info@mekan.com

Yoksa Siz Hala İğneada'yı Görmediniz mi?

24 Şubat 2016
Yoksa Siz Hala İğneada'yı Görmediniz mi?
İstanbul’a yalnızca 240 km. uzaklıkta olan İğneada, Türkiye’nin cennet köşelerinden biri. Dünya’da yalnızca Amazon ve Kongo’da bulunan Longoz Ormanları’na sahip üçüncü yer olan İğneada, bu özelliğinden ötürü 2007 yılında Milli Park ilan edildi. Istıranca Dağları ve Karadeniz arasında, upuzun, ince kumlu sahili, doğal çeşitliliğine hayran bırakan ormanları ile İğneada, ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Ne yazık ki, şimdilerde termik santral tehdidi altında. Bu kıymetli hazinelerimizi, doğanın bir parçası olduğumuzu unutmadan görmeli, benimsemeli ve sahip çıkmalıyız.

Fotoğraf Kaynak: igneadaparlakresort.com

Longoz Ormanları dışında İğneada’da mutlaka görülmesi gereken bir yer de, 2720 metre uzunluğundaki Dupnisa Mağarası. Mağara üç bölümden oluşuyor ve içerisinde 60 bin yarasa yaşıyor. 

Fotoğraf Kaynak: begtour.com

İğneada’da, Erikli, Mert, Hamam, Pedina, Saka, Sülüklü ve Ramana adlarında yedi tane göl bulunuyor ve hepsi koruma altında. Kefal, Levrek, Kızılkanat ve daha pek çok balık türünü bu göllerde görmek mümkün. Pınarhisar Kalesi, Balkaya Köyü ve Vize, İğneadaya geldiğinizde görmeniz gereken diğer önemli noktalar. 


Fotoğraf Kaynak: igneadagezim.com

İğneada’da Nerede Kalınır?

İğneada’da konaklayabileceğiniz pek çok alternatif mümkün. Bunlardan biri, 124 konforlu oda kapasitesi ve yorgunluğunuzu silip süpürecek SPA hizmetiyle İğneada Resort Hotel & Spa. Ayrıca doğaya tam anlamıyla karışmak isteyenler için, İğneada’ya 13 km. mesafedeki Palivor Çiftliği’nde Çıtır’ın Yeri Bağ Evi oldukça uygun. Burada köy hayatını tüm güzelliğiyle size sunan bir ortam var. Çiftlik hayvanları ortalıkta huzurla gezerken, siz de organik sebze ve meyvelerinizi toplayabilirsiniz. Ayrıca İğneada’da kamp yapma şansınız da var. Özellikle yaz aylarında, deniz üzerinde oluşan ağaçlıklı minik adacıkta, çadırınızı kurup doğayla baş başa harika zamanlar geçirebilirsiniz. 


Fotoğraf Kaynak:palivor.com

İğneada’da Ne Yenir?

İğneadaya gelmişken balık yemeden dönmek olmaz. Çeşit çeşit balıklar arasından, en tazelerini bulabileceğiniz İğneada’daki Liman Restaurant, muazzam manzarasıyla konuklarını ağırlıyor. Ayrıca İğneada Rota Restaurant da, enfes ara sıcakları, mezeleri ve tadı damağınızda kalacak balık çeşitleri ile kusursuz bir hizmet sunuyor. Demirköy İğneada yolunda bulunan Bahama Restaurant’a da yolunuz düşerse, organik köy kahvaltısından fırında Tandıra, Izgara Çeşitlerinden Alabalık, Palamut, Lüfer ve daha pek çok balık çeşidine kadar geniş yelpazedeki zengin menüsünü denemenizi tavsiye ediyoruz.

İğneada’ya Nasıl Gidilir?

İğneada’ya İstanbul’dan araçla gitmek isterseniz, Lüleburgaz ayrımında otobandan çıkarak Pınarhisar - Demirköy üzerinden, Istranca ormanlarının doyumsuz manzarası arasından, yaklaşık 2 buçuk saatte İğneada’ya ulaşabilirsiniz.

Otobüsle seyahati tercih ederseniz, kolaylıkla internetten otobüs bileti alıp, İstanbul Esenler Otogarı’ndan Berk ve Görkey Turizme ait, günde 4 - 6 arasında gerçekleşen seferlerle, yaklaşık 5 saatte İğneada’ya ulaşmış oluyorsunuz.
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN