekan Tavukgöğsü, Yoğurt ve Menemen’i ile meşhur. Eski yıllarda tam karşısındaki sinemadan gece matinesinden çıkan lezzet düşkünlerine gece geç saatlere kadar servis yapan mekan bugün de o yıllardaki lezzeti müdavimlerine sunmaya devam ediyor.


Pelit Turşucusu / Turşu Suyu

Kurtuluş’un kült mekanlarından. Yıllara meydan okuyan tarihi ve çeşit çeşit meyve ve sebzelerde yapılmış turşuları ile kış aylarına farklı bir renk katıyor. Tarihe tanıklık eden 60 yıllık mekan, hem lezzetleri hem de duvarlarında sergilediği resimler ile bir miras niteliğinde.


Madam Despina Meyhanesi / Yaprak Ciğer, Pilaki
İstanbul’un işleteni ve sahibi kadın olan ilk meyhanesi. Güzelliği dillere destan olan Madam Despina tarafından kurulan ve işletilen mekan, 2006 yılında kendisi vefat etmeden önce orjinali gibi korunması koşulu ile Ercan bey’e devrediliyor. Tarihi gazino ve meyhane havasını koruyan mekan, lezzetler konusunda da aynı koruyuculuğu yaşatmış. Mekanın favorileri çiğer ve pilaki.


Nazar Pastanesi / Profiterol
Kurtuluşun en eski mekanlarında biri ve 66 yıllık tarihi ile bir lezzet kültürü. Uzun denemeler sonrası özel kıvamını ve aromasını bulduğu profiterolü dillere destan olarak İstanbul’un bir çok yerinden misafirleri Kurtuluş’a getiriyor. Mekanın sahibi Bahattin bey aynı zamanda bir maraton koşucusu. Yaşına rağmen gösterdiği performans ve duvarları süsyelen maraton fotografları takdire şayan.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN