info@mekan.com
Begüm Ölçer

Begüm Ölçer

4485
puan
@tasty_trips...
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Crepe & Fondue Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Gerçekten İsviçre'de yenileni aratmayacak kadar lezzetli. Kullanılan malzemeler İsviçre'den, o yüzden orjinale öok yakın bir deneyim yaşıyorsunuz. Mekan ufacık ama çok sempatik bir havası var. hava sıcaksa bahçesinde oturmak da çok keyifli. Hele etleri, peynirleri mideye indirdikçe açık havada olmak daha bir rahatlatıcı geliyor :) Raclette peynirini başlangıçta mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Fondüe'lerden de peynir fondüe ve fondüe chinoies denedik. Peynir fondüe sanırım emmental ve gravyer peynirleri ve şarapla yapılıyor. Bence olağanüstü bir lezzet. Hele de etleri peynire batırarak yemek hmmm :) Chinoies yağda fondüe kadar ağır değil. Etinizi çok güzel bir sebze çorbası içinde pişiyorsunuz, sorasında yemeğin en sonunda et sulu o nefis çorbayı ikram ediyorlar. Bu kadar mı lezzetli olur!! hem de mideyi rahatlatıyor. . Finali tabi ki tatlıyla yani çikolata fondüe ile yapıyoruz. Krep,muz,çiilek ve marshmallow ile sunulan çikolata fondüe aman aman fark yaratmıyor ama yemeğin üstüne güzel bir tamamlayıcı.Biz bu menüyü üç kişi yedik gayet de yeterli geldi. Değişik bir ülke mutfağını deneyimlemek için doğru adres."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Kadi Nimet Balıkçılık'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Açıkcası Kadıköy'de böyle keyifli bir balıkçı olacağını düşünmezdim. Balık pazarındaki bu mekanın mümkünse terasında oturun, alt kat biraz kargaşa ve ayak altı gibi geldi bana. Üst kat, uzun uzun oturup dostlarla sohbet etmek, güzel yiyip içmek için ideal. Mezeleri gayet lezzetli, fava ve fıstıklı peynir benim favorim oldu. Kalamarı da gerçekten yumuşacıktı. Aslında çekinerek sipariş etmiştik, çünkü kalamar lastik gibiyse hiç keyif vermez. Ama bizi şaşırttı, hani lokum gibi derler ya öyleydi işte. Balık olarak tekir almıştık, ben tava balıkları çok tercih etmediğim için bana aman aman gelmedi. Finalde bu güzel yemeğin üstüne mutlaka bir fırında tahin helvası almanız önerilir. Fiyatlar ,lezzet performans karşılaştıması yağtığımızda gayet makul seviyede. Tabiki boğazdaki meşhur bir balıkçıyla kıyaslamıyorsanız, kendi klasmanında sevilesi gidilesi bir mekan."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Hazzo Pulo Restaurant & Şarapevi'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Loş ortamı ve taş duvarlarıyla kendinizi eski çağlarda hissedebileceğiniz bir mekan. Mum ışıkları çok romantik ve sıcak bir ortam yaratmış. Cuma akşamı gittiğimiz için yoğunluktan dolayı servis biraz aksadı ama garsonumuz Şahin bey çok güleryüzlü ve kibardı. Biz şarap içelim yanında da ufak bir şeyler atıştıralım diye gittik ve peynir tabağı ile başladık. Peynir tabağı sıradan ama en azından peynirler tazeydi. Sadece yerli peynirler var ithal de olsa çok daha güzel olurdu ama napalım. Bunun dışında çin böreği, pilaki, kaşar pane ve midite köfte denedik. Köfteyi beğenmedim açıkcası, pilaki çok özel değil ama lezzetliydi. Şaraplardan kendi üretimi olanı denemenizi tavsiye ederim. İçimi kolay ve lezzetli. Tekrar gidilesi bir yer bence, beklentiyi fazla tutmadan gidilirse memnun ayrılmak mümkün."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
O Maestros'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Arnavutköy'ün eski mahalle havası, deniz ve köprü manzarası beni çok etkiler, O yüzden buradaki mekanları da özellikle çok severim. Açıldığından beri gitmeye fırsat kolladığım bu mekanı sonunda deneyimleyebildim. Çok da geniş olmayan ama son derece sempatik olan mekanın üst katlarının manzarası daha bi doyumsuz. Mezelerden fava, cacık, kabak çiçeği dolması, deniz börülcesi ve üç peynirli ezme ve greek salata seçtik. Cacık için beklentim fazlaydı çünkü Yunanistan'da yediğim cacığa hayran olmuştum. Bu da fena değildi ama tabi yoğurt farkı lezzeti etkiliyor. Favayı mercimekten yapıyorlar o da hoş ama ben baklayı tercih ediyorum. Yunanistan'da yiyip hayran olduğum kefalotiri peynirinin olduğunu gördüğümde tamam dedim bunun için bile geliirim :) Kızartılarak servis edilen bu peyniri mutlaka denemenizi öneririm. Hatta o kadar heyecan yapmışım ki foto çekemeden mideye gitmiş :) Bir de kabak kızartması var, fazla yağlı demezseniz deneyin çok leziz. Aklımda bir kalamar dolması kaldı, Yan masalardan gördüm, gerçekten iyi duruyordu ama bir sonrakine deneyelim dedik. Cuma akşamı gittik ve müzik vardı o da çok hoşumuza gitti. Yunan müziğiyle beraber daha bir havaya girdik. Mutlaka tekrar gideceğim bir yer."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Bej'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Iki sene önce Bej'e ilk kez gittigimde Karaköy'de fazla mekan yoktu,-şimdi ise birçok yeni mekan arasında eskilerden olan Bej hala popüler.Evet mekan hos, iyi hissettiriyor ama abartildigi kadar olmadigini düsünüyorum. Ben büyük tabak, küçük yemek, olayini sevemedim, üstelik bir de degmeyecek fiyatlar. Öncelikle gözümü doyurmali diye düsünürüm hep. Izgara somon tercih ettim, normalde yaninda patates püresi ile servis ediyorlar ben püre sevmedigim için sebze istedim. Somon iyi pismisti, üzerinde tatli hardalli bir sos ile servis ediyorlar güzel ama bir özelligi yok."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Cookshop, Ulus'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Öğlenleri civardaki iş yerlerinde çalışanların akınına uğrayan bir mekan.Bende iş yerime yakınlığı sebebiyle öğlen yemeği için uğradım. Daha önce deneyimleme şansım olmamıştı ama yediğim yemekten memnun kaldım diyebilirim. Mantar soslu bonfile tercih ettim, gayet yumuşak ve lezzetli bir etti. Yanına normalde patates kızartması ile geliyor ama ben sağlıklı olsun diye sote sebze ile değiştirdim. Salatalarını da denedim, oldukça güzel ve doyurucu. Tatlı olarak malum magnolia yemeyeni dövüyorlarmış :)) hep duyuyordum bu tatlısının meşhur olduğunu ama özellikle gidip yeme fırsatım olmamıştı. Nutella ve oreo'lu tercih edip paylaştık. Ben oreo'lu olanı aman aman bulmadım, sanki krema yiyormuşum hissi yarattı ama nutella başarılıydı. Fiyatlar benzer tarzdaki mekanlarla aynı. Yine gidip başka yemeklerini de denemek isterim."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Cachi'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sanki terası olan kocaman bir salonunuz varmış ve orda sevdiklerinizle yemek yiyormuşsunuz hissi yaratan sade ama çekici bir havası olan sempatik mi sempatik bir restoran. Bir arkadaşımızın doğum günü sebebiyle gittiğimiz mekan Türk ve dünya mutfağından seçme lezzetler sunuyor. Masanıza gelen minik tazecik ekmekler ve cevizli,biberli yeşil zeytin harika. Başlangıçlardan girit ezmeyi tavsiye ederim, ilginç yprumlamışlar ama çok güzel olmuş. Cevizli Bolu mantısı da mantı sevmeyen beni bile kazandı :) Pizzalarını daha önce duyduğum için etli pizza denemek istedim. İncecik hamuruyla gerçekten enfesti. Güzel jazz müziği, lezzetli yemekler, şaraplar, ambiyans her şey birbirini çok güzel tamamlıyor. Tek olumsuz yorumum masamıza bakan garsonla ilgili olacak. Oldukça agresif ve ters bir tavrı vardı Öyle ki bazen bir şey isterken çekindim.. Kötü gününe denk gelmiş olabiliriz ama yine de olmaması gerekirdi."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
İskele Livar Balık Evi'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Arnavutköy'deki pahali balikçilar yerine tercih edilebilecek çok güzel bir mekan. Bogazda bir seyler yiyelim çok da para harcamayalim diyenler için ideal. Salas, rahat bir ortamda süper manzara eslik ediyor yemeginize. Mezeler çok farkli degil ancak denediklerimin hepsi lezzetliydi. Domatesli soganli salatasi ve misir ekmegi favorim oldu. Kalamar çok iyi diyemem ama yan masalara gelen karidesler inanilmaz kokuyordu."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Lokma'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Haftasonu veya tatil günlerinde gittiğinizde curcunaya, sıra beklemeye hazırlıklı olduğunuz sürece her şey yolunda gidecektir. Tabi ki beklentinize göre değişir ama bence beklemeye değecek lezzetler sizi bekliyor. Bir kahvaltıda olabilecek neredeyse her şey mevcut. Ayrıca istediğinizi seçebiliyor olmak da ayrı bir artısı bence. Peynir tabağındaki peynir çeşitleri gayet yeterli ve lezzetli. Hele bir de mıhlaması var ki! Anlatmıyım gidin deneyin mutlaka. Sıcacık çıtır çıtır simit, bal kaymak, yumurta sevene yumurtanın her hali.. e daha ne olsun :) Fiyatlara gelince, konum, servis, kalite, lezzet vs. gibi etkenler göz önüne alındığında bence normal. Ucuz demiyorum ama normal kabul edilebilir."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Burger House, Ataşehir'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Buraya hamburger değil ama hellim stick yemek için giderim kesinlikle :) Hamburger konusunda ahkam kesecek kadar uzman olduğumu düşünmüyorum ama yediğim hamburger bana çok da farklı gelmedi. Evet eti lezzetliydi ama artık birçok butik hamburgerci zaten bu işi iyi yapıyor. Bu beğenmediğim anlamına gelmiyor sadece üzerine iltifatlar yağdıracak kadar çok şaşırtıcı gelmedi. Hamburger kriziniz tuttuysa pişman ettirmeyecek bir lezzet diyebiliriz. Ama hellim stick olmuş :))"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Dilek Pastanesi, Bağdat Caddesi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kahvaltıya bayılırım, açık büfe olursa daha da bayılırım çünkü sonsuz peynir yeme şansım var :) evet ben sadece peynirle beslenebilirim sanırım :)) Dilek Pastanesi'nde hem hafta içi hem hafta sonu açık büfe olması ve fiyatın çok çok uygun olması harika.(hafta sonu 25 tl idi, hafta içi daha da azdı hatırlamıyorum) Bir sürü peynir çeşidi,zeytin, yeşillik vs gibi kahvaltılıkların yanı sıra zeytinyağlılar, tatlılar, ekmekler hepsi güzel. Evet açık büfede bunlar zaten olmalı diye düşünebiliriz ama bu fiyata bu çeşitlilik ve lezzetti her yerde bulmak zor olabiliyor. Sınırsız çay da var :)"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Bafetto Pizza'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ataşehir çarşıda yer alan mekanın rahat ve sıcak bir atmosferi var, sohbet etmek için ideal. Menüde alışılmışın dışında malzemelerle yapılan değişik pizzalar var. Biz Girne ve Toscana'yı denedik. Hamurun inceliği ve istenirse tam buğday unu ile yapılıyor olması güzel. İstenilen malzemeyi ilave ettirme şansınız da var. Off inanılmaz diyebileceğim bir lezzet bırakmadı damağımda ama tatlılar güzel gözüküyordu, bir daha gidersem tatlı denerim kesin :)"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
"Trump subesine ilk kez gittim, sirin, renkli bir mekan. Baslangiç ikramlari tortilla cipsleri ve sos mükemmel olmus. Nachos da çok lezzetli. Rahat ortami ve düzgün servisiyle Trump cadde içinde tercih edilebilecek iyi yerlerden biri Ranchero"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
İstanbul Modern'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Güzel mekan, güzel manzara ve güzel yemegin bir arada bulundugu nadir yerlerden. Lokasyon geregi biraz pahali ama degiyor gerçekten. Ben tercihimi jumbo karidesli linguineden yana kullandim.Yanina da buz gibi bir Casal Mendes harika bir uyum."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Chinese & Sushi Express Trump Towers'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sinema öncesi hızlıca bir şeyler yiyelim dedik ve Çin yemeğinde karar kıldık. Hava yağışlı olduğu için iç kısımda oturduk ama yazın açıkta daha keyifli olur eminim. Başlangıçlardan edamame ve angry shrimps aldık.(bilenler bilir P.F Changs'in dynamite shrimpine benziyor ama sadece benziyor onun yerini tutamaz :) Karides çok sevdiğim için beni mutlu etti. Sushi olarak da california ve philadelphia roll tercih ettim o da fena değildi."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Cento Per Cento'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Nişantaşı'nda şık bir İtalyan. Özellikle dış mekanda yemek keyifli ama dip dibe oturmaktan rahatsız olmuyorsanız tabi. Pizzalar denemeye değer, incecik çok hafif ve lezzetliydi gerçekten. Ortam, yemekler oldukça iyi ama servis biraz aksaktı.Cuma akşamı olmasından kaynaklı belki ama yinede bu tarz mekanlarda daha iyi bir servis bekliyor insan."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Sosa, Kanyon Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sıradışı bir lezzet yok ama çeşitler güzel. Sağlıklı ve lezzetli. Ek malzeme ilave etme imkanı da var. Fiyatlar çok ucuz denemez ama salatayı da doyurucu bir öğünden sayarsak kabul edilebilir seviyede. Zeytinli ekmekleri harika"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer O Maestros'a bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer Ranchero Restaurante Mexicano, Trump Cadde'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer Ranchero Restaurante Mexicano, Trump Cadde'ye bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
İpek Şişko'yu takip ediyor. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Fuat Şimşek'i takip ediyor. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
İko Keşifte'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Yesempatik Yesempatik'i takip ediyor. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Gezgin Nerede'yi takip ediyor. 9 yıl önce